Hızlı Soru - Cevap

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #6,261
Hocam ürün kuruluma performansı yok denecek kadar azdır. Çok yumuşak ve kaliteli çift taraflı bir bez. Ben hem iç kısımda piano black lerin toz alımında ve cila silme bezi olarak kullanıyorum gayette memnunum. Mor olanlar tabi ki :mutlu:

teşekkür ederim hocam, ben de hızlı cilada kullanmayı düşünüyorum. acaba daha yüksek gsm değerli bir bez mi almam gerekir yoksa yeterli gelir mi? düşük gsm değeri çizik oluşturur algısı oluştu bende:) (aracım koyu lacivert renkte)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
hayır hocam elimde yok. polish wipe tek taraflı sanırım, bu çift taraflı olduğundan gözüme takılmıştı
Ben karıştırmış olabilirim, bendeki polish wipe sanıyordum, ama o da çift taraflı. Şimdi baktım bendeki de soft wipe, we wax silmekte kullanıyorum. Kurulama performansı bence de yok denecek kadar az. Yanlış yönlendirdim, özür dilerim şimdi geçmiş alışverişlerimden buldum. Aklımda bendeki polish wipe diye kalmış.

Soft wipe alabilirsiniz qd ve wax silmek için.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
teşekkür ederim hocam, ben de hızlı cilada kullanmayı düşünüyorum. acaba daha yüksek gsm değerli bir bez mi almam gerekir yoksa yeterli gelir mi? düşük gsm değeri çizik oluşturur algısı oluştu bende:) (aracım koyu lacivert renkte)
Bu bez çok yumuşak, ben 500 gsm work stuff bez aldım, bu haftasonu ikisini de yan yana kullanma şansım oldu, gyeon daha iyi geldi bana.

Yanlışlık olmasın, bendeki bez bu bezden;

Gyeon Q2M Soft Wipe Mikrofiber Kenarsız Silme Bezi - 40x60cm

zizoum

Amatör Detaycı
Üye

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
estağfurullah hocam. aksine, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. tek tereddütüm acaba düşük gsm değerli bezin çizik oluşturup oluşturmayacağı idi:)
Dünyanın en az çizik bırakan bezi diyemem tabi ama dikkatli kullanılmazsa, yüzey iyi arındırılmamışsa tüm kaliteli bezlerin çizme riski vardır.

Ama fiyatına göre güzel ürün ben memnunum, söylediğim gibi direk bire bir bu hafta work stuffın 500 gsm olanıyla birlikte kullandım. Bunun performansı daha iyiydi. Çizik karşılaştırması yapmadım ama güvenli bir bezdir.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Dünyanın en az çizik bırakan bezi diyemem tabi ama dikkatli kullanılmazsa, yüzey iyi arındırılmamışsa tüm kaliteli bezlerin çizme riski vardır.

Ama fiyatına göre güzel ürün ben memnunum, söylediğim gibi direk bire bir bu hafta work stuffın 500 gsm olanıyla birlikte kullandım. Bunun performansı daha iyiydi. Çizik karşılaştırması yapmadım ama güvenli bir bezdir.
teşekkür ederim hocam:) kargo indirimi olsun diye belli bir limiti geçmem gerekiyodu, alıyım madem:taraa:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@onurçiko Abi özellikle sen kullanmışsındır diye sana sorayım istedim.

Bu iki fırçadan hangisi jantın ön yüzünde daha güvenli temizlik sağlar? Gri olan mı daha yumuşak, yoksa yeşil olan mı? Bir de gri olan döşeme ve koltukta da kullanılır diyor, gerçekten iplik açmayacak kadar yumuşak mıdır?

Yoksa ikisini de alayım mı? Benzinlikte jant ön yüzünü eldiven ile geçmek zor oluyor, pratik bir fırça arıyorum.

Kullanan ya da bilenlerin yorumlarını rica ederim.

3d Kısa Sap Ve Gövdeli Gri Yumuşak Uçlu Fırça M02gs - n11.com

3d Kısa Saplı Yeşil Yumuşak Fırça M03slg - n11.com

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aşağıdaki jant için uygun jant fırçası ne almalıyım? Detay için fırça aldım ama genel temizlik için bir fikrim yok.
Tchibo, 3d vs. birçok ürün baktım ama karar veremedim.
Hem zarar vermeyecek, hem de fiyatı yüksek olmayacak önerilerinizi rica ediyorum.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Aşağıdaki jant için uygun jant fırçası ne almalıyım? Detay için fırça aldım ama genel temizlik için bir fikrim yok.
Tchibo, 3d vs. birçok ürün baktım ama karar veremedim.
Hem zarar vermeyecek, hem de fiyatı yüksek olmayacak önerilerinizi rica ediyorum.

