Hızlı Soru - Cevap

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #2,141
Arkadaşlar merhaba.

Chemical guys kova set aldım, ancak bu mühür kapağı kapatmayı bir türlü beceremedim. Bu işin püf noktası nedir acaba? @Polonur hocam sizde yeni almıştınız. Kapatabildinizmi siz kapağı?

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.

Chemical guys kova set aldım, ancak bu mühür kapağı kapatmayı bir türlü beceremedim. Bu işin püf noktası nedir acaba? @Polonur hocam sizde yeni almıştınız. Kapatabildinizmi siz kapağı?
halkanın içine kaynar su döküp hemen kapatın ama elinizi yakmayın.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba.

Hocam mühür kapağı kapatması basit onda bir şey yok aslında, ama siz kapak kenarını kastetmiyorsunuz değil mi o çok zor monte ediliyor. Eğer direk kapağı kastediyorsanız kapağın iç kenar kısmında beyaz bir plastik var ona bakın onu kapağa sıfır şekilde yapın bazı yerden gevşiyor aşağı kayıyor öyle olunca da kapağı çevirseniz de tam kapanmıyor.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam mühür kapağı kapatması basit onda bir şey yok aslında, ama siz kapak kenarını kastetmiyorsunuz değil mi o çok zor monte ediliyor. Eğer direk kapağı kastediyorsanız kapağın iç kenar kısmında beyaz bir plastik var ona bakın onu kapağa sıfır şekilde yapın bazı yerden gevşiyor aşağı kayıyor öyle olunca da kapağı çevirseniz de tam kapanmıyor.
Kapak kenarını hocam kastedtim. Siz nasıl yaptınız?

halkanın içine kaynar su döküp hemen kapatın ama elinizi yakmayın.
Tamamdır hocam deneyeceğim, teşekkürler..

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba.

Mühür kapağı kapatmayın. Zaten kapatsanızda sağından solundan su çıkıyor öyle bir kapak. Ayrıca kovadaki suyu dökerken kirler o kapağın alt tarafına giriyor çıkarması ayrı dert oluyor.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Kapak kenarını hocam kastedtim. Siz nasıl yaptınız?

Tamamdır hocam deneyeceğim, teşekkürler..
Çok zorlandım onu takarken 15 dk uğraştım en son bir kısmı girmiyordu kapal kenarına tamamını çıkartayım dedim taktığım diğer yerleri kanırttım biraz sonra tekradan üzerine yüklendim bir anda girdi. Biraz uğraşmanız gerekiyor ama kovayı sıkıştırarak olacak şey değil güç uygulamanız lazım kovayı zemin üzerine oturtup

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Mühür kapağı kapatmayın. Zaten kapatsanızda sağından solundan su çıkıyor öyle bir kapak. Ayrıca kovadaki suyu dökerken kirler o kapağın alt tarafına giriyor çıkarması ayrı dert oluyor.
Ama kapatmayınca işlevsiz oluyor. Dediğiniz kısmen doğru ben denedim en üst kapağı çok iyi sıkıştırsanız bile damla damla akıyor eğer kovayı sağa sola yatırırsanız ancak gerek yok tabi öyle bir şey yapmaya:) mesela kapağın benim için avantajı şu sabah arabayı yıkamak için çok ekipman indirmem gerekiyor aşşağıya o nedenle chemical kovaya akşamdan suyu doldurup kapağını kapatıyorum ve aracın içine öyle koyuyorum sabaha da yıkamak için açıyorum.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Kova işini şöyle çözsek olmazmı fikir verirseniz sevinirim. Kapak pek işime yaramayacak sonuçta su vs taşımayacağım başka bir amacı varmı bilmiyorum kapağın. Birde bu kovalar dirt traplar birbirne uyumlumudur sizce.
Kimyasallardan kova 63tl Chemical Guys Yıkama Kovası
N11de dirt trap 65 tl
Chemical Guys Dirt Trap-yıkama Kovası Aparatı - n11.com
Toplam 2takım 256tl n11 kuponumla birlikte 211tl ye geliyor mantıklımıdır.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Kova işini şöyle çözsek olmazmı fikir verirseniz sevinirim. Kapak pek işime yaramayacak sonuçta su vs taşımayacağım başka bir amacı varmı bilmiyorum kapağın. Birde bu kovalar dirt traplar birbirne uyumlumudur sizce.
N11de dirt trap 65 tl
Uyumlu birbirlerine alabilirsiniz. Kimyasal adamlarda kargo 12.5 tl bu arada. Fiyat bence iyi iki kova için.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Ama kapatmayınca işlevsiz oluyor. Dediğiniz kısmen doğru ben denedim en üst kapağı çok iyi sıkıştırsanız bile damla damla akıyor eğer kovayı sağa sola yatırırsanız ancak gerek yok tabi öyle bir şey yapmaya:) mesela kapağın benim için avantajı şu sabah arabayı yıkamak için çok ekipman indirmem gerekiyor aşşağıya o nedenle chemical kovaya akşamdan suyu doldurup kapağını kapatıyorum ve aracın içine öyle koyuyorum sabaha da yıkamak için açıyorum.
Kovayla su taşıyorsanız ayrı. Ama taşımıyorsanız hiç gerek yok. Ben içindeki suyu dökerken içindeki kum, taş vb şeyler kapağa doluyor, çıkmıyor bir kaç sefer yıkasanda.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.

Kırmızı halka olan kısmı saç kurutma makinesi ile ısıtın, hemen yumuşar, o ara monte edin hemen :)

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Spritz ile koch chemie refresh arasında cok mu fark vardır? Toyota aracımız da torpido da yağlanma var güneşin etkilediğini düşünüyorum. Belli bir süre sonra kusup beyaz beyaz yağlanıyor en azından bu ürünlerden biri ile süreyi uzatmak istiyorum. Hangisi daha iyi? Koch fiyat olarak biraz fazla acıkcası
Koch Chemie RCC kullanıyorum, gayet memnunum.
Çaıkçası spritz kullanmadım, ancak kullanıp memnun olmayanlar da var. İsterseniz bölünmüş spritz alın, hem daha ucuza gelir hem de beğenirsen sprtizden devam edersiniz..

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
N11de dirt trap 65 tl
İki parça da uyumlu, eğer su taşımayacaksanız kapak almanıza gerek yok hocam...

berkayesilyurtt

Acemi Detaycı
Üye
Arkadaşlar carwax ürünlerini nasıl bilirsiniz? Jant temizleyici vs ürünleri uygun fiyatlı duruyor f/p ürünü denebilir mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar carwax ürünlerini nasıl bilirsiniz? Jant temizleyici vs ürünleri uygun fiyatlı duruyor f/p ürünü denebilir mi?

Bir kez lastik parlatıcısını almıştım çok uyguna. Vasat seviyedeydi. Parlaklığı güzel ama kalıcılığı 2 gün falandı :rolleyes:

berkayesilyurtt

Acemi Detaycı
Üye
Pek bize hitap eden ürünler olduğunu zannetmiyorum.
Bir kez lastik parlatıcısını almıştım çok uyguna. Vasat seviyedeydi. Parlaklığı güzel ama kalıcılığı 2 gün falandı :rolleyes:
Hmm anladım forumda sanki adı geçiyor bazı ürünleri hakkında iyi yorumlar vardı gibi hatırladım görünce fakat büyük ihtimalle o başka bir markaydı çağrışım yapması açısından böyle bi isim seçilmiş olabilir. Sağolun üstadlar