Hızlı Soru - Cevap

hbb41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #16,641
Glaze ömrü max 15 gün, üzerindeki waxin ömrü de birkaç gün olacaktır. Temizlik polisajı üzerine wax uygulaması daha temiz bir uygulama olur sanki
Bu hafta komple meguiars 205 geçilecek orbitalle,ondan sonra wax uygulicam inşallah,sonrasında artık duruma göre aylık olarak elle 3in1 polish,ardından wax

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Berkay, bu işlem yeterli olur diye düşünüyorum, tecrübe olarak senin yorumun nedir kardeşim
Aracınızın modelini rengini cizigini bilmedigim için yorum yapmam doğru olmaz. İllaki daha iyi olacaktır ama 205 içerisinde kapatıcı olduğunu göz önünde bulundurun.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Deri koltuk bakımı için şu ürün güzel mi?
https://www.hepsiburada.com/koch-chemie-protect-leather-care-500-ml-pm-HB00000TMGGJ
Ya da önereceğiniz bir ürün var mı arkadaşlar?
eğer deri temizleme fırçalı kaliteli bir set istiyorsanız şu ürünü tavsiye ederim

https://www.hepsiburada.com/gyeon-5...2-li-set-p-HBCV000029PUIO?magaza=TAŞDEMİRBOYA

ürünü köpük olarak uygulamak istersenizde şekilde bu set fazlasıyla işinizi görecektir

https://www.hepsiburada.com/auto-br...kopuk-yapan-sprey-sise-200ml-p-HBCV00001HECQJ

Hepsiburada da '' Sana Özel '' Sekmesindende kupon tanımlanmışsa harika fiyatlara alabilirsin dün baya stok yaptım kuponlarla :)

munans

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar, araba temiz ama kuş pislemişse, bir daha yıkamaya vakit yoksa kuş pisliğini almak için ne kullanmalıyım?
Not: Araba tamamen ppf kaplı.

Son düzenleme:

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar, araba temiz ama kuş pislemişse, bir daha yıkamaya vakit yoksa kuş pisliğini almak için ne kullanmalıyım?
Hocam su ya da sabunlu su sıkıp yumuşamasını bekleyip silin. Zorlamayın, tamamen çıkana kadar işlemi tekrarlayın. Benim aracım da ppf kaplı, aynı durum başıma geldi acele ettiğim için ppfyi çizdim az da olsa. İşin kötü yanı ppfden çizik alınamıyor

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Her zaman arabanda fisfis şişe içinde sampuanli su bulundur onu kuş pisliği gördüğün zaman üzerine sıkıp makyajj temizleme pamuğu üzerine koyup iyice yumusadiktan sonra ovalamadan yavaşça alabilirsiniz

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yazları malum sinek böcek yapışıyor arabanın camına, silecek suyuna koyduğum wurth sampuandan pek memnun değilim, onun yerine az bir miktar quick detailer (ech2o) koysam nasıl olur acaba

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar on yikama kopugu icin alta foam veya kwazar foam cok pahali oldugu icin alamiyorum. Bunun yerine normal Basincli pompayi modifiye ederek kopuk atar hale getirmek istiyorum. Youtube da bircok video var bu konuda. Oncelikle sizce bu baslangic icin ise yarar mi? Bu sekilde auto brite magifoam sampuan is gorur mu ?

Nahitkale

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Araç yıkarken moralex pompa ile valetpro ph neutral veya foumula1 köpük yapıp duruladıktan sonra tekrar aynı ürünlerle köpük sıkıp yıkama eldiveni ile temaslı yıkama yapılabilir mi? Güvenli ve tercih edilebilecek bir yıkama olur mu?

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaslar on yikama kopugu icin alta foam veya kwazar foam cok pahali oldugu icin alamiyorum. Bunun yerine normal Basincli pompayi modifiye ederek kopuk atar hale getirmek istiyorum. Youtube da bircok video var bu konuda. Oncelikle sizce bu baslangic icin ise yarar mi? Bu sekilde auto brite magifoam sampuan is gorur mu ?
Modifiye yapabilirsiniz ancak basınç kabı delecektir basıncı alacak bir çıkış yapmanız lazım şişe patlıyor zamanında yaptım istediğim köpük kıvamınıda aldım fakat pompanın şişesi deliniyor basınçtan boşa masraf yapmayınız köpük yapan pompalarda tepede basınc valfleri bulunmakta düdüklü tenceredeki gibi

Bence şu ürün bedava piyasaya göre işinizi her anlamda görecektir

https://www.ottomobilim.com/arac-yi...i-kopuk-puskurtucu-oto-yikama-pompasi-3-litre

