Hızlı Soru - Cevap

Hi.anar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Sisesini guzelce yenizleyip kullanin bence.

O konuda bilgim yok ama secho ve vetayi oneren cok var. Ben secho bulamadigim icin veta aldim memnunum b33 icin kullaniyorum
Hocam teşekkür ederim geri dönüşler iniz için. Peki bu görüşleriniz varsayimami dayanıyor yoksa bilgiye mi. Yanlış anlamayın sakin. Bence de çöp olmuştur. tamamen varsayım örneğin benim ki :sırıtan1:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Kileri kurcalarken yıllar önce aldigim ve unuttugum MEGIUARS QUICK INTERIOR DETAILER i buldum. Son kullanma tarihi üzerinde iki sene geçmiş :gozudolx: kullanılır mi yoksa artık sadece şişesi mısır yarar :D
Aynı Ürünün Profesyonel Galon olanı var bnde 2 yıllık ürünler var bir problem olmadı sizinkindede bir problem olacagını zannetmiyorum içinizdeki süpheyi küçük bir yere uygulayarak deneyebilirsiniz ürünün aşındırıcı özelliği yok agır kimyasal değil.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhaba, araç biraz tozluydu. Fusso waxlıydı.
Yağmurdan sırasında böyle görüntü mevcuttu. Birazcık toz olduğu için damlacıklar normal midir ?

Boncuklar Fusso boncukları olduğu anlaşılıyor ancak birazcık durumları kötü gibi. Ön hazırlığı yaparken neler kullandınız ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hem aracın içini çektirebileceğimiz hem de koltuk taban yıkayabileceğimiz bir makine var mı?
Bende Arnica Hyrda var, hem ıslak hemde kuru çekim yapabiliyor ancak koltuk temizleme makinaları gibi temizleme kabileyiti yok. Kuru çekimi ise baya başaralı. Islak çekim için farklı bir makina almak daha mantıklı yoksa yeterli verimi alamazsınız.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Boncuklar Fusso boncukları olduğu anlaşılıyor ancak birazcık durumları kötü gibi. Ön hazırlığı yaparken neler kullandınız ?
Demirtozu ve kil temizliği haziranda yapmıştım. Geçen haftada biraz demirtozu temizliği yaptım. Ondan sonra uygulamıştım. İlla ipa vs de kullanmam lazım?
Haziranda da fusso uygulamıştım sanırsam.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Demirtozu ve kil temizliği haziranda yapmıştım. Geçen haftada biraz demirtozu temizliği yaptım. Ondan sonra uygulamıştım. İlla ipa vs de kullanmam lazım?
Kil uygulamasından uzun bir süre geçmemiş ancak ön hazırlığını yaparken m700 veya ipa ile silin, yüzeyi güzel temizleyin ki boya koruma vernik ile daha iyi temas etsin.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Kil uygulamasından uzun bir süre geçmemiş ancak ön hazırlığını yaparken m700 veya ipa ile silin, yüzeyi güzel temizleyin ki boya koruma vernik ile daha iyi temas etsin.
Alırken hangisini alayım, hangisi daha hesaplı? İpa mı m700 tiner mi?

Peki şu anda ne yapmamı önerirsiniz? Elimde BSD mevcut. Onla mı destekleyeyim bir süre?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Alırken hangisini alayım, hangisi daha hesaplı? İpa mı m700 tiner mi?

Peki şu anda ne yapmamı önerirsiniz? Elimde BSD mevcut. Onla mı destekleyeyim bir süre?
Hesaplıdan da ziyade kullanım amacı birazcık farklı. Ben İPA'yı ilk defa boya koruma yapılacak araç için kullanıyorum, yüzeyde ki yağları vs. temizliyor. Ama yeni bir wax uygulayacağım zaman eski wax kalıntılarını temizlemek için M700 kullanıyorum ki perdeleme yapmasın.

Ben destekleme ürünlerini pek kullanmıyorum ancak BSD uygularsanız Fusso'nun ömrünü birazcık daha uzatmış olursunuz, yüzeyde ki su iticiliğini ve boncuklanma yapısı BSD karar verir yani perdeleme yapar. BSD'nin içinde her hızlı cilada olduğu gibi temizleyici bir madde var ise dediğimin tam tersi Fusso'nun ömründen çalar. Wax üstüne hiç BSD uygulamadım.

Bana kalırsa koruma hala devam ediyor, 3-4 hafta sonra M700 ile silip tekrardan düzgün bir şekilde wax atın.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Hesaplıdan da ziyade kullanım amacı birazcık farklı. Ben İPA'yı ilk defa boya koruma yapılacak araç için kullanıyorum, yüzeyde ki yağları vs. temizliyor. Ama yeni bir wax uygulayacağım zaman eski wax kalıntılarını temizlemek için M700 kullanıyorum ki perdeleme yapmasın.

Ben destekleme ürünlerini pek kullanmıyorum ancak BSD uygularsanız Fusso'nun ömrünü birazcık daha uzatmış olursunuz, yüzeyde ki su iticiliğini ve boncuklanma yapısı BSD karar verir yani perdeleme yapar. BSD'nin içinde her hızlı cilada olduğu gibi temizleyici bir madde var ise dediğimin tam tersi Fusso'nun ömründen çalar. Wax üstüne hiç BSD uygulamadım.

Bana kalırsa koruma hala devam ediyor, 3-4 hafta sonra M700 ile silip tekrardan düzgün bir şekilde wax atın.
3-4 hafta sonra umarım yoğun yağmurlar başlamaz. :)
Sadece M700 kullanmam yeter mi yoksa illa demirtozu-kil de gerekir mi? Sormamın nedeni araç bakımı için çok zamanımın olmaması.

Teşekkür ederim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
3-4 hafta sonra umarım yoğun yağmurlar başlamaz. :)
Sadece M700 kullanmam yeter mi yoksa illa demirtozu-kil de gerekir mi? Sormamın nedeni araç bakımı için çok zamanımın olmaması.

Teşekkür ederim.
3-4 hafta sonra dediğim doktor reçetesi gibi anlamayın, hemde ben bu hobinin tecrübeli üstadlarından değilim. Yıkama yağılan bir günde M700 ile silip tekrar uygulamada fayda var diye düşünüyorum. Demirtozu ve kile gerek yok bana kalırsa, haziranda yaptım diyorsunuz eğer düzgün bir şekilde yaptıysanız bir daha yapmayın derim. Eliniz de kil eldiven var ise kil eldivenle geçip sağlama alabilirsiniz.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
3-4 hafta sonra dediğim doktor reçetesi gibi anlamayın, hemde ben bu hobinin tecrübeli üstadlarından değilim. Yıkama yağılan bir günde M700 ile silip tekrar uygulamada fayda var diye düşünüyorum. Demirtozu ve kile gerek yok bana kalırsa, haziranda yaptım diyorsunuz eğer düzgün bir şekilde yaptıysanız bir daha yapmayın derim. Eliniz de kil eldiven var ise kil eldivenle geçip sağlama alabilirsiniz.
Tamam hocam. Fikir istiyordum verdiniz . Kararsızdım epey. :)
İlk yıkama sırası uygulayayım o zaman.
M700'ü nasıl bir şeyle uygulayayım, daha önce kullanmadım. Almaya üşendim. Yapılan uygulama içime sinmeyince almak farz oldu.
Bir de bir araca kaç ml - litre yeterli olur gibi? Çok soru sordum kusura bakmayın.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tamam hocam. Fikir istiyordum verdiniz . Kararsızdım epey. :)
İlk yıkama sırası uygulayayım o zaman.
M700'ü nasıl bir şeyle uygulayayım, daha önce kullanmadım. Almaya üşendim. Yapılan uygulama içime sinmeyince almak farz oldu.
Bir de bir araca kaç ml - litre yeterli olur gibi? Çok soru sordum kusura bakmayın.
Bütün yıkama işlemleri bitince, en son araç kurudukdan sonra bir bez yardımıyla karosere 2-3 fıs ile silmeye başlayın. Hızlı cila sıkarmış gibi uygulayın zaten bezle silmemizin amacı yüzeydeki yağ gibi kalıntıları beze emdirip temizlemek. Yoksa m700 sıksanız uçup gidicek. :D Bu işlemi yaptıkdan sonra en az 10-15 dk açık alan bekleyin ki m700 uçsun. 1 litre halinde satılıyor mu hiç bilmiyorum, araç başına herhalde 20 ml bile gitmiyordur.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bütün yıkama işlemleri bitince, en son araç kurudukdan sonra bir bez yardımıyla karosere 2-3 fıs ile silmeye başlayın. Hızlı cila sıkarmış gibi uygulayın zaten bezle silmemizin amacı yüzeydeki yağ gibi kalıntıları beze emdirip temizlemek. Yoksa m700 sıksanız uçup gidicek. :D Bu işlemi yaptıkdan sonra en az 10-15 dk açık alan bekleyin ki m700 uçsun. 1 litre halinde satılıyor mu hiç bilmiyorum, araç başına herhalde 20 ml bile gitmiyordur.
Eyvallah hocam, çok teşekkürler. Fıs fıs olayını unutmuşum. O zaman dediğiniz gibi az miktarda harcanmış olur. :)