bu forumda aklıma takılan bir şey var. carpro reset, gyeon bathe gibi kaliteli premium şampuanlar varken insanlar neden vonix vflocc veya k2 falan kullanıyor
Her markanın illaki bir şampuanı var, ancak her markanın her ürünü iyi olması mümkün değil. Benim aynı markada en çok ürün kullandığım Koch Chemie, oda ürünlerini bölünmüş almadığın sürece çok mantıksız fiyatlara geliyor.
Olabildiği kadar fazla ürün dene ama beğendiklerini kullan. Mesela Carpro Reset de kullandım, Nanolex de kullandım ama uzun süredir InnovaCar Foamy kullanıyorum.
Biraz kullanım koşulları da önemli, yıkamacı gibi sürekli farklı ve koruma olmayan araçlar yıkanıyorsa daha agresif ürünler kullanılabilir. Koruma olan araçlarda özellikle yaz mevsimlerinde daha soft ve f/p ürünler kullanılabilir. Bahar ve kış aylarında aşırı derecede trafik filmi olabiliyor, çekinmiyorsanız Magifoamdan daha iyi kir söken ürün ben bulamadım. Ona en yakın kir sökücülükte Foamy'yi bu bulabildim onun için hala ön yıkamada ve kovada kullanıyorum. Hem de ph nötr.
Mesela kovada bazı ürün çabuk kuruyor, bazısı köpürmüyor, bazısı kir sökmüyor, bazı ürünler de kovada suyu doldurmadan tazyik basınca aşırı köpürüyor sırf köpük kalıyor ürün yetmiyor. Gibi gibi gibi belki 50 tane daha kriter vardır, bir çok konu tamamen kişisel yani.