mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, uygulama yaptıkça anlatımı güçlendirip, fotoları çeşitlendirmeye çalışıyorum :) N11den tedarik etmiştim volkswagen çanta yazınca çıkması gerek hatta şöyle link de bırakayım: Örnek ürün linki
Çanta aslında meguiars çantasının(piyasadaki çakmaların) aynısı. Sadece meguiars yerine vw logosu basılmış :D ölçülerine bakarak Bi tık daha büyük sanmıştım ama aynı boyutta aynı materyalden üretilmiş çanta geldi. Amacım bagajda kullanmaktı aslında ama şu anda evden araca veya araçtan eve yıkama eşyası getirip götürürken kullanıyorum. Kalitesi hoşuma gidiyor tavsiye ederim :)
Hızlı geri dönüş için çok teşekkür ederim. Arabanın bagajında sürekli olan birkaç ufak eşya var onları koyabileceğim bir çanta arayışındaydım. Anlattığınız kadarıyla ve Meguiars çanta klonu olduğuna göre işimi rahatça görür gibi, alınacaklara ekleyelim :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hızlı geri dönüş için çok teşekkür ederim. Arabanın bagajında sürekli olan birkaç ufak eşya var onları koyabileceğim bir çanta arayışındaydım. Anlattığınız kadarıyla ve Meguiars çanta klonu olduğuna göre işimi rahatça görür gibi, alınacaklara ekleyelim :)
Rica ederim, kesinlikle fazlasıyla görecektir. Birebir klon zaten çanta. Yanlış hatırlamıyorsam alt kısmında cırtcırt yoktu, sırt kısmındaki cırtcırt zayıftı. Onun dışında beğendim, logolu olması da dikkat çekiyor diren :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Rica ederim, kesinlikle fazlasıyla görecektir. Birebir klon zaten çanta. Yanlış hatırlamıyorsam alt kısmında cırtcırt yoktu, sırt kısmındaki cırtcırt zayıftı. Onun dışında beğendim, logolu olması da dikkat çekiyor diren :)
Benim de dikkatimi direkt o logo çekti zaten

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motorplastı sıkıp hiç silmeden 2 gün sonraki durumu şu şekilde

Basit uygulama ve silmeden parlak finish kısmını başarıyla geçti. Kolayca en kıyı köşe yerlere homojen dağıldı parlak finish verdi. Şimdi sırada toza toprağa dayanımı ve ömrü var :) eğer toz toplamadan da 2 hafta dayanırsa stoklayacağım motorplast'ı

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir

Basit uygulama ve silmeden parlak finish kısmını başarıyla geçti. Kolayca en kıyı köşe yerlere homojen dağıldı parlak finish verdi. Şimdi sırada toza toprağa dayanımı ve ömrü var :) eğer toz toplamadan da 2 hafta dayanırsa stoklayacağım motorplast'ı

Hocam 2 gündür bu şekilde mi duruyor gerçekten 2 günde hiç toz almadıysa ben stok yapayım çünkü benim seramikli araba bile 2 günde toz oluyor

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam 2 gündür bu şekilde mi duruyor gerçekten 2 günde hiç toz almadıysa ben stok yapayım çünkü benim seramikli araba bile 2 günde toz oluyor
Yok hocam,malum 2 gündür sokağa çıkma yasağı vardı. cuma akşamı sıktım fotodaki siyah tüm yerlere. bugün öğlen de bu fotoları çektim,hiçbir şekilde silmedim müdahale etmedim. araç garajda yattı 2 gün yani. bu hafta bahçe işleri var biraz, haftasonuna doğru fotoları atacağım yine.Ama şahsen ümitliyim motor içi gösterdiği performans sonrası.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yok hocam,malum 2 gündür sokağa çıkma yasağı vardı. cuma akşamı sıktım fotodaki siyah tüm yerlere. bugün öğlen de bu fotoları çektim,hiçbir şekilde silmedim müdahale etmedim. araç garajda yattı 2 gün yani. bu hafta bahçe işleri var biraz, haftasonuna doğru fotoları atacağım yine.Ama şahsen ümitliyim motor içi gösterdiği performans sonrası.
Abi bende baya bir ümitliyim ama uv ışınlarından korur mu ? Elimde dış plastik koruyucu yok şu sıralar da alamıyacağım, ilerleyen günlerde dış temizlik yaptığımda motorplast sıksam sıkıntı olur mu ki ?

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi bende baya bir ümitliyim ama uv ışınlarından korur mu ? Elimde dış plastik koruyucu yok şu sıralar da alamıyacağım, ilerleyen günlerde dış temizlik yaptığımda motorplast sıksam sıkıntı olur mu ki ?
Kardeşim o konuda hiç bilgim yok inan ki. Hani şu an yaptığım yorum sadece parçaya verdiği renk ve parlaklık üzerine. Ayrıca araç kapalı garajda durduğu için güneş altındaki tepkisini malesef tam anlamıyla ölçme şansım olmuyor. Dediğim gibi Koch nmpc de kullanıyordum ama bu ürün daha parlak final verdi, uygulama kolaylığı karşılaştırma bile yapılamaz derecede. Yapacağın yer ufak bir bölmeyse istersen sen de deneyimle, güneş altındaki tepkisini de öğrenmiş olalım. Beyaz beyaz olacak kadar sıkmıştım fazla geldi gibi ama sen sadece yüzeye değecek kadar sık istersen

