mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Işıklı mışıklı severiz, arabayı daha da premiumlaştırmış. :D Ellerine sağlık Mustafa abi. :)
Teşekkür ederim kardeşim. Valla yalan yok seviyoruz be :D hani işlevselliği yanında akşam kapı açılınca baya dikkat çekiyor :D arkadan gelen araçlar için de uyarıcı olma anlamında başarılı :) hem bu sebeple hem de orjinal görüntüden biraz uzak olması nedeniyle amblem olanlara pek sıcak bakamadım.
Konu çok güzel ilerliyor merakla takip ediyorum

DENİZLİ
Teşekkür ederim abi güzel yorumun için. Naçizane kendi çapımda bir şeyler yapmaya, kendimi geliştirmeye ve yanlışları her geçen gün minimuma indirmeye çalışıyorum :) detail yanına da elden geldiğince ufak tefek farklı uygulamalar da ekliyorum böyle arada :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
@mustafacagri, ellerine sağlık çok güzel olmuş. Golflerde ayak aydınlatma standart mı opsiyon olarak mı alınıyor acaba? Birde spacer vardı sanki sende şu an yok gibi ☺️

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mustafacagri, ellerine sağlık çok güzel olmuş. Golflerde ayak aydınlatma standart mı opsiyon olarak mı alınıyor acaba? Birde spacer vardı sanki sende şu an yok gibi ☺️
Çok teşekkür ederim :) ayak aydınlatma highlinelarda ön taraf için standart, diğerlerinde opsiyonel geliyor. Arka ayak altlarına da kendim aydınlatma yaptım, vw koya koya öne koymuştu sadece :) onu da paylaştım diye hatırlıyorum ama unutmuşum, paylaşayım daha sonra :) spacer arkalarda 15 mm olarak var. Hiç çıkarmadım aslında :) ama golf7 lerde özellikle çamurluk şeklinde dolayı içte kalıyor jantlar. İlerde 15 mm leri öne takıp arkaya da 20 mm takmayı düşünüyorum. Bu hali de tatmin etmiyor :( Ah bi wrc jantımız olsa daha tok duracaktı ama bakalım zamanla :terlisırıtan::cool:

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yine uzun zamandır ertelediğim ve garip bulduğum bir eksikliği pandemi dönemi başlangıcında bolca zaman bulunca yapmıştım :)

Vw ön 2 ayak aydınlatmayı highline'larda standart yapmış. Fakat arka tarafta ayak aydınlatma yok :( Hal böyle olunca iş başa düştü dedim ve başladım yine sökme işlerine :) Pandemi süreci öncesinde malum hava şartları ve zaman sorunu nedeniyle pek ilgilenememiştim ve araç içi pis. Öncelikle kusura bakmayın bu durum için :) araç içi temizliğini hemen sonra yapıp paylaşmıştım yine bu konuda :)

Bu işlem için önden paralel alarak arkaya kablo çekerek işlem tamamlanıyor. Kodlama işlemine gerek yok yani.

Şöför tarafı için kaput kaldırma mandalı, altındaki trip ve kapı eşik plastikleri sökülmesi gerekiyor. Bu parçaları söktüm.

Daha önce krom pedalları takarken kaput mandalı kısmını tekrar sök tak olmasın diye ayak dayamayı takarken onu da hallederim diyerek bırakmıştım. Hazır sökmüşken krom ayak dayamayı da takmış oldum :)

Ön sol ayak aydınlatma + ve - sinden paralal alarak kapı eşiği yanından taban halısı altına soktum ve kılavuz yardımıyla koltuk altındaki delikten çıkardım kabloyu. Bundan sonrası ledi koltuğun arka alt kısmındaki metalde ayrılan yere takılması :) açıkçası öndeki gibi OEM parça takmak daha iyi tabi ama şimdilik ekonomik olsun hem de elektrik hattı çekilmişken takayım diyerek normal Bi led bağladım. Çift taraflı bantla metale yapıştırdım. Bir de eksik olarak taban halısından koltuğa kadar gelen kısma şu sargılı gibi olan esneyen telefon kablolarından yapacaktım ama denk gelemedim. Çünkü koltuk ileri geri çekilince kablo ortada kalıyor. Lafı uzattım, sol taraf tamam,sağa geçelim :)

