Hızlı Soru - Cevap

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Öne çıkan konu #13,401
Herkese iyi forumlar detailing forum ailesi aracım polo. Ne yaptıysam çözüm bulamadığım bir sorunum var. Yaklaşık 15 gün önce marketten 5lt su sağ ön koltuğa konulmuştu fakat ne yazıkki bu su yolda giderken tamamına yakını taban halısına döküldü. İyice incelediğimde sağ ön koltuğun altından arka koltuğa kadar ıslaklığı hissettim. Tabanda korozyon oluşmaması ve koku olmaması adına. Aynı günün akşamı yakında bulduğum bir oto yıkamacıya vakumla çektirdim. Hafif nemlilği ile aracı yaklaşık 2 saat sıcak havayı ayaklara doğru şekilde kurumasını sağladım.
Oto yıkamacı o bölgeyi ilaçla sabunla yıkayıp tekrar vakumla çekilmesini tavsiye etti fakat işlemi uygularken resmen adamlar bir kova sabunlu suyu araca dökeceğiz sonra vakumla çekeceğiz dedi. Tamam dedim direk ordan kaçtım :D
Fırsat buldukça da camlar daima açık aracın havalanmasını sağlıyorum fakat ne yaptımsa rutubet nem kokusunu araçtan gideremedim. Ankara'da ikamet ediyorum nereye gittiysem taban halısının sökülüp altında bulunan keçenin değişmesi gerektiğini veya kurutulması gerektiğini söylediler. Yetkili servise gittiğimde keçelerin presle oturtulduğunu belirtilerek sadece sağ ön ve sağ arkanın sökülemeyeceğini aracın tamamının sökülüp o şekilde kaldırılması gerektiğini belirtti. Aracı komple söktürmek istemiyorum sizce ne yapmaylım? Fikri veya tavsiyesi olan var ise yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Sadece temiz su dökülmesiyle bu denli koku oluştuysa süt veya turşu suyu dökülse ne yapacağız bilmiyorum gerçekten. Benin başıma geldi o yüzden kokudan duramıyorum. Tavsiyem aracın taban halısına hiçbir şeyi dökmeyin gerçekten çaresizce o iğrenç kokuyu çekmek zorunda kalabiliyoruz :D
Geçmiş olsun hocam aracın diğer alanlarını kontrol ettiniz mi her hangi bi yerde su nem var mı bagaj şöför tarafı arka koltuk altları gibi yerlerden. Su tahliyeleri tıkanıp zamanla su alma durumu yapabiliyor,bi ikinci aklıma gelen polen filtreside sebep olabiliyor

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçmiş olsun hocam aracın diğer alanlarını kontrol ettiniz mi her hangi bi yerde su nem var mı bagaj şöför tarafı arka koltuk altları gibi yerlerden. Su tahliyeleri tıkanıp zamanla su alma durumu yapabiliyor,bi ikinci aklıma gelen polen filtreside sebep olabiliyor
hocam her bakımda tahliyeleri kontrol ettiririm araçta su eksiltme vs yok sadece su olan bölüm sağ ön koltuğun altı ve sağ arka koltuğun altı. Sol taraf ile ilgili herhangi bir problemim yok. Dökülen su ile alakalı koku var korkum ise altında keçe var o keçeyi söktürmek için arabanın bi çok yeri sökülecekmiş.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
hocam her bakımda tahliyeleri kontrol ettiririm araçta su eksiltme vs yok sadece su olan bölüm sağ ön koltuğun altı ve sağ arka koltuğun altı. Sol taraf ile ilgili herhangi bir problemim yok. Dökülen su ile alakalı koku var korkum ise altında keçe var o keçeyi söktürmek için arabanın bi çok yeri sökülecekmiş.
Hocam tek ihtimal bahsettiğiniz gibi alt yalıtım grubunda olarak kalıyor maalesef koltukların tamamen sökülmesi ile ulaşılacak yerdeler. Keçenin ıslaklığından emin olmak için aslında sağ taraftan kapı eşiğini söküp halının altından kontrol edebilebilir diye düşündüm ama yine de bilemedim

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam tek ihtimal bahsettiğiniz gibi alt yalıtım grubunda olarak kalıyor maalesef koltukların tamamen sökülmesi ile ulaşılacak yerdeler. Keçenin ıslaklığından emin olmak için aslında sağ taraftan kapı eşiğini söküp halının altından kontrol edebilebilir diye düşündüm ama yine de bilemedim
artık mecburen söktüreceğim hocam Ankara'da yardımcı olabilecek bir yer varsa tavsiyenizi alabilirim hocam yoksa kafam rahat olması için yetkili servise bırakacağım.
İlerleyen vadede keçenin ıslak kalması tabanı çürütmeye kadar ilerler diyor kimi usta tabii bu sokak ağzı :D

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
artık mecburen söktüreceğim hocam Ankara'da yardımcı olabilecek bir yer varsa tavsiyenizi alabilirim hocam yoksa kafam rahat olması için yetkili servise bırakacağım.
İlerleyen vadede keçenin ıslak kalması tabanı çürütmeye kadar ilerler diyor kimi usta tabii bu sokak ağzı :D
@CNR Detailing ile görüşmenizi öneririm öncelikle yapabileceği bir şey varsa, elinden gelenin en iyisini yapacağından şüpheniz olmasın hocam

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@yakupkilic benim araçta polo, o bahsedilen keçe yer yer 7-8 cm kalınlığında. Vites, elfreni grubunun altıyla beraber yekpare biryapıda bildiğimiz cami halısı keçesi gibi, kalın ve dokulu.
Koltukları söktükten sonra t konsol sökülüp önce halı sonra keçeyi çıkartıp bir kerede bu şekilde çektirip kurumaya bırakırsınız ama kaç günde kurur bilemem arabayla işinizin olmayacağı bir zamana denk getirmeniz lazım.
Kendim tavan taban komple söktüm zamanında çürüme pas yapacak yeri yok eğer kaza falan olup tamir görmediyse oralar. Ama koku için bişi diyemem
Geçmiş olsun

Şöyle bişi alttaki malzeme

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Torx anahtar ile sökebilirsiniz hocam boyutlarıda m3 m4 m5 m6 diye gider hocam
Boyutunu çözemedim hocam anlaşılan tam takım almam gerekecek :)

Teşekkür ederim bakayım onada :)

''T'' tip tork. t50 gibi ölçüsü. yada küçükse resim yanıltıyor T15 oladabilir. koçtaşlarda var tornavida şeklinde. tork takım almana gerek yok.
T15ten büyük abi sanırım 50 olabilir belki,bir bakayım :)

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
@yakupkilic benim araçta polo, o bahsedilen keçe yer yer 7-8 cm kalınlığında. Vites, elfreni grubunun altıyla beraber yekpare biryapıda bildiğimiz cami halısı keçesi gibi, kalın ve dokulu.
Koltukları söktükten sonra t konsol sökülüp önce halı sonra keçeyi çıkartıp bir kerede bu şekilde çektirip kurumaya bırakırsınız ama kaç günde kurur bilemem arabayla işinizin olmayacağı bir zamana denk getirmeniz lazım.
Kendim tavan taban komple söktüm zamanında çürüme pas yapacak yeri yok eğer kaza falan olup tamir görmediyse oralar. Ama koku için bişi diyemem
Geçmiş olsun

Şöyle bişi alttaki malzeme

Hocam çok teşekkür ederim. Bilgilendirmen için. Aracı cuma günü taban halısı sökülecek sökmeden önce bi nevi fotoğrafla görmüş oldum. Çok çok teşekkürler yardımın için

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bizim burada detailing malzemesi satan yer var Flowey i2 1 litreyi 40 TL satıyor
Hocam satan kişi direk büyük pakette alıp bölerek satıyordur. Bu yüzden olabilir, yalnız su ile sulandırmamasına dikkat edilir o kadar.

Sizce bu ürün nasıl başarılı gibi duruyor
Ürüne gelirsek marka , videoda olduğu gibi birçok testi uygulayıp satışa sunduklarını söyledi. Bizzat newmixin bazı ürünlerini kullanıyorum , örneğin fırçalar baya hoşuma gitti . 500 ml fısfıslı ürünlerindeki şişeleri de beğendim. Aynı zamanda fırçalı şampuanını bazen kullanıyorum oda iyi . Daha çok f/p ürünleri gibi. Eski lastik parlatıcısını kullananlar hep memnun kalmış fakat yenisi 130 gr lık 70 tl den çıktı . Biz yine 3d magic dressing devam

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Onurçiko Üstad'ın Megane uygulamasından sonra Koch Chemie ShineSpeedPolish'i envantere katmak istedim. Lakin malunumuz Koch profesyonel ürünlerini küçültüp amatör uygulayıcılar için ayrıca paketliyor bende acaba "Speed Polish"in bir pro karşılığı var mıdır diye merak ettim.
MSDS araştırmalarına göre bu iki ürünün içeriklerinin Speed Polish ile aynı olduğunu farkettim (belki de öyle değildir,zaten sorum da bu)

1- Lack-Polish rosa P1.02
https://media.koch-chemie.com/pdf/SDBL/Lack-Polish_rosa_P1.02_40999_1.0.0_GB_EN.pdf

2-https://www.koch-chemie.com/en/products/lack_polish_blau_p201
https://media.koch-chemie.com/pdf/SDBL/Lack-Polish_blau_P2.01_501_1.0.0_GB_EN.pdf

SpeedPolish'in MSDS'i https://www.theultimatefinish.co.uk/documents/MSDS/KochChemie-Shine-Speed-Polish.pdf

Tecrübe etme şansı olan arkadaşlarımıza sorum şudur; Bu ürünler aynı ürünler midir? yoksa aralarında farklar var mıdır?

Teşekkürler.