Hızlı Soru - Cevap

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
oxide çok tavsiye etmem, reflex ince pastadır. Hare giderici olarak adlandırmak yanlış olur hare alamazsinız. Kalın pasta ve rotary makine kullanılarak tam bir polisaj yapılması gerekiyor. Esas hareyi çizik alma aşamasında oluşturacaksınız yün ped kullanırsanız. Reflex yetersiz kalır ikinci aşamada. Yün kullanmayayım sünger kullanayım derseniz boyayı yakma riskiniz var. Düşündüğünüzden daha karmaşık muhtemelen
Hocam öncelikle bilginiz için teşekkür ederim. Amacım sıfır çizik almak değildir. Hobi olarak tıpkı arabama tam detaycılık yaptığım gibi orbitalle hare gidermek, parlatmak, kendimi geliştirmektir. refleks ve oxide adı üstünde anti hologram hare giderici yazıyor. sanırım kesim olarak farklı olabilir.

Merhabalar Fatih bey öncelikle alışverişlerde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz oxid ultra cut kalın çizik giderici reflex antihologram ise hare gidericidir farkı budur oxid ped ile değil kece ile uygulamanız daha sağlıklı olur reflex ise hare giderici ped ile uygulamasiniz eğer oxid kullanır ve kece ile uygulama yaparsanız ara kat kullanmanız gerekir çünkü kecenin oluşturacağı kece cizikleri diye tabir ettiğimiz cizikleri reflex ile alamazsınız. Ama ped ile uygulama yapacaksınız onlar için uygun pasta auto finesse tripple 3 ü bir arada olan pastayı tavsiye edebiliriz amatör grupta pasta olarak genellikle bu urunu tavsiye ediyoruz hem makine ile hemde el ile uygulamak mumkundur.
Merhaba öncelikle bilginiz için teşekkür ederim. Sizin sitede "Polytop Oxide Antihologram Hare Giderici 1lt." ürünün ilanı var adı üstünde hare giderici yazıyor yoksa yanlış mı ilana koydunuz? Yukarda dediğim gibi amacım sıfır çizk almak değildir.

Fatih merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun yeni makinan güzel günlerde kullan. Orbital makina ile çizik almak biraz zordur ve fazla çalışma gerektirir. Ama benim anladığım senin amacın sıfır çizik vs değil şu anki halinden daha iyi duruma gelmesi ve aracın için kendin bir şeyler yapmak istiyorsun. Ara kesim pasta için sana hem uygun fiyatı hemde güzel ürün olması sebebiyle şu ürünü tavsiye edebilirim.
Rupes DA Fine Ara Kesim Pasta 250 Ml. – Safir Detailing
Pad olarakta şu ürünü düşünebilirsin.
Rupes DA Fine Yeni Tasarım Ara Kat Pasta Süngeri 150/180 mm LHR 21 ve Rotary 150 mm Taban Uyumlu – Safir Detailing
Son kat olarakta yine uygun fiyatıyla bu ürünü kullanabilirsin.
Rupes UNO Pure Hare Giderici Pasta ve Cila 250 Ml. – Safir Detailing
Bunun için elindeki mavi pad uyumlu olur.

İki aşamada değilde tek aşama düşünürsende bu ürünlerden birini kullanabilirsin
Koch Chemie P6 Tek Aşamalı Pasta - 250ml

Rupes UNO Protect Tek Adım Pasta Cila Boya Koruma 250 ml – Safir Detailing
Tabiki sonuç sıfır çizik vs olmaz ama şu anki halinden çok daha iyi duruma gelir :)
Merhaba hocam öncelikle bilginiz için teşekkür ederim. İşte beni anladığı ve aradığım cevap budur :gulumsemex:. Ara kesim anlamı orta çizik giderici midir?
Hare giderici ve ped tamam. tek aşama olanı tek adımlı hem orta çizik hemde hare giderici gidermek gibi bişey midir? bende soft99 fusso waxım ve blend waxım mevcut. 2 ve 3 aşama sonrası fusso veya blend waxı sürebilirim.

Hayırlı olsun, makineye alışıyım isterseniz ön hazırlık sonrasında bu havalara çok uygun olmasa da elinizdeki glazeler ile alıştırma yapabilirsiniz. Yaza girmeden de ara kesim pasta geçerseniz varsa olan matlığı alacaktır.
Cut yapmak için biraz daha irdeleyin pastasından pedine çeşit çeşit incelemelere göz atın ancak o kadar araştırmanın üstüne makineyi ele alınca biraz işler değişiyor. Şuan çizikleri pek göremiyorsanız daha güzel biz görüyoruz sonra kafamız takılıyor. :D Şakası bir yana çok çizik takıntınız yoksa ki bunlar yıkama çizikleri vs. olabilir boya olabildiğince temiz kondisyona geldikten sonra çok da önemli bir bilemiyorum. En azından belli bir süre daha çeşitli koruma ürünleri, doğru yıkama teknikleri vs. ile ilgilenirseniz sıralama daha doğru olur. Üye olduğunuz süreye bakınca aslında bu aşamaları geçmiş cutting aşamasına gelmişsiniz ama tabi ne kadar uygulama yaptığınızı bilemiyorum. İleride biraz daha profesyonelleştikçe şuna bi el atıyım deyip kaşıntı tuttuğunca güzelce cutting yaparsınız hem daha az riskli olur hem de daha çok keyif alırsınız.
Merhaba hocam öncelikle bilginiz için teşekkür ederim. dediklerin anladım mantıklımış :) dediğin gibi öyle yapabilirim. polisaj işi hariç orta tecrübeli detaycılık yapıyorum. Aynen artık polisaj aşamaları öğrenmek zamanım gelmiştir. geliştir geliştirdikçe öğrenmiş olurum. :gulumsemex:

Az önce garaja gidip kafa lambasıyle kaportaya tutup telefondan çektim elimde spot ışığı yoktur. Aşağıda fotolarda gördüğün gibi çok derin çizik yoktur. Belli oluyor mu ama gözümle örümcek ağ gibi görünüyor. birkaçı tırnak takılanları takılmayanı var. ilk 2.el aldığımızda fırçayla yıkıyordum sonrası bu forumdan ve başka forumdan inceleyerek, öğreneyerek öğrendiğim anda fırça sürmeyi kestim sonrası detaycılık yaptığı gibi yapıyorum.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba hocam öncelikle bilginiz için teşekkür ederim. İşte beni anladığı ve aradığım cevap budur :gulumsemex:. Ara kesim anlamı orta çizik giderici midir?
Hare giderici ve ped tamam. tek aşama olanı tek adımlı hem orta çizik hemde hare giderici gidermek gibi bişey midir? bende soft99 fusso waxım ve blend waxım mevcut. 2 ve 3 aşama sonrası fusso veya blend waxı sürebilirim.
Ara kesim pasta ile ince çizikleri giderebilirsin. Daha sonrası içinde ağır kesimden sonra oluşacak izler vs için kullanabileceğin bir üründür. Yani makinayı kullandığın sürece elinde ara kesim bir ürün bulunması her zaman gereklidir.
Tek aşamalı ürünler genelde dolgu maddesi içerir ve günü kurtarmak için kullanılan ürünlerdir. İnce çizikleri içerdiği dolgu sayesinde kapatarak araca parlaklık ve kendi korumasını sağlar.
Elinde koruma ürünlerin bulunduğu ve aracınla ilgilenmeyi sevdiğini düşünerek ben tek aşamalı olan ürünleri çok tavsiye etmem. Amacın günü kurtarmak olmadığı için.
Ara kesim ve hare giderici ile başlayıp elindeki koruma ürünlerini kullanabilirsin. İlerde elin alıştıkça aracın durumuna göre ağır kesim için gerekli ürünleri de çeyizine eklersin:)

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ara kesim pasta ile ince çizikleri giderebilirsin. Daha sonrası içinde ağır kesimden sonra oluşacak izler vs için kullanabileceğin bir üründür. Yani makinayı kullandığın sürece elinde ara kesim bir ürün bulunması her zaman gereklidir.
Tek aşamalı ürünler genelde dolgu maddesi içerir ve günü kurtarmak için kullanılan ürünlerdir. İnce çizikleri içerdiği dolgu sayesinde kapatarak araca parlaklık ve kendi korumasını sağlar.
Elinde koruma ürünlerin bulunduğu ve aracınla ilgilenmeyi sevdiğini düşünerek ben tek aşamalı olan ürünleri çok tavsiye etmem. Amacın günü kurtarmak olmadığı için.
Ara kesim ve hare giderici ile başlayıp elindeki koruma ürünlerini kullanabilirsin. İlerde elin alıştıkça aracın durumuna göre ağır kesim için gerekli ürünleri de çeyizine eklersin:)
Dedikleriniz çok iyi anladım doğrudur mantıklıdır ve öyle yaparım. Sabırla çalışacağım ve elim alışarak tecrübe edeceğim. Haftasonu 2 günüm boş vaktim oluyor. Sanırım 2 günlük işi bitirebilirim :). Verdiğin linklerin tek aşamalı olan hariç almayı karar verdim peki o site güvenilir mi? Siteyi ilk defa duydum.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dedikleriniz çok iyi anladım doğrudur mantıklıdır ve öyle yaparım. Sabırla çalışacağım ve elim alışarak tecrübe edeceğim. Haftasonu 2 günüm boş vaktim oluyor. Sanırım 2 günlük işi bitirebilirim :). Verdiğin linklerin tek aşamalı olan hariç almayı karar verdim peki o site güvenilir mi? Siteyi ilk defa duydum.
Sitede hiçbir sıkıntı yaşamazsın Fatih merak etme. Fiyatlar en uygun o sitede olduğu için o siteyi verdim Ankarada düzgün bir esnaf:)

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
AutoBrite Parma Violet beyaz araç üzerinde kullanan oldumu arkadaşlar. Renk olarak boyama yapıyor mu ? Ürünün kapağını açarken parmağıma 1-2 damla bulaştı yıkamayla çıkmak bilmedi.

