Hızlı Soru - Cevap

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #26,801
Polham kullanıyorum, tr ye ilk geldiğinde almıştım. İncegaraj ın tavsiyesi üzerine ucundaki sünger yerine ince bulaşık teli koyuyorum atım açısı daha iyi oluyor. İnsignia aracın jant lastik hariç kaportasına tek seferde yetiyor.
Geçenlerde yine incegaraj ın söylediğine göre polhamın 2lt lik versiyonu mayıs sonu gelecekmiş, aceleniz yoksa bence bekleyin 2lt lik versiyonu çok çok işinizi görür.
İK veya daha muadil pompa aldığınızda elle pompalama yapmanız gerekiyor ve bi süre sonra yoruyor insanı, modifiye edip hava kompresörü bağlayabilirsiniz ancak bu seferde fiyatı çok yükseliyor.
Merhaba hocam, polham'ı youtubedan biraz inceledim ama elektronik aksam pil ve pompa kısmı bana güven vermedi. Manuel pompa alıp ihtiyaca göre elle ya da şarjlı pompa ile kullanmak daha mantıklı geldi. Teşekkürler.

Merhaba hocam Yarım saat önce Alta 2000 siparişi vermiş bulundum 1050tl ye :) Siparişi iptal etem mi diye Youtubeda karşılaştırmalarına baktım ama çok bir fark yok gibi geldi. 300tl lik farka değer mi sizce ? Teşekkürler.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Yaz aylarında ön yıkama şampuanı konusunda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Tercihimi ADBL Yeti olarak kullandım.

Bir dip not vereyim İyzico ilk alışverişte 1000 tl üzerine 500 tl geri iade ediyor. 1350 tl olan şampuanı 850 tl ye almış oldum. İyzico ile daha önce alışveriş yapmayan arkadaşlara belki faydası olur.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan hocam, aralarinda genis açılı ve bol köpüklü atmasi ile alta en iyisi sanirim? Ik foam pro ile arasinda kaldim aslinda ama modifiye kısmını nasil yapicam bilemiyorum
Hocam YouTube da atım açısı konusunda karşılaştırma yapan var, hatta modifiye konusunda da video var. Çelik sibob alıp, matkap ile bu is on dakika. İlk önce 5 lik uç ile başladım, en son 8 lik veya 10 luk uç ile tam oldu. Başlangıçta küçük delik açmak büyük delik açmaktan iyidir.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba hocam, polham'ı youtubedan biraz inceledim ama elektronik aksam pil ve pompa kısmı bana güven vermedi. Manuel pompa alıp ihtiyaca göre elle ya da şarjlı pompa ile kullanmak daha mantıklı geldi. Teşekkürler.

Merhaba hocam Yarım saat önce Alta 2000 siparişi vermiş bulundum 1050tl ye :) Siparişi iptal etem mi diye Youtubeda karşılaştırmalarına baktım ama çok bir fark yok gibi geldi. 300tl lik farka değer mi sizce ? Teşekkürler.
Ben her kullanım sonrası su ile devirdaim yapıp duruluyorum. Bayadır kullanıyorum, birkaç defa da elimde düşürdüğüm oldu ancak en ufak arıza sorun vs. yaşamadım. Tercih sizin tabiki

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Alta nin köpük atimi hepsinden güzel.ama sadece atım suresi az İK ile 3 Panel yapiliyorsa Alta ile 2 Panel yapilir aradaki fark bu

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar ön camın üstündeki döşeme bu hale geldi. Bunu ne ile yapıştırmak lazım?

Hocam geçmiş olsun. Araç Polo mu?

