Jantlarda noname şampuan da kullandım, b33 de güvenli ön yıkama köpükleri de jant temizleyicileri de. Biz zaten fırçalıyoruz, kayganlık versin yeter zaten üründen sökme beklentim pek yok açıkçası. Matlaştırmayacak veya plastik jant göbeklerine zarar vermeyecek herhangi bir ürün kullanılabilir bence.
Lastik temizleyici hiç kullanmadım ama R1 ve B33 lastiği güzel temizliyor. Zaten siz ürünü sıktığınızda fırçalamadan sarı sarı aktığını görebilirsiniz tabi fırçalamanız yine gerekiyor. Degreaser veya APC de kullanabilirsiniz. 3D Orange Degreaser kullanıyordum eskiden ancak R1'i jantlarda da kullandığım için lastiklere de sıkıyorum iş görüyor. Duck veya foamer de biraz daha keyiflendirir ancak duck başlık ciddi ürün tüketiyor belirteyim.
Selamlar 2013 Bmw x1 aracımın içi krem deri döşeme , taban vs de krem rengi . Aracımı yeni aldım iç temizliğini kendim yapmak istiyorum deriye zarar vermeden hangi ürünleri kullanabilirim tavsiye edeceğiniz ürünleri bilmek isterim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler iyi hafta sonları dilerim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Deri temizleyici olarak markalı deri temizleyicilerin genelini kullanabilirsiniz, Valet Pro, Autoglym, Chemical Guys vs. daha butik markalardan isterseniz TLS ürünlerine göz atabilirsiniz. Daha ekonomik olsun derseniz Koch Chemie Pol Star da kullanabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Polstar harici ürünlerin hiç biri sulandırılmıyor. Polstarı kirlilik durumuna göre daha hafif de sulandırabilirsiniz ancak ben deri temizliğinde 1:5 olarak kullanıyorum.
Aracınızın derisi bildiğim kadarıyla suni deri. Suni deriler bakım istemiyor, plastik bazlı olduğu için yumuşatılamıyor diye biliyorum. Conditioner kullanmanıza gerek yok yani, koruma olarak satılan ürünlerin de tek yaptığı şey yüzeydeki direnci azaltıp oturup kalkarken yüzeydeki sürtünmeyi azaltarak minimal olsa da aşınmaları azaltmayı hedeflemektedir. Belki biraz da kirlenmeyi geciktirebilir. Bu konuda bir tek Valet'in koruyucusunu denemiştim ama performansını hiç hatırlamıyorum. Deri fırçası olarak da TLS'nin deri fırçası işinizi görecektir.
Tavan gibi hassas yerler için aerasol döşeme temizleyicileri temin edin. Autoglym, Fra Ber, K2 Pro, Würth, Förch vs. markalardan temin edebilirsiniz.
Taban döşemesi için herhangi bir döşeme temizleyici, kumaşa uygunsa genel temizleyici, interior cleaner, alacak olursanız Pol Star da kullanılabilir ancak ürünün yanında vakum makinesi veya halı yıkama makinesi ile temizlenmesi taraftarıyım.
Aracınızda plastik mevcutsa periyodik kullanmamak kaydıyla genel temizleyicilerden birini alabilirsiniz. VP APC, KC GS gibi herhangi bir markalı genel temizleyici işinizi görür. Sadece almadan önce ufak bir bakın bazıları biraz fazla soft olabiliyor. Aracınızın plastikleri pek kirli değilse interior cleaner alabilirsiniz ancak elinizde yine de APC bulundurursanız iyi olur bazı noktalarda interior cleaner yetersiz kalabilir. Hem periyodik temizlikte hem de komple temizliğinizde kullanmak için Koch Chemie MZR, Flowey i2, Valet Pro Advanced Interior Cleaner gibi gibi bir çok ürün var.