Hızlı Soru - Cevap

Broke16

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Kenotek showroom shine hızlı cila ürününü araçta unutmuşum ve şişenin içi tamamen donmuş. Bu ürünü oda sıcaklığında buzu çözündükten sonra kullanabilir miyim ? Muhtemelen eski performansını alamam ama bilen birisi cevaplayabilir mi

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Herkese selamlar. Jant içi için fırça arıyorum, birçok ürün arasında kararsız kaldım malum jant aralarım çok dar olduğu için bu jant içi için uygun fırça tavsiyeniz var mıdır?

fb resim
Ben jant fırçası aldım ama bu tür aralıkları dar olan jantlarda kir su üstüne sıçrıyor bence jantın iç kısmında mikrofiber jant fırçası kullanmasın dış kısmında ise detay fırçası ve arka kısmını temizlemek için 5 parmak mikrofiber eldivenler vardı onlar ile temizlersin f/p ürünleri pek bilmiyorum o yüzden link atamıyorum sadece tavsiye veriyorum kusura bakmayın.

AB01

Acemi Detaycı
Üye
İl
Adana
Ben jant fırçası aldım ama bu tür aralıkları dar olan jantlarda kir su üstüne sıçrıyor bence jantın iç kısmında mikrofiber jant fırçası kullanmasın dış kısmında ise detay fırçası ve arka kısmını temizlemek için 5 parmak mikrofiber eldivenler vardı onlar ile temizlersin f/p ürünleri pek bilmiyorum o yüzden link atamıyorum sadece tavsiye veriyorum kusura bakmayın.
Jo moyner mikrofiber jant fırçası almıştım. Benim jantlarımın da aralıklarının dar olduğu yer var. Oralara malesef giremiyor. Orda da artık detay fırçası ile olduğu kadar temizleyebiliyorum.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Herkese selamlar. Jant içi için fırça arıyorum, birçok ürün arasında kararsız kaldım malum jant aralarım çok dar olduğu için bu jant içi için uygun fırça tavsiyeniz var mıdır?

fb resim
Hocam fırçalar uzun süreli kullanımlarda hem jantınıza hemde sıçratma olarak diğer arkadaşların dediği gibi çok memnun etmeyecektir sizi. Jant eldiveni olarak güzel bişey almanızı öneririm

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selam @ygT- hocam yogun kullanimdan dolayi bir is lekesi olustuysa eger hava şartlari önemli tabi genelde islenme lekeleri ön yikama ve temasli yikama temizlemeyebiliyor,Kil ile halledebilirsiniz.Bu durum sadece Motor Kaputunda olup aracin baska yerlerinde yoksa kaputa uygulamadan önce Demirtozu ve Kil Temizligi yaptiktan sonra uygulama yapabilirsiniz.Benim.Arac Opel astra Mehmet hocamin aracta insignia sizinkinin 1 üst kasasi beyaz opak renk bizde bir sorun olmadi.
Abi selam,

Geçen haftalarda yüzeyde is gibi leke kalmasını konuşmuştuk. Bahsettiğim lekelerin fotosunu çekmeye çalıştım. İlk fotoda daha belli, diğer fotolarda da dalga dalga anlaşılıyor biraz. Her yıkamada farklı şekil alıyor resmen. Çözüm bulamadım.

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa

Araç İçi ve dışı için böyle büyük bir fırça düşünüyorum ama fazla mi olur? Fiyati da az değil aslında. Bunlar kapi kumas döşemesinde iş yapabilir mi? Cok mu soft kalir?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi selam,

Geçen haftalarda yüzeyde is gibi leke kalmasını konuşmuştuk. Bahsettiğim lekelerin fotosunu çekmeye çalıştım. İlk fotoda daha belli, diğer fotolarda da dalga dalga anlaşılıyor biraz. Her yıkamada farklı şekil alıyor resmen. Çözüm bulamadım.

Anladim kardesim yalniz bunun wax ile alakasi yok saglam bir polisaj yaparsak birdaha olmaz yüzeyle alakali arabayi ilk aldigimda motor kaputu ve panjur boyleydi diger yerlerde yoktu öyle kil le demirtozu ile cikmaz en az ince polisaj lazim.

