Hızlı Soru - Cevap

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Öne çıkan konu #15,801
Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz doğru kaportacı boyar geçer. Tabanca ile su tutunca da kalkmalar oluyor gibi zımpara yaparsam etrafında daha fazla kalkma olabilir mi peki? Birde rötuşu ince fırça ile mi yapmam gerek? Fırça ile yaparsam da dalgalanma olur mu boyada acaba?
Zımparada biraz daha fazla kaldırabilirsiniz o kısımdaki boyaları. Daha önce boya üzerinde zımpara vs gibi tecrübeniz yoksa pek bulaşmayın rötüş yapıp geçin. Bu konuya göz atabilirsiniz. Derin Çiziklere Rötuş Nasıl Yapılır

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Zımparada biraz daha fazla kaldırabilirsiniz o kısımdaki boyaları. Daha önce boya üzerinde zımpara vs gibi tecrübeniz yoksa pek bulaşmayın rötüş yapıp geçin. Bu konuya göz atabilirsiniz. Derin Çiziklere Rötuş Nasıl Yapılır
Teşekkürler. Daha önce konuyu görüp okumuştum. Önceden boya üzerinde zımpara falan kullanmışlığım yok fakat elim yatkındır ve de ilk önce kendim bir uğraşayım derim :D En kötü ihtimalle biraz daha rötuş belli olur.

Emre86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kafam karıştı açıkçası kiminiz demir tozu sulandırılıyor kiminiz olmaz diyor ben hem boya hem cantlar için kullanmak istiyorum ekonomik ürün olursa fena olmaz
Flowey r10 u ben de 1:1 sulandırarak kullanıyorum kaporta ve jantlarda. İş görüyor mor mor akıyor yine.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kafam karıştı açıkçası kiminiz demir tozu sulandırılıyor kiminiz olmaz diyor ben hem boya hem cantlar için kullanmak istiyorum ekonomik ürün olursa fena olmaz
Flowey R10 tavsiye ederim. Saf, 1:1, 1:2 ve 1:3 sulandırarak denedim. Saf kullanmak boşu boşuna israf etmek olur. 1:1 sulandırma ile gayet güzel iş görüyor. 1:2 ile de güzel sonuç aldım. 1:3 oranda morarma geç oluyor ama taze demir tozlarında iş görüyor. Daha önce Autoglym Magma, Crystal Concepts İron Cut ve 3D Bdx de kullandım. Koku olarak beni en az rahatsız eden Flowey oldu. Performans olarak üç aşağı beş yukarı hepsi aynı sonucu verdi.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ben size flowey veya valet pro tavsiye ederim. Daha önce ben de sulandırmadım ancak dediğim gibi forumda sulandıran kullanıcılar olmuştu. Bu söylediğim iki ürün fiyat performans açısından gayet güzel ürünler. Ek olarak autofinesse iron out bölünmüş olarak da satılıyor bazen internette. Ona da bakabilirsiniz

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar iki ürün arasında hangisi seçim yapılmalı kullanan arkadaşlar avantajları dezavantajları nelerdir ?

Orhan hocam merhaba,

Benim tercihim Marolex ten yana. Bazıları için 3lt hantal gelebilir ama benim için en önemli kriter nefesinin uzunluğu. Elle pompalamaya devam olduğu için :)

Alta da var bende köpük kıvamı en iyisi onun ama jant, davlumbaz gibi detaylarda kullanıyorum. Dinlenmeye fırsat vermeden tekrar sürekli pompalama istiyor ve arabayı dönmek için saymadım ama en az 12-13 kez tekrarlamak gerekiyor..

Xiaomi gibi bir kompresör kullanacak olsam Alta yı tercih ederdim, kesinlikle köpük kıvamı ve atış açısı daha iyi..

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar iki ürün arasında hangisi seçim yapılmalı kullanan arkadaşlar avantajları dezavantajları nelerdir ?

Orhan hocam merhaba,

Benim tercihim Marolex ten yana. Bazıları için 3lt hantal gelebilir ama benim için en önemli kriter nefesinin uzunluğu. Elle pompalamaya devam olduğu için :)

Alta da var bende köpük kıvamı en iyisi onun ama jant, davlumbaz gibi detaylarda kullanıyorum. Dinlenmeye fırsat vermeden tekrar sürekli pompalama istiyor ve arabayı dönmek için saymadım ama en az 12-13 kez tekrarlamak gerekiyor..