Sağ tarafta da torpido yanındaki kapak ve torpidoyu söktüm. Daha rahat çalışmak adına ikisini de söktüm. Alttan direk ledi çekerek de yapılabilir tabi. Torpido sökmek için 2 mandala bastırmak ve aşağı itmek yeterli oluyor. Torpido yanı plastik de tırnaklı zaten tıkır tıkır 10 saniyede çıkıyor :) yine burada da + ve - bağlantısını yapıp kapı eşik plastiğinden geçirip halı altına ilettim. oradan da koltuk altındaki çıkıştan dışarı çıkardım. Yine koltuk altına ledi yapıştırıp işlemi tamamladım.

İşlem sonrası ön ve arka arasında renk farkı olacağına emindim. Arkaya taktığım led öndekilere göre fazla parlak gelince stop filmi ile kapladım ledlerin üzerini. Bi nebze olsun yakın oldu parlaklıkları böylece(fotolarda kaplama dan önceki halleri var yani parlak yanıyorlar)

Bonus olarak geçenlerde yaptığım kapı aydınlatmanın zifiri karanlıktaki görüntüsünü de ekleyeyim :)

Taban halısından koltuk altına kadar giden yerdeki kablo olarak körüklü telefon kablosu düşündüm ama sizlerin önerisi ne olurdu? Koltuğun ileri geri gitmesinde göze batmayacak ve zarar görmeyecek şekilde ne önerirsiniz?

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık, kapılar açılınca yoldaki herkes bakıyordur :D
Açıkçası önce kapıyı açanlar ışığın şiddetinden dolayı Bi inceliyorlar. Onlar incelerken de yoldan geçenler nolmuş diye bakarken inceliyor. Sonuç olarak amaca hizmet ettiğini anlıyorum kapıyı açınca verilen bu tepkilerden :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elektrik işini bende severim aynısını eski aracıma bende yapmıştım :)
Kılavuzu internette bulunan böyle ufak tefek bağlantı içeren işlemleri seviyorum. Bakalım zor ama arka kapıya ambiyans aydınlatmasını deneyeceğim daha sonra da.
Elinize sağlık güzel uygulamalar olmuş. Göze hoş gelen gönlü gol tutan şeyler bunlar :)
teşekkür ederim :) aynen öyle gerçekten ufak ama bu tarz şeyleri sevenler için şımartan detaylar :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok zor olacağını düşünmüyorum bunu yapan onuda yapar elinden bu iş geliyor yapıyosun bu sporu :)
Teşekkür ederim :) cesaretlenmeye bakıyor aslında biraz da :) daha önce de mk5 vardı, onda da sık yapıyordum bu tarz şeyleri. Mk7 de daha rahat yapıyorum el alışkanlığı oluşunca ister istemez :) maddiyat olarak ister istemez zorluyor. Onu da zamanla aşarsam artık kafamdaki retrofitleri gerçekleştirebilirim :) şimdilik böyle uygun fiyatlı şeylerle devam ediyorum mecbur :)

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Teşekkür ederim :) cesaretlenmeye bakıyor aslında biraz da :) daha önce de mk5 vardı, onda da sık yapıyordum bu tarz şeyleri. Mk7 de daha rahat yapıyorum el alışkanlığı oluşunca ister istemez :) maddiyat olarak ister istemez zorluyor. Onu da zamanla aşarsam artık kafamdaki retrofitleri gerçekleştirebilirim :) şimdilik böyle uygun fiyatlı şeylerle devam ediyorum mecbur :)
Malum ekonomi şuan en önemli şey

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yaklaşık 1 ay sonunda ancak yıkama yapabildim. Arada bir kez çamurları akıtmak adına benzinlikte sade su tutup arkasından eve gelene kadar yüzeydeki suyun kabası aktı :) son yıkamada şok yaşamama soft99 şampuanın perdelemesinin yol açtığını anlamış oldum. Sade su tutup bırakmama rağmen geçenki yıkamaya göre daha fazla su itiş vardı(tabiki iyi değildi,kötü denecek boyuttaydı yüzey ama diğeri gibi berbat değildi :) )

