Hızlı Soru - Cevap

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #26,421
Diğer konudan da cevaplamıştım ama buradan da belirteyim. Apc el altında kenarda mutlaka dursun evet ama bence araç içi için 500-1000 ml kullanıma hazır interior cleaner kullanılmalı. Amatör kullanımda uygun olmayan sıcaklıkta uygulanınca veya aşırı yoğun karışım yapınca sorun yaşayan çok fazla kişi oldu. İç kısımların beyazlaşması/ağarması vs gibi hasarlar kaldı. Apc yi ayak değen alt hizalar için kullanıyorum çok kirlendiğinde. Ama daha üst kısımlara yani el kol erişebilen hizalara kesinlikle interior cleaner kullanıyorum.
M40 Sefa abi de belirtmiş ama ekleyeyim, bana parlak geldi. Göğüste güneşte parlamaya neden olacaktır, buharlaşıp ön camda yağlı görüntüye neden olabilir.
Autoglym konusunda da emsal uygun fiyatlı ürünlere bi göz gezdirin derim. Son yıllarda çok daha uygun fiyatlı birçok alternatif çıktı ve forumda test edildi. Markadan ziyade markanın o iş için olan ürününün başarısı göz önüne alınmalı, her markanın her ürünü iyi veya her ürünü kötü diye bir şey yok maalesef.
siz iç mekan olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
hiç gyeon herhangi bir bezini yada başka carbon bez kullandın mı emirhan ?

Gyeon wafle vardı , çok memnundum. Tabi twisted beze geçince bu neymiş ya olmuştum. Birde Cartainer CarbonFaser Carbon bezi aldıydım denemelik. Siyah kilitli poşette gelmesi çok hoşuma gitti fakat bez ciddi olarak çok ince. Elimdeki diğer Kore üretimi carbon bezlerin neredeyse yarısı kadar incelikte.
Bu yüzden pek memnun kalamadım bezden
Bu 2/3 sene önce aldigimiz karbon bezlerin kalitesinj yakalayamadi piyasadakiler onlar sanki hem kalin hem yumuşakti.

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Gyeon wafle vardı , çok memnundum. Tabi twisted beze geçince bu neymiş ya olmuştum. Birde Cartainer CarbonFaser Carbon bezi aldıydım denemelik. Siyah kilitli poşette gelmesi çok hoşuma gitti fakat bez ciddi olarak çok ince. Elimdeki diğer Kore üretimi carbon bezlerin neredeyse yarısı kadar incelikte.
Gyeon’un waffle bezi için sertleşme olabiliyor bir araştırın demişlerdi bir kaç sayfa önce burda. Böyle bir durum yaşadınız mı hiç ? İç mekan cam temizliği için almayı düşünüyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Gyeon’un waffle bezi için sertleşme olabiliyor bir araştırın demişlerdi bir kaç sayfa önce burda. Böyle bir durum yaşadınız mı hiç ? İç mekan cam temizliği için almayı düşünüyorum.
Waffle bezler yapisi geregi zaten yumusak degildir hafif tirtikli yapisi insanlara sert gelebilir,sertlesme olmamasi için İnceleme - Mikrofiber Ürünlerin Bakimi ve Korunmasi konuyu inceleyiniz.Cam Temizleyicilerin cogu alkolludür ucucu madde ama yine de dikkat etmekte her zaman fayda var.

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
İç temizlikte mat bir görünüm bırakan ürün aramaktayım
Şuan Meguıars M40 Vinil kaucuk ve plastik temizleyici kullanıyorum fena da değil ama bir kaç kişi
autoglym interior shampoo
k2 pro natural apc
koch chemie greenstar
önerdi sizce meguıars tan devam mı etmeliyim yoksa yazdığım ürünlerden hangisini önerirsiniz
@Sefa46 hocamdan deturner interior matt aldım, sırf kokusu için sıkıp siliyorum iç aksamı. Fiyatı da litrelikte makuldu. Normal bir temizleyicinin ardından bu ürünü kullanabilirsiniz. Mat görüntüyü iç aksamda temizliyiciyle elde etmek yerine koruyucuyla elde etmek daha sağlıklı geliyor bana

