Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #14,601
Büyük ihtimalle bakım olacak ücretsiz sekilde. Hafif makine darbeleri ile hareler gidecek çünkü görünen derin çizik yok. Sonrasında wax atabilirim. Her wax öncesi ipa yapmak daha iyi tutunmasini saglar degil mi yüzey temiz olacagi icin?

Veya kil islemi mesela ama sanırım folyo üzerine kil olmaz?
Folyo üzerine kil olur ancak hem çizer hem de çok gerekli değil. Wax öncesi yüzey temizliği waxın daha iyi tutunmasını sağlar tabii ki. Tüm araç folyo mu kaplı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@coskusu06,
3D magic dress Tire. Fiyat performans ürünü. Ben kullanıyorum . Birde Sarp diyorlar ama daha deneyemedim . Sonax Tire gel güzel. Fiyatı biraz pahalı ama bitmediği için aynı hesaba geliyor .

jantlar da demirtozu temizliğini de senede 2 yada 3 hadi bilemedin 4 kere olabilir . Devamlı yapanlar birşey olmadığını söylüyor . Ben keyfe göre yapıyorum

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Bulldozer 48v 10ah Şarjlı Oto Yıkama Makinesi 50 Bar Akülü Basınçlı Oto Yıkama Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Bu linkteki ürün Bulldozer marka Akülü basıncı 30-50 bar arası deniyor. Kovadan su çeken bir yikama. Aracım genelde camur ve agir kir olmuyor cogunlukta toz. Ki Autoglym Polarblast ile Ilposan Maxi pompa yardımiyla ön yikama yapıyorum yogun sekilde.

2 tane 19 luk damacana ile jantlar dahil aracı dönsem yeter bana. 750 tl ye avluda rahatça aracımi yikarim. Evet basinc yetersiz ama su - elektrik sebekesine erisimim yok 6. Katta oturuyorum. Apartmanda zor oluyor. Benzinlik karsida ama orada rahat hissedemiyorum çok iyi detay yapmak için. Sıra oluyor vs..

TRY 1,138.63 17% İndirim | GUANXIN 40VF 4000mAh yüksek basınçlı yıkayıcı makinesi el otomatik sprey güçlü araba yıkama bahçe su pompası için Makita pil
129.89US $ 17% OFF|GUANXIN 40VF 4000mAh High Pressure Washer Machine Handheld Auto Spray Powerful Car Washer Garden Water Pump For Makita Battery|Car Washer| - AliExpress

Bu 72 bar ürün gayet iyi görünüyor AMA;

KARGO dahil 1624 TL, Vergi de yüzde 20 oldugu için 2000 TL yi geciyor. Simdi size soruyorum 750 tl vermek mantıklı degil mi benzer yıkama oranini verecegini düsünürsek?

Bosch Fontus videolari var @DetailTv kanalinda. Fakat o cihaz hem stokta yok hem 2000 tl ve üzeri. Sebeke erisimim rahat olsa elektrik vs.. Karcher k5 full control icin bütçemi ayarlar iyi para verirdim ama bilemiyorum.

SON OLARAK piranha var 120 bar ve kovayi yüksek bir yere koyunca çekiyor kovadan. Kovada köpüklü su varsa onu da alıyor ama benim köpük pompam var zaten. Komsudsn elektrik için 1 saat uzatma kablosu takabilirim belki bi ihtimal. 700 TL Basinci güzel makine güzel görünüyor. Sizce?

Piranha 120 bar link ;

Piranha Basınçlı Oto Yıkama Makinesi Fiyatları ve Özellikleri

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba herkese güzel forumlar diliyorum, kullandiginiz F/P lastik parlatici ve Jant Temizleyici nedir acaba?

Magic Wheel Cleaner ile Flowey R1 arasında kaldım.

