Öne çıkan konu
#4,661
Merhabalar.. Aracıma geçtiğimiz günlerde seramik kaplama yaptırdım.. Şimdi yıkama zamanı geldi.. Forumdaki yazıları uzun zamandır okumaya gayret ediyorum.. Çelişkide kaldığım birkaç konuda yardımcı olursanız sevinirim..
** Araçlarımı uzun zamandır kendim kova ve eldiven ile yıkıyordum.. Şimdi Çift kova ile yıkama yapıcam.. Sarı Sonax kullanıyorum.. Uygun mudur??
** Ön yıkama için pompa alıcam ama kararsız kaldım açıkçası.. Kwazar, Alta Foam, Epoca ile Secho fx seçenekleri var.. F/p olarak hangisini tavsiye edersiniz??
** Ön yıkama şampuanı için b33 öneriliyor.. Ancak ph yüksekliği için kimi arkadaşlar kesinlikle kullanılmamasını yazmışlar.. Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam bu iş için daha mı uygundur?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
** Jant için koch fb aldım.. Her yıkamada kullanmak gerekir mi?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
** Lastik temizlemek için herhangi bir apc yeterli olur mu?? Sonrasında Meguiars endurance kullanıyorum..
** Kurulama için Blue Marlin, soft99, bim ve birkaç mf bez temin ettim..
** Hızlı cila olarak BSD, Koch PW var elimde.. Seramik üzerine uygulayabilir miyim?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
Öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..
** Araçlarımı uzun zamandır kendim kova ve eldiven ile yıkıyordum.. Şimdi Çift kova ile yıkama yapıcam.. Sarı Sonax kullanıyorum.. Uygun mudur??
** Ön yıkama için pompa alıcam ama kararsız kaldım açıkçası.. Kwazar, Alta Foam, Epoca ile Secho fx seçenekleri var.. F/p olarak hangisini tavsiye edersiniz??
** Ön yıkama şampuanı için b33 öneriliyor.. Ancak ph yüksekliği için kimi arkadaşlar kesinlikle kullanılmamasını yazmışlar.. Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam bu iş için daha mı uygundur?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
** Jant için koch fb aldım.. Her yıkamada kullanmak gerekir mi?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
** Lastik temizlemek için herhangi bir apc yeterli olur mu?? Sonrasında Meguiars endurance kullanıyorum..
** Kurulama için Blue Marlin, soft99, bim ve birkaç mf bez temin ettim..
** Hızlı cila olarak BSD, Koch PW var elimde.. Seramik üzerine uygulayabilir miyim?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
Öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..
Merhaba, öncelikle korumanız hayırlı olsun.
-Sonax konsantre olan şampuan lastik, jant vs için değerlendirin bence, seramik üzerine daha soft ve çalışması kolay bir şampuan edinin.
-Ön yıkama için söylediğiniz markalardan secho normal atım yapıyor, diğer markaların köpük yapanlarını almak daha mantıklı. Kwazar forumda sevilmese de kwazar ve epoca kullanmış biri olarak kwazar derim. Alta Foam hakkında tecrübem yok, internette izlediğim kadarıyla iyi iş yapıyor. Bulabilirseniz Gloria ya da Marolex bakın derim. Bazı ön yıkama şampuanları köpük formunda iyi çalışırken bazılar da secho gibi pompalarla iyi çalışıyor, ansf köpük performansı daha iyi olmasına karşın hiç yoktan iyidir denilerek sprey pompa ile de atılabilir.
-Korumasız araçlar için evet B33 öneriliyor ama koruma varsa işler değişir, güçlü bir şampuandır B33. Arkadaşların da söylediği gibi ANSF ya da Foamula 1 ile ilerleyebilirsiniz. Bir de yine flowey EV13 var.
-Ben jantları temizlemeyi atlamadığım, her yıkamada mutlaka detay yaptığım için çoğunlukla demir tozu sökücü kullanmıyorum. FB fiyat performans açısından iyidir.
-Herhangi bir apc yeterlidir lastik temizliği için, ama lastik kaplamasını da sökebilir, orana dikkat etmek gerekir. Endurance benim memnun kalmadığım bir ürün, çabuk kirleniyor lastikler ancak yıkama sonrası eski performansına dönüyor.
-Blue marlin iyidir, yine de dikkatli olmakta fayda var, araç en çok kurulanırken çiziliyor. Twisted pile havlular harici bir havlu kullanacaksanız havluya mutlaka QD sıkıp öyle kurulama yapın.
-BSD ve PW hakkında onlarca söylenmiş söz var zaten ikisi de kendini ispatlamış ürünler. Seramiğin bakımını en güzel seramik bazlı şampuanla yıkayarak yapabilirsiniz. PW arkadaşların da söylediği gibi seramiğin ömrünü uzatacaktır ama kendi performansı seramiğe yaklaşamadığı için de sizi tatmin etmeyecektir.