Hızlı Soru - Cevap

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #23,461
Arkadaşlar siyah jant için Demir tozu temizliğinde kullanılacak ürün ve jant tavsiyelerinize ihtiyacım var

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

asii_teo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
herkese merhaba uzun bir aradan sonra yeni bi araç almamla virüs tekrar sirayet etti:) koch chemie vs bölünmüş ürün satın alabileceğim biryer var mı

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam Fireball butterfly var bende de. 8 ay oldu ilk günki gibi. Uygulama yaptırdığım yerde seramik yapılan takoz bezinin duruma bakmak istedim. Kaskatı idi. Sanki havada donmuş gibi ve kıvrılmıyordu bile. Baya sert bir ürün demekki. Düzgün koşullarda yıkanan ve 3 ayda bir seramiği uygun ürünlerle desteklendiği zaman seramiğin kendi aracım için dayanımının 1 sene daha rahat devam edeceğini düşünüyorum şahsi görüşüm :)

peki şöyle bir düşüncem daha var , aracı mikro çizik- harelerden koruma ve güneş gibi dış etkenlerden alacağı zararı minimuma indirmeye çalışıp araçlarımıza seramik yaptırıyoruz ve yaptırdık. zaten katı veya sıvı ürünlerden daha üst seviye olan bu koruma ürününün niye üstüne başka bir ürün kullanalım ?

Daha önce moonlight uyguladığımda sadece bu ürünü kullanıp üstüne başka bir ürün kullanmadım ve bilerek kullanmadım. %25 sio2 içerikli olduğu için hem yüzeyde hafif sertleşip camsılaşıyor hemde dayanımı merak etmiştim ve 2 aracın biri malesef 3 diğeri 6 ay sonra satıldı.İkisinde de moonlight dayanımı devam ediyordu
2023 ağustosta şuanki aracın birine 0 aldığımızda slopes x1 uygulattık. Ve yılbaşından sonra boncuklaşma ve su itiş azaldığı için vonix sio2 pro ile yüzey desteği uyguladım. (Tabi yazdan beri araçla girilmedik yer kalmadı , deniz seviyesi şartlarından kışın kartepeye kadar )

Bana kalsa aracı komple ppf kaplatıp sadece yıkamayı tercih ederdim fakat tabi ki biraz bütçe meselesi.Çünkü aracın kaput ve farları ppf kaplıyken folyo üstünden çizilme göremedim fakat yan panellerde hem vuruklar hem taş sekmeleriyle boya kusurları mevcut.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar siyah jant için Demir tozu temizliğinde kullanılacak ürün ve jant tavsiyelerinize ihtiyacım var

Krom jantınız yoksa çoğu demirtozu temizleyiciyi kullanabilirsiniz. K2 roton favorim sulandırma oranıda var işinide iyi yapıyor

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Temudan veya başka siteden şarjlı köpük pompası alıp kullanan arkadaşlar, herhangi bir sorun sıkıntı yaşadınız mı ürünlerle ilgili, bende sipariş vermeyi düşünüyorum, köpük atımı vs. nasıldır. Şarjlı almakmı mantıklı yoksa alta foam tarzı ürün alıp şarjlı kompresör bağlamak mı mantıklı sizce?

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Temudan veya başka siteden şarjlı köpük pompası alıp kullanan arkadaşlar, herhangi bir sorun sıkıntı yaşadınız mı ürünlerle ilgili, bende sipariş vermeyi düşünüyorum, köpük atımı vs. nasıldır. Şarjlı almakmı mantıklı yoksa alta foam tarzı ürün alıp şarjlı kompresör bağlamak mı mantıklı sizce?
Bende şarjlı alıp almama konusunda karasız kaldım. En son ik foam pro 2 aldım. Şarjlı bozulabilir elimde kalır diye çekindim açıkcası

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende şarjlı alıp almama konusunda karasız kaldım. En son ik foam pro 2 aldım. Şarjlı bozulabilir elimde kalır diye çekindim açıkcası
Aynı düşüncedeyim şuanda, hatta sizin sorunuza yanıt veren @escaba_tr hocamada özelden yazdım. O da ik foam pro kullanıcısıymış yorumlarını almak istedim ondan da
Aslında köpük pompam vardı bi talihsizlik sonucu parçalandı :)

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Aynı düşüncedeyim şuanda, hatta sizin sorunuza yanıt veren @escaba_tr hocamada özelden yazdım. O da ik foam pro kullanıcısıymış yorumlarını almak istedim ondan da
Hocam en iyisi marolex diye araştırdım ben onun kapasiteside fazla. Ancak bir kaç yorumda pompa kısmının kırıldığını ve kırlabilecek yapıda olduğunu okudum. Bende ik foam pro 2 aldım. Şu an kullanıp deneyemedim. Kullanıca tekrar yazarım

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Antalya içi boya düzeltme - duruma göre seramik kaplama yaptıracağım yer arayışındayım, işlem yaptırıp memnun kalan arkadaşlardan öneri bekliyorum.
Ayrıca, fiyatlar (seramik kaplama) 15-25 bin tl arasında. Bana uçuk geliyor rakamlar boya düzeltme için de ortalama 10 bin tl istiyorlar diğer illerde de durum böyle mi?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Şarjlı köpük atan pompa alacaksanız şuanda en mantıklısı aliexpresten ürün fiyatı ucuz olup kargosu yüksek olan ürünlerden almak o şekilde vergi düşük çıkıyor yeni vergi zamlarından sonra temuda 1000 liraya geliyor köpük atan pompalar.
Benimde elimdeki marolexin hem atımı bozulmuştu hemde geçen benzinlikte hava pompalama parçası kırıldı bende arayıştayım.
Şarjlı köpük atan pompanın atım açısı çok dar biraz uğraştırabilir. İk foam 2 düşünüyorum yanınada bir tane şarjlı kompresör ama bu şekildede maliyet çok artıyor.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Aircross jantı hocam.

kimyasaldan çok , ürünü jantın yüzeyinde kurutmamaya çalışın . bazı markalarda kimyasal kuruyunca leke yapabiliyor. Bu aracın boya & verniği ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Eldiven tarzı yumuşak bi meret ve forumda kullananları yazdığı ( kc rrr , kc fb , vp dragon beath , flowey r10 vs) demirtozu ürünleri pek bir negatif durum yaratacağını sanmam.

ürünü sulandırmak yerine ıslak yüzeyde uygulamak bence çok daha verimli , hele suanki gibi nemli ve sıcak havalarda kuruyacak gibi olunca küçük bir kap ile azıcık su döküp çalışma süresini uzatıyorum hemde kurumamış oluyor.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şarjlı köpük atan pompa alacaksanız şuanda en mantıklısı aliexpresten ürün fiyatı ucuz olup kargosu yüksek olan ürünlerden almak o şekilde vergi düşük çıkıyor yeni vergi zamlarından sonra temuda 1000 liraya geliyor köpük atan pompalar.
Benimde elimdeki marolexin hem atımı bozulmuştu hemde geçen benzinlikte hava pompalama parçası kırıldı bende arayıştayım.
Şarjlı köpük atan pompanın atım açısı çok dar biraz uğraştırabilir. İk foam 2 düşünüyorum yanınada bir tane şarjlı kompresör ama bu şekildede maliyet çok artıyor.
Bende şuanda ik foam+xiaomi kompresör düşünüyorum, dediğin gibi fiyat biraz yüksek oluyor ama kendinden şarjlı ürünlerde kısa zamanda elektrik sistemi veya atımı bozulurmu diye aklımı kurcalıyor.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
İk foam pro 2 öneririm. Plus için fark vermeye gerek yok. Kendiniz çelik sibop takarsanız daha uyguna gelir. Aldığınız firmaya da dikkat edin, benim başta almaya çalıştığım firma sorunluydu, forumda da konusu var, bir de kaliteli şarjlı pompa ile güzel kombin olur.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bende şuanda ik foam+xiaomi kompresör düşünüyorum, dediğin gibi fiyat biraz yüksek oluyor ama kendinden şarjlı ürünlerde kısa zamanda elektrik sistemi veya atımı bozulurmu diye aklımı kurcalıyor.
Ürünün üstünde kafa kısmına su tutmayın diyor kafasını yıkamazsanız birşey olacağını pek zannetmiyorum ama yinede çin malı biraz düşündürüyor. 500-600 Tl fazla verip İk Foam Pro 2 + Çinden hava Kompresörü kombinasyonu daha iyi olacaktır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Cilakutusu dışında hesaplı alım tavsiyesi var mı? Yoksa cilakutusundan devam mı? Kusura bakma çok soru sordum hakkınızı helal edin.

K2’nin ürünlerini satan distribütörlerde sabit fiyat oluyor zaten cilakutusunun artısı foruma özel %7+%3 indirim kuponu olması. Kafanıza takılan şeyleri özelden veya burdan sorabilirsiniz hiç sorun değil.