Daha ucuz istiyorsanız akbel pompa bakabilirsiniz fp ürünüdür ama bi marolex , alta,kwazar etmez bence bir kez alın en iyisini veya ona yakın bir tercih yapın

Magifoam doğru sulandırma ile her anlamda işinizi görecektir

Son düzenleme:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç yıkarken moralex pompa ile valetpro ph neutral veya foumula1 köpük yapıp duruladıktan sonra tekrar aynı ürünlerle köpük sıkıp yıkama eldiveni ile temaslı yıkama yapılabilir mi? Güvenli ve tercih edilebilecek bir yıkama olur mu?
İlk bahsettiğiniz aşama ön yıkamadır aracınız çok kirli değilse sadece ön yıkamada yeterlidir hiçbir sorun olmaz fakat kirliyse veya daha detaylı yıkamak istiyorsanız çift kova yapmak zorundasınız çift kova şampuanı olarak daha nazik şampuanlar kullanabilirsiniz bahsettiğiniz şampuan ön yıkama şampuanıdır ağır kiri söker örn: autobrite velvet tarzı yoğun konsantre bir ürünle çift kova yıkama rahatlıkla yapabilirsiniz ( etek altı marşpiyel vs kullandığınız eldiveni diğer panellerde kullanmamak şartı ile 2 ayrı eldiven kullanınız )

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yazları malum sinek böcek yapışıyor arabanın camına, silecek suyuna koyduğum wurth sampuandan pek memnun değilim, onun yerine az bir miktar quick detailer (ech2o) koysam nasıl olur acaba
Olabilir ama temizlik kabiliyeti würth kadar yoktur o ürünün. Onun yerine yağmur kaydırıcı kullanırsanız sade su bile iş görüyor

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam başlangıçta işinizi görecektir. Çoğumuzun bir secho geçmişi vardır neredeyse :gulumsemex:. Önemli olan 110/6 yada 110/5 nozul temin etmeniz gerekiyor. Birde her pompa modifiye edilmiyor secho yada veta tarzı yani şu resimdeki gibi üst kısmı olan pompaları modifiye edebilirsiniz.

Fiyat uygun diye üst kısmı bu şekilde bir pompa almayın. Modifiye yapılmaz değil ama şırınga vs ile verimsiz bir modifiye yapmak zorunda kalabilirsiniz :gulumsemex:

İlerde köpük yapan bir ürün almayı düşünürsenizde kwazar tavsiye etmem. Hem köpük performansı diğerlerlerine göre aşağıdadır hemde ürün tüketim miktarı fazladır. Alta veya Marolex tercih etmenizi öneririm

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam öncelikle PH naturel tercih etmeyin valet pronun en iyi köpüren ama en etkisiz şampuanıdır. Eğer tercihiniz valet pro’dan yanaysa foamula yada ansf daha verimli ürünlerdir. Ama benim size tavsiyem magifoam olur.
Sorunuza gelecek olursam sistem olarak tercih edilebilecek bir yöntem olmakla bereber bir kova birde gridguard ihtiyacınız olur. Yani aracınızı çizmemeniz için temaslı yıkamada pompa ile köpük uygulayabilirsiniz ama her panelde eldiveni temizlemeniz gerekli.
Birde ön yıkama ve temaslı yıkamada aynı şampuanı kullanmanızı tavsiye etmem ön yıkama şampuanları araç üstünde tutunması için üretilmiş ürünlerdir. Temaslı yıkama şampuanları ise kayganlığı daha yüksek olan ürünlerdir

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Olabilir ama temizlik kabiliyeti würth kadar yoktur o ürünün. Onun yerine yağmur kaydırıcı kullanırsanız sade su bile iş görüyor
Yağmur kaydırıcı var camlarda zaten fakat böcek yapisinca pek etkili olmuyor kalıntılari bir miktar da duruyor. Bir sonraki temizlikte yağmur kaydırıcıyi yenileyeyim öyleyse

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Adam’s Garage

vermiş olduğunuz değerli bilgiler için teşekkür ederim, desiğimiz gibi bir pompa sipariş ettim, duruma göre nozul da alacağım, sonra birde magifoam al al bitmiyor bu malzemeler :(
Valla hocam Allah kurtarsın demekten başka bir şey söyleyemiyorum. Maalesef bitmiyor ve bitmeyecek :) Size sadece tavsiyem ihtiyacınız düzeyinde ürün temin etmeniz yoksa bunun sonu stokçuluğa gidiyor ve sonunu alamıyorsunuz.