Hızlı Soru - Cevap

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #27,241
Teşekkürler abi,peki ince pasta (final hare çizik giderici) gibi bişeyi el ile uygulasam kılcal çiziklerde daha kalıcı sonuç alınmaz mı? Üzerine de bu tarz bir wax-cila uygulasam.
Merhaba elle çizik alamazsınız. Kapatıcı ürünler kullanıp çizikleri doldurup maskeleyebilirsiniz. Çizik için polisajdan başka çare yok.

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler abi,peki ince pasta (final hare çizik giderici) gibi bişeyi el ile uygulasam kılcal çiziklerde daha kalıcı sonuç alınmaz mı? Üzerine de bu tarz bir wax-cila uygulasam.
hocam selamlar, benzer bir düşünceyle menzerna 3800 alıp elimle giriştim arabaya. 4 saatlik uğraş sonucu elde ettiğim tek sonuç 4 günlük bel ve kas ağrısı oldu :) kapatıcı ürün olarak Auto Finesse Tripple tavsiye edebilirim.

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
ben kapatıcı ürün olarak öneride bulundum dediğinde belki iyi olabilir fakat benim pasta guruplarıyla çok fazla tecrübem yok gurupta daha deneyimli polisajla uğraşan arkadaşlarımız var onların yorum yapması daha iyi olacaktır.
Merhaba elle çizik alamazsınız. Kapatıcı ürünler kullanıp çizikleri doldurup maskeleyebilirsiniz. Çizik için polisajdan başka çare yok.
hocam selamlar, benzer bir düşünceyle menzerna 3800 alıp elimle giriştim arabaya. 4 saatlik uğraş sonucu elde ettiğim tek sonuç 4 günlük bel ve kas ağrısı oldu :) kapatıcı ürün olarak Auto Finesse Tripple tavsiye edebilirim.
Iyi bayramlar, cevaplar için de teşekkurler, dediğiniz kapatıcıları kesin uygulayacağım öyleyse, belki de tecrübe kazanma amaçlı ince pasta da alabilirim, ince pasta için 3000 civarı el ile uygulamaya yeterli mi önerilerinizi bekliyorum, @thelastjulien abi 3800 ince diye mi acaba 2500 3000 civarı iş görmez mi?

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Iyi bayramlar, cevaplar için de teşekkurler, dediğiniz kapatıcıları kesin uygulayacağım öyleyse, belki de tecrübe kazanma amaçlı ince pasta da alabilirim, ince pasta için 3000 civarı el ile uygulamaya yeterli mi önerilerinizi bekliyorum, @thelastjulien abi 3800 ince diye mi acaba 2500 3000 civarı iş görmez mi?
abi o konuda çok bilgim yok tecrübeli birinin fikrini almak daha doğru olur. belki de öyledir, yanlış anlaşılmasın ama arabayı kadın sürücüden aldım, araba 5-6 yıl boyunca bırak uygulamayı doğru düzgün yıkama bile görmemiş vaziyetteydi :) aşağıya elle uygulama sonucumu ekliyorum sağ tarafa yapmıştım sol tarafa yapmamıştım görüldüğü gibi sonuç sıfır :D benzer şekilde bütçem kısıtlı olduğu için denemiştim ama baktım olmuyor birkaç ay daha sabredip profesyonel bir yerde uygulama yaptırdım.

upload to the website

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
abi o konuda çok bilgim yok tecrübeli birinin fikrini almak daha doğru olur. belki de öyledir, yanlış anlaşılmasın ama arabayı kadın sürücüden aldım, araba 5-6 yıl boyunca bırak uygulamayı doğru düzgün yıkama bile görmemiş vaziyetteydi :) aşağıya elle uygulama sonucumu ekliyorum sağ tarafa yapmıştım sol tarafa yapmamıştım görüldüğü gibi sonuç sıfır :D benzer şekilde bütçem kısıtlı olduğu için denemiştim ama baktım olmuyor birkaç ay daha sabredip profesyonel bir yerde uygulama yaptırdım.
Kesin çözüm kesinlikle polisaj abi de benim de bütçe sıkıntı, bir de henüz sizlerden yaşça küçüğüm merak da var,ögrenme amaçlı elimden geldiğince evde yapabileceğim birşeyler arıyorum:d
En iyisi kapatıcılar o halde, en kötü deneme amaçlı bir ince pasta alacağım ama denemek istediğim birkaç birşey var,çok teşekkürler tekrardan iyi bayramlar,ilgine teşekkürler.
Elle uygulayabileceğim pasta tavsiyelerine açığım.

upload to the website

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

upload to the website
Kesin çözüm kesinlikle polisaj abi de benim de bütçe sıkıntı, bir de henüz sizlerden yaşça küçüğüm merak da var,ögrenme amaçlı elimden geldiğince evde yapabileceğim birşeyler arıyorum:d
En iyisi kapatıcılar o halde, en kötü deneme amaçlı bir ince pasta alacağım ama denemek istediğim birkaç birşey var,çok teşekkürler tekrardan iyi bayramlar,ilgine teşekkürler.
Elle uygulayabileceğim pasta tavsiyelerine açığım.

