Temel olarak pedler sertlik derecelerine göre ayrıldığı için sertliğine göre en sertten yumuşağa doğru Cutting > Polishing > Finishing > Protecting olarak düşünebiliriz. Cutting ped ile bir kez denemem oldu oda hoşuma gitmemişti keçeye geçmiştim.

Finish ve wax pedleri arasında ne fark derseniz bilmiyorum daha yumuşaktır tabi de ben hiç gerek duymadım açıkçası. Finish pediyle de aynı iş yapılır yani. Bir de süngerlerde sertlik haricinde görsel farklar da görebilirsiniz. Cutting pedlerde gözenekler daha açıkken finish pedlerin daha sıkı olduğunu da görebilirsiniz.
Bazen ara ürünler de olabiliyor, orta sert veya yumuşak orta arası gibi. Zamanında Koch'un orta sert süngeriyle hep hare aldım, sert bir sünger olmasına rağmen çok da güzel finishi vardı.
Ben bir kaç araba yaptım hepsi de açık renkti o yüzden finish ürünlerinin farkını hiç göremedim, genelde dolgu içerikli oluyorlar bazen sadece parlaklık amaçlı uyguladığım oluyor glaze niyetine. Onun haricinde Rupes'in finish ürününde dolgu yok diye biliyorum onu denemek lazım ona yorum yapamam tabi.
Tabi aracın durumuna ve verniğin sertliğine göre kombinasyon oluşturmak gerekir ancak ortalama sertlikteki bir vernikte, yıkama çizikleri vs. düzgün yıkanmamış bir aracı pay biçersek standart tarife olarak en az 2 aşama olur ve ilk aşama cutting daha sonra da polishing yaparsanız güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Polish yaparak başlarsanız matlık varsa gider, ufak çizikleri biraz alır haricinde çok fazla bir değişim olmaz. Özellikle opak koyu renk araçlarda finish ürünleri ile bitirmek yarar sağlayabilir, polishingde temiz çalışılmazsa opakta hare kalma ihtimali daha yüksektir. Hatta orbitalle çalışmak biraz daha iyi sonuç verebilir.
Elinizdeki ürünlere gelirsek Gyeon Polish ile güzel hare alabilirsiniz kesinlikle iş yapar, M3 ise elinizde finish ürünü olarak bulunsa işinizi görür. Düzgün çalışmayla herhangi bir hare vs. kalacağını sanmıyorum, ben tek adım pastasını sert ped ile denediğimde bile opak beyaz Citroen boyasında sonuç alamamıştım, ancak keçeyle çizik alabiliyordum. Tek adım pedi hangi sertliğe yakın bilmiyorum onun için ped seçimi hakkında imkanlar müsaitse elinizde bir polish bir de finish pedi bulunursa daha iyi olur. Tabi en güzeli cutting pastası ve keçe vb. ürünler ile de cutting yapmak olur. Ardından polish ve finish ürünlerinizle sonlandırabilirsiniz.
Pastalardan Menzerna, Koch, Rupes ve Tac System olarak örnek vermek gerekirse
Cutting
Menzerna 300-400, Koch Chemie H8-9, Rupes Rotary Coarse veya DA Coarse, Tac System Refinish 1
Polishing
Menzerna 2500, Koch Chemie F6, Rupes Rotary Fine veya DA Fine, Tac System Refinish 2
Finishing
Menzerna 3800, Koch Chemie M3, Rupes Rotary Ultra Fine veya DA UNO Pure, Tac System Refinish 3
Tabi bu markaların ara ürünleri, tek adım ürünleri vs. de var ancak bunlar daha çok kullanılan ana ürünler diyebiliriz.