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Benim şöyle bir önerim var.
Pasta işine girişme . Girişeceksen çıkma bir kaput bul, siyah olursa iyi olur. Onun üzerinde deneyimleye başla. zaten en azından 1 kere gidip tekrar boyatman gerekebilir. pasta ustalık isteyen bir iş, hare gidermek için girişiyorsun daha çok hare oluyor. ya ustasına yaptır, ya da usta olana kadar kendi arabana girişme.
biraz pimpirikli bir öneri . :)

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
merhaba codetha kil alıp deneyen var mıdır? Fiyat olarak gayet makul sert bir kil sanırım, polisaj öncesi kullanmayı düşünüyorum sizce ürün nasıldır?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
merhaba codetha kil alıp deneyen var mıdır? Fiyat olarak gayet makul sert bir kil sanırım, polisaj öncesi kullanmayı düşünüyorum sizce ürün nasıldır?
Denemedim ama zamanında çok VP kil aldım sonrasında da Bilt Hamber almak istedim ama eldeki VP'ler bitmediği için içim el vermedi. Maddi olarak sorun teşkil etmeyecekse BH alabilirsiniz.
Sefa abi Codetha'yı denemişti ama kilini denemiş miydi hatırlamıyorum. @Sefa46

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar Codetha nin Bu Mavi Kil i Sert kil diye geciyor Polisaj yapacaksaniz sorun yok ama rutin kullanimlarda Kullanmayin Jant ve Cam larda kullanin Piano Black Kisimlarda kullanmayin Kil piyasada Mavi killerle benzerlik gostermektedir.Ben 1 Kere kullandim. Polisaj yapmadan önce geçen sene Kil kaydirici ile bir sorun yasamadim ama siz kullanirken İyi bir kil kaydirici kullanin Sampuan veya Clay Tube Tarzi urunler gibi.

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhabalar Codetha nin Bu Mavi Kil i Sert kil diye geciyor Polisaj yapacaksaniz sorun yok ama rutin kullanimlarda Kullanmayin Jant ve Cam larda kullanin Piano Black Kisimlarda kullanmayin Kil piyasada Mavi killerle benzerlik gostermektedir.Ben 1 Kere kullandim. Polisaj yapmadan önce geçen sene Kil kaydirici ile bir sorun yasamadim ama siz kullanirken İyi bir kil kaydirici kullanin Sampuan veya Clay Tube Tarzi urunler gibi.
Merhaba hocam, elimde hali hazırda bh soft kil var ancak polisaj öncesinde kullanmak istemiyoru, malum piyasa şartlarını göz önünde bulundurucan bh kili daha çok dediğini gibi rutinde kullanmayı düşünüyorum, Mavi kili kil kaydırıcı değil de şampuanlı su ile kullanırsak herhangi bir sorun teşkil eder mi?

Bir diğer sorum ise malum agresif killer yüzeyde daha iyi temizlik yapıyor ancak çizilmelere de daha fazla sebep oluyor, yanlış kullanımda çizik harici başka bir sorun yaşatır mı?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba hocam, elimde hali hazırda bh soft kil var ancak polisaj öncesinde kullanmak istemiyoru, malum piyasa şartlarını göz önünde bulundurucan bh kili daha çok dediğini gibi rutinde kullanmayı düşünüyorum, Mavi kili kil kaydırıcı değil de şampuanlı su ile kullanırsak herhangi bir sorun teşkil eder mi?

Bir diğer sorum ise malum agresif killer yüzeyde daha iyi temizlik yapıyor ancak çizilmelere de daha fazla sebep oluyor, yanlış kullanımda çizik harici başka bir sorun yaşatır mı?
Şampuanlik su ile kullanabilirsiniz sorun olmaz hocam Yanlis kullanimda en fazla Hologram cok olusturursunuz zaten polisaj yapacaksiniz oda cok bir sorun olmaz.

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
İyi akşamlar arkadaşlar. Aracım komple ppf kaplı. Üzerine waxx ve hızlı cila türü şeyler uyguluyorum ve sonuç alıyorum, ppf kaplamada parlaklık, boncuklanma ve su iticilik sağlıyor. Merak ettiğim ipa, kil, demir tozu gibi uygulamalar ppf kaplamada uygulanmalı mıdır, kaplamaya zarar verir mi?