anilsato

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Selamlar, yaz girişiyle demirtozu, kil üzerine fusso 12 uygulamayı düşünüyorum ancak parlaklığı authentic seviyesine çekmek için wax üstüne glaze uygulanır mı üstünde durur mu bilmiyorum. Wax yaz sonuna kadar dursun her pazar yıkayıp glaze uygulaması yapsam mı diye düşünüyorum.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

SOLDAN SAĞA
Detruner İnterior Matt
Meguıars Hyper Dressing
Meguıars All Season Dressing Lastik Parlatıcı
Lastik Parlatıcı Takozu
ADBL İnterior Qd Unlimited
Meguiars M40 Vinil Plastik Kauçuk Koruyucu
ADBL Vampire Demirtozu
ADBL Yeti Şampuan
ADBL Glass Pro
Würth Araç İçi Temizleme Köpüğü ( İlk Başlarda aldığım ürün artık kullanmıyorum içinde kaldığı için duruyor performansıda çok iyi değil )
Onun Yanındaki Küçük Şişeyi Bende bilmiyorum detailing alışverişi yaptığım yerdeki adam hediye olarak vermişti ama wax gibi kaportaya sürüldüğü zaman biraz beyazlaşıyor daha sonra silindiğinde de sanki kaportaya yağ sürülmüş gibi bi his ve parlaklık veriyo ne olduğunu bilen varsa banada söyleyebilir mi :D
K2 Tapis
ADBL Sentetik Sprey Wax

BEZLER FIRÇALAR

Soldan Sağa
Mavi Cila Bezi ( Araç içi ekranlar ve piano black yerler için )
Sarı Cila Bezi
ADBL Neon Bez
Cartainer 3lü Detay Fırçası
MACWAG Lastik Davlumbaz Fırçası
Mavi Güderi Bez
Gri Mikrofiber Jant Bezi
Valetpro Araç Kurulama Havlusu
Taban Halı Fırçası
Magil Lastik Jeli
ADBL Deri Koruyucu
2 tane Meguıars Hyper Dressing
Turuncu Carbon Cam Bezi
KFZ Araç Kurulama Havlusu
Horizon Yıkama Eldiveni
Markası Bilinmeyen Yıkama Eldiveni
Marolex Axel 3000 Köpük Yapıcı
Stoğa Eklememi tavsiye ettiğiniz veya stoktaki bir ürünü şunla değiştir dediğiniz şeyler varsa öneriye açığım Teşekkür Ederim Herkese :D

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Gümüş gri Golf 8 aracım için katı wax uygulaması yapmayı planlıyorum. Bu süreçte Sefa46’nın önerisiyle Vonixx Blend ürününü tercih ettim. Uygulama öncesinde hem yüzeyi doğru şekilde hazırlamak hem de aracı detaylı bir şekilde elden geçirmek istiyorum. Açıkçası bu işe biraz da keyif ve merakla yaklaşıyorum; 1 haftaya yakındır detaylı temizlik ve bakım işleriyle ilgilenmek araştırmak hoşuma gidiyor.

Ancak bu işe yeni başlayan çoğu kişi gibi ben de ürün çeşitliliği, farklı tecrübeler ve sayısız yorum arasında doğru ürünleri seçmekte zorlanıyorum. Bu nedenle kendi araştırmalarım ve forumda yazılmış mesajlar ve konular doğrultusunda oluşturduğum uygulama sırasını ve kullanmayı düşündüğüm ürünleri paylaşmak istiyorum.

Sizlerin önerileriyle, hem ürün tercihlerimi hem de uygulama sıralamasını daha profesyonel bir seviyeye taşımayı hedefliyorum. Aynı zamanda, benim gibi bu işe yeni başlayanlara da bir nebze olsun yol göstermiş olmayı umuyorum. Her türlü yorum ve katkınız benim için çok kıymetli. Değerli vaktini ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim. :yuzx:

:alevv:Uygulama Öncesi

:yıldızx: Ön Yıkama: AutoBrite Magifoam - Koch Chemie Green Star (Daha sonrasında çok sık kullanmayacağımı düşündüğüm için kuvvetli bir ön yıkama şampuanı almak istemiyorum. Green Star’ı da Wax uygulaması yapacağım için daha güçlü bir seçenek olacağından dolayı tercih ettim. Sonrasında başka alanlarda da faydalanabilirim.)
:yıldızx: Şampuan: Vonixx V-FLOC / CarPro Reset (Hem uygulama öncesi hemde sonrasında rutin olarak kullanabileceğim temaslı Yıkama için uzun vadeli bir ürün olsun istiyorum.)
:yıldızx: Demir Tozu Temizleyici: Auto Glym Magma - Koch Chemie RRR
:yıldızx: Kil Bar: Valet Pro - Yellow Clay
:yıldızx: IPA / Panel Wipe: Car Pro Eraser - K2 Klinet
:yıldızx: Wax: Vonixx Blend Carnauba Wax

:alevv: Ekipmanlar

:yıldızx: Köpük Yapıcı Pompa: IK Foam Pro 2+ (Ürünün stoğu görünmüyor malesefki. O yüzden önerilerinizi rica ediyorum.)
:yıldızx: Yıkama Eldiveni: CarPro DabDab
:yıldızx: Kurulama Havlusu: Purestar Duplex Twisted Towel - Purestar Supreme Drying Towel
:yıldızx: Cila & Parlatma Bezi: Purestar Ultimate Buffing Towel
:yıldızx: Yıkama Kovası: Jo Moyner Grit Guard Wash Bucket
Demirtozu / Roton veya Adbl Liquid Vampire +1 daha guzel bir secenek.
Sampuan V Floc fena degil ama Carpro reset daha iyi bir secenek buna dikkat edin yani kopurme yok yani,LE nin sampuan cesitleri gelecek gelirse test ederim begenirsem tavsiyede bulunurum begenmezsemde belirtirim sizlere.

Harici urunler güzel dabdab yikama.eldivenide guzeldir pratiktir benzer urun olarak purestarin ürünüdr güzeldir onuda degerlendirebilirsin.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Selamlar yeni aracım için wax araştırması yapıyorum.en parlak en iyi wax hangisidir ? Araç lacivert mavi renk
Vonixx diyorum ben belki Soft99 da iyidir ama markaya bir türlü isinamadim gitti garip bir durum ya Distributor kaynakli bir soguma var yada biz Vonixx i cok begendigmiz icin risk almiyoruz ki Kati Wax secenegi cok fazla yok olanda fiyatlar cok artmis angelwax in kati waxlari cok guzel ama fiyatida iyi.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sampuan V Floc fena degil ama Carpro reset daha iyi bir secenek alirken buna dikkat edin yani kopurme yok yani,LE nin sampuan cesitleri gelecek gelirse test ederim begenirsem tavsiyede bulunurum begenmezsemde belirtirim sizlere.

Harici urunler güzel dabdab yikama.eldivenide guzeldir pratiktir benzer urun olarak purestarin ürünüdr güzeldir onuda degerlendirebilirsin.
Ufak bir düzeltme yapayım, Carpro Reset seramik veya herhangi bir koruyucu içermez. Çok güzel köpürür. Favori şampuanımdır kendisi.

Sezerguven

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çorlu
Sampuan V Floc fena degil ama Carpro reset daha iyi bir secenek buna dikkat edin yani kopurme yok yani,LE nin sampuan cesitleri gelecek gelirse test ederim begenirsem tavsiyede bulunurum begenmezsemde belirtirim sizlere.

İyi bayramlar abi ürünlerin bir çoğunu bu akşam sipariş verdim sadece demirtozu kalmıştı bir tık pahalı geldi sonradanda tek o kalınca çok sık kullanılmayacağını da düşününce yorumu görmem şimdi dahada etkili oldu ADBL olanda karar kıldım ama sitesinde senin dediğin liquid 5 litrelik versiyon var sadece. 1 litrelik spray formda olan Light olarak yazıyor bir farkı varmıdır acaba . Şampuanıda 2. Siparişte muhakkak deneyeceğim hemde farkını görmüş olurum. Bir sorum daha var abi sana bu sabah aracı yıkadıktan sonra farkettim ki harelenmeler ve ince çizikler mevcut (araç 65.000 KM) yıkama tekniğimden ve bezden olabileceğini düşünüyorum aracı alalıda 2 ay oldu tam olarak detaylı bakmamıştım aldığımdada bu şekilde olabilir. Wax öncesi birazda olsa bu görüntüyü azaltabileceğim yine kaliteli kendini kanıtlamış ürünler varmı elle uygulayabileceğimsanırsam bunun için polisaj makinesi kullanmak daha etkili bir çözüm ama imkan ve tecrübe olmadığı için o olaya giremeyeceğim daha amatör seviyede uygulayabileceğim ürün ve aşama tavsiye edersen listenin arasına onuda koymak isterim. Benim dikkatimi çeken AF Tripple oldu. @Sefa46

Son düzenleme:

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Vonixx diyorum ben belki Soft99 da iyidir ama markaya bir türlü isinamadim gitti garip bir durum ya Distributor kaynakli bir soguma var yada biz Vonixx i cok begendigmiz icin risk almiyoruz ki Kati Wax secenegi cok fazla yok olanda fiyatlar cok artmis angelwax in kati waxlari cok guzel ama fiyatida iyi.
Abi parlaklik olarak tavsiye edecegin katı veya sıvı wax hangisi olur dayanim, boncuklamadan vs bağimsiz sadece ust düzey parlaklik yaz için

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
mikrofiber bezleri yıkamak için bir ürün varmıdır 5 tane adbl neon bez var yeşil hangisinin nereye kullandığım bazen karışıyor wax için kullandığım ile iç temizlik için kullandığım bunun için herhangi bi bez temizleme ürünü varmı yoksa bezi her kullanımda su ile yıkasam yeterli olur mu

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana