Hızlı Soru - Cevap

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Öne çıkan konu #4,601

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
3d Magic dressing almayı düşünüyorum bölünmüş olarak ama sizler hangi fısfıs şişe ile kullanıyorsunuz magic dressing i? Son murat plastik alımında aldığımız şişelere koysak şişeyi rahmetli eder mi?
Eder, her kullanım sonrası fısfısı temizleyip bırakırsanız pek birşey olmaz.

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Az önce şu videoyu izledim ama bana çok doğru gibi gelmedi aşağıda linkini verdiğim atas jant temizleyici ve keçe tarzı bir şeyle temizlemişler. Ne derece doğru? Okuduğum kadarıyla genel olarak Atas’da ucuz etin yahnisi pek olur durumu var. Benim kafamdaki detaylı jant temizleme senaryosu ise önce demir tozu temizliği arkasından jant temizleyici ile temizleme, killemek, korumanın tutunması için M700 tiner ile silmek ve en son koruma uygulamak. Eğer videodaki temizleme yöntemi doğru ise oldukça ekonomik.

ATAS FOR-EST F2 Motor ve Jant Temizleyici Konsantre - 500gr Böl.

Son düzenleme:

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Az önce şu videoyu izledim ama bana çok doğru gibi gelmedi aşağıda linkini verdiğim atas jant temizleyici ve keçe tarzı bir şeyle temizlemişler. Ne derece doğru? Okuduğum kadarıyla genel olarak Atas’da ucuz etin yahnisi pek olur durumu var. Benim kafamdaki detaylı jant temizleme senaryosu ise önce demir tozu temizliği arkasından jant temizleyici ile temizleme, killemek, korumanın tutunması için M700 tiner ile silmek ve en son koruma uygulamak. Eğer videodaki temizleme yöntemi doğru ise oldukça ekonomik.

Bence koruma uygulamak için dogru degil videoda rutin olarak yapilan yikama ve üstüne destekleyici hizli cila uygular gibi koruma uygulanmis, bencede sizin dediginiz sekilde ön hazirlik yapilmali.
Temizleme konusunda elbette birsürü video var ama gurunun bir videosunun linkini bırakmak istiyorum :):

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Bence koruma uygulamak için dogru degil videoda rutin olarak yapilan yikama ve üstüne destekleyici hizli cila uygular gibi koruma uygulanmis, bencede sizin dediginiz sekilde ön hazirlik yapilmali.
Temizleme konusunda elbette birsürü video var ama gurunun bir videosunun linkini bırakmak istiyorum :):

Gurunun videoları cidden terapi gibi detayla alakası olmayanlar bile başladı mı bırakamıyor özellikle c30 davlumbaz detay videosu. Bu videoyuda listeye ekledim yarın izleyeceğim.

Ve birde jantlarin direk yere konup işlem yapilmasini dogru bulmuyorum.:)
Yani lastikten duvara dayayarak yada lastik kısımlarını demirlere koyup jantı boşa çıkararak temizlemek bana da daha mantıklı geliyor. Lastik yoksa jantın altına köpük tarzı bir malzeme sermek en iyisi.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Demir tozu temizleyiciden sonra jant temizleyici kullanmana gerek yok.. Videoda doğru yapılan pek bişey yok kendince bişeyler yapmış iste..

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Gurunun videoları cidden terapi gibi detayla alakası olmayanlar bile başladı mı bırakamıyor özellikle c30 davlumbaz detay videosu. Bu videoyuda listeye ekledim yarın izleyeceğim.

Yani lastikten duvara dayayarak yada lastik kısımlarını demirlere koyup jantı boşa çıkararak temizlemek bana da daha mantıklı geliyor. Lastik yoksa jantın altına köpük tarzı bir malzeme sermek en iyisi.
Aynen bencede terapi gibi link paylastiktan sonra hemen bir doz aldim bende:D

Yani tabiki, sen tut o kadar temizlemeye calis koruma uygula ama jant yerle temas icinde olsun.:dusun:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Videoyu izlemedim daha ama Noyan ve kardesi Kağanı takip eden biri olarak detay isinden cok anlamadiklarini gozlemledim. Yani tum araclarini butik dukkanlarda uygulama yaptirirlar genelde ve buradan duyup aldiklari urunlerle bir seyler kovalarlar. Bu on yargili mesajdan sonra videoyu izleyip bu kismi tekrar duzenleyebilirim belki :)

