Arkadaşlar merhaba. Bir dolu işin gücün arasında sonunda UHP4 yani bluetooth modülü aktivasyonunu bitirdim
O da beni bitirdi tabi. İlk aldığım modül bozuk çıktı, aslında anlamalıydım en baştan bozuk olduğunu ama kodlama sonrası çalışır düşüncesi ile iade etmek istemedim. Zaten üzerinden çok zaman geçmişti, aylar sonra iade etmek için uğraşmak bana göre etik olmazdı. Bu bana ders oldu

O modülü bir şekilde tamir edip kurtarıp, kullanılır hale getirmek için boş bir vakitte ayrıca araştırma yapacağım.
Ayrıca kodlama yaparken fark ettim ama saat geç olunca üzerinde duramadım. Sesli komut gibi bir özellik daha eklendi bu konuya tam vakıf değilim, bilmiyorum. Çünkü direksiyon tuşlarından birisinin fonksiyonu değişti. Bahsettiğim bu direksiyondaki tuş radyo, aux ve cd arasında gezinmek içindi artık ona bastığınızda sesli komut aktif oluyor ve sesli komut gelmeyince bir süre sonra yardım etmek için size neler yapabileceğinizi örneklerle açıklıyor. Hatırladığım şunlar: Rehbere kayıtlı birisinin adını söylediğinizde ya da numarayı söylediğinizde o kişiyi ya da numarayı arıyor yardım komutu geldiğinde daha da detaylı anlatıyor. Başka bir iki şey daha sesli olarak yapılıyor ama denemek lazım, muhtemelen cd aux ve radyo arası geçişler, şarkı atlatma ve kanal arama gibi şeyler sesli komut ile olabilir artık çünkü kullanım kılavuzunda bu konu ile ilgili hiç bir yazı yazmıyor (İngilizce ya da Almanca olarak konuşmak lazım çünkü o seçenekleri gördüm sanırım ama kesin olarak şundan eminim, Türkçe yoktu

Bu proje de başarı ile bitmiş olup bir sonraki projede görüşmek üzere. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim
Not: Hırsızlık kilidini kırmak için daha da profesyonel bir yardım alarak çözdüm. Artık güvenlik bekleme süresi de sonsuza kadar iptal oldu
Not2: Android telefonlardan kaynaklı UHP4 de bir bağlantı problemi olduğu için GM yeni bir dosya hazırlamış ve bu güncelleme ile bağlantı problemi giderilmiş. O güncelleme dosyası da yüklendi.