Hızlı Soru - Cevap

KiokHun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Herkese hayırlı günler arabama pasta cila işlemi yapmaya karar verdim dolayısıyla makinasız olmayacak ancak rotary makina mı yoksa orbital mi karar veremedim bir yerde okumuştum orbital makina ile pasta yapılmaz diye bu konuda usta kişilerden fikir bekliyorum?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese hayırlı günler arabama pasta cila işlemi yapmaya karar verdim dolayısıyla makinasız olmayacak ancak rotary makina mı yoksa orbital mi karar veremedim bir yerde okumuştum orbital makina ile pasta yapılmaz diye bu konuda usta kişilerden fikir bekliyorum?
Her iki makina ile polisaj islemi yapilir.Aracin Boya ve Cizik-Hologram durumuna gore degerlendirilir hocam.

Rotary Makina ile Tirnakla hissetmediginiz tüm cizikleri alabilirsiniz.

Orbital Makina ile Bez Cizikleri,Yikama Cizikleri ve Hologramlari alabilirsiniz Agir cizikleri almak cok zordur Cizik alabilmek icin uygun ped ve cihazin salinim degeri onemli .

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selâm, bugün colourlock vinil koruyucuyu kokpit ve suni deri koltuk kısımlarında kullandim. Gerçekten sonuçtan memnun kaldım. Ama uygulama kısmı biraz yordu,iki kat yapmak gerekiyormuş. Bu ürünü viskoz bezle uyguladım ama bez işim bittiğimde epey kötü oldu. Bu ürünü nasıl uygulayabilirim bu bez harici. Birde damlama yerine sprey şişe kullansam olur mu?

KiokHun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Her iki makina ile polisaj islemi yapilir.Aracin Boya ve Cizik-Hologram durumuna gore degerlendirilir hocam.

Rotary Makina ile Tirnakla hissetmediginiz tüm cizikleri alabilirsiniz.

Orbital Makina ile Bez Cizikleri,Yikama Cizikleri ve Hologramlari alabilirsiniz Agir cizikleri almak cok zordur Cizik alabilmek icin uygun ped ve cihazin salinim degeri onemli .
Arabamda çizkler çok olduğu için mecburen rotary ile işe başlayacağım o zaman cevabınız için çok çok teşekkür ederim

HÜSEYİN ESAD BAYRAM

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
NOZUL VE POMPA MODİFİYESİ
Arkadaşlar merhaba bir konuda sizlere danışmak istiyorum
5 lt ilaçlama pompam var bunu nasıl güzel köpük atacak hale getiririm yöntemleri nedir ve hangi nozulu kullanmalıyım
TEŞEKKÜRLER

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
arkadaşlar stein marka %99,9 ipa aldım 5lt lik yarın hava uygun olursa ön cama cila ve ardından yağmur kaydırıcı uygulayacağım .. bu ipayı direk şişeden saf mı kullanıyoruz?

Senlik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kartal
Arkadaşlar Merhaba, sizlere birşey danışmak istiyorum. Aracı park ederken arka tarafta taş varmış farkedemeyip vurdum. Fotoğraflarını ekliyorum. Neler yapmam doğru olur? İstanbul Kartal civarında tavsiye edeceğiniz yerler var ise yardımcı olursanız sevinirim.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
arkadaşlar stein marka %99,9 ipa aldım 5lt lik yarın hava uygun olursa ön cama cila ve ardından yağmur kaydırıcı uygulayacağım .. bu ipayı direk şişeden saf mı kullanıyoruz?
Cila derken hangi ürünü kastediyorsunuz?
İpayi 1-1 sulandırıp kullanabilirsiniz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşlar Merhaba, sizlere birşey danışmak istiyorum. Aracı park ederken arka tarafta taş varmış farkedemeyip vurdum. Fotoğraflarını ekliyorum. Neler yapmam doğru olur? İstanbul Kartal civarında tavsiye edeceğiniz yerler var ise yardımcı olursanız sevinirim.

Geçmiş olsun polisaj ile bu izler daha az görünür olur ama tamamen kaybolmaz.

DENİZLİ

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar,

Detay fırçası olarak hep karşıma Valet Pronunki çıkıyor. Galaiba sektördeki lider bu fırça. Forum geneli de bu fırçayı mı kullanıyor? Bu fırçayı aracın her yerinde kullanıma uygun mudur? Birde 2 boyutu var herhalde. Hangi boyutu daha çok alanda kullanabilirim.
Teşekkür ederim.

Son düzenleme:

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Polisajla geçmez diye düşünüyorum. Boyaman veya boyattırman gerekiyor.
Kendim yaparım dersen önce zımparalayacaksın sonra çukurları macunlayacaksın sonra tekrar zımpara sonra astarlama boya vernik derken bir sürü iş yani. Tecrüben yoksa zorlanabilirsin.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
merhaba iyi günler . bulunduğum yerde hava özellikle akşamları çoğunlukla sıfırın altında . BU yüzde aracın iç aksamlarını ( direksiyon,konsol, kapı kolları fitil i sanfur kenarları kısacası tüm plastik aksam ..vb.) ve dışarıdaki plastik aksamları soğuktan korumak için herhangi bi ürün kullanmalımıyım, eger gerekirse hangi ürünü hangi aksamlarda kullanabilirim . koltuklar deri bej renk onlara koruma amaçlı kulllanabileceğim ürün tavsiyesi ne ler olur.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Farlara temizlik denemesi yaptım. Zımpara sonrası beklediğim matlık oluşmadı.
Önceki hali bu şekilde.

800 grit zımparayı uzun süre uygulamama rağmen far ancak bu kadar matlaştı. Arkasından 1000-1200-1500-2000-2500 yaptım ama görüntüde değişiklik olmadı. Fotoğrafta belli değil ama bazı açılardan baktığımda sararmalar belli oluyor. Yağmur hızlandığı için polisaj yapamadım. Sizce eksik olan nedir? Bunun üzerine polisaj mı yapmalıyım yoksa 400 veya 600 grit zımparayla tekrar geçmeli miyim? Eski sahibi farların yakın zamanda parlatıldığını söyledi. Acaba o işlemden dolayı mı sonuç böyle oldu?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Farlara temizlik denemesi yaptım. Zımpara sonrası beklediğim matlık oluşmadı.
Önceki hali bu şekilde.

800 grit zımparayı uzun süre uygulamama rağmen far ancak bu kadar matlaştı. Arkasından 1000-1200-1500-2000-2500 yaptım ama görüntüde değişiklik olmadı. Fotoğrafta belli değil ama bazı açılardan baktığımda sararmalar belli oluyor. Yağmur hızlandığı için polisaj yapamadım. Sizce eksik olan nedir? Bunun üzerine polisaj mı yapmalıyım yoksa 400 veya 600 grit zımparayla tekrar geçmeli miyim? Eski sahibi farların yakın zamanda parlatıldığını söyledi. Acaba o işlemden dolayı mı sonuç böyle oldu?
800 grit zımparadan sonra yüzeyin çok daha mat olması gerekiyordu. Yani neredeyse içerisinin görünmemesi lazım.
Başka bir zımpara ile denediniz mi? Yani elinizdeki zımpara gerçekten 800 gibi çalışmamış gibi duruyor.