Hızlı Soru - Cevap

Kaos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #14,701
Yarından itibaren Bim ‘e taşınabilir hava kompresör geliyor fotoğraf yüklemesi yaparım. Bu ürünü alıp marolex pompaya taksam nasıl olur sizce ? 249 tl fiyatı var kartımda puan var eğer alırsam 200 tl ‘ye geliyor. Cevaplarınızı bekliyorum. Allah’a emanet olun .

fotoğraf ekleme sitesi
Bende bunun arasında çok kararsız kaldım araştırdım ama herhangi bir yorum video vs bulamadım şahsi fikrim bilindik markayı almak oldu iyi olur kötü olur diyemem ben bu şekilde karar verdim hocam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bu tek kova,tek eldiven ve spreyli pompada şampuanlı su metodu hakkında ne düşünüyorsunuz ? :)

Tekrar tekrar kirleri akıttığı kovaya geri dönen bir method. Çift kova tekniğinin şampuanlı kovasız hali gibi birşey ama daha pratik sanırım :) Ben yine de tek kova çok eldiven taraftarıyım :)

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Selamlar. Flowey r10 stoklara girmiş. Haber vermek istedim ve bir sorum da vardı bu ürün hakkında. Malum benzinlkik şartlarında yıkama yapıyorum. Yer kapmaca, tacizci bakışlar derken tüm işlemleri aynı gün yapamıyorum. Aracımı yıkadığımın ertesi günü temiz ve kuru kaportada(en fazla tozlu olur) R10'u 1:1 sullandırıp kullansam dış aksamda(cam,plastik,krom,farlarda) sıkıntı yaratır mı? Daha sonrasında durulayıp kovada vp consantrated ile kil eldiveni geçeceğim. Yoksa her şartta demirtozundan önce yüzey ıslak mı olmalı?
ıslak olması şart değil ancak, aracınız bir gün bekleyecekse muhtemelen üzerinde toz birikir r10 sonrası önce hortumdan akan suyla üzerindeki tozu çok iyi akıtmanız gerekli yoksa kil uygulaması esnasında aracınızı çizersiniz, demir tozu temizliğini 6 ayda bir yapmanız yeterli olacaktır, kullandıktan sonra iyi durulamaya özen gösterin.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Cevap için teşekkürler. Dış plastikler, dış cam fitili ve kauçuk paspaslarda da kullanabileceğim ürün arıyorumda kafam iyice karıştı. Ürün üzerine ürünle karşılaşıyorum :deli:. En son koch pss ve carpro perl arasındayım. Bakalım sonu ne olacak. Perl sulandırma oranı,iç ve dışta kullanabilmesi ile önde. Pss dayanım gücü ile önde. Bak gene çıkamadım işin içinden :)
Yorumunuzun cevabını buradan vereyim.
hangi ürünü seçeceğiniz tamamen sizin zevkinize bağlı ancak kauçuk paspaslarda bana göre pss doğru bir seçim olmaz. Epey yağlı bir yapısı var çünkü. Diğer taraftan uygulaması da biraz profesyonellik isteyen ürün. O yüzden Almanya’da sadece uygulamacılara satılıyor. Pss’nin son kullanıcıya uyarlanmış hali Nanomagicplastcare oluyor. Onu da tercih edebilirsiniz.

Perl konusunda ben iç aksamda orijinal mat görüntü sevdiğim için denemelerimde Perl finallerini beğenmedim. Dış aksamda parlak yüzey ve görüntü sevdiğim için dış plastiklerde daha çok hoşuma gitti ancak bu sefer ömrü bir yağmura bakıyor.. :)
Dış cam fitillerinde Carpro Elixir bile çok daha uzun ömürlü ve güzel. :D

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Sorulmustur belki ama. Flowey b33 icin birsey sormak istiyorum,

Ilposan maxi köpük pompam için snowfoam arayislarim sürüyor. Flowey b33 kir sökme konusunda etkili oldugu için wax ve hızlı cilayi üzerinden alır mi aracın?

Flowey ev13 temizlik konusunda geri kalır mi?
Ben suan pek kullanan duymadım ama Autoglym Polar Blast kullanıyorum çok yogun köpük atıyor ama pompa kesikli atıyor zorluyor sanırım makineyi cok yogun. Dozaji ayarlayamiyorum kivam konusunda. Flowey deneyecegim.
iposan ile b33 kullanmanızı pek tavsiye etmem, b33 yapısı gereği sert bir temizleyicidir @SubaruOutback 'in incelemesinde araç üzerinde 1 yada 2 dakikadan fazla kalması tavsiye edilmiyor, bu sebeple ev13 sizin için çok daha iyi bir tercih olacaktır, trafik filmi konusunda elbette biraz daha geresinde kalacaktır ancak çok daha güvenli şartlarda aracınızı yıkamış olacaksınız

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
ıslak olması şart değil ancak, aracınız bir gün bekleyecekse muhtemelen üzerinde toz birikir r10 sonrası önce hortumdan akan suyla üzerindeki tozu çok iyi akıtmanız gerekli yoksa kil uygulaması esnasında aracınızı çizersiniz, demir tozu temizliğini 6 ayda bir yapmanız yeterli olacaktır, kullandıktan sonra iyi durulamaya özen gösterin.
Demir tozu uyguladıktan sonra tazikli suyla iyice durulama yaparım hocam. Demir tozu ve kaporta üzerindeki 1 günlük tüm toz vs. akar gider. Sonra vp consantrated ile kil eldiveni geçerim.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yorumunuzun cevabını buradan vereyim.
hangi ürünü seçeceğiniz tamamen sizin zevkinize bağlı ancak kauçuk paspaslarda bana göre pss doğru bir seçim olmaz. Epey yağlı bir yapısı var çünkü. Diğer taraftan uygulaması da biraz profesyonellik isteyen ürün. O yüzden Almanya’da sadece uygulamacılara satılıyor. Pss’nin son kullanıcıya uyarlanmış hali Nanomagicplastcare oluyor. Onu da tercih edebilirsiniz.

Perl konusunda ben iç aksamda orijinal mat görüntü sevdiğim için denemelerimde Perl finallerini beğenmedim. Dış aksamda parlak yüzey ve görüntü sevdiğim için dış plastiklerde daha çok hoşuma gitti ancak bu sefer ömrü bir yağmura bakıyor.. :)
Dış cam fitillerinde Carpro Elixir bile çok daha uzun ömürlü ve güzel. :D
Aslında iç aksamda sadece kauçuk paspaslarda kullanacağım. Ama yağlı yapısı nedeniyle Pss'yi kesinlikle tercih etmem o zaman. Paspaslarda Spritz'e devam edeyim en iyisi :)
Perl'in dayanımı zayıfmış cidden . Dış aksam için ise koch chemie pss yada nano magic p.c. daha uygun sanki. UV koruma özelliği de varmış galiba. Dış aksam için başka öneriniz olur mu? Sizin listedeki Sonax'ın plastik için olan üründe uv koruması yok galiba değil mi?
Bu arada Elixir listemde ve kesinlikle alacağım. Merak ettiğim bir ürün. Az toz çekmesi ve trafik filmini nispeten daha az çekmesi ile ilgili çok yorum gördüm.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Aslında iç aksamda sadece kauçuk paspaslarda kullanacağım. Ama yağlı yapısı nedeniyle Pss'yi kesinlikle tercih etmem o zaman. Paspaslarda Spritz'e devam edeyim en iyisi :)
Perl'in dayanımı zayıfmış cidden . Dış aksam için ise koch chemie pss yada nano magic p.c. daha uygun sanki. UV koruma özelliği de varmış galiba. Dış aksam için başka öneriniz olur mu? Sizin listedeki Sonax'ın plastik için olan üründe uv koruması yok galiba değil mi?
Bu arada Elixir listemde ve kesinlikle alacağım. Merak ettiğim bir ürün. Az toz çekmesi ve trafik filmini nispeten daha az çekmesi ile ilgili çok yorum gördüm.
ben olsam doğal görünüm istiyorsam KC Refreshcockpitcare, biraz daha koyulaşma istiyorsam ve dış plastikler+motor bölümünde de iş görsün istiyorsam kesinlikle Sonax Kunstoff Detailer alırdım. İncelemelerim ve Alman forumlarında gördüğüm kadarıyla epey güzel bir ürün iç dış motor her yere gidiyor.

sorunuza gelecek olursam, Sonax bu ürün için UV koruma koymasa ayıp olurdu zaten. :) Uv koruma var.

