Arkadaşlar sormak istediğim bir konu var. Benim aracım demir tozu kil boya düzeltme gibi işlemler istiyor.
Buna rağmen wax kullansam bu dalga dalga olan ışıkla bakılınca anlaşılan çizikleri belirli bir süre içinde olsa kapatıp güzel bir parlaklık sağlar mı ?
@cabay hocam özellikle konunda paylaştığın ürünle ilgili bu konuda fikrin var mı ?
Ben periyodik olarak iron out ile temizlik yaparım. Demir tozundan ziyade reçine bende bazen sıkıntı oluyordu. Aslında wax bu açıdan da kolaylık sağlıyor.
Mesela reçineler direk wax olmadan araçtan çıkarırken eziyete denüşüyor. Taş gibi olup yapışıyordu. Flowey W3 ile reçineleri yumuşatıp tertemiz yıkadım, akabinde AF iron out ile demir tozu ve akabinde Meguiars kil kaydırıcı ile kil yaptım. Üzerine attığım wax tek başına beni baya tatmin etti.
Akabinde glaze ile tanıştığımda reçineler artık eskisi kadar dert olmadığınından güzel bir yıkama akabinde iron out ve sonrasında glaze + wax ile işi bitiriyorum.
Burada sıkıntı olan kısım wax çok uzun süre gitmiyor. 2-3 yıkamada (haftalık araç yıkarım genelde) hidrofobi azalmaya başlıyor.
avantajları
- Glaze ile önceden hareleri ciddi anlamda maskeleyebiliyoruz. Ne kadar kalıcı olmasada hoş görünmesi beni mutlu ediyor.
- Wax uygulaması nispeten kolaylaşıyor.
- Kesinlikle reçine ve kuş pisliklerinin tutunmasını azaltıyor, temizlenmesi kolaylaşıyor.