Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #26,821
Araç detay işleri ile uğraşırken ellerimiz çok fazla kimyasala temas ediyor ve uzun vadede cildimiz için oldukça riskli anlıkta alerjik reaksiyonlar gösterebiliyor bu sebeple koruyucu ürünler kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin kullandığınız koruyucu eldiven var ise paylaşabilir misiniz?

Hepsiburada üzerinden Dolphin pudrasız nitril eldiven aldım ancak beğenmedim.
Müller ve Masterforce ler çok kaliteli yani biz uzun suredir kullaniyoruz sorun yasamadik.

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese iyi forumlar. Yakın bir akrabanın siyah Honda CR-V aracına pasta cila yapacağım. Uygun yollu siyah renk pasta öneriniz nedir. Bir kaç tane markaya denk geldim ama bana pahalı geldi söyle 500-1000 TL arası 1 araç yapacak kadar olsa yeterli olacak bir ürün var mıdır?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dolphin Powergrip Ekstra Kalın Turuncu Nitril Eldiven (Xl) 50LI Paket
https://app.hb.biz/GQ2cENbAnxvB
Dolphin siyahların kalınını kullanıyordum, 2 paket bitirdim. Sonra farklı marka siyah ince eldiven aldım. Dağlar kadar fark vardı arada. Bu turuncuları deneyeyim bir de. İnce olanlar gerçekten kullan at oluyor. Diğerleri 2 3 kez kullanılıyor.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dolphin siyahların kalınını kullanıyordum, 2 paket bitirdim. Sonra farklı marka siyah ince eldiven aldım. Dağlar kadar fark vardı arada. Bu turuncuları deneyeyim bir de. İnce olanlar gerçekten kullan at oluyor. Diğerleri 2 3 kez kullanılıyor.
Ben de bu turuncudan yeni aldım. Baya kaliteli duruyor, avuc ic kismi da kaymayi onlemek icib kabartmali, siyah olandan cok daha kaliteli duruyor

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
merhaba , aracımın içini ilk günkü matlığına kavuşturmak istiyorum bunun için ne ürün önerirsiniz k2 kullandım ama çok tatmin etmedi
k2 polo, k2 satina ve deturnet matt kullandım. k2den f/p olarak çok memnunum ama en mat görünümü deturnerde aldım. @Sefa46 hocam deturner satıyordu kaldıysa yardımcı olur

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
k2 polo, k2 satina ve deturnet matt kullandım. k2den f/p olarak çok memnunum ama en mat görünümü deturnerde aldım. @Sefa46 hocam deturner satıyordu kaldıysa yardımcı olur
Malesef hocam uygun fiyattan tüm foruma yardimci oldum bendede kalmadi :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese iyi forumlar. Yakın bir akrabanın siyah Honda CR-V aracına pasta cila yapacağım. Uygun yollu siyah renk pasta öneriniz nedir. Bir kaç tane markaya denk geldim ama bana pahalı geldi söyle 500-1000 TL arası 1 araç yapacak kadar olsa yeterli olacak bir ürün var mıdır?
Ben satıyorum ilanıma bakabilirsiniz

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam merhaba, pastayı aracın rengine göre seçmenin avantajı nedir acaba? @emirhaneness
Pastayı genelde aracın rengine değilde verniğin türüne göre seçerler. Bazı pastalar alman arabalarında iyi iken güney kore araçlarında iyi olmayabiliyor. Waxların koyu ve açık renklilere özel olmasıda çizik kapatmada daha etkili olduğu için.

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam geçmiş olsun. Araç Polo mu?

Aynısı bizde de oldu. Araç Polo 2013, Döşemeci bu modellerde kronik dedi. Ankara'da komple tavan kumaş değişimi için 7000 tl fiyat verdiler. Fikir olması açısından paylaşayım dedim.
Çok sağolun hocam. Araç Qashqai yapıştırmayı deneyeceğim bakalım.

oguzalptatoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
Merhaba arkadaşlar. Bu sıvı cilalarda konsantre olanlar sanırım.Bunları uygulamak için yine foam lance mi kullanılıyor? Yada kullanılabilir mi? uygulama metodu nasıl acaba ne önerirsiniz

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Yeni yeni şarjlı pompalar çıkıyor sanırım. Bu ikisinden alıp kullanan oldu mu?

free photos
Bende polhammobile şarjlı pompası var. İki aydır kullanıyorum. Gayet yeterli, bir tur için hızlıca benim C4 ü dolanıyorum. Genelde iki turda köpüklüyorum, bol köpüklü olsun diye. Haznesi 2 litre üstü olsa çok şık olurdu. Bu resimlerdeki yeşil olandan farkı rengi gibi geldi. Acaba yeni ürünlerin artısı nedir? Hacim olarak aynı gibi..

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Bende polhammobile şarjlı pompası var. İki aydır kullanıyorum. Gayet yeterli, bir tur için hızlıca benim C4 ü dolanıyorum. Genelde iki turda köpüklüyorum, bol köpüklü olsun diye. Haznesi 2 litre veya üstü olsa çok şık olurdu. Bu resimlerdeki yeşil olandan farkı rengi gibi geldi. Acaba yeni ürünlerin artısı nedir? Hacim olarak aynı gibi..
Bende de polhamin ilki var hocam. Memnunum ama hazne dediğin gibi 2 litre olsa çok iyi olacaktı. Ilk fotodakinin videosunu izledim, daha iyi köpük yapiyor gibi geldi birde atım açısı da iyi gibi. O yuzden foruma danışayım istedim bu yeni modellerin nedir eskisine gore artilari diye. Bunlar 2 litre hocam.bu arada

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Bu sıvı cilalarda konsantre olanlar sanırım.Bunları uygulamak için yine foam lance mi kullanılıyor? Yada kullanılabilir mi? uygulama metodu nasıl acaba ne önerirsiniz
Evet, Polytop maximus ve KC Protector Wax gibi ürünler foam lance ile kullanılabilir. Fakat benim yaptığım denemelerde spreyle sıkıp üzerinden bir pad ile yayarak (Pad'e de bir iki fıs yapıyorum) uygulayıp duruladığımda daha iyi sonuç veriyor.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bende de polhamin ilki var hocam. Memnunum ama hazne dediğin gibi 2 litre olsa çok iyi olacaktı. Ilk fotodakinin videosunu izledim, daha iyi köpük yapiyor gibi geldi birde atım açısı da iyi gibi. O yuzden foruma danışayım istedim bu yeni modellerin nedir eskisine gore artilari diye. Bunlar 2 litre hocam.bu arada
Kullanan var mı acaba, YouTube da karşılaştırma videosu bulamadım.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İnstagramda İNCEGARAJ mayıs sonunda polham ın 2lt versiyonu türkiyeye geleceğini söylemişti.