Her neyse bu yıkamayı atlayalım :) aslında detaylıca bir yıkama için fırsat kolluyordum. Sağolsun @Mugzy Arda ve @EmirhanYigiter Emirhan kardeşim yetişti :D

Öncelikle kışın gelmesiyle benzinlik yıkamalarına geçeceğim yavaş yavaş. Bu sebeple prova anlamında yıkamayı orada gerçekleştireyim dedim :) amacım yüzeyi mümkün olduğunca Waxtan temizlemekti. Bu sebeple @Nobran hocamın da mekanı olan benzinliğe gittim yine :) ön yıkama olarak buranın köpüğünü kullandım ama sonraki seferlere ev13+secho ile gelirim.

Ön yıkama sırasında Jantlara r1 ve Wooden kit ile müdahale ettim. Davlumbaz ve lastiklere de b33+ceviz uyguladım

Daha sonra tek kova çoklu eldivene geçtim. Flowey 2.5 kullandım. Kokusu çok hoşuma giden bir ürün, temizlik kabiliyeti de yeterli geliyor. Bakalım kış şartlarında nasıl performans gösterecek :)

Daha sonrasında 1:1 flowey R10 uyguladım. Yüzeyde yine fazla demirtozu çıkmadı. Garajda kalması önemli etken sanırım.

Sonrasında ise durulayıp le bez ile kuruladım. Camlara da flowey S3 uygulayıp günü tamamladım. Yüzeyde neredeyse Wax namına bir şey kalmadı denecek seviyeye geldi.

Dışarıda korumasız halde fazla vakit kaybetmeden garaja sakladım hemen :D

Ertesi gün koruma işlemine geçmek için kalan işlemlere Arda ve Emirle devam ettik.

Kwazar içindeki flowey karışımı ile yine döndük aracın etrafını kabaca tozları akıtmak için

Ardından yine Bir Koch Fb ile geçtik. Önceki gün R10 yapmama rağmen fb sonrası yine tek tük demirtozu çıktı.

Ardından yaklaşık 3-4 aydır detaylı kil işlemi görmeyen yüzeyi eldivenle geçtik. Rehberliği için yine teşekkür ederim Arda ve Emir'e. Yüzeyde üçümüz de farklı alanlarda eldiveni sürtmemize rağmen bariz bir takılma gözlemlemedik. Fakat yine de komple geçtik, kışa sağlam hazırlık oldu :)

Ardından tüm yüzeyi m700 ile geçtik

30-40 dk kadar tinerin uçması konusunda şüphe kalmaması adına bekledik,hem de soluklandık. Bu boşlukta kapı kilit ve menteşelere tunap 901 uyguladık

Daha sonra kışa hazırlık olarak Finish Kare 1000P Wax uyguladık. Sürmesi çok kolay, silmesi de nispeten kolaydı. Uygularken DF aplikatör kullandım ilk kez. Baya rahatlık sağladı.

Yaklaşık 15-20 dk kadar sonra da spark Wax bezi ile sildim.

Kayganlık olarak hoşuma gitti. Parlaklık da tatmin etti. Fussoya göre daha parlak geldi. Sarfiyat konusunda yorum yapamayacağım fakat sürüp silmesi daha rahat geldi.

Aracı aldık alalı muzdarip olduğum petek dokulu cam beziyle silinip çizildiğini düşündüğüm kadran çiziklerimden kurtardılar kardeşlerim sağolsunlar. Araç kullanırken kadrana bakasım gelmiyordu :D

En son da camları flowey S3 ile tekrar geçip birkaç final fotosu çektim

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık, kışa hazırız artık :)
Teşekkürler, Ankara kışı ve benzinlik yıkamalarına karşı hazırlandık bakalım ne kadar götürürse bizi.
Masallah ellerinize saglık. Aplikatör de kullandıginız ped nedir acaba ?
Teşekkürler :) Emirhanın aplikatör ve ped. Kendisi de yanıtlamış :) Türkiye'de scholl'ün pedini almıştım ama emirinki daha rahat geldi Wax sürerken.