Hızlı Soru - Cevap

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #23,481
K2’nin ürünlerini satan distribütörlerde sabit fiyat oluyor zaten cilakutusunun artısı foruma özel %7+%3 indirim kuponu olması. Kafanıza takılan şeyleri özelden veya burdan sorabilirsiniz hiç sorun değil.
Forum indirimini nasıl tanımlıyoruz?

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Ürünün üstünde kafa kısmına su tutmayın diyor kafasını yıkamazsanız birşey olacağını pek zannetmiyorum ama yinede çin malı biraz düşündürüyor. 500-600 Tl fazla verip İk Foam Pro 2 + Çinden hava Kompresörü kombinasyonu daha iyi olacaktır.
Bu akşam aracı yıkarken temu dan aldığım kendinden şarjlı pompalı ürünü denedim, atım açısı dar ama köpük kalitesi güzel. Jantlarda kullanmak için düşünüyordum, citrus pre wash koydum, köpüğü gayet iyi.. Tabi ik foam pro 2 ye göre zayıf kalır.
Ucundaki nozulu değiştirip farklı nozul ile atım açısını da genişletirim diye düşünenler olabilir, ben onuda denedim.
İk foam pro 2 nin nozulunu taktım, kwazar ın nozulunu taktım ama açı değişmiyor, içindeki pompanın basınç gücüyle alakalı.
Belki nozulu arkasında bulunan keçeye ekleme yada başka keçe ile denenebilir ama o da köpük yoğunluğuna etki eder atım açısına değil.
Bunu da düşünen varsa ona göre değerlendirsin. Ama ben en son vergi değişikliğinden önce almıştım, fiyatına göre yani içinde hazır pompalı olması açısından da bakıldığında çok iyi ürün..
Ürünü kullandıktan sonra temizlerken çeşmenin altında foşur foşur yıkadım, şarj yerinde kauçuk tıpa var, bir tek oraya dikkat ettim. Bir sorun yok.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

dogukan222

Çaylak Detaycı
Üye
İl
eskisehir
Arkadaşlar selamlar, cam filmi için kendimi geliştirmek istiyorum. Bazı sorularım var, cam filmi ustaları varsa sormak isterim teşekkürler.

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Flowey R1 kostikli bir ürün müdür? Jant kollarında hafif boya atmaları ve deformeler var hiç boyanmadı orijinal şekilde. Bu durumdaki bir janta R1 zarar verir mi kova şampuanı olarak kullanacağım alternatif ürünlere de açığım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu akşam aracı yıkarken temu dan aldığım kendinden şarjlı pompalı ürünü denedim, atım açısı dar ama köpük kalitesi güzel. Jantlarda kullanmak için düşünüyordum, citrus pre wash koydum, köpüğü gayet iyi.. Tabi ik foam pro 2 ye göre zayıf kalır.
Ucundaki nozulu değiştirip farklı nozul ile atım açısını da genişletirim diye düşünenler olabilir, ben onuda denedim.
İk foam pro 2 nin nozulunu taktım, kwazar ın nozulunu taktım ama açı değişmiyor, içindeki pompanın basınç gücüyle alakalı.
Belki nozulu arkasında bulunan keçeye ekleme yada başka keçe ile denenebilir ama o da köpük yoğunluğuna etki eder atım açısına değil.
Bunu da düşünen varsa ona göre değerlendirsin. Ama ben en son vergi değişikliğinden önce almıştım, fiyatına göre yani içinde hazır pompalı olması açısından da bakıldığında çok iyi ürün..
Ürünü kullandıktan sonra temizlerken çeşmenin altında foşur foşur yıkadım, şarj yerinde kauçuk tıpa var, bir tek oraya dikkat ettim. Bir sorun yok.

Bilgilendirme için teşekkürler sanırım İk Foam+Hava Kompresörü daha iyi olacak :)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bilgilendirme için teşekkürler sanırım İk Foam+Hava Kompresörü daha iyi olacak :)
İk foam pro 2 ile Plus arasında yaklaşık 400-450 lira fark var.. Çelik sibop alıp taksanız 100-150 lira masrafınız olur. Aradaki farka da ön yıkama şampuanı alırsınız tabi elimden böyle şeyler gelmez derseniz ona bişey diyemem.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İk foam pro 2 ile Plus arasında yaklaşık 400-450 lira fark var.. Çelik sibop alıp taksanız 100-150 lira masrafınız olur. Aradaki farka da ön yıkama şampuanı alırsınız tabi elimden böyle şeyler gelmez derseniz ona bişey diyemem.

Arada 400 Tllik fark var evet aslında elimde sibop ucuda var ama ben pek becerebileceğimi zannetmiyorum yapsa yapsa babam yapar onada yaptırabilirsem :) Hava kaçırma gibi birşey olmaz dimi kendimiz yaparsak?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dün mavi boncuk u yıkadım, artık çoğunlukla ıslak cila kullanıyorum. En son 4 yıkama önce deturnor wet coat kullanmıstım. Yazın da ev 13 ile yıkayınca hala 5. Yıkama da etkisini sürdürüyordu.
Bu arada On yıkamayı da ev13 ile temaslı yukamayı fa ev13 ile yapıyorum. Foam lance ile bir ön yıkama yapıp duruluyorum, ardından tekrar foam lance ile bir köpük daha atıp, kovaya da az bir miktar ev13 koyup , köpüklü köpüklü temaslı yıkama yapıyorum :)

aracin icini de supurup, ic kisimlari nanolex interior ile sildikten sonra camlari da k2 pro nuta ve carbon bez ile sildim.

bu yikamada @Sefa46 hocamin onerdigi k2 bonoyu on panjur plastiklerinde kullandim ve son derece memnun kaldim. Kendisine tesekkur ederim.
On panjuru yikama oncesi ve kopuklu yikama sirasinda fircalamama rağmen hala kirli goruntu oluyordu. Fakat k2 bono resmen ilk gunku haline getirdi. Bundan sonra ceyizde sabit yeri olacak. Resimleri asagida bulabilirsiniz.
Finaller;

Abi selamlar. Oralara Bono sıktıktan sonra bezle sildinmi yoksa sıkıp bıraktınmı?

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Arada 400 Tllik fark var evet aslında elimde sibop ucuda var ama ben pek becerebileceğimi zannetmiyorum yapsa yapsa babam yapar onada yaptırabilirsem :) Hava kaçırma gibi birşey olmaz dimi kendimiz yaparsak?
şampuan koyduğumuz şişenin ağız kısmı geniş olunca sibop takmak kolay, mesela alta foam da sibop takmak zor çünkü ağız kısmı dar el girmiyor.. L tipi çelik sibop taktım ben, zaten şişenin ağzına yakın yere takılacak, el de giriyor, güzelce sıkınca hava kaçırmıyor.

Bdedeoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arabama seramik yaptırdım ama şimdi yıkamak lazım , ne yapmalıyım? Seramik sonrası bana hızlı cila yada cila tavsiyesi verirmisiniz ? Sermsi sonrası cila atsam olur mu veya wax olur mu

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
siyah araç için vonixx native mi vonixx blend black mi önerirsiniz hocam ?
İkisi farklı kategorideki waxlar. Native carnauba oranı yüksek waxtır doygunluğu parlaklığı daha iyidir dayanımı zayıftır. Blend seramik içerikli waxtır parlaklık native’e göre daha azdır ama dayanımı ve su iticiliği daha güzeldir. Elimde native de var blend de sürekli native tercih ediyorum verdiği doygunluk ve parlaklık daha iyi olduğu için waxlarda dayanım aramıyorum. Tercih sizin tabikide

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
peki şöyle bir düşüncem daha var , aracı mikro çizik- harelerden koruma ve güneş gibi dış etkenlerden alacağı zararı minimuma indirmeye çalışıp araçlarımıza seramik yaptırıyoruz ve yaptırdık. zaten katı veya sıvı ürünlerden daha üst seviye olan bu koruma ürününün niye üstüne başka bir ürün kullanalım ?

Daha önce moonlight uyguladığımda sadece bu ürünü kullanıp üstüne başka bir ürün kullanmadım ve bilerek kullanmadım. %25 sio2 içerikli olduğu için hem yüzeyde hafif sertleşip camsılaşıyor hemde dayanımı merak etmiştim ve 2 aracın biri malesef 3 diğeri 6 ay sonra satıldı.İkisinde de moonlight dayanımı devam ediyordu
2023 ağustosta şuanki aracın birine 0 aldığımızda slopes x1 uygulattık. Ve yılbaşından sonra boncuklaşma ve su itiş azaldığı için vonix sio2 pro ile yüzey desteği uyguladım. (Tabi yazdan beri araçla girilmedik yer kalmadı , deniz seviyesi şartlarından kışın kartepeye kadar )

Bana kalsa aracı komple ppf kaplatıp sadece yıkamayı tercih ederdim fakat tabi ki biraz bütçe meselesi.Çünkü aracın kaput ve farları ppf kaplıyken folyo üstünden çizilme göremedim fakat yan panellerde hem vuruklar hem taş sekmeleriyle boya kusurları mevcut.
Hocam haklısınız ama ben araçlarımı 2 senede bir değiştiriyorum. Birde ppf sevmiyorum sıcak bakamıyorum. Fireball butteffly içindeki sio2 değeri 87 di sanırım. O yüzden çok sert bir ürün

toprakyalin

Acemi Detaycı
Üye
Merhaba, fiyat/performans açısından aşağıdaki ürünleri almayı planlıyorum. Daha iyi tavsiye edebileceğiniz muadilleri varsa önerilerinizi bekliyorum.

1) Klima koku giderici: K2 Klima Fresh Blueberry 150mml - 175TL
2) Deri korucu: K2 Letan 250ml - 225TL
3) Cam temizleyici: K2 Nuta Pro 1lt - 250TL
4) Demir tozu temizleyici: K2 Roton Pro 1lt - 450TL veya Flowey R10 1lt - 712TL (1:1 sulandırıp aracın tüm yüzeyinde kullanmayı düşünüyorum uygun mudur?)
5) Kumaş temizleyici: K2 Tapis 600ml - 225TL
6) Tavan ve döşeme temizleyici: K2 Velor Pro 1lt - 250TL
7) Cam su kaydırıcı: K2 Vizio Pro 150ml - 350TL
8) Yüzey temizleyici: K2 Pro Klinet Lite Pro 1lt - 290TL
9) Cam bezi: MF Superclean Purestar carbon glass 425GSM 40x40cm - 160TL
10) Kurulama havlusu: MF Superclean Purestar Superior Twist Towel 74x75cm 1100gsm 559TL veya MF Superclean Purestar Duplex Twist Towel 45x75 1100gsm 559TL

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, fiyat/performans açısından aşağıdaki ürünleri almayı planlıyorum. Daha iyi tavsiye edebileceğiniz muadilleri varsa önerilerinizi bekliyorum.

1) Klima koku giderici: K2 Klima Fresh Blueberry 150mml - 175TL
2) Deri korucu: K2 Letan 250ml - 225TL
3) Cam temizleyici: K2 Nuta Pro 1lt - 250TL
4) Demir tozu temizleyici: K2 Roton Pro 1lt - 450TL veya Flowey R10 1lt - 712TL (1:1 sulandırıp aracın tüm yüzeyinde kullanmayı düşünüyorum uygun mudur?)
5) Kumaş temizleyici: K2 Tapis 600ml - 225TL
6) Tavan ve döşeme temizleyici: K2 Velor Pro 1lt - 250TL
7) Cam su kaydırıcı: K2 Vizio Pro 150ml - 350TL
8) Yüzey temizleyici: K2 Pro Klinet Lite Pro 1lt - 290TL
9) Cam bezi: MF Superclean Purestar carbon glass 425GSM 40x40cm - 160TL
10) Kurulama havlusu: MF Superclean Purestar Superior Twist Towel 74x75cm 1100gsm 559TL veya MF Superclean Purestar Duplex Twist Towel 45x75 1100gsm 559TL
Cam temizleyici 5 Lt K2 Nuta almanız daha ekonomik olur.
Roton 1:2 sulandırmaya kadar uygun.

YusufSari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Karcher k5 compact ve nikfisk core 150 arasında kaldım. Hangisi daha güçlü ve kaliteli? Yardımınız için şimdiden teşekkürler

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze