Hızlı Soru - Cevap

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #15,781
Sağol Mertcan,
İğne deliğinden geçebilirken, Konya ovası gibi yerden geçerken sağ arka taraftan bam sesi çıktı. Muhtemelen bir cisim çarptı ya da hıyarın biri tam ben geçerken kapı ...vs açtı . Önce ben kendim bir halt ettim sandım ama geçtiğim alan ve açıya göre imkansız olduğu ortaya çıktı. Bir tane eğreti duran kargo minibüsü vardı muhtemelen kapı açtı ve bende sallamayınca ses çıkarmadan kayboldu gitti.
Neyse ya, olacağı varmış. Bu ara zaten sağlığa epey para gidiyor, 2 tane ufak göçük için Roma'yı yakamayacağım. Yaşım genç olsa yakalar hırpalardım da artık kimseye bulaşmak da istemiyorum.

Senin iş biraz teferruatlı ama en az maliyet ve en az göze batacak şekildeki uygulamayı ben kendim yapsam, önce pürüzlü yüzüyleri inceden zımpara, sonra yapıştırma, boşlukları uygun kimyasal ile doldurma ve tekrar zımpara ve en son sırıtan yerleri rötüşlamak. Hap kadar yer için koca tamponu sökecekler. Otomobil günlerce yatacak. Parçayı oraya kaynatacak, zımpara, macun, boya...vs
Herkes en iyi şekilde tamir olmasını ister elbet ama ben şu ara mecburen her gün otomobil tepesindeyim, ben olsam hiç servis,sanayi...vs uğraşmazdım. Küfür ede ede kendim yapardım :)

Şu göçük düzeltme işini de ölmez sağ kalırsam yazın öğrenmeyi planlıyorum. Sonra da paraya kıyıp gerekli malzemeleri alır , kendi söküğümü kendim hallederim :)
Tekrardan çok geçmiş olsun hepimiz aynı kafadayız cana geleceğine mala gelsin diye trafikte ben de çok sinirli oluyordum ama şuan gerçekten o dönem değil insanlar pire için yorgan yakıyor hayatımda birdaha görmeyeceğim bir insan için hiç gerek yok diye düşünüyorum
Sakin olmakta fayda var (bıçak kemiğe dayanmadıktan sonra)
Sanayide elektrikçi bir arkadaşım var onunla konuştum yakın bir arkadaşı varmiş öyle konuştuk
Eğer tampon sökülüp yapılacaksa yaptırmam evde kendim olduğu kadar ile yaparım
Araç lazım oluyor sanayide kesinlikle yatırmam
Sözüm meclisten dışarı sanayide ki ustalara hiç güvenmiyorum
Malesef ben de bu izlenimi bıraktılar
Ekonomi bu şekilde giderse yakında her işi kendimiz yapmak zorunda kalıcaz malesef:)

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Merhaba iyi günler dilerim herkese arkadaşlar. Camlarda olusan bugu icin etkili kalıcı bir ürün varmı memnun kaldiginiz?

Tras köpügü, sampuan vs deneyen varmı? Sanirim onlar haftalık veya günlük çözümler olur kısa sure sonra yenilemek gerekir?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhaba iyi günler dilerim herkese arkadaşlar. Camlarda olusan bugu icin etkili kalıcı bir ürün varmı memnun kaldiginiz?

Tras köpügü, sampuan vs deneyen varmı? Sanirim onlar haftalık veya günlük çözümler olur kısa sure sonra yenilemek gerekir?
Gyeon anti fog deneyebilirsiniz

IlgazRafi

Çaylak Detaycı
Üye
Cam filmi yaptırıyoruz ve malum özellikle marka ürünler tercih ettiğimiz zaman bir kaç bin liralık oluyoruz. Cam filmine zarar vermeyecek kimyasal olarak ne kullanabiliriz?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
3m ve llumar kullandım film olarak
Saf ipa ile bile sildiğim oldu bir sıkıntı yaşamadim renk atması morarma tarzında
Meg clarifty
Carpro ve amway kullanabilirsiniz

