Detay dışı sorum, az önce camdan bakarken kedi fare ile didişirken fare benim aracın sol ön tekerinden girdi sonra bir daha göremedim çıktımı diye biraz baktım. Kedide biraz bakındı gitti. Sonra aşağı indim bakındım göremedim, aracı çalıştırdım kaputu açtım göremedim. Gitmişmidir gitmemeişmidir tespit edemedim. Bir yerleri kemirmesinden endişelerim. Bayram bayram strese soktu beni. Varmı bir öneriniz?
Yasaklardan dolayı her ikisinide bulmam güç şuanda. Fakat Santos hocamın önerisi ile naftalin koydum motor bölgesine, aynı işi görür kanısındayım. Mazot fıs fıslasam faydası olur mu?
Teşekkür ederim öneri için
Yasaklardan dolayı her ikisinide bulmam güç şuanda. Fakat Santos hocamın önerisi ile naftalin koydum motor bölgesine, aynı işi görür kanısındayım. Mazot fıs fıslasam faydası olur mu?
Teşekkür ederim öneri için
Olur hocam koku olarak gelmez kesinlikle
Yanma olarakta mazota çakmak çakın yakamazsınız kolay kolay tutuşmaz
Traktörlerin motorlarını hep mazotla yıkarız o kadar sıcak çalışmalarına rağmen bir sıkıntı olmuyor
Olur hocam koku olarak gelmez kesinlikle
Yanma olarakta mazota çakmak çakın yakamazsınız kolay kolay tutuşmaz
Traktörlerin motorlarını hep mazotla yıkarız o kadar sıcak çalışmalarına rağmen bir sıkıntı olmuyor
Aynen benimde bulaşık detarjanı ile araç yıkadığım yıllarda mazot ile motor temizliği yapmışlığım var. Dediğiniz gibi çakmak ile bile tutuşması çok zor.
Olmadı en azından belli yerlere biraz fıs fıslayayım, yasaklar Bitene kadar zaten kıpırtamıyorum aracı...
Hocam benzin gibi parlamıyor hatta mazotu bardağa koyun üstüne kibrit atın kibrit söner parlama noktası yüksek
Teknik kısmını çok bilmiyorum ama pratikte bu şekil
Arkadaşlar Bosch easyaquatak 110 makine aldım ve çinden BearForce prinç başlıklı olan Foam Lance aldım. Şampuan olarak ise Flowey ev13 satın aldım. İlk yıkamada deneme amaçlı 600ml su + 100ml şampuan kullanmıştım ve köpük sulu olmuştu (foam lance üst ayardan - ye getirdim.) Dün tekrar yıkama yaptım ve bu defa 400ml su + 100ml şampuan koydum ama yine de köpük kıvamını alamıyorum. Sebep olarak tek aklıma gelen suyu kovadan çektiği için basınç az kalıyor bu olabilir mi? Nozzle olarak ise en küçük olan 1.1mm olan ucu kullanıyorum. Ben bu köpüğü nasıl yoğunlaştırabilirim ve sizce sorun tahmin ettiğim gibi basınçtan mı kaynaklı?
eski makinemde benzer sorun yaşamıştım. basınç yeterli gelmediği için sulu atıyordu köpüğü. şimdiki makinemde normale döndü. deneyebiliyorsanız direk çeşmeden bir deneyin isterseniz.
bir de üst ayardan - ye getirdim yazmışsınız. bol köpük için + ya getirmek gerekmiyor muydu. ben mi yanlış biliyorum yoksa.
son olarak prinç başlıktan bahsetmişsiniz. bilmediğim için soruyorum prinç başlık ne oluyor. diğer arkadaşlar da cevaplayabilir.
Ben cok memnum 1-7 sulandirma bearforce FL&k7 sonuc cok iyi prewash olarak kullaniyorumz resmen araca tutunuyor siz detay fircasi ile tum dis plastikleri temizlerkem o sizi beklesin
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Detay dışı sorum, az önce camdan bakarken kedi fare ile didişirken fare benim aracın sol ön tekerinden girdi sonra bir daha göremedim çıktımı diye biraz baktım. Kedide biraz bakındı gitti. Sonra aşağı indim bakındım göremedim, aracı çalıştırdım kaputu açtım göremedim. Gitmişmidir gitmemeişmidir tespit edemedim. Bir yerleri kemirmesinden endişelerim. Bayram bayram strese soktu beni. Varmı bir öneriniz?
