Hızlı Soru - Cevap

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Öne çıkan konu #961
@ işaretini kullanacaksın bu işareti koyduktansonra hiç boşluk bırakmadan ismi yaz. zaten ilk bir iki harften sonra sistem otomatik uyan seçeneleri sunar. işaretin ismi et .(at )
gülecek hiçbirşey yok çok normal bir durum. :oops:

@ccibb

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Aracı bugün yıllık bakıma soktum yetkili serviste. Lifte kaldırınca usta söyledi sağ ön amörtisör körüğü yırtılmış. parçası 50-60 lira tutuyor işçilikle 250 lira fiyat verdiler. Amortisörün komple sökülmesi gerektiği için işçilik fazla çıkıyor . sökme olduğu için rot ayarı da fiyata dahil oluyormuş. Usta çok önemli değil, uzun vadede sıkıtı olabilir belki dedi.Bende hem özel servise sorarım diye yaptırmadım. Böyle bir şey balına gelen var mı. Tavsiyeniz nedir

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
Türkiyede satılmıyor maalesef tanıdık falan varsa almanyadan getirtebilirsiniz.
Evet ülke içerisinde bulamadım bir türlü. Alternatif olarak Gloria FoamMaster FM10 isimli ürün var ve bu Türkiye'den alınabiliyor. 170 TL civarı fiyatı var. Ne dersiniz?

Ekli dosyalar

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet ülke içerisinde bulamadım bir türlü. Alternatif olarak Gloria FoamMaster FM10 isimli ürün var ve bu Türkiye'den alınabiliyor. 170 TL civarı fiyatı var. Ne dersiniz?

Hocam bu ürünle tam olarak ne yapmayı planlıyorsunuz?1 lt. kapasite yetersiz kalabilir.
Ek olarak fiyat ciddi pahalı. Bunun yerine secho fx2 alıp, aşağıdaki ürünleri de temin ederseniz köpük yapabilirsiniz.
Sadece ürünün püskürtme ucunu çıkarıp yerine nozulu takmanız ve keçeyi yuvarlak bir biçimde kesip arkasına koymanız yeterli :) He birde pompanın içindeki hortumun en üst noktasına delik açıyoruz...

NOZÜL 110-08 1 ADET

TEMİZLİK KEÇESİ SIFIR(0)NUMARA ZIMPARA ARAÇ BOYASI TEMİZLİĞİ İÇİN CARSYSTEM 2 ADET

Son düzenleme:

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Modıfıye mantıklı
alta foam 2000 daha ıyı ıkısınınde kıyaslamsı var youtubed alta bı tık daha ıyı sankı

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracı bugün yıllık bakıma soktum yetkili serviste. Lifte kaldırınca usta söyledi sağ ön amörtisör körüğü yırtılmış. parçası 50-60 lira tutuyor işçilikle 250 lira fiyat verdiler. Amortisörün komple sökülmesi gerektiği için işçilik fazla çıkıyor . sökme olduğu için rot ayarı da fiyata dahil oluyormuş. Usta çok önemli değil, uzun vadede sıkıtı olabilir belki dedi.Bende hem özel servise sorarım diye yaptırmadım. Böyle bir şey balına gelen var mı. Tavsiyeniz nedir
Kısa vadede sıkıntı olmaz uzun vadede toz çamur sıkıntı yapar 250 çok para 40 50 lira tozluk 40 50 lira tornacı 40 liradara balans en babası tutar sanayide belki daha az bile tutabilir araştırmakta fayda var

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Ben arabayı haftada bir filan kullanıyorum . O yüzden arabayı tamamen kapatacak araç örtüsü mü kullansam diyorum. Arabayı yıkıyorum sonra durduğu yerden yağmur toz kiri kuş pisliği oluyor. Yıkadıktan sonra örterim hemen sonra kullanacağım zaman kaldırırım araba kirlenince bir daha ki yıkamaya kadar örtmem. Bu örtüleri kullanmanın boyaya zararı var mıdır sıcakta soğukta, hangi marka ve cinste kaliteli ürünler vardır. Önerir misiniz önerirseniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Ben arabayı haftada bir filan kullanıyorum . O yüzden arabayı tamamen kapatacak araç örtüsü mü kullansam diyorum. Arabayı yıkıyorum sonra durduğu yerden yağmur toz kiri kuş pisliği oluyor. Yıkadıktan sonra örterim hemen sonra kullanacağım zaman kaldırırım araba kirlenince bir daha ki yıkamaya kadar örtmem. Bu örtüleri kullanmanın boyaya zararı var mıdır sıcakta soğukta, hangi marka ve cinste kaliteli ürünler vardır. Önerir misiniz önerirseniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