9 ay oldu leke felan gelmedi geri.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Anladim kardesim yalniz bunun wax ile alakasi yok saglam bir polisaj yaparsak birdaha olmaz yüzeyle alakali arabayi ilk aldigimda motor kaputu ve panjur boyleydi diger yerlerde yoktu öyle kil le demirtozu ile cikmaz en az ince polisaj lazim.

9 ay oldu leke felan gelmedi geri.
Havalar isininca bi polisaj operasyonu yapalım o zaman :D bıktırdı valla şu görüntü

onr02

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adıyaman
Merhaba, black hole evo kurulama havlusunu Samsung 9 kg çamaşır makinesinde yıkarken o kadar ağırlaşıyor ki makina sıkmaya geçmiyor bir türlü. Aynı sorunu yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
B

Araç İçi ve dışı için böyle büyük bir fırça düşünüyorum ama fazla mi olur? Fiyati da az değil aslında. Bunlar kapi kumas döşemesinde iş yapabilir mi? Cok mu soft kalir?
Albino fırçalar genelde iç mekanlar için öneriliyor. Nerede kullanacağını belirleyerek uygun ölçüyü sen belirlemelisin. 40 numara fırça genel olarak geniş alanlarda kullanım için daha uygun. 24 numara iç trimler için ideal. Ben ön arka logo,ön panjur kısımları ve jant bijon yuvalarını albino ile geçiyorum dış aksamda. Normal kıl fırçalara göre soft yapısı ile dış mekanda daha güvenli olduğunu düşünüyorum.

Eaglemre

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, black hole evo kurulama havlusunu Samsung 9 kg çamaşır makinesinde yıkarken o kadar ağırlaşıyor ki makina sıkmaya geçmiyor bir türlü. Aynı sorunu yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?
Aynen hocam , dengesiz yük oluşturduğu için sıkamıyor. Benzer başka havlular ile yıkarsanız sorun olmayacaktır.

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Albino kumaş için çok soft kalır yumuşak bir fırça koltuk için üretilen fırçalardan alırsanız daha rahat çalışabilirsiniz .Albino hassas bölgelerde kullanıma uygundur.

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Sadece teknik bilgi olarak şunları söyleyebilirim, bosch 1200w güce sahip karcher a göre 200w daha güçlü, bosch 78 db sesle çalışıyor, karcher 72 db. Hem biraz daha güçlü ve sesli isterseniz bosch, bir tık az güç ve daha sessiz isterseniz karcher. Servis hizmetini ve parça maliyet idamesini de bir araştırın. :melekx:

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar kullanan elbette vardır hem ev hem araba için iki makine arasında kaldım
birbirine yakın süpürgeler tercih olarak hangisi mantıklı olur

Karcher Wd 4 P V-20/5/22 Islak Kuru Süpürge
https://app.hb.biz/QBY8sdn03j4F

Bosch AdvancedVac 20 Elektrikli Süpürge
https://www.hepsiburada.com/bosch-a...ge-p-HBV000006NGZM?url_src=ios-product-detail
karcherın bir kaç ürününü kullanıyorum, ürünler güzel ama oldu ki servise göndermeniz gerekti, bir sorun oluştu. Allah sabır versin o saatten sonra can sıkıcı bir süreç oluyor.Servise giden ürününüzden haber alamıyorsunuz aylar sonra dönüyor hala bozuk falan.

İkisi de iyi marka ama türkiye'deki hizmet kalitesine bakıldığında bosch daha güvenli bir liman

https://www.sikayetvar.com/karcher
biraz bakarsanız anlarsınız :)

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yav
Arkadaşlar kullanan elbette vardır hem ev hem araba için iki makine arasında kaldım
birbirine yakın süpürgeler tercih olarak hangisi mantıklı olur

Karcher Wd 4 P V-20/5/22 Islak Kuru Süpürge
https://app.hb.biz/QBY8sdn03j4F

Bosch AdvancedVac 20 Elektrikli Süpürge
https://www.hepsiburada.com/bosch-a...ge-p-HBV000006NGZM?url_src=ios-product-detail

Black Decker pd1200av ürününü aldım ve son derece memnunum tavsiye ederim. Hepa filtresi var. Çakmak girişinden çalışan kablolu. Kablo da galiba 5 metre filan çok uzun

one2one

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Abi selam,

Bu lekeler benim araçta da oluyor. Sadece Srp tarzı temizleyici cila ile çıkıyor. Lekelerin neden oluştuğunu hala çözemedim