Hızlı Soru - Cevap

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #15,141
Sizin yazdığınız doğru bir bilgi tabi ama bizim hare anlayışımızla dışardaki hare anlayışı farklı oluyor biliyorsunuz :)

Mesela bu gibi durumlara hare diyorlar
aynen demek istediginizi anladım farklı olmasi normal eskiden hareler yikaninca gider diye dusunurdum 15 yaşlarımda :)

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Selamlar Turtle wax ceramic sprey kullandım silerken puslu bir yüzey bıraktı daha öncesinde Af Glisten kullanmıştım böyle bir durum yaşamamıştım. Ürünü detaylı kullanıp bilgi ve tecrübe eden varsa değerli yorumlarını bekliyorum.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Selamlar Turtle wax ceramic sprey kullandım silerken puslu bir yüzey bıraktı daha öncesinde Af Glisten kullanmıştım böyle bir durum yaşamamıştım. Ürünü detaylı kullanıp bilgi ve tecrübe eden varsa değerli yorumlarını bekliyorum.
Bendede oldu aynı şey geçen yıl,nemli bir bezle geçip ardından kuru bezle geçtim düzeldi,ama kullanmadım bir daha ürünü

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Nemli bez ile ürünün yüzeyde kalıcığına etkisi oldu mu açıkçası nemli bez yüzeyde tutunmasına engel olmaz mı ürünü yüzeyden almaz mı ?
Sanmıyorum aldığını,bir kaç gün sonra arabayı tekrar yıkamıştım su iticiliği,boncuğu güzeldi.bence sıkıntı olmuyor,öyle gözlemledim ben,hafif nemli bez ile geçip ardında kuru bezle geçip bi gözlemleyin derim

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Muhtemelen ürünü bol kullandınız
Uygulama pedine sıkıp mf bez ile üstünden geçin bir problem olmuyor sürekli kullanıyorum

Time_Shift

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhaba, herkese selamlar sevgiler. Sedefli beyaz aracımın üzerine adeta kene gibi yapışan Demir Tozunu yok etmek için internette Demir tozu temizleyici sipariş verecek idim. Ancak bir tanıdık aracımın sedefli beyaz olduğunu, Demir tozu temizleyicinin araç boyasını matlaştıracağını, bunun yerine kil uygulaması + pasta cilanın daha mantıklı olduğunu belirtti biz de inandık ve yaptırdık. İşinde uzman arkadaşlara sormak istiyorum bu iddia doğru mudur ?
Ph nötr demir tozu sökücü kullanırız araç üzerinde

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Sanmıyorum aldığını,bir kaç gün sonra arabayı tekrar yıkamıştım su iticiliği,boncuğu güzeldi.bence sıkıntı olmuyor,öyle gözlemledim ben,hafif nemli bez ile geçip ardında kuru bezle geçip bi gözlemleyin derim
Teşekkür ederim.
Muhtemelen ürünü bol kullandınız
Uygulama pedine sıkıp mf bez ile üstünden geçin bir problem olmuyor sürekli kullanıyorum
Tekrar dikkatli bi deneme yapacağım bakalım.

Erdoğan Kesgin

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çizikleri sarı ışık mı beyaz ışık mı daha net gösteriyor?
Sarı veya beyaz olarak sınıflandırma yanlış olur bence. Işık kuvveti Kelvin olarak ölçüldüğü ve en iyi detayını 4500 5500 Kelvin arasında alındığı düşünülürse buna uygun almak doğru olur. Ben çiziklerin beyaz saf ışıkta gizlendiğini gözlemledim. Alacağınız fenerin ışık değerlerini inceleyin derim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Çizikleri sarı ışık mı beyaz ışık mı daha net gösteriyor?

İkiside Cata Gold seri sağdaki sarı gün ışığı soldaki beyaz, sağdakini alalı baya oldu onunla özellikle koyu renk araçlarda çalışırken çok rahat etmiştim ancak açık renk araçlarda özellikle hare aşamasında biraz sıkıntı yaşamıştım. Soldaki beyaz olanı daha yeni aldım. (Kablonun temizliğinden de anlaşılacağı gibi :sussx:) Beyaz olanı deneyebilirsem daha detaylı bilgi verebilirim ancak koyu renk araçlarda özellikle çiziklerde gün ışığı fazlasıyla yeterliydi.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sarı veya beyaz olarak sınıflandırma yanlış olur bence. Işık kuvveti Kelvin olarak ölçüldüğü ve en iyi detayını 4500 5500 Kelvin arasında alındığı düşünülürse buna uygun almak doğru olur. Ben çiziklerin beyaz saf ışıkta gizlendiğini gözlemledim. Alacağınız fenerin ışık değerlerini inceleyin derim.

İkiside Cata Gold seri sağdaki sarı gün ışığı soldaki beyaz, sağdakini alalı baya oldu onunla özellikle koyu renk araçlarda çalışırken çok rahat etmiştim ancak açık renk araçlarda özellikle hare aşamasında biraz sıkıntı yaşamıştım. Soldaki beyaz olanı daha yeni aldım. (Kablonun temizliğinden de anlaşılacağı gibi :sussx:) Beyaz olanı deneyebilirsem daha detaylı bilgi verebilirim ancak koyu renk araçlarda özellikle çiziklerde gün ışığı fazlasıyla yeterliydi.
Boya rengine göre değişiklik gösteriyor. İkisinden de edinmelisiniz bence

Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Anlaşılan her iki ışıktan da gerekiyor. Teşekkürler.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Anlaşılan her iki ışıktan da gerekiyor. Teşekkürler.
Rica ederim, Ostim'de çok sayıda elektrikçi gezdim giriştekilerden elektrokent 1-2 vs. dahil olmak üzere, artık slim tip smd projektörler çıkmış fotoğraftaki smdlerden çok daha araları açık o projektörler belki cob ledi aratır. Alırken internetten almanızı tavsiye ederim. Beyazı alırken sadece bir yerde bulabildim oda 220 TL fiyat çekti en sonunda internetten 125 TL'ye aldım. Allah ellerine düşürmesin.
Beyaz araç örnekleri biraz mevcut. Fotoğraflarda keçe ile tek adım pasta uygulanmıştı, güneşe çıktığında hafif de olsa oluşan hareleri görebilmiştim. Beyaz ışık o zaman olsaydı büyük ihtimal görebilirdim. Sarı ışık için örnekler;

Haki yeşil

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Rica ederim, Ostim'de çok sayıda elektrikçi gezdim giriştekilerden elektrokent 1-2 vs. dahil olmak üzere, artık slim tip smd projektörler çıkmış fotoğraftaki smdlerden çok daha araları açık o projektörler belki cob ledi aratır. Alırken internetten almanızı tavsiye ederim. Beyazı alırken sadece bir yerde bulabildim oda 220 TL fiyat çekti en sonunda internetten 125 TL'ye aldım. Allah ellerine düşürmesin.
Beyaz araç örnekleri biraz mevcut. Fotoğraflarda keçe ile tek adım pasta uygulanmıştı, güneşe çıktığında hafif de olsa oluşan hareleri görebilmiştim. Beyaz ışık o zaman olsaydı büyük ihtimal görebilirdim. Sarı ışık için örnekler;

Haki yeşil

Evet güzel fiyata almışsın hocam.
Hareleri spot ışıkla görmek genel olarak zor diye biliyorum. Hare için en güzel ışık kaynağı gerçekten güneş.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Evet güzel fiyata almışsın hocam.
Hareleri spot ışıkla görmek genel olarak zor diye biliyorum. Hare için en güzel ışık kaynağı gerçekten güneş.
Günes ten kacis yok :) ancak bana göre renk farketmiyor hocam isigin kaportaya yansima acisi önemli ben sari ve beyaz kullandim bir fark yok sadece yönü önemli ama sari isik ta calismak loş bir ortam biraz daha güzel ancak Cob Led veya Eski Ampullu seri Spot Projektörler bu konuda cok iyilerdir Eski Ampullu olanlari bulmak gercekten zor.Maddiyat Önemli degil ise Scangrip ve Gyeon Prism ler bu konuda zaten rakipsiz her turlu hatayi görebilirsiniz.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Karcher K2 Basic makinem bugün pompa kısmından(gövdenin içinden geliyor ama sanırım pompasından çıkıyordu, emin değilim) su kaçırmaya başladı. Daha önce belirtisi yoktu. Makineyi açtığımda sanki tabancandan su sıkar gibi makine çalışıyor, tabancadan sıkmaya başlayınca da sanki tazyik azalmış gibi çalışıyor. Bu durumu yaşayan oldu mu, nası hallolabilir?

Karcher K2 Video Linki

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Karcher K2 Basic makinem bugün pompa kısmından(gövdenin içinden geliyor ama sanırım pompasından çıkıyordu, emin değilim) su kaçırmaya başladı. Daha önce belirtisi yoktu. Makineyi açtığımda sanki tabancandan su sıkar gibi makine çalışıyor, tabancadan sıkmaya başlayınca da sanki tazyik azalmış gibi çalışıyor. Bu durumu yaşayan oldu mu, nası hallolabilir?

Karcher K2 Video Linki
pompa plastik olduğu için çatlamış olabilir, bir süre sonra daha fazla kaçırmaya başlayacaktır diye tahmin ediyorum,
forumdan bir arkadaş servise fiyat sormuştu ama sanırım sıfır makineye yakın fiyat vermişler, muhtemelen tam olarak bozulduktan sonra kalan parçaları satıp başka bir makine bakmanız gerekecek

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
pompa plastik olduğu için çatlamış olabilir, bir süre sonra daha fazla kaçırmaya başlayacaktır diye tahmin ediyorum,
forumdan bir arkadaş servise fiyat sormuştu ama sanırım sıfır makineye yakın fiyat vermişler, muhtemelen tam olarak bozulduktan sonra kalan parçaları satıp başka bir makine bakmanız gerekecek
Daha önce belirtisi yoktu açıkçası. 3 gün önce de kullanıp kaldırmıştım, darbe vs almadı bu süreçte. Sanırım artık ömrünü doldurdu makine :D Bi ihtimal çözülür diye servise götüreceğim bakalım. Şimdilik sızdırdığı su miktarı az olduğu için belki kurtarılabilir diye düşünüyorum