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şuanda ön yıkama işlemi için ph nötr bir şampuana (Newmix snow foam) 30-40 ml kadar Koch Chemie GS ekleyip 1.5 litrelik bir karışım hazırlıyorum ve ilaçlama pompası ile sıvı formda yüzeye püskürtüyorum. Aracın kir durumuna göre GS'nin oranını biraz değiştiriyorum. Sorularım şu şekilde
1) Bu yöntem doğru mu ? (Spreyleme işlemi sonrası basınçlı su ile durulama yapınca kirler çok yüksek oranda gitmiş oluyor.)
2) Elimde IK Foam Pro 2 köpük yapan pompa mevcut buna şarjlı kompresör satın alıp bağlasam köpük formda ön yıkama yapmak daha iyi bir sonuç verir mi ?
3) Şuan için aracımda bir koruma yok ama yakın zamanda wax uygulaması yapacağım. Uygulamanın ömrünü koruması için ön yıkamayı nasıl yapmalıyım hangi ürünleri kullanmalıyım ?
4) Elimdeki şampuan az kaldı bitince hem yeni bir ön yıkama ürünü + kova ve IK Foam ile köpük şeklinde kullanabileceğim bir şampuan arayışım olacak önerileriniz nedir ?
Genel olarak yeni başladığım için bu şekilde araç yıkamaya sektördeki ürünlere ve uygulamalara çok hakim değilim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır :)
Bu soruyu konu olarak açmıştım hala günceldir sorularım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Sanırım hiç gyeon bezi kullanmadım. Baska marka karbon bez kullandım sefa abiden almıştım onun kalınlıgı dediginiz gibi cartainerdan daha iyi ama cartainerda fiyatına göre cok iyi. Karbon bezlerde koreli olanları nereden bulabiliriz. Hem bana hem arkadaşlara referans olur. Ben pek görmedim genelde cartainer ve superclean satılıyor

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Her yıkamada şampuana gs eklenmez kimden gördünüz bu yöntemi. İnstagramda bilinçsizce paylaşım yapılıyor birçok kişi bu şekilde yanlıs uygulama yapıyor. Aracınızda cok yogun trafik filmi vardır şampuanın içine gs eklersiniz kirleri çözer. Gs sanıldıgından agresiftir zamanla plastiklerde solma yapabilir. Sprey formda atmayı seviyorsanız ik foama boşa para vermeyin. Köpük atım severseniz ik yada marolex alın. Bütçe uyarsa kesinlikşe kompresörle atın cok büyük kolaylık saglıyor. K2 Pro bela kullanabilirsiniz.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koruma yok ve sürekli gs kullanıyorsunuz.. kimden gördünüz bu yöntemi merak ettim. niçin böyle agresif bir ürünü düzenli kullanıyorsunuz ? Yöntem yanlış aracın kir durumuna ve mevsime göre ürünler seçmeniz lazım yazın daha soft olan ön yıkama şampuanları kışın biraz daha agresif ön yıkama tercihleri yapmanız lazım.Gs araç çok kirli ise koruma öncesi vs aşırı kiri sökmek için kullanılabilir ama düzenli tavsiye etmiyorum.

yazın ; auto brite superfoam, adbl yeti pearl , k2 bela vs

kışın ; magifoam , k2 bora , auto brite citrus wash vs

k2 hariç benim kullandığım ve beğendiğim şampuanlardır forumda bircok kullanıcı tavsiyesi mevcuttur araştırabilirsiniz. Saydığım Bazı ürünleri sıvı olarak bazı ürünleri köpük olarak atım yapabilirsiniz aracınıza. Bu ilginç yıkama yöntemlerini muhtemelen instagramdaki fenomenlerden gördünüz peynir ekmek gibi heryere gs basıp geçiyorlar iç, dış, jant ne bulurlarsa. O an zarar vermeyebilir ama zamanla zararı olucaktır bu yanlış yöntemlerin.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Arkadaşlar silecekleri değiştirmeyi düşünüyorum hangi markayı tavsiye edersiniz Bosch rbw invels silbak?
invels taviste etmiyorum 6 ay bile dayanmıyor silecekler lastikleri kopuyor. boch veya silbak tavsiye ederim silbak forumda görüp araştırıp aldım bende genel yorumları iyiydi uzun ömürlü olur diye umuyorum.