Ayrıca sunu merak ediyorum Demirtozu Temizleyici kaç ayda bir yapılmalı, her ay yapılırsa diske zarar verebilir mi?
Bence KC MWC yerine R1 ve R10 almanız daha mantıklı,
R1'i her yıkamada kullana bilirsiniz, R10'u ise aylık periot' dan çok aracınızla yaptığınız km ile bağlantılı olarak kullanmalısınız, çok fazla km yapıyorsanız 3 aylık dönemlerde kullanın ama yok ayda birkaç yüz km ise bence 6 ayda bir yeterli olacaktır. Zaten r1 ile düzenli yıkama yaptığınız zaman R10'a olan ihtiyaç da çok azalacaktır.

Hkn Özdmr

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benden de selam söyle ruh hastası yöneticinize lütfen siz gibi iki yuzlu burdan oraya laf taşıyan üyelerde buradan şerefiyle ayrılırsa çok iyi olur onlar kendilerini biliyor ordada üyeliğim var zaten ordakilerin birçoğu Burdada var sizin Kavganiz yüzünden detay mi yapıyoruz anlamıyorum soguttunuz insani
katılıyorum size biraz girdim baktım uygulama yapan 1 kişi var geri kalanları köpük Pompasına kompresor takmayla ugrasıyor işin ilğinç yanı burda hiç adı sanı gecmiyor kımsenın bu kadar kavgalar nasıl büyüyor burda bır paranoayaklık var.

ErkanBener

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
katılıyorum size biraz girdim baktım uygulama yapan 1 kişi var geri kalanları köpük Pompasına kompresor takmayla ugrasıyor işin ilğinç yanı burda hiç adı sanı gecmiyor kımsenın bu kadar kavgalar nasıl büyüyor burda bır paranoayaklık var.
Aynen dostum:arkadass::halay:birde üstüne laf yiyorlar yorum yazanları nerdeyse dövecekler gibi ben sevmedim girmiyorum artık sende girme valla döverler dayak yersin :boxing:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yanlışım varsa affola. Flowey b33 direk kullanım ph 14 ise. 1:10 sulandırma oranı ile ph değeri düşer değil mi ?
Belirgin bir fark olacağını sanmıyorum ama bendeki kalan miktara göre bununla ilgili bir video daha hazırlarım :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yanlışım varsa affola. Flowey b33 direk kullanım ph 14 ise. 1:10 sulandırma oranı ile ph değeri düşer değil mi ?
Bu arada, eğer köpük yapan pompa ile kullanacaksanız 1:10 çok fazla olur.
1:40 ile 1:200 arasında bir miktar kullanmanız lazım.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar. Demirtozu temizleyicisi alacağım. Forumda araştırdım. Adaylar tuga yeşil, flowey r10, koch chemie rrr veya rwc. Tuga yeşil ve r10'a şu an ulaşılamıyor :). R10 stokta yok. Tuga için Deriklinik sitesi de onarımdaymış. Siz ne önerirsiniz? Hem jantta hem kaportada kullanmak için alacağım. Bu arada tuga yeşil ve r10'u 1:1 olarak sullandırabiliyorduk değil mi?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Selamlar. Demirtozu temizleyicisi alacağım. Forumda araştırdım. Adaylar tuga yeşil, flowey r10, koch chemie rrr veya rwc. Tuga yeşil ve r10'a şu an ulaşılamıyor :). R10 stokta yok. Tuga için Deriklinik sitesi de onarımdaymış. Siz ne önerirsiniz? Hem jantta hem kaportada kullanmak için alacağım. Bu arada tuga yeşil ve r10'u 1:1 olarak sullandırabiliyorduk değil mi?
Ben r10 derim temizliğini beğeniyorum. Sulandırma yapabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Flowey R1 ve demirtozu temizleyici kullanmak için hangi sprey şişeyi önerirsiniz. Kwazar kimyasala dayanıklı mercury 500ml şişe 2 tanesi 130tlye geliyor hepsiburada da. Uygun mu sizce? Atımı felan güzel gibi. Daha hesaplılar iş görür mü? Teşekkürler.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Flowey R1 ve demirtozu temizleyici kullanmak için hangi sprey şişeyi önerirsiniz. Kwazar kimyasala dayanıklı mercury 500ml şişe 2 tanesi 130tlye geliyor hepsiburada da. Uygun mu sizce? Atımı felan güzel gibi. Daha hesaplılar iş görür mü? Teşekkürler.
Jel kıvamına yakın demir tozu temizleyiciler hariç normal canyon başlıklarda pek problem olmuyor. R1 için duck başlık almıştım ama 4 janta 500ml ürün gidiyor her yıkamada. 360 derece veya çift atım Kwazarlar düşündürüyordu bir ara inceleyin isterseniz. Ama temelde ikisini de canyon başlıklarda kullanabilirsiniz.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Jel kıvamına yakın demir tozu temizleyiciler hariç normal canyon başlıklarda pek problem olmuyor. R1 için duck başlık almıştım ama 4 janta 500ml ürün gidiyor her yıkamada. 360 derece veya çift atım Kwazarlar düşündürüyordu bir ara inceleyin isterseniz. Ama temelde ikisini de canyon başlıklarda kullanabilirsiniz.
Cevap için teşekkürler. Benim yazdığım kwazar da çift atımmış. Demir tozu temizleyici r10 veya tuga yeşil alacağım. Yani bu 2 kwazar mercury iş görür diyorsunuz galiba. :)

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Karar veremediğim bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum . 200 tl ‘ye marolex axel aldım sürekli araç yıkayan ve her yıkamada ön yıkama yapan birisi değilim pompaya ilaveten xiaomi hava pompası monte etsem mi ? Sizce buna değer mi ? Görüşlerinizi bekliyorum hepinize saygılar sevgiler.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Karar veremediğim bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum . 200 tl ‘ye marolex axel aldım sürekli araç yıkayan ve her yıkamada ön yıkama yapan birisi değilim pompaya ilaveten xiaomi hava pompası monte etsem mi ? Sizce buna değer mi ? Görüşlerinizi bekliyorum hepinize saygılar sevgiler.
xiaomi alırım fiyat açısından sıkıntı yok derseniz muhakkak öneririm.Birinde kol gücüyle pompala allah pompala ile ön yıkama yaparken kompresörü bağladıktan sonra kompresörü çalıştırmak yeterli.Siz sadece tutuyorsunuz , yani ciddi şekilde süre ve emek kazanımı var

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Amaç Jant ve davlumbaz detayı kapı eşikleri falan içinse gerek yok,

ancak amaç aracı komple köpük yapmaksa kesinlikle şarjlı pompa tavsiye ederim ancak o da Xiaomi değil kesinlikle Enusic 7800mAh olurdu.

Enusic paylaşımını TÜRKİYE’de İLK bu forumda yaptık. Ardından forumumuzu severek takip eden diğer platformlar da forumumuzdan görerek aldılar kullandılar ve son derece memnunlar. :) Daha güçlü ve daha stabil bir makine. Banggood üzerinden 260 küsür liraya alabilirsiniz 17-18 günde gelir. 2 kişi alırsanız bu fiyata gelir.

ayrıca Banggood üzerinden ürün geldikten sonra ödediğiniz gümrük tutarını belirten makbuzun resmini çekip gönderirseniz gümrük ücretlerini de iade yaparlar.
Linki aşağı bırakıyorum:
[TRY315.46 63% OFF]Enusic ™ 7800mAh Akku 25L / min 150PSI Tragbarer Luftkompressor Pumpe LED Power Bank Digitaler Reifenfüller Für Motorrad Auto Auto Fahrrad Motorradzubehör & Teile from Autos & Motorräder on banggood https://banggood.app.link/9860lisVzgb

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Cevap için teşekkürler. Benim yazdığım kwazar da çift atımmış. Demir tozu temizleyici r10 veya tuga yeşil alacağım. Yani bu 2 kwazar mercury iş görür diyorsunuz galiba. :)
Görür Hocam. Jel kıvamında olmadığı sürece sorun olmaz. Diğer türlü uzun süreli test etmek gerekir :)