Hızlı Soru - Cevap

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #7,021
İstanbul'da arabamı yıkayabileceğim bir yere sahip olan ev tavsiye edebilecek var mı? :)
Forumda biraz zaman gecirdikten sonra sanirim bircok kiside soyle kendime ait kapali garajim olsun istedigim gibi detayla ugrasayim durtusu bas gosteriyor.Kapali garajim var ancak araci yikama imkani olmayinca bir anlam ifade etmiyor.Apartmanlardan kurtulmak en buyuk ozlemimiz.Umarim gonlunuze gore bir ev bulursunuz genis kapali garajli:)Imkanim oldugu an bende gecmeyi dusunuyorum.@Dragstar in garaji mukemmel gorunuyor mesela oyle bir sey yapilabilir.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
İstanbul'da arabamı yıkayabileceğim bir yere sahip olan ev tavsiye edebilecek var mı? :)
Bankada 1 ev aldıktan sonra 1 ev daha alabilecek para var ise Ömerli-Kasaba'ya bakmak lazım. Yanıbaşında okullar var. O sitede oturan çocuklar hava müsait olduğunda okula bisiklet ile gidiyor.
Adının Kasaba olmasına şaşırmamak lazım, bildiğin Kasaba hatta şehir. İçinde yanlış bilmiyorsam restaurant, itfaiye, ambulans bile mevcut. Zira oradan en yakın hastaneye ulaşman en az 1 saatini alır.
Orada da kapalı garajın olsa dahi rahat rahat otomobil yıkayabileceğini sanmıyorum. Sitede illa kıllık yapan çıkar hadi öyle birisi olmasa bile yönetim kurallarında böyle birşeye izin verilmiyorsa al sana dert.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bazen müstakil ev bakıyorum ama ya Ömerli'nin üstlerine ya da Zekeriyaköy taraflarına gitmek lazım. Oralara gidebilmek için de hiçbir işimizin gücümüzün olmaması lazım. Zira oralardan işe gitmek neredeyse imkansız.

Diğer söylediklerinize ise İstanbul'da yaşayıp da karşı çıkacak kişi yoktur bence. :)
Gönül isterki hepimizin garajı olsun ama maalesef. Dün araba yıkayım diye biraz gezindim ama benzinlikler ağzına kadar çakılıydı. İstanbulda bir iki kişi bir araya gelip ortak bir yer kiralayabilir aslında ama bu işe kim girişmek ister muamma

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Simdi arkadaslar bu soracaklarim forumda belki ayri ayri konularda cokca sorulmustur ya da bir sekilde anlatilmistir ama konuya ilgim yokken okuduysam da aklimdan cikmistir. Bu nedenle once affinizi isterim :)
Konuya gelecek olursam, polisajin p sinden haberim yoktur. Anca okudugumuz gordugumuz seylerden kulaktan dolma bilgiler. Onlar da dedigim gibi ihtiyac olmayinca akildan cikan giden seyler.

Cok uzattim soruma geliyorum, polisaj makinem yok, olsa da site otoparki karanlik. Aydinlatma al makine al bir de binanin elektrigini kullan falan cok zor seyler. Bu nedenle sarjli makine baktim ama onun da iyi 4bin lira :)

Benim derdim cizik almak degil, son kat cila ya da glaze uygulamak icin bir alet ariyorum. Artik adina ne derseniz :) var midir boyle sarjli pilli bir sey?

Sarjli matkap ile yapilabilir mi?

Ek olarak jantlarda ufak cikmayan lekeler cikarmak icin ya da jantlari parlatmak icin nasil bir kombin kullanmaliyim? Matkap ucuna takilan aparatlar goruyorum. Hangisini almaliyim? Pasta secimi ne olmali?

Tesekkur ederim simdiden.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Herkese merhaba,

Simdi arkadaslar bu soracaklarim forumda belki ayri ayri konularda cokca sorulmustur ya da bir sekilde anlatilmistir ama konuya ilgim yokken okuduysam da aklimdan cikmistir. Bu nedenle once affinizi isterim :)
Konuya gelecek olursam, polisajin p sinden haberim yoktur. Anca okudugumuz gordugumuz seylerden kulaktan dolma bilgiler. Onlar da dedigim gibi ihtiyac olmayinca akildan cikan giden seyler.

Cok uzattim soruma geliyorum, polisaj makinem yok, olsa da site otoparki karanlik. Aydinlatma al makine al bir de binanin elektrigini kullan falan cok zor seyler. Bu nedenle sarjli makine baktim ama onun da iyi 4bin lira :)

Benim derdim cizik almak degil, son kat cila ya da glaze uygulamak icin bir alet ariyorum. Artik adina ne derseniz :) var midir boyle sarjli pilli bir sey?

Ek olarak jantlarda ufak cikmayan lekeler cikarmak icin ya da jantlari parlatmak icin nasil bir kombin kullanmaliyim? Matkap ucuna takilan aparatlar goruyorum. Hangisini almaliyim? Pasta secimi ne olmali?