Merhaba aracımın ön kaputunda böyle kireç lekesi gibi lekelenme var kesinlikle güneş yanığı değil onu baştan belirteyim.
Bunları düzeltmek için ne yapabilirim?
Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Merhaba aracımın ön kaputunda böyle kireç lekesi gibi lekelenme var kesinlikle güneş yanığı değil onu baştan belirteyim.
Bu konuda çok tecrübeli değilim onu baştan söyleyeyim bana vernik okside olmuş gibi geldi aracın yaşı var sanırım, polisaj ile çözüleceğini düşünüyorum. Nokta damla şeklinde görülenler de su lekesi gibi görünüyor onlar içinde elinizde varsa yıkama sonrası quick detailer, koch fse, gyeon water spot gibi ürünler denenebilir
Bu konuda çok tecrübeli değilim onu baştan söyleyeyim bana vernik okside olmuş gibi geldi aracın yaşı var sanırım, polisaj ile çözüleceğini düşünüyorum. Nokta damla şeklinde görülenler de su lekesi gibi görünüyor onlar içinde elinizde varsa yıkama sonrası quick detailer, koch fse, gyeon water spot gibi ürünler denenebilir
Cevabınız için Teşekkür ederim.
Aracım 2008 model Megane 2. Profil resminizden anladığım aynı araca sahibiz.
Elimde küçük boy Menzerna 400 , 2500 ve 3800 var ayrıyetten 3D eraser de var hangisini uygulama yapmam gerekir.
Polisaj işlemi yaparsam nelere dikkat etmeliyim.
Merhabalar iyi bayramlar. Malûm yaşadığım bölgede polisaj işlemini layıkıyla yaptırabileceğim bir yer malasef ki yok. Aracım beyaz renk ve güneş altında yıkama çizikleri belli olmaya başladı. Bende 3-4 ay idare edebileceğim polisaj görene kadar ürün arayışına koyuldum. Detaylarda forumlarda çizikleri geçici olarak örtecek ve elle uygulanabilecek autoglym SRP, turtle ceramic wax polish, menzerna3in1 gibi ürünlerle karşılaştım. Benim için doğru olan ürün hangisidir. Bu şekilde geçici olarak kılcal çizik örten biri var mıdır acaba şimdiden teşekkü ederim iyi forumlar
Merhabalar iyi bayramlar. Malûm yaşadığım bölgede polisaj işlemini layıkıyla yaptırabileceğim bir yer malasef ki yok. Aracım beyaz renk ve güneş altında yıkama çizikleri belli olmaya başladı. Bende 3-4 ay idare edebileceğim polisaj görene kadar ürün arayışına koyuldum. Detaylarda forumlarda çizikleri geçici olarak örtecek ve elle uygulanabilecek autoglym SRP, turtle ceramic wax polish, menzerna3in1 gibi ürünlerle karşılaştım. Benim için doğru olan ürün hangisidir. Bu şekilde geçici olarak kılcal çizik örten biri var mıdır acaba şimdiden teşekkü ederim iyi forumlar
Otomobiliniz ciddi okside olmuş, polisaj dan başka çare gözükmüyor, polisaj yaparsanız yeni gibi olur. Üstünede iyi bir koruma ürünü uygulamanız gerekir.
Merhaba arkadaşlar, yer imkansızlığından aracımı benzinlikte ve işletmenin köpüğü ile yıkıyorum. Kullandıkları köpükten dolayı en kaliteli ürünü kullansam bile 2.yıkamada yok oluyor araç üzerindeki koruma. Sürekli uygulama yapmak yerine yaptığım uygulamadan maksimum verimi almak için şampuan almak istiyorum.
Aracımı haftada 2 defa yıkıyorum ortalama. Bulunduğum yer kova ile yıkamaya müsait değil çok işlek. 2 lt lik secho pompa(modifiyesiz) ile sizin önerdiğiniz pH nötr şampuanı araca uygulayıp durulasam ne kadar doğru bir uygulama olur? Bu haliyle bile benzinliğin o kötü köpüğünden iyi mi olur sizce. Teşekkürler