Geçen otomatl branda gibi bişi vardı fiyatı 1500 lira gibi bişi düşünürsen ona bal istersen

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Pek tavsiye edilmiyor branda fakat kullanımına dikkat ederseniz fazla çizik oluşturmadan kullanabilirsiniz. Pamuklu kumaş olmasına dikkat etmelisiniz ve araç üzerinde fazla çekiştirmeden örtüp kaldirmalisiniz. En önemlisi de araç temizken kullanmak gerekli.. Geçen sene bende kullaniyordum 2 kişi örtüp kaldırıyorduk pek zararı olmamıştı ,araç kirliyken kullanmiyordum..

brkgok

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Ankara
Bi ara bende branda işini kafaya takmıştım ama kimse tavsiye etmiyor Google da Portatif Garaj ismiyle aratın değişik alternatifler var

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
@Pro @brkgok @Ozgur_gs_91 Biraz araştırdım brandanın altına bir daha bez branda sermişler mikrofiber bez sermişler iki kat sonra branda filan 2 kişi örtüp kaldırmış filan yoksa çizliyormuş filan prosedür çok... :dusun:.Bende kolaylık olsun dedim ama bana fazla zahmetli geldi. Bu yüzden vazgeçtim şimdilik:)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Böyle bir çanta kullanan var mı acaba birde bu sayfayı kesinlikle takip etmelisiniz bir müşterim tavsiye etti :)

Ben o çantayı tam alacaktım mavi Petzoldts olanı ama @onurçiko hocam meguiars olanı tavsiye etti hem daha ucuz hem de üzeri kapanabiliyor onu alacağım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

farukakgun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar 2015 aracımın motor soğutma suyunu deneme amaçlı pet şişeye çekip buzdolabının dondurucu kısmına attım (-18°) sabah şişe içindeki antifriz donmamış katılaşmamış ama kristalize olmuş, erimiye başlayan meybuz gibi, sizce normal mi ?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Merhaba arkadaşlar 2015 aracımın motor soğutma suyunu deneme amaçlı pet şişeye çekip buzdolabının dondurucu kısmına attım (-18°) sabah şişe içindeki antifriz donmamış katılaşmamış ama kristalize olmuş, erimiye başlayan meybuz gibi, sizce normal mi ?
Kullanmış olduğun antifirizin etkisi sınırlarındasın az daha düşük derecelerde donmaya başlayacaktır.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Antifiriz 'de olsa donma noktasına yaklaştıkça yavaş yavaş kristalize olur ve normale göre sıvı yapısı yavaş yavaş bal kıvamına gelmeye başlar., buzdolabı testi yanıltabilir çünkü buzluğa koyduğunuz pet şişe içindeki antifiriz ile dış hava sıcaklığı -18 iken motorun içindeki antifiriz daha korunaklı olur., Herşeye rağmen -18 'de donma belirtileri göstermesi antifirizin derecesinin azaldığının belirtisi.,

En doğru sonucu ölçü aletiyle antifirizin donma noktasını ölçtürerek öğrenebilirsiniz., Bir diğer husus bazı ustalar veya bazı insanlar aracın antifirizini ölçü aletiyle ölçerler donma noktası iyi bir değerdedir diye antifirizi değiştirme gereği duymazlar., bazı ustalar veya tamirciler soğutma sıvısı yani antifirizin ölçü aletiyle ölçümü sonucu donma noktası iyi bir değerde ise değişime gerek olmadığına veya antifirizin ömürlük olduğu gibi saçma-sapan şeyler söyleyerek insanları yanıltıyorlar.,

Aracın hiç bir sıvısı ömürlük değildir/olamaz., kullanılan antifiriz tipine göre her 2-5 yılda bir mutlaka değişmesi gerekir.! Değişmezse ne olur o eski antifiriz kışın soğuta donmaz ama sürekli ısınan veya soğuyan bu sıvı yavaş yavaş özelliğini yitirerek çamurlaşmaya ve motorun içinde dolaştığı bölgelerde korozyona sebeb olarak hortumlara, motora ve hatta devirdaim pompasına zarar vermeye başlar.. kısacası donma noktasının iyi bir değerde olması da tek başına bir kriter değildir.,

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Antifiriz 'de olsa donma noktasına yaklaştıkça yavaş yavaş kristalize olur ve normale göre sıvı yapısı yavaş yavaş bal kıvamına gelmeye başlar., buzdolabı testi yanıltabilir çünkü buzluğa koyduğunuz pet şişe içindeki antifiriz ile dış hava sıcaklığı -18 iken motorun içindeki antifiriz daha korunaklı olur., Herşeye rağmen -18 'de donma belirtileri göstermesi antifirizin derecesinin azaldığının belirtisi.,

En doğru sonucu ölçü aletiyle antifirizin donma noktasını ölçtürerek öğrenebilirsiniz., Bir diğer husus bazı ustalar veya bazı insanlar aracın antifirizini ölçü aletiyle ölçerler donma noktası iyi bir değerdedir diye antifirizi değiştirme gereği duymazlar., bazı ustalar veya tamirciler soğutma sıvısı yani antifirizin ölçü aletiyle ölçümü sonucu donma noktası iyi bir değerde ise değişime gerek olmadığına veya antifirizin ömürlük olduğu gibi saçma-sapan şeyler söyleyerek insanları yanıltıyorlar.,

Aracın hiç bir sıvısı ömürlük değildir/olamaz., kullanılan antifiriz tipine göre her 2-5 yılda bir mutlaka değişmesi gerekir.! Değişmezse ne olur o eski antifiriz kışın soğuta donmaz ama sürekli ısınan veya soğuyan bu sıvı yavaş yavaş özelliğini yitirerek çamurlaşmaya ve motorun içinde dolaştığı bölgelerde korozyona sebeb olarak hortumlara, motora ve hatta devirdaim pompasına zarar vermeye başlar.. kısacası donma noktasının iyi bir değerde olması da tek başına bir kriter değildir.,
Kesinlikle katılıyorum.

1- Fren hidrolik yağlarınızı
2- Motor soğutma sistemi sıvısını

belirli aralıklar ile değiştirmeyi ihmal etmeyiniz.

1. maddeyi ihmal ettiğinizde kaliper sıkışması, 2. maddeyi ihmal ettiğinizde soğutma sistemi içerisinde korozyon, çamurlaşma ve sonucunda hararete sebebiyet verebilecek hasarlar ile karşılaşabilirsiniz.

Ben bu iki sorunu da tecrübe ettim ki kaliper sıkışması sonucu arabam yanacaktı.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kesinlikle katılıyorum.

1- Fren hidrolik yağlarınızı
2- Motor soğutma sistemi sıvısını

belirli aralıklar ile değiştirmeyi ihmal etmeyiniz.

1. maddeyi ihmal ettiğinizde kaliper sıkışması, 2. maddeyi ihmal ettiğinizde soğutma sistemi içerisinde korozyon, çamurlaşma ve sonucunda hararete sebebiyet verebilecek hasarlar ile karşılaşabilirsiniz.

Ben bu iki sorunu da tecrübe ettim ki kaliper sıkışması sonucu arabam yanacaktı.
Sanayideki kendini bilmez tamirciler yüzünden insanlar yanlış yönlendiriliyor., Araç ne marka olursa olsun hiç bir sıvısı ömürlük değildir., motor yağı, fren hidrolik yağı, soğutma suyu antifirizi, şanzıman yağı, debriyaj hidroliği, direksiyon hidroliği, difransiyel yağı hepsi zamanı geldiğinde mutlaka değişmesi gerekir..