Aynısı bizde de oldu. Araç Polo 2013, Döşemeci bu modellerde kronik dedi. Ankara'da komple tavan kumaş değişimi için 7000 tl fiyat verdiler. Fikir olması açısından paylaşayım dedim.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Forumları okurken bu yıkama konusuyla alakalı bazı arkadaşların köpüğünü bildiğim benzinci kostiği olmayan benzinci gibi tabirlere rast geldim bu kostik olayının zararı nedir ayrıca sorduğumuzda benzincinin bilgisine tada verdiği cevaba ne denli itibar edebiliriz

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Forumları okurken bu yıkama konusuyla alakalı bazı arkadaşların köpüğünü bildiğim benzinci kostiği olmayan benzinci gibi tabirlere rast geldim bu kostik olayının zararı nedir ayrıca sorduğumuzda benzincinin bilgisine tada verdiği cevaba ne denli itibar edebiliriz
Kostik alkali ve ağır kir çözücü maddedir. PH oranı çok yüksektir. Bu maddeyle vernik temas ettiğinde verniği düzenli kullanımda matlaştırabilir, boyanın üzerindeki vernik bu tarz kimyasallarla düzenli kullanımda başa çıkamaz. verniğe zarar verdikçe matlaştırır ve pürüzlü hale getirir. Çok daha uzun vadede daha kötü sonuçları da olabilir kısacası verniğin ömrünü kısaltırsınız düzenli benzinlik kostiğiyle yıkarsanız

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
oto yıkama veya benzinliktekilerin verdiği bilgilere itibar etmeyin bir çoğu kullanıyor bilselerde söylemezler.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam aşağıdaki turnusol kağıdından edinin , önce kendiniz bir ölçün, baktınız çok asidik geldi, yıkamacıya sorarsınız köpük ph nötr mü diye. Eee tabi abicim bizde yanlış olmaz derse, bak ölçerim asidik çıkarsa köpüğü değil ama suyu bundan sonra beleş kullanırım diye iddaya girin :kahkahaa:
https://www.hepsiburada.com/merck-ph-indikatoru-ph-olcer-ph-kagidi-ph-metre-pm-HBC00005D87MV

berkceylan57

Acemi Detaycı
Üye
İl
Samsun

Yaz aylarında ön yıkama şampuanı konusunda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Tercihimi ADBL Yeti olarak kullandım.

Bir dip not vereyim İyzico ilk alışverişte 1000 tl üzerine 500 tl geri iade ediyor. 1350 tl olan şampuanı 850 tl ye almış oldum. İyzico ile daha önce alışveriş yapmayan arkadaşlara belki faydası olur.
İyizico kampanyası ne zamana kadar geçerli

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
İyzicoyu nasıl kullanıcaz bilen tarif edebilir mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

31 mayısa kadar geçerli.

İyzicoya kayıt olduktan sonra alışveriş yapacağınız tutar kadar hesabınıza para aktarıyorsunuz. Sonrasında alışveriş yapacağınız sitenin ödeme adımında İyzico ile öde seçeneğini seçiyorsunuz alışverişten hemen sonra 500 tl iyzico hesabınıza geri iade ediliyor. Bu parayı geri çekemezsiniz ancak başka bir alışverişte kullanabilirsiniz.

keremakaln

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
merhaba , aracımın içini ilk günkü matlığına kavuşturmak istiyorum bunun için ne ürün önerirsiniz k2 kullandım ama çok tatmin etmedi

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Alta 2000 pompa sipariş ettim. Şarjlı pompa ile modifiye etmek istiyorum fakat basınç düşünce otomatik tekrar hava basan f/p ürünü arıyorum. Xaomier çok pahalı. Autostart özelliği olan şarjlı pompa / kompresör tavsiyesi verebilir misiniz?

Teşekkürler

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Araç detay işleri ile uğraşırken ellerimiz çok fazla kimyasala temas ediyor ve uzun vadede cildimiz için oldukça riskli anlıkta alerjik reaksiyonlar gösterebiliyor bu sebeple koruyucu ürünler kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin kullandığınız koruyucu eldiven var ise paylaşabilir misiniz?

Hepsiburada üzerinden Dolphin pudrasız nitril eldiven aldım ancak beğenmedim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç detay işleri ile uğraşırken ellerimiz çok fazla kimyasala temas ediyor ve uzun vadede cildimiz için oldukça riskli anlıkta alerjik reaksiyonlar gösterebiliyor bu sebeple koruyucu ürünler kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin kullandığınız koruyucu eldiven var ise paylaşabilir misiniz?

Hepsiburada üzerinden Dolphin pudrasız nitril eldiven aldım ancak beğenmedim.
Bende dolphin pudrasız siyah eldiven kullanıyorum uzun zamandır. Kullan at ürün zaten, siz neyini beğenmediniz?