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Cam filmi yaptırıyoruz ve malum özellikle marka ürünler tercih ettiğimiz zaman bir kaç bin liralık oluyoruz. Cam filmine zarar vermeyecek kimyasal olarak ne kullanabiliriz?
3D 50 to ‘yu öneririm alkol oranı yok sanırım iki yıl kullandım cam filmlerine en ufak zararı olmadı hav leke bile olmuyor tavsiye ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar alkantara temizleyicisi önerisi verebilen olursa sevinirim hassas bi kumaş türü zarar vermeyen bi ürün tavsiye si olursa çok makbule geçer teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

chuckchucky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selamlar
Aracımın boyasında demir tozları var boyaya zarar vermeyecek şekilde hangi ürünü önerirsiniz acaba fiyat perfonmans olarak aynı zaman da jantlarada kullanabileceğim

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

chuckchucky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Kafam karıştı açıkçası kiminiz demir tozu sulandırılıyor kiminiz olmaz diyor ben hem boya hem cantlar için kullanmak istiyorum ekonomik ürün olursa fena olmaz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kafam karıştı açıkçası kiminiz demir tozu sulandırılıyor kiminiz olmaz diyor ben hem boya hem cantlar için kullanmak istiyorum ekonomik ürün olursa fena olmaz
Sulandirilmaz bu ürünler konsantre degil ki 1 e bilmem ne sulandirilsin Jel Kivaminda olanlari biraz inceltmek yani spreyle daha rahat atim yapmak icin az bir su koyayarak sulandirabilirsiniz.Ekonomik olarak Divortex Red Storm veya Magic İron out Tercih edebilirsiniz ikiside is goruyor

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar merhaba. Resimde görüldüğü gibi ön cam ve tavan birleşim yerinde ufaktan boya kalkması var. Büyük ihtimal araç taş yemiş ve büyümüş. Ben aldığımda bu kadar değildi büyüyor. Buna nasıl bir şey yapılır. Hafif zımpara yapılıp rötuş boyası ile doldurayım mı yoksa hiç ellemeden kaportacıya mı gideyim? Forumdan aldığım rötuş kalemi var elimde ama kalem ile rötuş yapılacak kadar ufak değil gibi. Araç 2012 superb şeker beyazı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Resimde görüldüğü gibi ön cam ve tavan birleşim yerinde ufaktan boya kalkması var. Büyük ihtimal araç taş yemiş ve büyümüş. Ben aldığımda bu kadar değildi büyüyor. Buna nasıl bir şey yapılır. Hafif zımpara yapılıp rötuş boyası ile doldurayım mı yoksa hiç ellemeden kaportacıya mı gideyim? Forumdan aldığım rötuş kalemi var elimde ama kalem ile rötuş yapılacak kadar ufak değil gibi. Araç 2012 superb şeker beyazı.

Hafif zimpara ve rotus yapin hocam orayi kaportaciya gosterirsen 1 karis a yakin boyama yapar Tavan Boyali olur Kendiniz boya koduna göre alip rotüs yapabilirsiniz Loew Cornell kalemle dolduramazsiniz cok zor.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Hafif zimpara ve rotus yapin hocam orayi kaportaciya gosterirsen 1 karis a yakin boyama yapar Tavan Boyali olur Kendiniz boya koduna göre alip rotüs yapabilirsiniz Loew Cornell kalemle dolduramazsiniz cok zor.
Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz doğru kaportacı boyar geçer. Tabanca ile su tutunca da kalkmalar oluyor gibi zımpara yaparsam etrafında daha fazla kalkma olabilir mi peki? Birde rötuşu ince fırça ile mi yapmam gerek? Fırça ile yaparsam da dalgalanma olur mu boyada acaba?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz doğru kaportacı boyar geçer. Tabanca ile su tutunca da kalkmalar oluyor gibi zımpara yaparsam etrafında daha fazla kalkma olabilir mi peki? Birde rötuşu ince fırça ile mi yapmam gerek? Fırça ile yaparsam da dalgalanma olur mu boyada acaba?
Firca ile rotus ta her zaman siritir hocam bir iki kat yapip uzerinden ki kabaligi zimpara ile alirsaniz biraz daha guzel bir goruntu elde edersiniz hocam.