Videoyu izlemedim daha ama Noyan ve kardesi Kağanı takip eden biri olarak detay isinden cok anlamadiklarini gozlemledim. Yani tum araclarini butik dukkanlarda uygulama yaptirirlar genelde ve buradan duyup aldiklari urunlerle bir seyler kovalarlar. Bu on yargili mesajdan sonra videoyu izleyip bu kismi tekrar duzenleyebilirim belki
Düzenleme: Videoyu izleyecektim ki jant temizliğine arka tarafından başladığını görünce gerek duymadım izlemeye

Çok iyi niyetli insanlar, faydalı olacaklarını düşündükleri paylaşımlar yapıyorlar, belli bir seviyenin de üzerinde detay uygulaması yapıyorlar ama bizi tatmin edecek işler değil bunlar. Biz derken ben bir şey oldum, en iyi ben bilirim anlamında söylemiyorum tabii ki, sadece beni ve benim gibileri mutlu edecek uygulamalar değil anlamında söylüyorum. Şöyle söyleyeyim, Noyan bir seferinde direksiyon temizliğinde VP APC ve sirke karışımı kullanmıştı. Yanlış mı belki değil, aslında bu işte yanlış da doğru da çok karmaşık, ama benim ya da sizin izleyeceğiniz bir temizlik yolu değil. Yine de iki kardeşe de teşekkür ederim, hoş sohbetleri var.
Yani kisisel tercihtir tabi ama gecenlerde karcher k3 icin oyle guzel makine boyle kaciyor soyle ucuyor diye videolar cekince (muhtemelen sponsorlu) sogumustum kendilerinden. Hadi makineyi gercekten guzel buldu diyelim ama karcher foam lancei bir ovuyor sanirsiniz autobrite.
Bana kalirsa jant temizligine de paneller gibi en az agresif yontem ile baslanmali. Mumkunse en az temasla olay bitirilmeli. En guclu kimyasal sona saklanmali. Ama jantim kiymetlidir ben elle temizlemeye de ugrasamam derseniz direk demir tozu sokucu sikilarak da baslanabilir.
Guru'nun hastasiyiz, imkanim olsa her yikamada jant tekerlek soker oyle girerim davlumbazlara.
Ben genelde temasli yikamadan kacmadigim icin demir tozu sokucuye pek ihtiyac duymuyorum. Tazyik ile durulama ardindan sampuanla dolu bir kova izerisindeki fircalar ile temasli yikama, gerekirse jant temizleyici ve en sonda da cikmayan kisimler var ise demir tozu sokucu. Eger zift var ise veya o an zift ile ugrasacak gucum ve vaktim var ise zift temizligi, gerekirse kil destekli, ardindan da koruma.