Hızlı Soru - Cevap

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Öne çıkan konu #14,681
Yani gridli 2 tane kovaya 400 tl vermektense 50-100 liraya 3 veya 4 eldiven alsak daha iyi?
Bence mantıklı olan o. Ama 3-4 yetmez. Her panele ayrı kullanmak gerekir. Ayrıca zamandan da kazandırıyor. Benzinlikte yıkıyorsanız çok daha hızlandırıyor işinizi.

Bu yöntemde başarılı olur @coskusu06 fakat imkan varsa çift kova çoklu eldiven daha başarılı olur.
Araç yüzeyine sürülen eldiven tekrardan kovaya girmeyecek çoklu eldiven yönteminde. 2. Kovada ne işlem yapmayı düşünüyorsunuz ?

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Bence mantıklı olan o.

Araç yüzeyine sürülen eldiven tekrardan kovaya girmeyecek çoklu eldiven yönteminde. 2. Kovada ne işlem yapmayı düşünüyorsunuz ?
Çoklu eldiven dediğimiz de 1’den fazlası yani bu 2 eldivende olabilir bunu öngörerekten çoklu eldiven çift kovada mantıklı dedim. Kanaatimce çoklu eldiven tabiri içerisinde tek kova “çoklu” 2 eldivenle komple bir arabayı yıkamak çok mantıklı seçim değil. Minumum çoklu eldiveni baz alarak konuşursam çift kova çift eldiven yüzeye daha az zarar verecektir. Tek kova çoklu eldiven 4-5 tabikide yeterli bir seçim olacaktır.

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Çoklu eldiven dediğimiz de 1’den fazlası yani bu 2 eldivende olabilir bunu öngörerekten çoklu eldiven çift kovada mantıklı dedim. Kanaatimce çoklu eldiven tabiri içerisinde tek kova “çoklu” 2 eldivenle komple bir arabayı yıkamak çok mantıklı seçim değil. Minumum çoklu eldiveni baz alarak konuşursam çift kova çift eldiven yüzeye daha az zarar verecektir. Tek kova çoklu eldiven 4-5 tabikide yeterli bir seçim olacaktır.
Çoklu eldiven yönteminde her panel için ayrı eldiven gerekeceği için minimum eldiven sayısını 2 olarak baz almak mantıklı olmayacaktır. 2 olarak alırsak yöntem yine çift kova olayına dönmüş olacak.
Hali hazırda çift kova yöntemini kullanan çok insan var ve bu zararlı bir yöntemdir demekte yanlış. Ben tek kova çok eldiven yönteminin boyalı yüzeye daha az zarar verdiğini düşünüyorum. Ayrıca zaman açısından çok ileriye taşıyor. Her panelde eldiveni temizleme derdi kalmıyor. Bunlar tamamen şahsi fikirlerimdir :)

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Bence mantıklı olan o. Ama 3-4 yetmez. Her panele ayrı kullanmak gerekir. Ayrıca zamandan da kazandırıyor. Benzinlikte yıkıyorsanız çok daha hızlandırıyor işinizi.

Yanlis yazmisim hocam :) tek kova yeterli diyecektim. Ben milyoncudan 2 kova aldım ama grid yok tabi elimde dirt trap de yok. Mitt alsam yeterli olacak gibi simdilik. Bilgiler için çok teşekkür ediyorum :)

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Çoklu eldiven yönteminde her panel için ayrı eldiven gerekeceği için minimum eldiven sayısını 2 olarak baz almak mantıklı olmayacaktır. 2 olarak alırsak yöntem yine çift kova olayına dönmüş olacak.
Hali hazırda çift kova yöntemini kullanan çok insan var ve bu zararlı bir yöntemdir demekte yanlış. Ben tek kova çok eldiven yönteminin boyalı yüzeye daha az zarar verdiğini düşünüyorum. Ayrıca zaman açısından çok ileriye taşıyor. Her panelde eldiveni temizleme derdi kalmıyor. Bunlar tamamen şahsi fikirlerimdir :)
İmkanlar doğrultusunda ve tercih meselesi hepimizin ortak fikri olan durum yüzeye zarar vermeden temizlik yapmak. Yoruculuk konusunda tek kova çoklu eldiven kullan kenara koy evet biraz daha akıcı ilerleyebilir. Mantık olarak baktığımızda her iki seçimde doğru sonuca varmanın farklı yolları.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ben çift kova ve 3 eldiven kullanıyorum . İstediğim eldiven sayısına ulaşana kadar böyle devam edeceğim. Şu an yerimde müsait . Ama tek kova ve çoklu eldiven hep aklımda. Çift kova zor oluyor

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
8 klin 4 gyeon 2 work stuff ile 7 tanesi yedek araca attım 7 side evde yıkama yapma şansı bulamaz isem seyahat falan cg kovalara dirt trqp ve grid guard ile garantiye aldim çizik tehlikesini minimuma inecegini düşünüyorum