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Kardeşim o konuda hiç bilgim yok inan ki. Hani şu an yaptığım yorum sadece parçaya verdiği renk ve parlaklık üzerine. Ayrıca araç kapalı garajda durduğu için güneş altındaki tepkisini malesef tam anlamıyla ölçme şansım olmuyor. Dediğim gibi Koch nmpc de kullanıyordum ama bu ürün daha parlak final verdi, uygulama kolaylığı karşılaştırma bile yapılamaz derecede. Yapacağın yer ufak bir bölmeyse istersen sen de deneyimle, güneş altındaki tepkisini de öğrenmiş olalım. Beyaz beyaz olacak kadar sıkmıştım fazla geldi gibi ama sen sadece yüzeye değecek kadar sık istersen
Teşekkürler abi, küçük bir bölümünde deniyim çünkü şu sıralar cebimden 50-100 tl çıkmasını istemiyorum. 2 hafta sonra en uygun plastik korumadan alıcam, olmadı forumda birisi AB pink sheen sürmüştü sıkıntı olmamış onu süriyim bende.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Çok iyi gözüküyor. Dayanımı, toz durumunu takibe devam

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
2 gün sonra motorplast ve genel durumu paylaşmak istedim. Difüzörde Lastiğe en yakın ince köşelere sanırım fısfıslamamışım, 5 - 6 cm lik alanda renk farkı görülüyor :D farkında olmadan ürünsüz vs motorplastlı testi de oldu. Dün yine bahçeye gidildi, toprak yolda bekledi vs araç. Toz olarak araç camlarında falan toz vardı ama motorplast olan difüzör ve ön ızgaralarda toz göremedim. Renk olarak da parlaklık yerini doygun bir mat siyahlığa bırakmış. Şu ana kadar tam istediğim gibi gidiyor motorplast :)

Yıkamadan sonra yapamadığım endurance ile lastik parlatma ve cam kenarı silikonlara Koch nmpc uygulamasını yaptım. Camların tekrar flowey S3 ile geçtim. Ek olarak Jantlara da Koch pw fısfıslayıp bezle sildim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeğine sağlık abi, bende senden cesaret bularak ön ızgaraya motorplast sıkıcam. Eğer çok toz çekerse apc ile temizlerim.:)

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
2 gün sonra motorplast ve genel durumu paylaşmak istedim. Difüzörde Lastiğe en yakın ince köşelere sanırım fısfıslamamışım, 5 - 6 cm lik alanda renk farkı görülüyor :D farkında olmadan ürünsüz vs motorplastlı testi de oldu. Dün yine bahçeye gidildi, toprak yolda bekledi vs araç. Toz olarak araç camlarında falan toz vardı ama motorplast olan difüzör ve ön ızgaralarda toz göremedim. Renk olarak da parlaklık yerini doygun bir mat siyahlığa bırakmış. Şu ana kadar tam istediğim gibi gidiyor motorplast :)

Yıkamadan sonra yapamadığım endurance ile lastik parlatma ve cam kenarı silikonlara Koch nmpc uygulamasını yaptım. Camların tekrar flowey S3 ile geçtim. Ek olarak Jantlara da Koch pw fısfıslayıp bezle sildim.

Eline sağlık hocam senin sayende tüm forum ızgaralara motorplas bağımlısı olcak

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Emeğine sağlık abi, bende senden cesaret bularak ön ızgaraya motorplast sıkıcam. Eğer çok toz çekerse apc ile temizlerim.:)
ufak bir kısımda dene bakalım ama uv konusu düşündürüyor beni :D
Eline sağlık hocam senin sayende tüm forum ızgaralara motorplas bağımlısı olcak
çok teşekkür ederim. Bu hafta bikaç kez daha yine toz toprak yola girip çıkacsk araç. Orda da yine bu performans devam ederse 1 lt daha alacağım üründen. Uv konusu muamma, korur korumaz bilen birisi aydınlatırsa sevinirim :) ama dediğim gibi gerek renk gerekse toz tutmama anlamında güzel iş yapıyor. Aracın kaporta kısmında tozlar varken uygulama yaptığım yerlerde toz göremedim aracın alt kısımları olmasına rağmen

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Emeğinize elinize sağlık, gayet başarılı duruyor, sonraki yıkamada yapılacaklar listesine eklendi :D

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@mustafacagri, mustafa çok şanslı bir gol, tekrar eline sağlık. MP fısfıslamayı unuttuğun yer sol egzos ucunun sol üstünde kalan kısım mı ? orada bir solgunluk var. eğer orası ise çok fark etmiş MP.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motorplast ı merakla takipteyim. Performansı bekleneni verirse yeni bir ortak alım düşünülebilir.
tekrar ortak alım olursa şimdiden girebilirim :D
@mustafacagri, mustafa çok şanslı bir gol, tekrar eline sağlık. MP fısfıslamayı unuttuğun yer sol egzos ucunun sol üstünde kalan kısım mı ? orada bir solgunluk var. eğer orası ise çok fark etmiş MP.
bakalım şanslı bir gol gibi ama VAR'a takılmazsak iyi :D sol egzoz ucu üstü fotodaki parlamadan sanırım öyle çıkmış sanırım, yine inince detaylıca bakarım. difüzörün sağ ucu tekere en yakın olan ince kısımda 2 - 3 cm kadar alana sıkmamışım ora baya gözüme batmıştı. Orada bir matlık var gözlemlediğim kadarıyla

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yan kısımda inşaat olunca olduğu gibi toz kaplamış aracı :( gece de sanırım ufak bir yağmur yağmış, lokal şekilde tavanda su vardı :D toz kaplı olduğunu düşündüğüm yüzeyde boncuklanma nasıl?