Jant ve kaliper araları için uygun fiyatlı ürün direk Tchibodur zaten. Dış yüzeyi için ben de bir önceki yazıda sordum bakalım cevap ne gelecek, 3D ya da mothers alabilirsiniz. 3D'nin hangi modeli onu bilemiyorum, gri mi yeşil mi... Mothersın da davlumbaz fırçasını kullanıyorum, açıkçası jant için olanı da aynı yapıda ise janta sürmem onu... @onurçiko Abi aydınlat bizi :)

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Jant ve kaliper araları için uygun fiyatlı ürün direk Tchibodur zaten. Dış yüzeyi için ben de bir önceki yazıda sordum bakalım cevap ne gelecek, 3D ya da mothers alabilirsiniz. 3D'nin hangi modeli onu bilemiyorum, gri mi yeşil mi... Mothersın da davlumbaz fırçasını kullanıyorum, açıkçası jant için olanı da aynı yapıda ise janta sürmem onu... @onurçiko Abi aydınlat bizi :)
İki ürün de var bende. 3d yeşil olanı makbul. Mothers hiç sürülecek gibi değil.

Samsung S8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İki ürün de var bende. 3d yeşil olanı makbul. Mothers hiç sürülecek gibi değil.

İki ürün de derken 3D'nin iki ürünü de anlamında mı? Yeşil ve Gri arasından yeşil olanı daha mı yumuşak? Sepette bekliyor ürünler gelecek cevaba göre alacağım :)

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
İki ürün de derken 3D'nin iki ürünü de anlamında mı? Yeşil ve Gri arasından yeşil olanı daha mı yumuşak? Sepette bekliyor ürünler gelecek cevaba göre alacağım :)
Evet gri de var bende yeşilde yeşil daha yumuşak geldi ama çok da fark yok. Özellikle mothers kötü ama onu önermem.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
@onurçiko Abi özellikle sen kullanmışsındır diye sana sorayım istedim.

Bu iki fırçadan hangisi jantın ön yüzünde daha güvenli temizlik sağlar? Gri olan mı daha yumuşak, yoksa yeşil olan mı? Bir de gri olan döşeme ve koltukta da kullanılır diyor, gerçekten iplik açmayacak kadar yumuşak mıdır?

Yoksa ikisini de alayım mı? Benzinlikte jant ön yüzünü eldiven ile geçmek zor oluyor, pratik bir fırça arıyorum.

Kullanan ya da bilenlerin yorumlarını rica ederim.

3d Kısa Sap Ve Gövdeli Gri Yumuşak Uçlu Fırça M02gs - n11.com

3d Kısa Saplı Yeşil Yumuşak Fırça M03slg - n11.com

bunu da düşünebilirsiniz;

Michelin Mc32453 Oto Lastik Ve Jant Yıkama Fırçası - n11.com

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Evet gri de var bende yeşilde yeşil daha yumuşak geldi ama çok da fark yok. Özellikle mothers kötü ama onu önermem.

Teşekkür ederim.

Bunu canlı görmüştüm, kıl yapısı olarak janta uygun gelmedi gözüme. Belki davlumbazda daha kısa saplı ve pratik olarak kullanılabilir.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms @Gyepestp Bence jantın ön yüzü için risk almayın. Ufak, bildiğimiz detay fırçaları daha güvenli olur.
Onlardan marka marka, çeşit çeşit, kalite kalite var :) köşelerde güzel iş yapıyorlar ama tüm jantta eziyete dönüyor.

Teşekkür ederim yine de en güvenlisi bunlar ya da eldiven tabi ama fırça da denemek istedim.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms
Jantların ön yüzü için traş fırçası düşünebilirsin, ben kullanıyorum
Bir de aklıma şu berberlerin ense temizlerken kullandıkları fırça geliyor ama onu kullanmadım
Şu eski tip sarı olanları görüyorum kullanıyorlar konularda falan, ama kimyasal dayanımları nasıldır acaba? Aldım yeşil olandan bakayım iş görecek mi 3D. Teşekkür ederim.