Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #4,621
Bi ara birisi nanolex’in adını-sanını TR’de kimse bilmezdi., bu youtuber kardeşler sayesinde herkes bilir oldu diyince çok fena kahkaha atmıştım:komik::komik:
Hahahah, affedersin ama daha ithalatçısı bile olmadığı zamanlarda ben ürünlerini kullanmıştım. Bu arkadaşlar mı nanolex'i keşfetmişler. Hahaha ne güldüm yahu :D:D:D Keşke benim yerime de kahkaha atsaydın.
Merak edip bu kardeşlerin bir Subaru videosunu izlemiştim. Adam daha anadan doğma olmayan hatta sonradan da olamamış ama ismi Spec C olarak adlandırılan impreza için videoda ısrarla sipek seee sipek seee demişti :D:D:D Buradan uyarayım bari, S değil C olacak ama çok da önemli değil zaten o kullandığı makina dediğim gibi hiçbir zaman Spec C olmadı :D:D

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Değerli ustalar aklıma yine birşey geldi ve yine bir soru; sıfır veya eski davlumbazlara seramik uygulama fikri sizce mantıklı mı? Sonuçta seramik plaktik yüzeylerede uygulanabiliyor.

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
@Fuel Economy, Bu hobinin artık sömürülmesine izin verilmemeli. Lütfen video içeirigini silin.
Dogru birdir özeline tek genelinde çoktur. Burda ne çok ne tek hiçbir bilgi kırıntısı dahi yok. nerden aldıysanız alın ama hakettikleri yere geri bırakın.
Doğru söylüyorsunuz bende bu videodaki uygulamanın çok doğru olmadığını düşünerek foruma teyit etmek için sormuştum cevaplarda tahmin ettiğim gibi geldi. Cevapları görenler o kişilerin sözlerine değer vermeyecektir. Videonun durması foruma özellikle yeni katılanlar için çok iyi olacaktır hangi kanalı izlememesi gerektiğini anlarlar :) Hatta Bunun için ayrı bir başlıkta açılabilir Troll Detail videoları gibi. @Pro izin verirse tabi .

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
@golf şöyle yapılmasına yapılıyor, ama lastiğin karşısında kalan kısım pek dayanamıyor ama diğer kısımlarda sorun olmuyor, su iticilik sağlıyor, aynı zamanda renk koyuluğuda, ama lastiğin karşısındaki kısım için bunlar aynı değil.
Orda fiziksel olarak sürekli bir etkileşim var, su, toz, çamur gibi. Yapılabilir seramik, ama işlem uzun sürüyor, davlımbazı temizlemek kolay olmuyor. Benim yerim müsait olduğundan kışa girerken ve yaza girerken, lastik değişiminde yapıyorum bu işlemi. Yapılmasada olur ama seramik.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Değerli ustalar aklıma yine birşey geldi ve yine bir soru; sıfır veya eski davlumbazlara seramik uygulama fikri sizce mantıklı mı? Sonuçta seramik plaktik yüzeylerede uygulanabiliyor.
Uygulayabilirsiniz gyeon trim tarzı ürünler tutunabiliyor. Ben çok güzel temizledikten sonra soft99 tire wax sürüyorum kışın 1 ay kadar temiz kalabiliyor. Lift imkanım olsa direk seramik yaparım

