Hızlı Soru - Cevap

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #17,261
Arkadaşlar merhaba iki ürün arasında kaldım ve daha önce hiç kullanmadım.Ayrıca bu iki ürünün indirimlerinden yararlanmak istiyorum.
5 litre olacak şekilde Flowey ev13 ve K2 Pro Bela yıkama köpükleri.
Ürünleri Karcher K3 ve Amazondan aldığım 1.1 mm nozüllü köpük topu ile kullanıcam.
K2 Pro ve EV13 için youtube dan bolca video izledim.Gördüğüm kadarı ile güzel köpük yakalamak için EV13 için 500ml suya 90-100 ml ürün ,K2 pro için ise 500 ml suya 50-60ml ürün görüyorum.
seyrettiğim videolarda karcher veya 100-120 bar aralığına dikkat ediyorum.Zaten çok da video göremedim
Fiyatlara gelirsek şunu belirteyim iki ürün arasında bidonda 100tl fiyat farkı var.Bu fark beni zengin etmez ama psikolojik tatmin eder:))
Bu iki üründen hangisi daha iyi Köpük verir tecrübesi olan yazar mı? Ayrıca tecrübesi olan seyreltme oranını yazar mı ?
Teşekkürler.
Merhaba hocam, bu ürünlerın bende var henüz denemedim ama güzel üründür Daha iyisi olan magifoamı öneririm ama pahalıdır yinede çok iyi kir söküyor. Soruna gelirsek;

EV13 bidonun etiketinde yazan şu; 1:30 veya 1:60 seyreltme oranı yazıyor yani 1:30 oranı için 485 su + 15ml Ev13 seyreltiliyor.
K2 pro bela sitesindeki göre ön yıkama köpüğü olarak 1:10- 1:15 oranında kullanılabilir ve Kova şampuanı olarak kullanılabilir. (1:400'e kadar) yazıyor hocam.

Linkteki seyreltme oranı ile hesaplayabilirsin.
DetailForum.com - Karışım Hesapla

Son düzenleme:

FloweyTurkiye

Firma Yetkilisi
Üye
Merhaba hocam, bu ğrğnların bende var henüz denemedim ama güzel üründür Daha iyisi olan magifoamı öneririm ama pahalıdır yinede çok iyi kir söküyor. Soruna gelirsek;

EV13 bidonun etiketinde yazan şu; 1:30 veya 1:60 seyreltme oranı yazıyor yani 1:30 oranı için 485 su + 15ml Ev13 seyreltiliyor.
K2 pro bela sitesindeki göre ön yıkama köpüğü olarak 1:10- 1:15 oranında kullanılabilir ve Kova şampuanı olarak kullanılabilir. (1:400'e kadar) yazıyor hocam.

Linkteki seyreltme oranı ile hesaplayabilirsin.
DetailForum.com - Karışım Hesapla
Merhabalar;

Magifoam ile diğer iki marka ürünü karşılaştırılması yanlış olur. Magifoam Pre-Wash tır. Diğer ürünler PH Notr ürünlerdir ve kir sökülücük prewash ürünlere göre tabi ki daha düşük olacaktır.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kapali alanda uygulama yaparken (ornegin avm otoparki) kafa lambasi kullanmak konusunda ne dusunuyorsunuz? Kullanan varsa nasil birsey onerir?

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam haklisin kas yapalim derken moral
Bozulmasin :) bnde bgn sizin uygulamaniz sonrasi dusundum de genelde avm otoparklari karanlik oluyor, ben o nedenle hic gitmiyrdum ama belki ddm kafa lambasiyla olur mu :)
Gittiğim avm nin otoparkı aydınlık sadece tavan var yan kısımlar açık en üst katıda bomboş genelde tabi avmlerin otoparkı karanlık kuytu oluyor tripod varsa tavan kaput haric telefonu sabitleyip fenerini açıp rahat çalışabilirsiniz aslında :dusunx: bi deneyin isterseniz bu tarz bir ürün kullanmadım daha önce başka birşey diyemiyorum o yüzden :confused:

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Forumda araştırma yaptım bir de buradan sorayım, güncel bilgiler daha iyi olur :) Karcher K5 makine aldım, bir de MJJC Foam cannon pro v2.0 siparişi verdim. Köpük deterjanı olarak ne tavsiye edersiniz ? Ford ranger yükseltmeli off-road aracım var, 2 ay sonunda bugün yeni makinemle ilk defa yıkadım, 3 saate yakın uğraştım :) Bir de köpükleme yaptıktan sonra süngerle bezle falan silmek gerekiyor mu yoksa direk duruluyor muyuz ? Normal uçla makinenin emişinden nilem oto şampuanlı su vermek suretiyle sabunlayıp süngerle 2 tur attım. Aracın bir cephesini bitirene kadar son kısımlara doğru artık köpük kuruyor, araç büyük olduğu için uzun sürüyor :)
@uygar2580 aracınızla araziye çıkıyorsanız ve çok çamurlanıyorsa flowey b33 öneririm. Ben arazi dönüşü aracın altını üstünü b33 le ön yıkama yapıyorum ve gayet memnunum.

