Hızlı Soru - Cevap

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #13,381
İkisinide denedim abi, solmuş plastikler yoksa kesinlikle PSS, hem uv koruması var hem de daha mat bir görüntüsü var. NMPC solmuş plastiklerde daha yaşlı araçlarda başarılı oluyor. Solmuş plastiklere PSS yetersiz kalıyor. NMPC de UV korumada yok ayrıca. İkisi de var elimde bir gün buluşursak getireyim 50/50 yapalım senin arabada.
Verdim siparişi emir pss den, sağolasın

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Herkese selamlar ve iyi detaylar. Arkadaşımın sıfır aracına koruma yapmak istiyoruz. Polisaj makinesi kullanmayacağız. El pedi ile yapılacak işlemler. Demir tozu ve kil temizliği sonrasında el pedi ile menzerna medium cut- super finish ve protect wax kullanmayı düşünüyoruz. Uyarılarınız tavsiyeleriniz var mıdır? Veya Polisaj kullanmadığımız için hiç bir işlem yapmayıp sadece ped ile wax mı uygulayalım. Siz değerli üstatlardan tavsiye bekliyorum. İyi
Forumlar

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Herkese selamlar ve iyi detaylar. Arkadaşımın sıfır aracına koruma yapmak istiyoruz. Polisaj makinesi kullanmayacağız. El pedi ile yapılacak işlemler. Demir tozu ve kil temizliği sonrasında el pedi ile menzerna medium cut- super finish ve protect wax kullanmayı düşünüyoruz. Uyarılarınız tavsiyeleriniz var mıdır? Veya Polisaj kullanmadığımız için hiç bir işlem yapmayıp sadece ped ile wax mı uygulayalım. Siz değerli üstatlardan tavsiye bekliyorum. İyi
Forumlar
Ek olarak? Koruma sonrası 3 ay sonra wax tazelemek için yeniden Demir tozu ve kil uygulamasına gerek var mı? Siz değerli üstadların yorumunu bekliyorum. İyi forumlar

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Forumlar
El ile yapmanın hiçbir anlamı yok boşa kürek çekersiniz. Demirtozu kil sonrası koruma yapsanız daha iyi. Kil yaparken sürekli yoğurun ve yüzeyin kurumamasına dikkat edin. Tekrar koruma yapacağınız zaman demirtozu kullanmanızda sakınca yok, kile kendiniz karar vereceksiniz.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
El ile yapmanın hiçbir anlamı yok boşa kürek çekersiniz. Demirtozu kil sonrası koruma yapsanız daha iyi. Kil yaparken sürekli yoğurun ve yüzeyin kurumamasına dikkat edin. Tekrar koruma yapacağınız zaman demirtozu kullanmanızda sakınca yok, kile kendiniz karar vereceksiniz.
dediğiniz gibi yapıcaz teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Görünürde tortulanma gibi bir şey yoksa, bir şey olmaz, emin olmak istiyorsanız, başka bir zeminde gözlemleyin

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
iyi günler n11 üzerinden bölünmüş valet pro apc aldım 8 aydır karanlıkta dolapta duruyor kullansam bir zararı olur mu şimdiden teşekkür ederim.
Sulandırılmamış ise ürün ilk açıldığı tarih itibari ile sanırım 12 ay kendini korur fakat sulandırılırsa çok da bekletmeden kullanmaya çalışırsınız , sulu hali uzun beklemede kimyasını bozabiliyor

yellows06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sulandırılmamış ise ürün ilk açıldığı tarih itibari ile sanırım 12 ay kendini korur fakat sulandırılırsa çok da bekletmeden kullanmaya çalışırsınız , sulu hali uzun beklemede kimyasını bozabiliyor
evet sulandırılmış olan ürün kokusunu kaybetmişti onu kullanmadım teşekkür ederim ilginize

ozer_85

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhaba, iyi haftalar dilerim, deri bakimi ve temizligi icin ne onerirsiniz? Daha önce Sonax kullaniyordum fakat bitti yeni urun almadan once danismak istedim

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese iyi forumlar detailing forum ailesi aracım polo. Ne yaptıysam çözüm bulamadığım bir sorunum var. Yaklaşık 15 gün önce marketten 5lt su sağ ön koltuğa konulmuştu fakat ne yazıkki bu su yolda giderken tamamına yakını taban halısına döküldü. İyice incelediğimde sağ ön koltuğun altından arka koltuğa kadar ıslaklığı hissettim. Tabanda korozyon oluşmaması ve koku olmaması adına. Aynı günün akşamı yakında bulduğum bir oto yıkamacıya vakumla çektirdim. Hafif nemlilği ile aracı yaklaşık 2 saat sıcak havayı ayaklara doğru şekilde kurumasını sağladım.
Oto yıkamacı o bölgeyi ilaçla sabunla yıkayıp tekrar vakumla çekilmesini tavsiye etti fakat işlemi uygularken resmen adamlar bir kova sabunlu suyu araca dökeceğiz sonra vakumla çekeceğiz dedi. Tamam dedim direk ordan kaçtım :D
Fırsat buldukça da camlar daima açık aracın havalanmasını sağlıyorum fakat ne yaptımsa rutubet nem kokusunu araçtan gideremedim. Ankara'da ikamet ediyorum nereye gittiysem taban halısının sökülüp altında bulunan keçenin değişmesi gerektiğini veya kurutulması gerektiğini söylediler. Yetkili servise gittiğimde keçelerin presle oturtulduğunu belirtilerek sadece sağ ön ve sağ arkanın sökülemeyeceğini aracın tamamının sökülüp o şekilde kaldırılması gerektiğini belirtti. Aracı komple söktürmek istemiyorum sizce ne yapmaylım? Fikri veya tavsiyesi olan var ise yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Sadece temiz su dökülmesiyle bu denli koku oluştuysa süt veya turşu suyu dökülse ne yapacağız bilmiyorum gerçekten. Benin başıma geldi o yüzden kokudan duramıyorum. Tavsiyem aracın taban halısına hiçbir şeyi dökmeyin gerçekten çaresizce o iğrenç kokuyu çekmek zorunda kalabiliyoruz :D