Hızlı Soru - Cevap

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hafif kir toz da yıkama nasıl olmalı? Magifoam yapmak mı yoksa sadece kova yıkamamı?
Ön yıkama ve kurulama ile bitebilir. Ön yıkama olmadan kova yıkama araçta görünmeyen ciziklere yol açar. Ön yıkama olunca da çizilebilir. Ön yıkamanın amacı bu çizilmeyi en aza indirmek. Ön yıkama yapılmadan oluşan çizilme ön yıkama ile daha uzun sürede olmuş olur.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Merhabalar, Hayırlı akşamlar kova Sampuani için onerdiginiz ürünler nelerdir Purple Velvet alicaktim 5 lt 1600₺ olmuş kararsız kaldim
Ben geçen sene 500 ml velvet aldım, bazen haftada bir, bazen ayda bir yıkama yaptım ve hala bitmedi, bitmek üzere.. Yeniden sipariş verdim. Süper konsantre bir ürün, 5 litrelik ürün ile 10 yıl yıkama yapılır.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Ben geçen sene 500 ml velvet aldım, bazen haftada bir, bazen ayda bir yıkama yaptım ve hala bitmedi, bitmek üzere.. Yeniden sipariş verdim. Süper konsantre bir ürün, 5 litrelik ürün ile 10 yıl yıkama yapılır.

Bendekide hala bitmedi ancak litre fiyatına vurunca 500 ml alınıyor ama dediğiniz gibi çok uzun süre giden bir şey ve 5 lt nasıl bitiricem bunuda düşündüm hem yeni urunlere bir bakayım en kotu 500 mllikten siparişi veririm teşekkür ederim

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bendekide hala bitmedi ancak litre fiyatına vurunca 500 ml alınıyor ama dediğiniz gibi çok uzun süre giden bir şey ve 5 lt nasıl bitiricem bunuda düşündüm hem yeni urunlere bir bakayım en kotu 500 mllikten siparişi veririm teşekkür ederim
Farklı ürünleri deneme düşünceniz varsa zaten 5 litrelik almak hata olur. Forumdaki diğer arkadaşların ürün tavsiyelerini değerlendirebilirsiniz.
velvetin cilası ve temizlik kabiliyetinden çok memnunum, velvet yerine kova şampuanı olarak denemek isterseniz gyeon bathe Plus tavsiye ederim.

Anadolu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

aracımda seramik var. seramiğin uzun ömürlü olması için yıkama sonrası şu seramik katkılı cilalardan kullanılmalı mı?

teşekkürler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba arkadaşlar,

aracımda seramik var. seramiğin uzun ömürlü olması için yıkama sonrası şu seramik katkılı cilalardan kullanılmalı mı?

teşekkürler.
Seramik katkılı hızlı cila veya ceramic detailer kullanılabilir. Tabi kullandığınız şampuan çok önemli. Kostik içeren şampuanlar kullanmayın. Cilalı şampuanlarıda tavsiye etmem.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Merhaba arkadaşlar,

teşekkürler.

sio2 içerikli ürünlerle ekstra bir koruyucu tabaka yapacağınızdan daha uzun ömürlü veya daha etkili gözükür. Tabi bu cila ile yapacağınız adım arabanın üstündeki seramik gibi dayanımı olmayacağından düzenli olarak 3/6 ayda bir yapmakta fayda var.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Herkese merhaba, çok fazla araç yıkatmaya vakit bulamıyorum.
110 bar makinem ve mjj foam lanceim var. Çift kova tekniği yapmadan aracı yıkamak istiyorum.
Foam lance ile kullanmak için önerebileceğiniz şampuan var mı? Hızlı cila ile korumaya alsam 3-4 günde bir kez yıkayarak çift kova yapmadan sanırım aracı temiz tutabilirim. Her yıkama sonrası foam lance ile hızlı cila da atarsam eldivenle yıkamadan temiz tutabilirim aracı sanırım :)
elimde eskiden kalma chemical guys woolly mammoth var ama eski performansından eser yok
f/p tarzı bir de kurulama bezi de tavsiyesi lütfen :)

Özetleyecek olursak, foam lance için şampuan, foam lance ile kullanabilecek hızlı cila ve kurulama havlusu önerisi istiyorum.

not: elimde microfiber maddness'ın eldiveni ve chemical guys kova var çok kirli olduğu durumlarda eldiven ve su dolu kova ile kirlere müdahale edebilirim :)
soru hala güncel, yardımcı olursanız çok sevinirim :)

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
MJJC Foam Cannon Pro var bende. Ön yıkama şampuanı olarak Valet Pro Foamula 1 kullanıyorum, köpük kıvamından ve temizliğinden memnunum. 100 ml şampuan+900ml su ile B-Suv aracımı fazlasıyla köpükleyebiliyorum.. Fakat şimdilerde yeniden ön yıkama şampuanı alsam Auto Brite Magifoam denemek isterim doğrusu.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

uzun zamandır bahar ve yazları hem ön yıkamayı hem 2.yıkamayı flowey ev13 ile yapıyorum. Tabi arada keyif veya sıkıntıdan başka şampuanlar kullanıyorum. ön yıkamayı durlayıp tekrar aynı şampuanı fl ile attıktan sonra tek kova 2 eldiven ile yıkanabilir. Elinizde daha fazla eldiven varsa daha kolaylaşır fakat kovaya sadece su koyup paneller arası eldiveni kovada yıkama yeterli oluyor.
Uzun yol yaptığım zamanlar ise ön yıkama öncesi enzimli ürünler kullanıp , ön yıkamada şampuanı değiştirip sonrası yine ev13 ile aynı şekilde yıkıyorum.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese merhaba, çok fazla araç yıkatmaya vakit bulamıyorum.
110 bar makinem ve mjj foam lanceim var. Çift kova tekniği yapmadan aracı yıkamak istiyorum.
Foam lance ile kullanmak için önerebileceğiniz şampuan var mı? Hızlı cila ile korumaya alsam 3-4 günde bir kez yıkayarak çift kova yapmadan sanırım aracı temiz tutabilirim. Her yıkama sonrası foam lance ile hızlı cila da atarsam eldivenle yıkamadan temiz tutabilirim aracı sanırım :)
elimde eskiden kalma chemical guys woolly mammoth var ama eski performansından eser yok
f/p tarzı bir de kurulama bezi de tavsiyesi lütfen :)

Özetleyecek olursak, foam lance için şampuan, foam lance ile kullanabilecek hızlı cila ve kurulama havlusu

not: elimde microfiber maddness'ın eldiveni ve chemical guys kova var çok kirli olduğu durumlarda eldiven ve su dolu kova ile kirlere müdahale edebilirim :)
K2 bela veya biraz daha agresifi bora kullanabilirsiniz. Kapı altı ve marşpiyel kısımlarını yine temaslı yikarsaniz daha iyi olur. Foam da biraz bırakırsınız oralara tekrar atıp hızlıca eldiven geçip su vurursunuz. Havlu için f/p bilmiyorum malesef ama twisted pile kullanıyorum o tip tavsiye ederim

ozkan53ayhan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
sipariş ettiğim foam lance geldi yarin deneme firsatim olacak inşallah sormak istediğim megifoamı köpük için , purple velleti temasli yikama için ne kadar su karışım orani yapmam gerekir

SM-N985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Arkadaşlar merhaba. Ön yıkama şampuanım bitmek üzere. Bugüne kadar auto glym polar blast, valet pro advenced neutral snow foam, valet pro foamula, koch chemie gsf kullandım. Sanırım henüz evet bu diyebilceğim bi şampuana denk gelemedim. Benim için önemli olan kir çıkarıcılığı iyi olan aynı zamanda korumaya dokunmayan bi ürün olması. Tavsiyelerinize açığım :)

Ercan585

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar 2.el 2022 pejo 3008 aldım.koyu gri renk. Korumak için kendim uygulama yapacağım . Seramik mi wax mi tavsiye edersiniz . Bir de hangi marka.tesekkuer

Ercan585

Çaylak Detaycı
Üye
Peki wax olarak meguiars nxt mor olan mi yoksa soft99 fusse coat mi.ya da bunlardan daha iyi ne var . teşekkürler