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
8 klin 4 gyeon 2 work stuff ile 7 tanesi yedek araca attım 7 side evde yıkama yapma şansı bulamaz isem seyahat falan cg kovalara dirt trqp ve grid guard ile garantiye aldim çizik tehlikesini minimuma inecegini düşünüyorum
Maşallah hocam 14 tane premium eldiven ayrı güzel. Sağlıklı detay günleriniz olsun.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar. Flowey r10 stoklara girmiş. Haber vermek istedim ve bir sorum da vardı bu ürün hakkında. Malum benzinlkik şartlarında yıkama yapıyorum. Yer kapmaca, tacizci bakışlar derken tüm işlemleri aynı gün yapamıyorum. Aracımı yıkadığımın ertesi günü temiz ve kuru kaportada(en fazla tozlu olur) R10'u 1:1 sullandırıp kullansam dış aksamda(cam,plastik,krom,farlarda) sıkıntı yaratır mı? Daha sonrasında durulayıp kovada vp consantrated ile kil eldiveni geçeceğim. Yoksa her şartta demirtozundan önce yüzey ıslak mı olmalı?

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
İmkanlar doğrultusunda ve tercih meselesi hepimizin ortak fikri olan durum yüzeye zarar vermeden temizlik yapmak. Yoruculuk konusunda tek kova çoklu eldiven kullan kenara koy evet biraz daha akıcı ilerleyebilir. Mantık olarak baktığımızda her iki seçimde doğru sonuca varmanın farklı yolları.
Tabiki her şey imkanlar dahilinde gerçekleşiyor. Ortak gayemiz olabildiğince en az zararla en temiz yüzeyi elde etmek. Yöntemler farklı gaye aynı :)

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Sorulmustur belki ama. Flowey b33 icin birsey sormak istiyorum,

Ilposan maxi köpük pompam için snowfoam arayislarim sürüyor. Flowey b33 kir sökme konusunda etkili oldugu için wax ve hızlı cilayi üzerinden alır mi aracın?

Flowey ev13 temizlik konusunda geri kalır mi?
Ben suan pek kullanan duymadım ama Autoglym Polar Blast kullanıyorum çok yogun köpük atıyor ama pompa kesikli atıyor zorluyor sanırım makineyi cok yogun. Dozaji ayarlayamiyorum kivam konusunda. Flowey deneyecegim.

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar merhaba ; sizce sıfır alınmış bir jant eldiveni ile kaporta paneller yıkanır mı ? Bu eldivenlerin parmak geçmeli fiziki yapısı bana daha kullanışlı geliyor.

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

Ilposan maxi köpük pompam için snowfoam arayislarim sürüyor. Flowey b33 kir sökme konusunda etkili oldugu için wax ve hızlı cilayi üzerinden alır mi aracın?

Ben suan pek kullanan duymadım ama Autoglym Polar Blast kullanıyorum çok yogun köpük atıyor ama pompa kesikli atıyor zorluyor sanırım makineyi cok yogun. Dozaji ayarlayamiyorum kivam konusunda. Flowey deneyecegim.
Flowey ev13 ü önceden tazikli su tutulmuş ama kurumuş aşırı kirli araç üzerine foam lance ile uyguladık ama iyi sonuç alamadık.Daha sonra kovada ev12 ile yıkadığımız halde 3. kere baka bir agresif şampuan ile tekrar yıkadık.

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Tabiki her şey imkanlar dahilinde gerçekleşiyor. Ortak gayemiz olabildiğince en az zararla en temiz yüzeyi elde etmek. Yöntemler farklı gaye aynı :)
Bu tek kova,tek eldiven ve spreyli pompada şampuanlı su metodu hakkında ne düşünüyorsunuz ? :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Flowey B33 ile Soft99'un King Of Gloss şampuanının yaptığı boncukları tek seferde sökememiştim. Auto Glym Polar Blast tüketimi fazla, pH değeri ortalarda gezinen ama malesef sadece kaba kiri alabilen bir şampuan. Muhtemelen bu birkaç sebepten ötürü tercih edilmiyordur.
EV13 henüz kullanmadım :(

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Flowey b33 agresif bir şampuandır. Tek seferde sökmese de bir kaç seferde korumaya bayağı zararı olur. Bayağı diyorum çünkü kullandığınız korumaya göre ömür durumu değişir
Aracınız çok kirli değil ise (örneğin kışın araç üzerinde biriken yol pisliğinden bahsediyorum) b33 kullanmanızı önermem.

Ev13, b33 e göre tabii ki çok daha hafif ve masum. Ancak onunla da ağır kirleri indirmeniz mümkün değil. Açıkçası bu ön yıkama şampuanı biraz tercih meselesi. Bir taraftan ödün vermeniz gerekiyor. Bir örnek vermek gerekirse valet pro citrus pre wash koruma dostu olarak bilinir ancak korumayı bayağı elliyor o da.