Bnce şarjlı 20 v / a bir matkap işinizi haliyle görür ikinci şarj aletide var matkap ucuna takılan aparat ve ped alın tamam

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Yakın zamanda Estoril Blue 3 serisi bir araca seramik kaplama yapma niyetim var, kapalı alanım mevcut.
Ortalama 2 yıl veya üstü dayanım,
Amatör kullanıma uygun,
Parlaklık ön planda ve
600-800 TL bandında bir ürün arıyorum.

Aklımda olan birkaç ürün var, artıları ve eksileri ile, daha önce uygulama yapmış olanlar yanıtlayabilirse sevinirim.
Tac System - Quartz Shine 30ml
Tac System - Quartz Power Plus 30ml
Tac system ürünlerinden power plus daha uzun dayanım vaad ediyor, onun dışında parlaklık olarak aralarında fark var mıdır bilemiyorum.
https://cilamarket.com/index.php/product/diamond-glass-coating-seramik-kaplama/
Hikari ürünlerini bildiğim kadarıyla Hardcore garaj Cem abi kullanıyor, amatör kullanıcıyı üzer mi ?
Gtechniq CSL 30ml üzerine https://www.detaymarketim.com/gtechniq-exo-v2-30ml-pmu165
Gtechniq 2 defa uygulama yapma zahmeti nedeniyle tercihlerim arasında bir tık geride kalsa da amatör kullanıma daha uygun ise tercih edebilirim.

Dediğim gibi bu ürünlerden farklı olarak, yukarıdaki gereksinimleri karşılayan farklı bir tecrübeniz var ise yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba,

Ömer derdine bak kl pro köpeğin olsun istediğinde al kullan. Rotary makinada var eğer istersen onuda kullanabilirsin.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Yakın zamanda Estoril Blue 3 serisi bir araca seramik kaplama yapma niyetim var, kapalı alanım mevcut.
Ortalama 2 yıl veya üstü dayanım,
Amatör kullanıma uygun,
Parlaklık ön planda ve
600-800 TL bandında bir ürün arıyorum.

Aklımda olan birkaç ürün var, artıları ve eksileri ile, daha önce uygulama yapmış olanlar yanıtlayabilirse sevinirim.
Tac System - Quartz Shine 30ml
Tac System - Quartz Power Plus 30ml
Tac system ürünlerinden power plus daha uzun dayanım vaad ediyor, onun dışında parlaklık olarak aralarında fark var mıdır bilemiyorum.
Diamond Glass Coating ( Seramik Kaplama ) – cila market
Hikari ürünlerini bildiğim kadarıyla Hardcore garaj Cem abi kullanıyor, amatör kullanıcıyı üzer mi ?
Gtechniq CSL 30ml üzerine Gtechniq EXO V2 30ml
Gtechniq 2 defa uygulama yapma zahmeti nedeniyle tercihlerim arasında bir tık geride kalsa da amatör kullanıma daha uygun ise tercih edebilirim.

Dediğim gibi bu ürünlerden farklı olarak, yukarıdaki gereksinimleri karşılayan farklı bir tecrübeniz var ise yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Tecrübe olarak değil de stok olarak yardımcı olayım :) Sonax CC36 düşünürsen.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kullanmayi da ogretmen lazim :) eyvallah sagolasin bakarsin calarim kapini dunya normale donunce

Her zaman beklerim. Geçen sene aldım makinayı olduğu yerde duruyor, 2 gün kullandım altı üstü sende alsan sende de aynısı olacak. Orbital kadar basit ve keyifli bir makina yok çok kolay öğrenirsin. Benim yerim olsa şu boşa geçip giden günlerde neler yapılır neler

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sanırım orbital makina çalışırken hata payı olmadığı için yada çok az olduğundan acemiler için tehlike arz etmiyor. El becerisi çok olmasada cila vs uygulanabilir rahatlıkla değil mi?
Evet acemi olunca bile uygulabiliyor, sonuçta orbital makine spral makinesi gibi dönmüyor. Hemde daha parlak sonuç elde ediliyor.

lordofthelions

Acemi Detaycı
Üye
İl
KOCAELİ
Herkese merhaba,

Hocam ben Kocaeli Darıca da oturuyorum yakinsan klpro makina bendede var kullanabilirsiniz

Lenovo TB-X103F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevizi sıkıyorsunuz biraz bekleyip foam lance vb ile ön yıkama şampuanınızı (köpüğü) sıkıyorsunuz sonrası durulama ;)
abi merhaba,
size ulaşmaya çalışıyorum özel mesaj gönderilmiyor sanırım.

benim kargo hala gelmedi abi. şuan size geri dönüyor lanet olsun bu sürat kargoya.

lütfen ilgilenir misiniz?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
abi merhaba,
size ulaşmaya çalışıyorum özel mesaj gönderilmiyor sanırım.

benim kargo hala gelmedi abi. şuan size geri dönüyor lanet olsun bu sürat kargoya.

lütfen ilgilenir misiniz?
Merhaba özel mesaj attım :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Herkese merhaba,

Jantlar için aliexpress üzerinden Wheel Pad bu ürünü alabilirsin hocam. Pasta olarakta heavy cut olan herhangi bir pasta iş yapacaktır. Sonra bi finish pastası ile istenilen parlaklığı yakalamak mümkün. :)