Hızlı Soru - Cevap

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Öne çıkan konu #25,441
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bir sorum daha olucak
Orbital makine aldım wax uygulamayı kolaylaştırmak ve daha güzel sonuç alacağımı düşündüğüm için biraz araştırdım ama tam emin olmak istiyorum araştırmalarım sonucu bunları buldum beğendim.
1. Menzerna Power Lock Ultimate
2. Meguiars Ultimate Liquid Wax veya 3in1

Bu iki ürünü beğendim ama kullanmadığım için emin olamıyorum malum ucuz ürünlerde değil bu tür ürünleri kullanan arkadaşlar sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
birincisi wax katı olur. bunuda makineyle uygulayamazsın. yayıcılıgı azdır.
sealant olarak arama yapmalısın. sıvı akışkan formda ciladır.
bunda da bir sürü çeşit var. misal ne kadar sıklıkla uygulama yapmak ıstıyorsun.
kullanmak istediğin üründen beklentin nedir.
parlaklık. su iticilik. toz iticilik. boya koruma gibi süren giden bir liste var.
iki ürünüde kullansan mutlu eder ama asıl amaç ne ise daha nokta atışı ürün önerilebilinir.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
birincisi wax katı olur. bunuda makineyle uygulayamazsın. yayıcılıgı azdır.
sealant olarak arama yapmalısın. sıvı akışkan formda ciladır.
bunda da bir sürü çeşit var. misal ne kadar sıklıkla uygulama yapmak ıstıyorsun.
kullanmak istediğin üründen beklentin nedir.
parlaklık. su iticilik. toz iticilik. boya koruma gibi süren giden bir liste var.
iki ürünüde kullansan mutlu eder ama asıl amaç ne ise daha nokta atışı ürün önerilebilinir.
Öncelikle bilgilendirdiğin için teşekkür ederim bende soft99 carnauba var fakat ben biraz yavaş çalışıyorum oda çok zamanımı alıyor açıkçası :kahkahaa: sealant diye geçtiğini bilmiyordum teşekkür ederim bilgi için ben likit wax diye aratıp bakıyordum sürekli bu tür şeylerle uğraşmayı seviyorum yani 5-6 yıkamada bir uygulayabilirim önceliğim parlaklık ve su iticilik ürün miktarı az olursa biraz yorar ama 5-6 yıkama sonrası uygulama sayısı biraz artabilir :kahkahaa: o yüzden ürünün miktarı az olucaksa dayanımı çok olması gerekiyor.

Son düzenleme:

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
likit wax olarakta aratabilirsin. oda yanlış değil. ben hiç bilmiyormuşsun gibi düsündüm ama halihazırda katı wax uygulamışsın bir kullanıcısın.
5-6 yıkama likit cilalar için uzun bir süre. 3-4 belki. ama 5-6 yıkama aralığı fazla.
parlaklık için ben cherry wet wax öneririm.
dayanımı yüksek değildir ama

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhaba. Bu aralar stoğa yıkama kovası eklemeyi düşünüyorum. Çok kova var fakat farkları nelerdir? Fiyat performansı iyi, tavsiye edeceğiniz ürün var mıdır?

teşekkürler.

Broke16

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Kenotek showroom shine hızlı cila ürününü araçta unutmuşum ve şişenin içi tamamen donmuş. Bu ürünü oda sıcaklığında buzu çözündükten sonra kullanabilir miyim ? Muhtemelen eski performansını alamam ama bilen birisi cevaplayabilir mi

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Herkese selamlar. Jant içi için fırça arıyorum, birçok ürün arasında kararsız kaldım malum jant aralarım çok dar olduğu için bu jant içi için uygun fırça tavsiyeniz var mıdır?

fb resim
Ben jant fırçası aldım ama bu tür aralıkları dar olan jantlarda kir su üstüne sıçrıyor bence jantın iç kısmında mikrofiber jant fırçası kullanmasın dış kısmında ise detay fırçası ve arka kısmını temizlemek için 5 parmak mikrofiber eldivenler vardı onlar ile temizlersin f/p ürünleri pek bilmiyorum o yüzden link atamıyorum sadece tavsiye veriyorum kusura bakmayın.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Ben jant fırçası aldım ama bu tür aralıkları dar olan jantlarda kir su üstüne sıçrıyor bence jantın iç kısmında mikrofiber jant fırçası kullanmasın dış kısmında ise detay fırçası ve arka kısmını temizlemek için 5 parmak mikrofiber eldivenler vardı onlar ile temizlersin f/p ürünleri pek bilmiyorum o yüzden link atamıyorum sadece tavsiye veriyorum kusura bakmayın.
Jo moyner mikrofiber jant fırçası almıştım. Benim jantlarımın da aralıklarının dar olduğu yer var. Oralara malesef giremiyor. Orda da artık detay fırçası ile olduğu kadar temizleyebiliyorum.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Herkese selamlar. Jant içi için fırça arıyorum, birçok ürün arasında kararsız kaldım malum jant aralarım çok dar olduğu için bu jant içi için uygun fırça tavsiyeniz var mıdır?

fb resim
Hocam fırçalar uzun süreli kullanımlarda hem jantınıza hemde sıçratma olarak diğer arkadaşların dediği gibi çok memnun etmeyecektir sizi. Jant eldiveni olarak güzel bişey almanızı öneririm

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selam @ygT- hocam yogun kullanimdan dolayi bir is lekesi olustuysa eger hava şartlari önemli tabi genelde islenme lekeleri ön yikama ve temasli yikama temizlemeyebiliyor,Kil ile halledebilirsiniz.Bu durum sadece Motor Kaputunda olup aracin baska yerlerinde yoksa kaputa uygulamadan önce Demirtozu ve Kil Temizligi yaptiktan sonra uygulama yapabilirsiniz.Benim.Arac Opel astra Mehmet hocamin aracta insignia sizinkinin 1 üst kasasi beyaz opak renk bizde bir sorun olmadi.
Abi selam,

Geçen haftalarda yüzeyde is gibi leke kalmasını konuşmuştuk. Bahsettiğim lekelerin fotosunu çekmeye çalıştım. İlk fotoda daha belli, diğer fotolarda da dalga dalga anlaşılıyor biraz. Her yıkamada farklı şekil alıyor resmen. Çözüm bulamadım.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa

Araç İçi ve dışı için böyle büyük bir fırça düşünüyorum ama fazla mi olur? Fiyati da az değil aslında. Bunlar kapi kumas döşemesinde iş yapabilir mi? Cok mu soft kalir?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi selam,

Geçen haftalarda yüzeyde is gibi leke kalmasını konuşmuştuk. Bahsettiğim lekelerin fotosunu çekmeye çalıştım. İlk fotoda daha belli, diğer fotolarda da dalga dalga anlaşılıyor biraz. Her yıkamada farklı şekil alıyor resmen. Çözüm bulamadım.

Anladim kardesim yalniz bunun wax ile alakasi yok saglam bir polisaj yaparsak birdaha olmaz yüzeyle alakali arabayi ilk aldigimda motor kaputu ve panjur boyleydi diger yerlerde yoktu öyle kil le demirtozu ile cikmaz en az ince polisaj lazim.

9 ay oldu leke felan gelmedi geri.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Anladim kardesim yalniz bunun wax ile alakasi yok saglam bir polisaj yaparsak birdaha olmaz yüzeyle alakali arabayi ilk aldigimda motor kaputu ve panjur boyleydi diger yerlerde yoktu öyle kil le demirtozu ile cikmaz en az ince polisaj lazim.

9 ay oldu leke felan gelmedi geri.
Havalar isininca bi polisaj operasyonu yapalım o zaman :D bıktırdı valla şu görüntü

onr02

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adıyaman
Merhaba, black hole evo kurulama havlusunu Samsung 9 kg çamaşır makinesinde yıkarken o kadar ağırlaşıyor ki makina sıkmaya geçmiyor bir türlü. Aynı sorunu yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
B

Araç İçi ve dışı için böyle büyük bir fırça düşünüyorum ama fazla mi olur? Fiyati da az değil aslında. Bunlar kapi kumas döşemesinde iş yapabilir mi? Cok mu soft kalir?
Albino fırçalar genelde iç mekanlar için öneriliyor. Nerede kullanacağını belirleyerek uygun ölçüyü sen belirlemelisin. 40 numara fırça genel olarak geniş alanlarda kullanım için daha uygun. 24 numara iç trimler için ideal. Ben ön arka logo,ön panjur kısımları ve jant bijon yuvalarını albino ile geçiyorum dış aksamda. Normal kıl fırçalara göre soft yapısı ile dış mekanda daha güvenli olduğunu düşünüyorum.