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar tekrardan çeyizi kurmaya karar verdim. Aquatak 140 ve 135 arasında çok fark var mı? Fiyat olarak neredeyse 2 katı. Önceden 135 kullandım bu sefer biraz daha güçlü alayım dedim ama o farka 140 almaya değer mi?

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba sıfır arabaları fırça ile yıkandığını görünce üzülen insanlar

Köpük pompası ile yıkama yapan birisine hangi şampuanı önerirsiniz ?
Aracımda meiguars liquid ceramic wax var.

Vonixx f-loc
Auto brite magifoam
auto brite Purple Velvet

aralarında kaldım ama başka seçeneklere de açığım.

daha önce Ev12 kullanıyordum, kuruduğunda leke bıraktığı için artık bunu kullanmak istemedim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Vonixx f-loc
Auto brite magifoam
auto brite Purple Velvet

daha önce Ev12 kullanıyordum, kuruduğunda leke bıraktığı için artık bunu kullanmak istemedim.
ben ön yıkama için VP Ph neutral snow foam sonrasında da reset kullanıyordum, şu an bitmek üzereler ön yıkama için VP ANSF düşünüyorum, kova için de yine VP mor şampuandan devam edicem fakat farklı önerilere açığım malum şu aralar fiyatlar uçmuş

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Vonixx f-loc
Auto brite magifoam
auto brite Purple Velvet

Hocam, magifoam hariç saydığın 2 ve ev12 dahil ürünlerin temaslı kova şampuanıdır onlar foam yapan köpük pompalara köpük atamaz sadece cıvıl cıvıl gibi sıvı atarlar. Bu 3 hariç snow foam yapan şampuanlara almalısın. örneğin;

az ve tozlu ise: magifoamda olur. Vp ph nört veya foamula 1, K2 pro bela, EV13, herhangi bir marka ph snow foam şampuan vs.

orta ve çok kirli (trafik filmi deniyor) ise: magifaom (güvenli) veya B33 ( wax varsa bunu kullanma agresif olduğu için waxı sökerler veya zayıflatır)

Bildiğim bunlardır. Daha iyi bilenleri cevaplayacaktır hocam.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Vonixx f-loc
Auto brite magifoam
auto brite Purple Velvet

magifoam diğerleri arasında ap ayrı ürün yani kova yerine ön yıkama amaçlıdır. Kova şampuanı mı arıyorsunuz yoksa foam yani ön yıkama ürünü mü ?

Vonix floc da temizlik kapasitesi e12 ye nazaran çok daha üst olmasına rağmen biraz kuruma yapıyor fakat bu çok engel değil , çünkü suyla durulama sonrası direk akıp gidiyor. Kışın yada hafif serin ortamda kullanırım derseniz bi hayli öneririm. Yine kovada kullanılacaksa flowey 2.5 da olabilir.

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
magifoam diğerleri arasında ap ayrı ürün yani kova yerine ön yıkama amaçlıdır. Kova şampuanı mı arıyorsunuz yoksa foam yani ön yıkama ürünü mü ?

Vonix floc da temizlik kapasitesi e12 ye nazaran çok daha üst olmasına rağmen biraz kuruma yapıyor fakat bu çok engel değil , çünkü suyla durulama sonrası direk akıp gidiyor. Kışın yada hafif serin ortamda kullanırım derseniz bi hayli öneririm. Yine kovada kullanılacaksa flowey 2.5 da olabilir.
Ön yıkama ve yıkamayı köpük yapan pompa ile yapıyorum. İlk önce köpük yapıp durulayıp sonra tekrar köpük yapıp bu sefer ufs ile elle yıkayarak duruluyorum

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Ön yıkama ve yıkamayı köpük yapan pompa ile yapıyorum. İlk önce köpük yapıp durulayıp sonra tekrar köpük yapıp bu sefer ufs ile elle yıkayarak duruluyorum

Yani aslında ön yıkama değil temaslı yıkama şampuanı arıyorsunuz diye düşünüyorum.

Burada öneri olarak vfloc yada flowey 2.5 olurdu. Benzer şekilde , köpük değil sprey olarak 2.5 ve ev13 ü kullandım ve nitekim memnun kalmıştım fakat vfloc u bu şekilde denemedim , ama vfloc da kovada da gayet tatmin etmiş idi.
İkisi de sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum.

cavit63

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba.
Hobi olarak kendi aracımda kullanacağım elektrik olanağım olmadığı için şarjlı bir makine tercih etmem gerekiyor. Kullanan var mı?
Batarya olarak kaç ah tercih etmeliyim veya sizlerin bir önerisi var mıdır? İşimi görür mü?

ürün;Einhell CE-CP 18/180 Akülü Polisaj Makinesi 4 Ah Çift Akü Fiyatları ve Özellikleri
Ben kullanıyorum 3 ay önce linkini paylaştığınız aynı satıcıdan aldım.4 amperlik İki akü ile 2bin devirde ön arka kaput ve ön iki çamurluğu pasta yapabildim.Ben paket içeriğindeki 180 lik keceyi kullanmadım 125 lik tabla ve 150 lik sünğer aldım cihaz hiç bayılmadı.Benimde ilk detailing çalışmam ve arada parça parça vakit buldukça yapmayı hedefliyorum.

Mi 10 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi