Hızlı Soru - Cevap

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Öne çıkan konu #14,321
Araç çok kirli degil ise Auto Glym Polar Blast snow foam sizce temizlik ve ön yikama açısından yeterli mi?

Prewash kullanmiyorum ve gerek varmı merak ediyorum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Cevabiniz icin tesekkur ederim, Evet banti soktukten sonra o bolgeye MN 400, 2500 ve 3800 uyguladim biraz azaldi fakat dikkatli bakinca hala belli oluyor ve sanki elimi surdunce cok cok hafif belli belirsiz bir kabariklik var gibi o seritte, zimparami yapsam acaba bilemedim
Bana sorarsanız hiç ellemeyin o şekilde dursun.
Ancak çok gözüme batıyor diyorsanız zımpara ile hafif bir uygulama yapabilirsiniz.

Yalnız böyle bir hadise ilk defa oluyor gerçekten düşünüyor bir sebebini bulamıyorum. Sadece ihtimaller geliyor aklıma.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Araç çok kirli degil ise Auto Glym Polar Blast snow foam sizce temizlik ve ön yikama açısından yeterli mi?

Prewash kullanmiyorum ve gerek varmı merak ediyorum
Kullandığınız ürün zaten foam lance ile kullanılan PH Nötr prewash yıkama ürünüdür, basınçlı yıkama makinası ve fl ile uygulanması gerekir, budan sonra kova şampuanı ile temaslı yıkama yapmanız gerekir.

Arkadaşlar resim ekledim. Corsa 2020 jantı siyah parlak ic kısmı ilginç bir malzeme var çok kirli kalıyor..

Bilberry aldım 500 ml forumdan ama sanırım çöp bir ürün. Jant fircalari inanılmaz pahalı 150 tl 200 tl bir jant fırçası çok fazla geliyor. Fircasiz da iyi is yapan bir Jant temizleyici arıyorum tavsiye üzerine?

Temassız jant temizliği gerçek anlamda mümkün değil, Tchibo' da30TL'ye satılan jant fırçaları hem ucuz hem de işinizi görür, bilberry ve fırça ile istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Kullandığınız ürün zaten foam lance ile kullanılan PH Nötr prewash yıkama ürünüdür, basınçlı yıkama makinası ve fl ile uygulanması gerekir, budan sonra kova şampuanı ile temaslı yıkama yapmanız gerekir

Foam lance ve makinem yok maalesef bahce Tarzi yerim olsa olur ama apartmanin otoparkinda da zor hortum vs cekmek lazım kimseden isteyemem. Mecburen Ilposan veya kwazar tarzı foamer kullanıyorum.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elimde flowey 3.3 ve 3.4 var. Menzerna 1000 yerine flowey 3.2 yada slopes x15 düşünüyorum. Flowey 3.2 alsam komple set flowey olur. Slopes x15 kullanan hakkında bilgi sahibi olan var mı?

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır

Aracı yıkadik ettik güzel hersey. Ama tavan siyah oldugu için ve ben cok tozlu bir ilcede yasadigim icin tozlaniyor. Markete ciksam tozlaniyor. Branda ile örtüyorum gec kirlensin az yikayayim hem koruma olur diye. Bu toz alma aleti ile branda ortmeden önce tozu alsam bezden iyi midir sizce susuz sekilde az tozu almak için maksat branda içindeki miflon tabaka tozlari ruzgardan tasiyip cizmesin

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

Aracı yıkadik ettik güzel hersey. Ama tavan siyah oldugu için ve ben cok tozlu bir ilcede yasadigim icin tozlaniyor. Markete ciksam tozlaniyor. Branda ile örtüyorum gec kirlensin az yikayayim hem koruma olur diye. Bu toz alma aleti ile branda ortmeden önce tozu alsam bezden iyi midir sizce susuz sekilde az tozu almak için maksat branda içindeki miflon tabaka tozlari ruzgardan tasiyip cizmesin
Bunların devekuşu tüyünden olanları var, onlardan kullanabilirsiniz, he güzel toz toplar hem de çok yumuşak olduğu için çizme ihtimali azalır.

labkamil

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Aracımı perşembe yıkadım. Polytop velox shine hızlı cila kullanıyorum. Ctesi pazar az yağmur yağdı. Bugün sabah herkesin aracı kuruydu benimkinde damla damla sular duruyordu. (Seramik yok araçta) Herkes tarafından güzel denilip paylaşılıyor ama sonra aracın üstünde kurudu ve lekeler oldu. Kullanmamak mı gerekiyor yada su itici ekstra bişey daha mı kullanmak lazım.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba. Aracımı perşembe yıkadım. Polytop velox shine hızlı cila kullanıyorum. Ctesi pazar az yağmur yağdı. Bugün sabah herkesin aracı kuruydu benimkinde damla damla sular duruyordu. (Seramik yok araçta) Herkes tarafından güzel denilip paylaşılıyor ama sonra aracın üstünde kurudu ve lekeler oldu. Kullanmamak mı gerekiyor yada su itici ekstra bişey daha mı kullanmak lazım.
Cila yada seramik kaplama yapılan yüzeylerde bu normaldir. Aracınız yagmur sonrası boncuk şeklinde su damlaları oluşur eger toz kir vs varsa kuruyunca lekeler olur. Buna karşın arac yüzeyince koruyucu tabaka oldugundan kolayca su ile temizlenir.Araçüzerince boncuk şeklinde su kaldıgından geç kurur.