Spritz ben 2 sene kullandım. Bence ondan çok çok daha fazla memnun eder sizi Sonax. Elimde Autoglanz,Koch pss,koch ts,koch motorplast, LE Insider, Tuga chemie plastik temizleyici gibi bir çok plastik ürünü olmasaydı ben gözüm kapalı Sonax alırdım sanırım.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
ben olsam doğal görünüm istiyorsam KC Refreshcockpitcare, biraz daha koyulaşma istiyorsam ve dış plastikler+motor bölümünde de iş görsün istiyorsam kesinlikle Sonax Kunstoff Detailer alırdım. İncelemelerim ve Alman forumlarında gördüğüm kadarıyla epey güzel bir ürün iç dış motor her yere gidiyor.

sorunuza gelecek olursam, Sonax bu ürün için UV koruma koymasa ayıp olurdu zaten. :) Uv koruma var.

Spritz ben 2 sene kullandım. Bence ondan çok çok daha fazla memnun eder sizi Sonax. Elimde Autoglanz,Koch pss,koch ts,koch motorplast, LE Insider, Tuga chemie plastik temizleyici gibi bir çok plastik ürünü olmasaydı ben gözüm kapalı Sonax alırdım sanırım.
Gece gece 85lik olduk desene o zaman . İbre Sonax'a döndü :). Sonax, paspaslarda yağlı bir his bırakmaz anladığım kadarıyla. Dış aksam ve motorda da kullanma avantajıyla tercihim Sonax olacak gibi(Uv koruma olması da çileği oldu). İç-dış hallederiz olur biter. Ona ürün buna ürün bir de hanımın gazabına uğramamak için ona da bir ürün :sırıtan1: valla ay başını getiremeyecez :halay:

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Cevaplar için @SubaruOutback , @_CaN_ , @usurer ve @irfan yalınay çok teşekkür ediyorum..

Sanırım deneme ile bakacağız. Maalesef foam lance ve makinem yok. Autoglym fena degil ama temasli çift kova yapmadan tek basina yetersiz. Araci yazlari ayda 3 veya 4 defa. Kis aylarinda 2 defa yıkamayi düsünüyorum. Bu duruma göre özellikle kisin iyi bir temizleyici lazim. Ilposan - Kwazar tarzı pompalar icin Valet Pro Neutral Snow Foam önerisi gelmisti ona da bakacağım. Veya Autobrite Magifoam yine aklımda olan ürünler. Temizlik ve zararsizlik dengesini iyi tutturan bir ürün lazım :)

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Tekrar tekrar kirleri akıttığı kovaya geri dönen bir method. Çift kova tekniğinin şampuanlı kovasız hali gibi birşey ama daha pratik sanırım :) Ben yine de tek kova çok eldiven taraftarıyım :)
Kova yerine tazyikli hortum suyu kullanılsa çok daha iyi olur gibi.Biraz benzinlik tayfa için uygun gibi duruyor.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Arabanın sunroof'unu hiç temizlemedim, bakım da yapmadım. Biraz zor açılıp kapanıyor gibi geliyor, hafif yapışmalar vs. oluyor.

Önce VP APC 1:20 sıkarak fırçalayıp, sonra nemli bezle tozunu alsam, kuruduktan sonra da Würth HHS 2000 sıkarak bakım yapsam yeterli olu rmu? Bu konuda başka bir tavsiyeniz var mıdır?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar,

Arabanın sunroof'unu hiç temizlemedim, bakım da yapmadım. Biraz zor açılıp kapanıyor gibi geliyor, hafif yapışmalar vs. oluyor.

Önce VP APC 1:20 sıkarak fırçalayıp, sonra nemli bezle tozunu alsam, kuruduktan sonra da Würth HHS 2000 sıkarak bakım yapsam yeterli olu rmu? Bu konuda başka bir tavsiyeniz var mıdır?
evet hhs 2000 çözüm olacaktır güzel bir temizlik ile degreaser apc tarzı ürünler ile

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhabalar,

1/20 çok hafif kalır sunroof temiziliği için valet pro apc kullanıcaksanız 1/5 yapın ya da koch chemie gs 1/10 temizleyip kızaklara hhs sıkabilirsiniz

kizmazfatih

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhabalar,

sunroof için özel üretilmiş ürünler var hhs gres ürün sunroof için uygun olmayacaktır daha cok soruna yol acabılırsınız.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bime 3lü pasta cila sünger seti gelmiş. 15 Tl aldım bir tane. 1 tane normal sarı cila süngeri+ mikrofiber bez kaplı sünger+ beyaz yüzü keçeye benzer pasta süngeri ve birde plastik cırtlı aparatı var.