Xiaomi gibi bir kompresör kullanacak olsam Alta yı tercih ederdim, kesinlikle köpük kıvamı ve atış açısı daha iyi..
Tek nefeste her ikisinin de köpüklediği alan Alta’da daha fazla. Alta geniş açısı sebebiyle çabuk tükeniyor ancak Marolex’le kıyaslarsak tek nefeste köpüklediği alan Alta’da daha geniş. Köpük boya yüzeyine de homojen yayıldığı için aynı yerden iki defa geçmeye gerek kalmıyor. Nefesi çabuk tükendiği için Marolex daha çok yer köpüklüyor gibi gelmiş olabilir size ama durum tam tersi. Bir de şampuan karışımı da çok önemli. Oranı iyi tutturursanız bir aracı komple en fazla 5-6 pompalamada dönersiniz. Ancak şampuanı fazla koyarsanız 12-13 hatta daha fazla pompalama gerektirir o yüzden elinizdeki şampuanla doğru oranı bulmak önemli.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Tek nefeste her ikisinin de köpüklediği alan Alta’da daha fazla. Alta geniş açısı sebebiyle çabuk tükeniyor ancak Marolex’le kıyaslarsak tek nefeste köpüklediği alan Alta’da daha geniş. Köpük boya yüzeyine de homojen yayıldığı için aynı yerden iki defa geçmeye gerek kalmıyor. Nefesi çabuk tükendiği için Marolex daha çok yer köpüklüyor gibi gelmiş olabilir size ama durum tam tersi. Bir de şampuan karışımı da çok önemli. Oranı iyi tutturursanız bir aracı komple en fazla 5-6 pompalamada dönersiniz. Ancak şampuanı fazla koyarsanız 12-13 hatta daha fazla pompalama gerektirir o yüzden elinizdeki şampuanla doğru oranı bulmak önemli.
Magifoam için oran ne kadar kullanıyorsunuz yada tavsiye edersiniz?

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Orhan hocam merhaba,

Güzel bilgiler için teşekkür ederim Erçin hocam. Tercihim altadan yana oldu. Kwazar kullanıyorum xiaomi pompa ile fakat kwazar pek memnun etmedi beni pompa olduğu için Alta sanırım memnun kalacağım bir seçim olacak.

Güzel bilgiler için teşekkür ederim. Magifoam ile kullanmayı düşünüyorum foamula 1 de mevcut elimde.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Güzel bilgiler için teşekkür ederim Erçin hocam. Tercihim altadan yana oldu. Kwazar kullanıyorum xiaomi pompa ile fakat kwazar pek memnun etmedi beni pompa olduğu için Alta sanırım memnun kalacağım bir seçim olacak.

Güzel bilgiler için teşekkür ederim. Magifoam ile kullanmayı düşünüyorum foamula 1 de mevcut elimde.
Rica ederim ne demek, magifoam ile deneme yaptım çok iyiydi, formula kullanmadım yorum yapamayacağım, ben 25ml koyup denemiştim performans iyiydi, beğenmezseniz 40-50 ye kadar koyabilrisiniz

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Şırınga varsa Veya küçük ölçek net 18ml Magifoam + 1.8 litre saf su veya artırma suyu.

köpürme kapasitesi suyun sertliğine göre değişir. Aynısı Foam Lance için de geçerli. Bir şehirde 50ml ile traş köpüğü kıvamı alınırken bu oran başka şehirde 60-65ml’ye kadar çıkabilir tamamen su sertliğine bağlı EC değerleri falan işin içine giriyor.

18ml ile deneyin çok sulu olursa 20ml çok katı köpük olursa 16ml denersiniz.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Selamlar herkese,

Bir ufak tavsiye istiyorum sizlerden, tamponlardaki ufak sürtme çizikleri ve boya transferleri için pastaya ihtiyacım var.

El pedi ile uygulamalık uygun fiyatlı ufak boyutlu bir ürün ne alabilirim?

Teşekkürler

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar kalorifer havalandırmalarımdan çok kötü koku geliyor ilk açılışta filtre de yeni ancak düzelme olmadı bunun için işe yarıyan bi ürün varmıdır?!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Arkadaşlar kalorifer havalandırmalarımdan çok kötü koku geliyor ilk açılışta filtre de yeni ancak düzelme olmadı bunun için işe yarıyan bi ürün varmıdır?!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Filtre söküldükten sonra klima dezenfektanı ile havalandırma menfezlerinden ve filtrenin ordan köpüğü sıkın
Yeni filtreyi taktıktan sonrada klima bombası uygulayın
Koku tamamen kesilmese de azalıcaktır

IlgazRafi

Çaylak Detaycı
Üye
Bugün arkadaşım sordu ama tam net cevap veremedim sizlere danışmak istedim. sıfır araç hiç yıkanmamış hatta, buna kendisi seramik alıp uygulamayı düşünüyor. Ancak sorun şu araca polisaj, demir tozu ve kil işlemi yapmadan uygulayayım diyor. Demirtozu ve kil işlemi yapmadan seramik uygulasak ne gibi bir sorun yaşarız ? Mantığı ike anlatabilecek var mı?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün arkadaşım sordu ama tam net cevap veremedim sizlere danışmak istedim. sıfır araç hiç yıkanmamış hatta, buna kendisi seramik alıp uygulamayı düşünüyor. Ancak sorun şu araca polisaj, demir tozu ve kil işlemi yapmadan uygulayayım diyor. Demirtozu ve kil işlemi yapmadan seramik uygulasak ne gibi bir sorun yaşarız ? Mantığı ike anlatabilecek var mı?
Sıfır araca dahi soft kil ve demir tozu ister pasta zaten şart en azından ben haresi bir Sıfır araç görmedim parlak göstermek için nasil bastirarak dandik cilalar kullanıyorlar kalın pasta istemese bile hare giderici atılması gerekir en kotu 2500 & 3800 ister örneğin bunları bilmiyorsa hiç sermik kaplamayı düşünmesin bir uygulamacıya gitsin seramik kaplamak sür geç gibi kolay görünsede yapamayabilir.