Hızlı Soru - Cevap

mehmetkdyfc

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ordu
Öne çıkan konu #20,281
Rica ederim.Tabiki kesinlikle öğrenin ama sanıldığı kadar basit bir işlem değil ben onu aksetmek istedim aslında size boyanıza zarar vermemeniz için. Forumda çok değerli bilgiler var deneme yanılma vs açısından hepsini incelemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.İyi akşamlar :gulumsemex:
Forumu geç keşfettim daha derinlere inmeye fırsat olmadı ilk bulduğum vakitte konuları okuyacağım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Kullanan oldumu acaba araç Hyundai Tucson derileri gerçek deri değil işe yararmı acaba bu ürün temizlik sonrası bakım için kullanan oldumu

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Teşekkür ederim. Boyacı bir arkadaşım var kaplamalar sökülünce onunla yapmayı planlıyorum. Bu söylediklerinizin hepsini yaptırmadan önce şu acemi halimle söyledim, hatta beraber yapalım dedim, film oralara tutunmaz açılır diyerek bildiklerini okudular. Bugün tekrar ucunu kaldırarak baktım. Dediğim gibi zaten kaputla birleşim yerini içe katladılar, orda problem yok. Kapı ve tekerlek üstü tarafında da gördüğüm kadarıyla resimlerdeki kadar derin olmayan çizikler var. Maket bıçağı dokunmuş sadece belli ki. Elimde SPTA nano polisaj makinesi var. Oralara rahat girerim ama beni zorlayacak tek yer fitilin altı olacak. Hem çok dar, hem de hemen altında kordon var. Önce mikron ölçüp daha sonra 2000-3000 zımparayla çizikleri yumuşatmayı düşünüyorum. Makinayla da zımpara çiziklerini alacağım. Eklemek istediğiniz bir şey varsa önerilerinize açığım.
Artık olmuş önümüze bakacağız çok görünen yerler değil sonuçta canınızı sıkmayın. Çizik giderme kısmı pratikte burda yazıldığından farklıdır, 2000 zımpara ağır gelebilir çok hassas yerlerde oynuyorsunuz. Gerçekten işinde yetkin birinin yapması lazım.
Sizi ayrı tutarak; genellikle insanlar fiyat alarak yaptıracakları yeri seçiyorlar. Tek ekleyeceğim budur lütfen herkes dikkat etsin, bu vakalar bir şey değil neler oluyor. İyi ki polisaj yaptırmamışsınız.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Artık olmuş önümüze bakacağız çok görünen yerler değil sonuçta canınızı sıkmayın. Çizik giderme kısmı pratikte burda yazıldığından farklıdır, 2000 zımpara ağır gelebilir çok hassas yerlerde oynuyorsunuz. Gerçekten işinde yetkin birinin yapması lazım.
Sizi ayrı tutarak; genellikle insanlar fiyat alarak yaptıracakları yeri seçiyorlar. Tek ekleyeceğim budur lütfen herkes dikkat etsin, bu vakalar bir şey değil neler oluyor. İyi ki polisaj yaptırmamışsınız.
Dediğim gibi Erzurumdayım ve burada sadece bu dükkan kaplama yapıyor. Öyle ki Erzurumdaki Mercedes, Volvo ve Togg un detay bayiliğini aldılar. O araçların halini düşünemiyorum. Dolayısıyla ücretten ziyade tek seçenek olduğu için orada yaptırmak zorunda kaldım. Çizikleri gösterdiğimde keçeyle ısıtarak ben o çizikleri alırım dedi, daha büyük bir vaka geliyor diye düşünerek polisaj yaptırmadım. Youtube dan bays bi video izledim, sizin de tavsiyenizle 3000 ve 6000 zımparanın hem çizikleri hafifletmeye hem de güzel bir finish yapmaya yeterli olduğu kanısına vardım. Zaten bu işlem 3 sene sonra kaplama söküldüğünde yapılacak. Belki o zamana kadar daha profesyonel birisi denk gelir bakalım. Önerileriniz için teşekkür ederim ☺️

mrtkar13

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar merhaba, sıfır aracımın silecekleri atlama yapıyor. Wax sürerken büyük ihtimail cama sıçradı. Nasıl yapabilirim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Dediğim gibi Erzurumdayım ve burada sadece bu dükkan kaplama yapıyor. Öyle ki Erzurumdaki Mercedes, Volvo ve Togg un detay bayiliğini aldılar. O araçların halini düşünemiyorum. Dolayısıyla ücretten ziyade tek seçenek olduğu için orada yaptırmak zorunda kaldım. Çizikleri gösterdiğimde keçeyle ısıtarak ben o çizikleri alırım dedi, daha büyük bir vaka geliyor diye düşünerek polisaj yaptırmadım. Youtube dan bays bi video izledim, sizin de tavsiyenizle 3000 ve 6000 zımparanın hem çizikleri hafifletmeye hem de güzel bir finish yapmaya yeterli olduğu kanısına vardım. Zaten bu işlem 3 sene sonra kaplama söküldüğünde yapılacak. Belki o zamana kadar daha profesyonel birisi denk gelir bakalım. Önerileriniz için teşekkür ederim ☺️
Isıtmaktan kasıtları devirme işlemidir. Vernikte devirme doğru bir yol değil. Minimum ısıyla halledilmeli, zaten aracınızın o bölgesinin buna toleransı olmaz bilginiz olsun. Özür kabahatten daha büyük olur :)

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, ürünler hayırlı olsun güle güle kullan :) Özellikle Retyre ve Darkside yorumunu merak ediyorum kullandıktan sonra.. Abim ile ortak kullandığımız Shiny Garage lastik temizleyici ürününden çok memnunduk ama neredeyse 1 senedir gelmiyor stoklara (@Her Şey Garajda ya da bu vesile ile mesajım olsun :) ) tek muadili lastikler için Retyre gözüme çarpan ama galonluk alacağız onun da fiyatını hakedip haketmediği konusunda emin değilim. Bir de Shiny garage gibi sulandırılamıyor oluşu f/p mıdır kullanınca yorumlarsan memnun olurum :)
Lastik temizleme için agresif genel amaçlı temizleyiciler de kullanılabilir, Koch Chemie Greenstar, Vonixx Impact, vb
Ancak, hususi bu amaç için üretilmiş ürünler kullanmak isteirse alternatif olarak Good Stuff Tire & Rubber Cleaner, Auto Brite Wheel and Tyre Cleaner, Sam's Wheel and Tyre Cleaner bakılabilir. Bunlar Türkiyede online satış sitelerinden bulabileceğiniz ürünler.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Isıtmaktan kasıtları devirme işlemidir. Vernikte devirme doğru bir yol değil. Minimum ısıyla halledilmeli, zaten aracınızın o bölgesinin buna toleransı olmaz bilginiz olsun. Özür kabahatten daha büyük olur :)
Biliyorum hocam o yüzden yaptırmadım zaten ☺️ verniği yumuşatıp çiziği kapatacakmış çok becerikli ya ☺️ vernik keçenin altında eriyip gidecek haberi yok ☺️

Süleyman Demirel

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Herkese merhaba Megane 2 aracım için iç detay işine merak saldım forumda detaylı araştırdığım kadarı ile apc olarak af verso aldım daha sonrası için apc ile temizlediğim konsol kapı eşik kaplamaları gibi alanlara spritz ile koruma yapmayı planlıyorum ancak apc ile ilgili tereddütlerim var aracımda konsol vb alanlara kullanmak problem yaratırı mı acaba her iki üründe dediğim şekilde kullanmada sakınca olur mu ayriyetten direksiyon dersi için yine af hide deri temizleyici aldım tecrübeli büyüklerimin yorumlarını bekliyorum

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
abi koltuklar bej rengi çok parlak duracağını sanmıyorum ama kapı kol dayama kısmı siyah oraya kullanamam muhtemelen.
Dediğim gibi finishi parlak artık bej renkte nasıl sonuç verir tam bilemedim açıkçası. Genelde biz detaycılar mat görünüm seviyoruz ondan ben haberiniz olsun istedim.Ben direksiyon,vites topuzu vs bu alanlarda kullanmıştım parlak kalıyordu hiç sevememiştim bu ürünü.Tls nin ürünleri bence deri için en ideali bir göz gezdirin isterseniz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dediğim gibi finishi parlak artık bej renkte nasıl sonuç verir tam bilemedim açıkçası. Genelde biz detaycılar mat görünüm seviyoruz ondan ben haberiniz olsun istedim.Ben direksiyon,vites topuzu vs bu alanlarda kullanmıştım parlak kalıyordu hiç sevememiştim bu ürünü.Tls nin ürünleri bence deri için en ideali bir göz gezdirin isterseniz.
Abi aslında tls ye baktım ama küçücük ürüne baya pahalı fiyat yazmışlar başka seçeneklere bakayım en iyisi.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese merhaba Megane 2 aracım için iç detay işine merak saldım forumda detaylı araştırdığım kadarı ile apc olarak af verso aldım daha sonrası için apc ile temizlediğim konsol kapı eşik kaplamaları gibi alanlara spritz ile koruma yapmayı planlıyorum ancak apc ile ilgili tereddütlerim var aracımda konsol vb alanlara kullanmak problem yaratırı mı acaba her iki üründe dediğim şekilde kullanmada sakınca olur mu ayriyetten direksiyon dersi için yine af hide deri temizleyici aldım tecrübeli büyüklerimin yorumlarını bekliyorum
Konsol için daha soft bişeyler almanız daha iyi olucaktır veya sulandırma oranını yüksek tutun. Konsol koruyucu için spritz iyidir.