Hızlı Soru - Cevap

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #5,261
Herkese selam,

Karcher pro hd 600 serisi makinem k serisi uyumlu fl takabilir miyim?

Birde bu parçayı sökebiliyor muyuz?

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Pw bölünmüş alıp maliyeti daha da düşürebilirsin. Sitede satışı kaldırdılar koch chemie ürünlerinin ama mesela temizlik madenini ararsan , yolluyolar. Şahsen bence aralarında kayda değer bir fark yok. Pw alıp heryere bol bol kullanabilirsin, bereketli bir ürün :) hatta camsuyuna karıştıranları dahi biliyorum :D
Cam suyu mu :) bana cok mantikli geldi.
Camlarda su kaydirma ozelligi hic yabana atilacak gibi degil.

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Pw bölünmüş alıp maliyeti daha da düşürebilirsin. Sitede satışı kaldırdılar koch chemie ürünlerinin ama mesela temizlik madenini ararsan , yolluyolar. Şahsen bence aralarında kayda değer bir fark yok. Pw alıp heryere bol bol kullanabilirsin, bereketli bir ürün :) hatta camsuyuna karıştıranları dahi biliyorum :D
Acaba koch nano magic şampuan nasıl kullanan var mı hiç

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Cam suyu(sabunlu) mu yoksa sadece su seklindeyken mi pw eklemeliyiz?
Normalde boyle bir sey yok hocam :) yukarda arkadas deneyenler var yazmis, ben de ben de merak ettim, denemeyi dusunuyorum. Sonuc ne olur gorecegiz. Fakat sabunsuz cam suyu kullanmamak gerekir. PW nin temizleme ozelligi yok diye biliyorum.

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
1 litreye 15-20ml cok bence. Ben 1litreye 5ml ekleyip aracin her yerine bol bol sıkıyorum. Cam suyuna da ekleyecegim sanirim :)
1 litreye 20 ml karışırmak için kullanılıyor sadece. Sonra zaten depoya 3-4 litre daha su ekleyince, karışım 1:200 e geliyor :)

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Acaba koch nano magic şampuan nasıl kullanan var mı hiç
Aktif olarak kullanıyorum, hiçbir koruma olmasa bile bir hafta kadar boncuklama sağlıyor, kurumada leke bırakmıyor gayet memnunum. Sonax turuncu ve valet Cons. Kullandım değerlendirmem bunlara göredir.

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Normalde boyle bir sey yok hocam :) yukarda arkadas deneyenler var yazmis, ben de ben de merak ettim, denemeyi dusunuyorum. Sonuc ne olur gorecegiz. Fakat sabunsuz cam suyu kullanmamak gerekir. PW nin temizleme ozelligi yok diye biliyorum.
@OmerNecmi54 @alicankaradag
Cam temizligi icin amwey cam temizlik urununu alip 3 4 litre suya 1kapak dokerseniz camlarda guzel temizlik elde edip maliyetide bir hayli dusurebilirsiniz. Hatta ayni urunun genel temizlik urununu koltuk doseme temziliginde de sprey sisesine yarim kapak koyuo suyla tamamlayip kullanabilirsiniz. Hem dogal, hem guzel kokulu, hem de hesaplı bir urun

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Tavsiyelerinize
İhtiyacım var dostlar;

Fıtıktan dolayı önce fussodan, sonra kuru sprey waxlardan vargeçmek durumunda kaldım, benim için pratik olabilecek Koch PW veya Gyeon wetcoat arasında kararsız kaldım;

Pw 140tl/lt
Wc 150/lt

Okuduklarıma göre wetcoat’ı aracın herşeyine bolca sıkmaya kalkarsam bir senede bitecek gibi görünüyor, pw konsantre olduğundan uzun süre esirgemeden kullanılabilir diye düşünüyorum.

Sizlerin değerli yorumlarını da rica edebilir miyim? Teşekkürler
Koch pw baya bereketli bir urun. Tavsiye ederim.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar sormak istediğim bir konu var. Benim aracım demir tozu kil boya düzeltme gibi işlemler istiyor.

Buna rağmen wax kullansam bu dalga dalga olan ışıkla bakılınca anlaşılan çizikleri belirli bir süre içinde olsa kapatıp güzel bir parlaklık sağlar mı ?

@cabay hocam özellikle konunda paylaştığın ürünle ilgili bu konuda fikrin var mı ?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar sormak istediğim bir konu var. Benim aracım demir tozu kil boya düzeltme gibi işlemler istiyor.

Buna rağmen wax kullansam bu dalga dalga olan ışıkla bakılınca anlaşılan çizikleri belirli bir süre içinde olsa kapatıp güzel bir parlaklık sağlar mı ?

@cabay hocam özellikle konunda paylaştığın ürünle ilgili bu konuda fikrin var mı ?

İbrahim merhaba,

Glaze veya AIO (all in one, yani hepsinden azar azar da olsa içeriğinde barındıran pasta, parlatma ve koruma. Örn. Af tripple, 3d hd speed) uygularsan wax öncesi kapatacilık özelliği var ama bu sefer wax ın ömründen çalmiş olursun. Poorboys white diamond aldım ben ama bahar aylarında uygulamayı düsünuyorum. Kış şartlarında kapalı bir garaj veya yerim olmadıği için wax ın ömrü benim için önemli ama sıcak havalarda ayda bir uygularım farketmez.

Orbital makinayla uygularsan daha da başarılı olur glaze i veya aio yu. Bana sorarsan güzel bir pasta uygulatırsan veya kendin yaparsan daha iyi olur. Nisan gibi yaptırmayı düşünüyorum ben.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul

Ben periyodik olarak iron out ile temizlik yaparım. Demir tozundan ziyade reçine bende bazen sıkıntı oluyordu. Aslında wax bu açıdan da kolaylık sağlıyor.

Mesela reçineler direk wax olmadan araçtan çıkarırken eziyete denüşüyor. Taş gibi olup yapışıyordu. Flowey W3 ile reçineleri yumuşatıp tertemiz yıkadım, akabinde AF iron out ile demir tozu ve akabinde Meguiars kil kaydırıcı ile kil yaptım. Üzerine attığım wax tek başına beni baya tatmin etti.

Akabinde glaze ile tanıştığımda reçineler artık eskisi kadar dert olmadığınından güzel bir yıkama akabinde iron out ve sonrasında glaze + wax ile işi bitiriyorum.

Burada sıkıntı olan kısım wax çok uzun süre gitmiyor. 2-3 yıkamada (haftalık araç yıkarım genelde) hidrofobi azalmaya başlıyor.

avantajları

- Glaze ile önceden hareleri ciddi anlamda maskeleyebiliyoruz. Ne kadar kalıcı olmasada hoş görünmesi beni mutlu ediyor.
- Wax uygulaması nispeten kolaylaşıyor.
- Kesinlikle reçine ve kuş pisliklerinin tutunmasını azaltıyor, temizlenmesi kolaylaşıyor.