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
camlara yağmur kaydırıcı olarak sonax bsd mi daha iyi olur nasiol glasshield mi ? nasiol'un etkisi geçmeye başlayınca görüşte negatif bir etki yaratmaya başlar mı ?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Temizlenmiş halinin fotoğrafı var mı elinizde?
Alıntıladığınız mesajdaki fotoğraflar temizlik sonrasına ait. Temizlik öncesine ait fotoğraf yok çekmeyi unuttum ama direksiyon sanki parlak metalik sprey boyayla boyanmış gibiydi. Bu arada direksiyon losyonu emdi mi ne oldu bilmiyorum daha güzel bir görüntü oluştu birkaç gün sonra.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Alıntıladığınız mesajdaki fotoğraflar temizlik sonrasına ait. Temizlik öncesine ait fotoğraf yok çekmeyi unuttum ama direksiyon sanki parlak metalik sprey boyayla boyanmış gibiydi. Bu arada direksiyon losyonu emdi mi ne oldu bilmiyorum daha güzel bir görüntü oluştu birkaç gün sonra.
Anladım. Nasıl bir reçete uygulanabilir diye düşündüm ama deri epey yıpranmış, bir de protect ürün parlatınca kirli gibi gördüm. Dikiş yerlerinde kopmalar yırtılmalar var deri üst katmanda yüzeysel çatlamalar yapmış bunun geri dönüşů olmaz o yüzden beklentiyi çok yüksek tutmamak lazim ama tavsiyem şu olur, polstarı mutlaka deri fırçasıyla hafif baskı uygulayarak temizlenmeli protect tarzi ürünler çok çok yavas emilir. bir de kc nin protect urunu biraz son kat tarzi bir urun hafif parlatma yapiyor, size auto finesse hide(krem olan, fisfis olan temizleyicidir) öneririm. Matlıkta ve nemlendirmede basarılı üründür düzenli kullanimda o çatlakların görünürlüğünü azaltır. Deri kalkanı zaten 1 numara bana göre, güzel seçim :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hahahah, affedersin ama daha ithalatçısı bile olmadığı zamanlarda ben ürünlerini kullanmıştım. Bu arkadaşlar mı nanolex'i keşfetmişler. Hahaha ne güldüm yahu :D:D:D Keşke benim yerime de kahkaha atsaydın.
Merak edip bu kardeşlerin bir Subaru videosunu izlemiştim. Adam daha anadan doğma olmayan hatta sonradan da olamamış ama ismi Spec C olarak adlandırılan impreza için videoda ısrarla sipek seee sipek seee demişti :D:D:D Buradan uyarayım bari, S değil C olacak ama çok da önemli değil zaten o kullandığı makina dediğim gibi hiçbir zaman Spec C olmadı :D:D
Senin adına da attım Hakan hocam merak etmeyin., hatta o an aklıma ilk sen ve @Dragstar süleyman abi geldi..

Bu abi-kardeş passat b8 kasanın şasinin çok fazla burulduğunu söyleyip., 2.0tdi 4motion 240ps aracı yerden yere vurup, Passat gibi D segmenti bir aracı Bmw F10 gibi E segmenti bir araçla karşılaştırma gafletine düşüp., sonra da bunun üzerine 2 tane passat almış adamlardır kendileri.., gerisini düşünün yani.. :komik::komik::komik:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
camlara yağmur kaydırıcı olarak sonax bsd mi daha iyi olur nasiol glasshield mi ? nasiol'un etkisi geçmeye başlayınca görüşte negatif bir etki yaratmaya başlar mı ?
Bsd çok güzel oluyor ama bazı camlarda olmuyor tutunamıyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Anladım. Nasıl bir reçete uygulanabilir diye düşündüm ama deri epey yıpranmış, bir de protect ürün parlatınca kirli gibi gördüm. Dikiş yerlerinde kopmalar yırtılmalar var deri üst katmanda yüzeysel çatlamalar yapmış bunun geri dönüşů olmaz o yüzden beklentiyi çok yüksek tutmamak lazim ama tavsiyem şu olur, polstarı mutlaka deri fırçasıyla hafif baskı uygulayarak temizlenmeli protect tarzi ürünler çok çok yavas emilir. bir de kc nin protect urunu biraz son kat tarzi bir urun hafif parlatma yapiyor, size auto finesse hide(krem olan, fisfis olan temizleyicidir) öneririm. Matlıkta ve nemlendirmede basarılı üründür düzenli kullanimda o çatlakların görünürlüğünü azaltır. Deri kalkanı zaten 1 numara bana göre, güzel seçim :)
Hocam elimden geleni yaptım amatör de olsa. Kısmet olur da sıfır araç alırsam gözüm gibi bakacağım özellikle direksiyona. :)
Bsd çok güzel oluyor ama bazı camlarda olmuyor tutunamıyor.
Camın kirli olmasıyla mı alakalı tutunamaması? Tamam çok yağmur yağmıyor izmire ama geçen gün yağdığında görüşüm çok kötüydü özellikle yan dikizlerde. Bir de geçen sene 1 haftada 10 yıllık yağdığı için bu sene de aynı sürprizi yapar diye düşünüyorum.