Hızlı Soru - Cevap

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #14,901
Ben bu ucuz çinli eldivende çok rahat ediyorum. Jant iç kısımlara fırça dış kısımları bu eldivenle temizliyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende bi tane temin ettim sayılır tavsiyenizi dikkate alacağım hocam. Görsel desteklerin için ayrıca teşekkür ediyorum.

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Bosch aqt makina için foam lance alacağım. Daha önce mjj kullanmıştım ama kırıldı. Önerebileceğiniz marka veya aliexpress linki var mı?
Türkiye de aradım ama bulamadım. Bear force markası sipariş edecektim ama önce size sorayım dedim.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben bu ucuz çinli eldivende çok rahat ediyorum. Jant iç kısımlara fırça dış kısımları bu eldivenle temizliyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Jant fırçası Sam's Detail'in küçük olanı mı acaba. Ona benzettim de. Bende almayı düşünüyorum. Tshibo vardı bende. Hiç memnun kalmadım. Yavaş hareket ettirsemde, çevirerek janttan çıkarsam da sıçratıyor da sıçratıyor. Tshibo fırçayı kullandıysanız onunla kıyasladığınızda sıçratma durumu nasıl?

Son düzenleme:

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Bosch aqt makina için foam lance alacağım. Daha önce mjj kullanmıştım ama kırıldı. Önerebileceğiniz marka veya aliexpress linki var mı?
Türkiye de aradım ama bulamadım. Bear force markası sipariş edecektim ama önce size sorayım dedim.
Mjjc alın derim yine aliexpress'den,
Bear force kullanıyorum açıkçası fiyatına göre ben çok memnunum, 2 katı fiyat vermek istemezseniz BF'da işinizi görecektir

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Jant fırçası Sam's Detail'in küçük olanı mı acaba. Ona benzettim de. Bende almayı düşünüyorum. Tshibo vardı bende. Hiç memnun kalmadım. Yavaş hareket ettirsemde, çevirerek janttan çıkarsam da sıçratıyor da sıçratıyor. Tshibo fırçayı kullandıysanız onunla kıyasladığınızda sıçratma durumu nasıl?
Merhaba bu fırçalarda sıçratma yapmayan yok, videoda hem büyük hem küçük olan var fikir sahibi olabilirsiniz...

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba bu fırçalarda sıçratma yapmayan yok, videoda hem büyük hem küçük olan var fikir sahibi olabilirsiniz...

Eline saglik kardesim Bende Sam s in Fircalarini begendim aslinda fiyat uygunken ihtiyac varsa alinabilir bu muadilde Turkiye Pazarinda en uygunu bu bence indirimdeyken.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Eyvallah Kutas. Videonu izlemiştim. Beğenimi de bırakmıştım. Jant ve fırça kısmını atlamışım heralde. Daha doğrusu fırçaya dikkat etmemişim :sussx: . Garajın tekrar hayırlı olsun.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Eline saglik kardesim Bende Sam s in Fircalarini begendim aslinda fiyat uygunken ihtiyac varsa alinabilir bu muadilde Turkiye Pazarinda en uygunu bu bence indirimdeyken.
Kesinlikle abi bence çok beğendim fırçaları bu güne kadar 3 tane tchibo fırça eskittim zaten 30-40 liradan hesaplayınca aynı mantığa geliyor, en azından kaliteli bir fırça hissiyatı var yıllarca kullanılır :)

Eyvallah Kutas. Videonu izlemiştim. Beğenimi de bırakmıştım. Jant ve fırça kısmını atlamışım heralde :sussx: . Garajın tekrar hayırlı olsun.
çok teşekkür ederim :) :) ben fırçalar hazır indirimdeyken mutlaka alınması gerektiğini düşünüyorum cidden temizlik kabiliyeti yüksek. Pianoblackte çizme yapar ama gri jantlarda sorun olmayacağını düşünüyorum. (çizilir ama siyah kadar belli olmaz)

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Komple bir teknik hata elbette ama. Bence hiç bişi olmaz. İçindeki yağ katı vaziyetteki çeliği, demiri alüminyumu kolayca bozamaz bence. Yağ yakma, sesli çalışma gibi şeyler olmaz bence. Araç ve tercih zaten sizin insiyatifiniz sonuçları bekliyoruz
Görüşünüz için çok teşekkür ederim hocam.

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben ustaların bu Ankara sıcağı Adana sıcağı olaylarını gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Bu yağlar sadece Ankara sıcağında değil çok daha sıcak iklimler de bile kullanılıyorken neden Ankara sıcağında 5/30 yağ sakıncalı olsun? Ben Bilecik sıcağında da İstanbul sıcağında da 0/30 kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
Siz aracınıza 5/30 koyun. Aracın evveliyatını bilemediğim için yakar ya da yakmaz diyemiyorum. Yalnız şunu unutmayın, yağ viskozite ve marka değişimlerinde ilk sefere mahsus bir miktar yağ eksiltmesi normaldir.
Çok teşekkür ederim hocam yarın bakım günü gözlemlerimi aktaracağım.

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yağ değişiminden önce yağ sistem temizleyici kullanın daha sonra değişim yapın. 5-30 kullanılabilir 5-40 dan da devam edilebilir, zaten üreticiler bunu belirtmiştir şu yağlar kullanılabilir diye. Bir sorun olmaz yağdan dolayı kolay kolay yağ sahte olmadığı sürece ilk koyduğunuzda biraz eksiltme olabilir o normaldir.
Çok teşekkür ederim hocam. Yağ değişim için tercihim motul olacak. Bakım yaptıracağım yer engine flush da yapacaklarını söyledi. Hatırlatmanız için teşekkür ederim hocam.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
3D orbital makinam rotary gibi çalışmaya başladı. Üst kapağı vs de kırıldı. Yetkili servis listesine ulaşamadım. Hangi firmanın ilgilendiğini bilen varmı acaba

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar. Sam's küçük jant firçası alacağım. Yanına Shiny Garage Citrus pre-wash ürününü ekleyeyim diyorum. Yoğun trafik filmi olunca ev13, foamula 1 yetersiz kalıyor. Shiny Garage çare olur mu? Açıklamasında: "Korumalara zarar vermez." yazıyor. Ama ne kadar gerçekcidir bilemedim. Bu ürünü tecrübe etmiş forumdaşım varsa, tecrübelerini aktarırsa çok sevinirim.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Selamlar, farlardaki güneş kaynaklı sararmaları engellemenin bir yolu var mı acaba? Hafiften başlamış benim araçta çok can sıkıcı :( Daha fazla ilerlemeden birşeyler yapılabilir mi?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@KILIÇARSLAN Hocam Merhaba Daha önce İstanbulda 3D Car Care Academy vardi onlar yardimci oluyorlardi ancak eger Orbit Hareket Disli kirildiysa En az 750 Tl den basliyor Onarimlari bende iki tane arizali Meguiars MT300 ler var yatiyor kenarda siz yine bir arayip bilgi alin cihazin 3/1 Fiyatini geciyorsa yaptirmanizi önermem.