Mexmet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Jant lastik davlumbaz temizliğinde manuel köpük pompasında kullanabileceğim öneriniz var mı arkadaşlar ? Örneğin Koch gs gibi.

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Her yıkamada şampuana gs eklenmez kimden gördünüz bu yöntemi. İnstagramda bilinçsizce paylaşım yapılıyor birçok kişi bu şekilde yanlıs uygulama yapıyor. Aracınızda cok yogun trafik filmi vardır şampuanın içine gs eklersiniz kirleri çözer. Gs sanıldıgından agresiftir zamanla plastiklerde solma yapabilir. Sprey formda atmayı seviyorsanız ik foama boşa para vermeyin. Köpük atım severseniz ik yada marolex alın. Bütçe uyarsa kesinlikşe kompresörle atın cok büyük kolaylık saglıyor. K2 Pro bela kullanabilirsiniz.
Teşekkür ediyorum öncelikle. Sprey formda atmak şuan kolay olduğu için öyle yapıyorum yoksa elimde ık foam zaten mevcut sadece kompresör yok o da dediğiniz gibi pahalı bir ürün. Eğer köpük formda ön yıkama gözle görülür fark oluşturacaksa almayı düşünüyorum öneriniz nedir bu kısma ?

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koruma yok ve sürekli gs kullanıyorsunuz.. kimden gördünüz bu yöntemi merak ettim. niçin böyle agresif bir ürünü düzenli kullanıyorsunuz ? Yöntem yanlış aracın kir durumuna ve mevsime göre ürünler seçmeniz lazım yazın daha soft olan ön yıkama şampuanları kışın biraz daha agresif ön yıkama tercihleri yapmanız lazım.Gs araç çok kirli ise koruma öncesi vs aşırı kiri sökmek için kullanılabilir ama düzenli tavsiye etmiyorum.

yazın ; auto brite superfoam, adbl yeti pearl , k2 bela vs

kışın ; magifoam , k2 bora , auto brite citrus wash vs

k2 hariç benim kullandığım ve beğendiğim şampuanlardır forumda bircok kullanıcı tavsiyesi mevcuttur araştırabilirsiniz. Saydığım Bazı ürünleri sıvı olarak bazı ürünleri köpük olarak atım yapabilirsiniz aracınıza. Bu ilginç yıkama yöntemlerini muhtemelen instagramdaki fenomenlerden gördünüz peynir ekmek gibi heryere gs basıp geçiyorlar iç, dış, jant ne bulurlarsa. O an zarar vermeyebilir ama zamanla zararı olucaktır bu yanlış yöntemlerin.
Sanırım yazlık olanlar korumaya karşı daha narin davrananlar olacaktır. Peki kova yıkaması için f/p perdeleme yapmayacak olan ürün öneriniz var mıdır ?

SuperClean

Firma Yetkilisi
Üye
İl
Istanbul
Sanırım hiç gyeon bezi kullanmadım. Baska marka karbon bez kullandım sefa abiden almıştım onun kalınlıgı dediginiz gibi cartainerdan daha iyi ama cartainerda fiyatına göre cok iyi. Karbon bezlerde koreli olanları nereden bulabiliriz. Hem bana hem arkadaşlara referans olur. Ben pek görmedim genelde cartainer ve superclean satılıyor
Merhaba ;
Bizdeki Karbon Cam bezi'ni Güney Kore'de ürettiriyoruz , Ürün normalde 425 Gsm ' dir ama biz 400 Gsm diye satıyoruz.
Üretilebilecek en kalın dokumayı yaptırıyoruz , Daha Kalını cam yüzeyde kullanım zorluğu yaratır.
Fiyat olarak ta sitemizde 145 tl .

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba ;
Bizdeki Karbon Cam bezi'ni Güney Kore'de ürettiriyoruz , Ürün normalde 425 Gsm ' dir ama biz 400 Gsm diye satıyoruz.
Üretilebilecek en kalın dokumayı yaptırıyoruz , Daha Kalını cam yüzeyde kullanım zorluğu yaratır.
Fiyat olarak ta sitemizde 145 tl .
@Sefa46 abiden aldıgım bez sizin beziniz kenarı turuncu etli güzel bir bez. Pazaryerlerinde denk gelirsem kuponumla tekrar alacağım. Bilgilendirme için teşekkürler