Düzenleme: Videoyu izleyecektim ki jant temizliğine arka tarafından başladığını görünce gerek duymadım izlemeye :) Çok iyi niyetli insanlar, faydalı olacaklarını düşündükleri paylaşımlar yapıyorlar, belli bir seviyenin de üzerinde detay uygulaması (en azından fırça ile araç yıkamıyorlar) yapıyorlar ama bizi tatmin edecek işler değil bunlar. Biz derken ben bir şey oldum, en iyi ben bilirim anlamında söylemiyorum tabii ki, sadece beni ve benim gibileri mutlu edecek uygulamalar değil anlamında söylüyorum. Şöyle söyleyeyim, Noyan bir seferinde direksiyon temizliğinde VP APC ve sirke karışımı kullanmıştı. Yanlış mı belki değil, aslında bu işte yanlış da doğru da çok karmaşık, ama benim ya da sizin izleyeceğiniz bir temizlik yolu değil. Yine de iki kardeşe de teşekkür ederim, hoş sohbetleri var.

Yani kisisel tercihtir tabi ama gecenlerde karcher k3 icin oyle guzel makine boyle kaciyor soyle ucuyor diye videolar cekince (muhtemelen sponsorlu) sogumustum kendilerinden. Hadi makineyi gercekten guzel buldu diyelim ama karcher foam lancei bir ovuyor sanirsiniz autobrite.

Bana kalirsa jant temizligine de paneller gibi en az agresif yontem ile baslanmali. Mumkunse en az temasla olay bitirilmeli. En guclu kimyasal sona saklanmali. Ama jantim kiymetlidir ben elle temizlemeye de ugrasamam derseniz direk demir tozu sokucu sikilarak da baslanabilir.

Guru'nun hastasiyiz, imkanim olsa her yikamada jant tekerlek soker oyle girerim davlumbazlara.

Ben genelde temasli yikamadan kacmadigim icin demir tozu sokucuye pek ihtiyac duymuyorum. Tazyik ile durulama ardindan sampuanla dolu bir kova izerisindeki fircalar ile temasli yikama, gerekirse jant temizleyici ve en sonda da cikmayan kisimler var ise demir tozu sokucu. Eger zift var ise veya o an zift ile ugrasacak gucum ve vaktim var ise zift temizligi, gerekirse kil destekli, ardindan da koruma.

Son düzenleme:

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Günaydın arkadaşlar, deri temizliği hakkında bilgili arkadaşlara sorum var. Pol star ile direksiyonu temizledim çokta güzel oldu istediğim matlığı yakaladım. Fakat Colourlock leather protect sürünce parlak bir hal aldı. Emer belki diye 24 saat bekledim, ama aynı kaldı. Leather shield ile son şansımı denedim fakat ilk anki matlığı gelmedi geri.

Pol star ile temizlik - Colorlock leather protect uygulaması ve 24 saat bekleyiş - Colorlock leather shield uygulaması ve 12 saat bekleyiş ardından istediğim sonucu alamadım. Yanlış yaptığım bir şey mi var?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Günaydın arkadaşlar, deri temizliği hakkında bilgili arkadaşlara sorum var. Pol star ile direksiyonu temizledim çokta güzel oldu istediğim matlığı yakaladım. Fakat Colourlock leather protect sürünce parlak bir hal aldı. Emer belki diye 24 saat bekledim, ama aynı kaldı. Leather shield ile son şansımı denedim fakat ilk anki matlığı gelmedi geri.

Pol star ile temizlik - Colorlock leather protect uygulaması ve 24 saat bekleyiş - Colorlock leather shield uygulaması ve 12 saat bekleyiş ardından istediğim sonucu alamadım. Yanlış yaptığım bir şey mi var?

Günaydın, ben bu sebepten ötürü yine benzer bir konuda direksiyona protectant tarzı, bakım kremlerinin sürülmemesi gerektiğini öne sürmüştüm. Fakat bir başkası kendisinin sürdüğünü ve hiçbir zorlukla karşılaşmadığını belirtmişti. Direksiyon derisinde çatlama, eskime vb durumlar söz konusu değilse asla bakım kremi uygulanmamalı, yine söyleyeyim bu benim şahsi fikrim. Bir başkası uygulayıp iyi sonuçlar almış ve onu öneriyor olabilir.

Yani süreç şu şekilde olmalı, direksiyon durumuna göre temizleyici (güçlü ya da hassas), ardından kalkan tarzı ürün.

Yaptığınız yanlış mı? Belki olmayabilir ama sonuca bakınca sizin direksiyon derinize uygun olmayan bir ürün olduğu çıkıyor ortaya. Tekrar temizleyerek sadece shield uygular mısınız? Sonucu bizle de paylaşırsanız bizde de olumlu veya olumsuz fikir oluşmuş olur.

Bir de araç marka ve modeli nedir, buna göre farklı bir reçete önerecek birileri de olabilir.

Bende VW araç var, bu direksiyona balm ya da protectant tarzı bakım kremi uygulaması doğru sonuçlar doğurmuyor.

Son olarak şunu da gözlemledim, bu firmalar tarafından söylenmiyor, ya da incelemelerde uygulanmıyor ama temizleyici ile işiniz bittikten sonra, hafif nemli bir bezle temizleyici artıklarını da alırsanız direksiyon daha geç parlıyor. Hatta ben rutin bakım olarak saf su ve hafif nemli mikrofiber bez ile direksiyonu siliyorum, sanki deri temizleyici kullanmışım gibi eski kondisyonuna geliyor.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Günaydın, ben bu sebepten ötürü yine benzer bir konuda direksiyona protectant tarzı, bakım kremlerinin sürülmemesi gerektiğini öne sürmüştüm. Fakat bir başkası kendisinin sürdüğünü ve hiçbir zorlukla karşılaşmadığını belirtmişti. Direksiyon derisinde çatlama, eskime vb durumlar söz konusu değilse asla bakım kremi uygulanmamalı, yine söyleyeyim bu benim şahsi fikrim. Bir başkası uygulayıp iyi sonuçlar almış ve onu öneriyor olabilir.

Yani süreç şu şekilde olmalı, direksiyon durumuna göre temizleyici (güçlü ya da hassas), ardından kalkan tarzı ürün.

Yaptığınız yanlış mı? Belki olmayabilir ama sonuca bakınca sizin direksiyon derinize uygun olmayan bir ürün olduğu çıkıyor ortaya. Tekrar temizleyerek sadece shield uygular mısınız? Sonucu bizle de paylaşırsanız bizde de olumlu veya olumsuz fikir oluşmuş olur.

Bir de araç marka ve modeli nedir, buna göre farklı bir reçete önerecek birileri de olabilir.

Bende VW araç var, bu direksiyona balm ya da protectant tarzı bakım kremi uygulaması doğru sonuçlar doğurmuyor.

Son olarak şunu da gözlemledim, bu firmalar tarafından söylenmiyor, ya da incelemelerde uygulanmıyor ama temizleyici ile işiniz bittikten sonra, hafif nemli bir bezle temizleyici artıklarını da alırsanız direksiyon daha geç parlıyor. Hatta ben rutin bakım olarak saf su ve hafif nemli mikrofiber bez ile direksiyonu siliyorum, sanki deri temizleyici kullanmışım gibi eski kondisyonuna geliyor.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Aracım pejo 207, direksiyonda bölge bölge eskime ve yıpranma ve genellikle benek şeklinde eskime mi desem yıpranma mı neyse artık olduğundan, hem forumdan hem derklinikten araştırdığım kadarıyla temizlik sonrası protect sürdüm. Temizliği 1:10 oranında yaptım ve dediğim gibi aradığım matlık oydu hatta protect ya da shield uygulamayacaktım bile ama neticede deri deridir korunması gerekir.

Temizlikten sonra yarım saat bekleyip, koruyucu (krem kıvamında) uygulayıp 12 saat bekledim ve shield uyguladım (süt kıvamında).

Nemli bir bez ile silip parlaklık kalırsa dediğiniz yapacağım. (Temizlik ve sadece shield)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Videoyu izlemedim daha ama Noyan ve kardesi Kağanı takip eden biri olarak detay isinden cok anlamadiklarini gozlemledim. Yani tum araclarini butik dukkanlarda uygulama yaptirirlar genelde ve buradan duyup aldiklari urunlerle bir seyler kovalarlar. Bu on yargili mesajdan sonra videoyu izleyip bu kismi tekrar duzenleyebilirim belki :)

Düzenleme: Videoyu izleyecektim ki jant temizliğine arka tarafından başladığını görünce gerek duymadım izlemeye :) Çok iyi niyetli insanlar, faydalı olacaklarını düşündükleri paylaşımlar yapıyorlar, belli bir seviyenin de üzerinde detay uygulaması yapıyorlar ama bizi tatmin edecek işler değil bunlar. Biz derken ben bir şey oldum, en iyi ben bilirim anlamında söylemiyorum tabii ki, sadece beni ve benim gibileri mutlu edecek uygulamalar değil anlamında söylüyorum. Şöyle söyleyeyim, Noyan bir seferinde direksiyon temizliğinde VP APC ve sirke karışımı kullanmıştı. Yanlış mı belki değil, aslında bu işte yanlış da doğru da çok karmaşık, ama benim ya da sizin izleyeceğiniz bir temizlik yolu değil. Yine de iki kardeşe de teşekkür ederim, hoş sohbetleri var.

Yani kisisel tercihtir tabi ama gecenlerde karcher k3 icin oyle guzel makine boyle kaciyor soyle ucuyor diye videolar cekince (muhtemelen sponsorlu) sogumustum kendilerinden. Hadi makineyi gercekten guzel buldu diyelim ama karcher foam lancei bir ovuyor sanirsiniz autobrite.

Bana kalirsa jant temizligine de paneller gibi en az agresif yontem ile baslanmali. Mumkunse en az temasla olay bitirilmeli. En guclu kimyasal sona saklanmali. Ama jantim kiymetlidir ben elle temizlemeye de ugrasamam derseniz direk demir tozu sokucu sikilarak da baslanabilir.

Guru'nun hastasiyiz, imkanim olsa her yikamada jant tekerlek soker oyle girerim davlumbazlara.

Ben genelde temasli yikamadan kacmadigim icin demir tozu sokucuye pek ihtiyac duymuyorum. Tazyik ile durulama ardindan sampuanla dolu bir kova izerisindeki fircalar ile temasli yikama, gerekirse jant temizleyici ve en sonda da cikmayan kisimler var ise demir tozu sokucu. Eger zift var ise veya o an zift ile ugrasacak gucum ve vaktim var ise zift temizligi, gerekirse kil destekli, ardindan da koruma.
Tamamen katılıyorum. Örnek alınacak en son kişiler bile değiller ki çoğu işi kendileri değil dışarıda uygulama merkezlerine yaptırıyorlar.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye

Temizlik sonrası shield çok daha iyi oldu. Hatta şişe üzerinde ilk kat kuruduktan sonra 2. katı sürmemizi öneriyor ama kesinlikle gerek yok. (ColourLock Leather Shield) Bu arada uyuglama pedine 2-3 damla Leather Shield bütün direksiyona yetiyor da artıyor.

Photo 4.11.2019 16 07 14.jpg Photo 4.11.2019 16 06 55.jpg Photo 4.11.2019 16 06 45.jpg

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
N11den kupon satın alabilen var mı? Sistem mi kilitleniyor ne oluyor ödeme yaptırtmıyor

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
N11den kupon satın alabilen var mı? Sistem mi kilitleniyor ne oluyor ödeme yaptırtmıyor
Bende dün hepsiburada'dan birşey alamadım hatta karttan çektiler mi ne oldu diye de paranoyak oldum. Bak şimdi yine aklıma geldi bir bakayım kontrol edeyim.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Tamamen katılıyorum. Örnek alınacak en son kişiler bile değiller ki çoğu işi kendileri değil dışarıda uygulama merkezlerine yaptırıyorlar.
Bi ara birisi nanolex’in adını-sanını TR’de kimse bilmezdi., bu youtuber kardeşler sayesinde herkes bilir oldu diyince çok fena kahkaha atmıştım:komik::komik:

Son düzenleme:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Fuel Economy, Bu hobinin artık sömürülmesine izin verilmemeli. Lütfen video içeirigini silin.
Dogru birdir özeline tek genelinde çoktur. Burda ne çok ne tek hiçbir bilgi kırıntısı dahi yok. nerden aldıysanız alın ama hakettikleri yere geri bırakın.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Daha videonun ön görünüm fotoğrafı üzerine Türkçe yazamamış; i harfleri yerine ı harfleri ile yazmış; hatta bir kelimde bir tane harf eksik. Rica edeceğim önce Türkçe yazmayı öğrensin. (Videoyu izlemedim.)