Yani bu durum normaldir.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Leke kalsın istemiyorsanız hydrophilic özellikli ürün kullanmanız lazım. Böyle bir urun Soft99'da mevcut. Adı da hydro flash :)

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İtalyan ATAS 125mm Cırtlı Polisaj Tablası Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Bu tabladan almıştım atas yazıyor ama befar markalı tabla geliyor arada böyle köpük gibibirmalzeme var.

İlk kullanımdan sonra cırt kısmı kalktı. Bir kaç yerinden bali ile yapıştırmışlar. Komple sürselermiş kalkmazdı. Gittim japon yapıştırıcı aldım altında ki mlazeme köpük gibi birşey oldugundan tutmadı. Gittim derby kontak yapıştırıcı aldım bildiginiz bali güzelce iki yüzeyede sürdüm komple.

Bakalım tutacak mı büyük ihtimal tutar. Befar gibi bir marka bu ürün yakışmadı. Çinli polisaj makinelerinin içinden çıkan tablada bile böyle bir sorun olacagını sanmıyorum ama befar tabla ilk kullanımda neredeyse elimde kalıyordu.Birde yerli marka...

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Kendiside cilaymış aynı zamanda. Muadilleri varmıdır bu ürünün.
Yüzeyi hidrofilik yapması için yüzeyde hidrofilik bir katman yaratması lazım. Dolayısıyla illaki sizin tabiriniz ile cila içeriyor. :) Bunun muadilleri yine ve malesef burada satılmayan markalarda var.
Yüzeyde leke kalmasını istemiyorsanız tek çare hidrofilik yani suyu seven ürünlerden geçiyor. Bunlar malesef hidrofobik ürünler gibi davranamıyor yani yüzey boncuk tarlasına dönmüyor. İşin sonunda suyun perde şeklinde yüzeyden inmesini izlemekte hoşunuza gidebilir ama yüzeyin boncuk tarlasına dönmesi hoşunuza gidiyorsa da hidrofilik ürünleri beğenmeyebilirsiniz :(

labkamil

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yüzeyi hidrofilik yapması için yüzeyde hidrofilik bir katman yaratması lazım. Dolayısıyla illaki sizin tabiriniz ile cila içeriyor. :) Bunun muadilleri yine ve malesef burada satılmayan markalarda var.
Yüzeyde leke kalmasını istemiyorsanız tek çare hidrofilik yani suyu seven ürünlerden geçiyor. Bunlar malesef hidrofobik ürünler gibi davranamıyor yani yüzey boncuk tarlasına dönmüyor. İşin sonunda suyun perde şeklinde yüzeyden inmesini izlemekte hoşunuza gidebilir ama yüzeyin boncuk tarlasına dönmesi hoşunuza gidiyorsa da hidrofilik ürünleri beğenmeyebilirsiniz :(
Sizin dediğiniz ürün hidrofobik geçiyor aksine. Videosuna felan da baktım

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Sizin dediğiniz ürün hidrofobik geçiyor aksine. Videosuna felan da baktım
Valla içinde compound olan şampuana da burada hidrofobik ve cilalı yazıyorlar ama yanlış yazıyorlar.
Yağmur gibi yağan suyun veya yağmurun yüzeyden perde gibi inebilmesi için hidrofilik olması lazım :)

mehmetcihat

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gümüşhane
arkadaşlar merhaba elimde daha önceden aldığım auto finesse spritz var 2-3 sene oldu sanırım alalı. kapalı şişede duruyor. bu ürünle plastik aksam sildiğimde leke yaptı kokusunada forumlarda meyve kokusu vs yazılmış ama bendki hiç iç açıcı kokmuyor?

Bu spritzin son kullanma tarihi var mı yoksa sulandımam mı gerekiyordu ?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
arkadaşlar merhaba elimde daha önceden aldığım auto finesse spritz var 2-3 sene oldu sanırım alalı. kapalı şişede duruyor. bu ürünle plastik aksam sildiğimde leke yaptı kokusunada forumlarda meyve kokusu vs yazılmış ama bendki hiç iç açıcı kokmuyor?

Bu spritzin son kullanma tarihi var mı yoksa sulandımam mı gerekiyordu ?
Saf kullanılıyor. Spritz beklerken bozulabiliyor. Böyle bir durum varsa atın.
Kurallar gereği aşağıdaki bağlantıya tanışma konusu açmanızı rica edeceğim.
Tanışma

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
https://instagram.com/kedici_nano_detailing?igshid=407bwllqbfpt

Nano detailing ve Çizilmez seramik kaplama diye videolar var. Nedir bu isin aslı astari. Bu seramik kac mikron ki bu kadar sert koruyor?
Çizilmez seramik kaplama diye bir şey yok tamamen reklamasyon amaçlı. Seramik kaplamalar kabaca 0.6 2 mikron arası ekliyorlar yıkama esnasında oluşabilecek çizimlere karşı "dayanım" sağlarlar geç tozlanır kolay temizlenir ömürleri 1-3 yıl arasında değişen bir boya koruma türüdür. Kılcalları onarabilen seramik türleri de var onlar bile sınırlı etkinliğe sahip