Nobran'ın Günlüğü Rutin Temizlik, Ürün Denemeleri, Bakım ve Tadilat Uygulamaları

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Vay be ne kadar kötü olmuş. Benim moralim bozuldu. Hem o kadar para ver hem kargo bekle, hem araştır hem kd çözmeye uğraş valla ben basardım tekmeyi onunla geçmiş olsun. İnşallah çözülür

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Emeğine sağlık Muzaffer boncuklar gayet güzel duruyor. Bende Polisaj makinası shine mate aldım Uygun ped kombinasyonu ile iyi işler çıkaracağa benziyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler Süleyman abi bende yakın zamanda o makineden alacağım gibi gözüküyor :) Seninki epey uyguna gelmiş ya da fiyatı zamlandı :D
Vay be ne kadar kötü olmuş. Benim moralim bozuldu. Hem o kadar para ver hem kargo bekle, hem araştır hem kd çözmeye uğraş valla ben basardım tekmeyi onunla geçmiş olsun. İnşallah çözülür
Çözdüm Hurşit abi şu an çalışıyor canavar gibi :) Bunun kodlaması biraz daha farklıymış ama çözdüm sonunda :)
Abi sende bu azim ve inanmışlık varken bluetooth modülünü sıfırdan üretirsin gerekirse ama o özelliği aktif edersin :) Payımıza düşen her ne olursa seve seve destek oluruz :D
Eyvallah üstadım çok teşekkür ederim düşünmen bile yeter :) Bluetooth modülünü çalıştırdım biraz önce, şimdi aşağıya fotoğrafları atacağım :)

Emeğine sağlık .. aynı makine var.. çok memnunum hafif, ergonomik...
Bende o makineden alacağım sanırım :)

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara

Arkadaşlar merhaba. Bir dolu işin gücün arasında sonunda UHP4 yani bluetooth modülü aktivasyonunu bitirdim :)

O da beni bitirdi tabi. İlk aldığım modül bozuk çıktı, aslında anlamalıydım en baştan bozuk olduğunu ama kodlama sonrası çalışır düşüncesi ile iade etmek istemedim. Zaten üzerinden çok zaman geçmişti, aylar sonra iade etmek için uğraşmak bana göre etik olmazdı. Bu bana ders oldu :) O modülü bir şekilde tamir edip kurtarıp, kullanılır hale getirmek için boş bir vakitte ayrıca araştırma yapacağım.

Ayrıca kodlama yaparken fark ettim ama saat geç olunca üzerinde duramadım. Sesli komut gibi bir özellik daha eklendi bu konuya tam vakıf değilim, bilmiyorum. Çünkü direksiyon tuşlarından birisinin fonksiyonu değişti. Bahsettiğim bu direksiyondaki tuş radyo, aux ve cd arasında gezinmek içindi artık ona bastığınızda sesli komut aktif oluyor ve sesli komut gelmeyince bir süre sonra yardım etmek için size neler yapabileceğinizi örneklerle açıklıyor. Hatırladığım şunlar: Rehbere kayıtlı birisinin adını söylediğinizde ya da numarayı söylediğinizde o kişiyi ya da numarayı arıyor yardım komutu geldiğinde daha da detaylı anlatıyor. Başka bir iki şey daha sesli olarak yapılıyor ama denemek lazım, muhtemelen cd aux ve radyo arası geçişler, şarkı atlatma ve kanal arama gibi şeyler sesli komut ile olabilir artık çünkü kullanım kılavuzunda bu konu ile ilgili hiç bir yazı yazmıyor (İngilizce ya da Almanca olarak konuşmak lazım çünkü o seçenekleri gördüm sanırım ama kesin olarak şundan eminim, Türkçe yoktu :komik::)

Bu proje de başarı ile bitmiş olup bir sonraki projede görüşmek üzere. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim :)

Not: Hırsızlık kilidini kırmak için daha da profesyonel bir yardım alarak çözdüm. Artık güvenlik bekleme süresi de sonsuza kadar iptal oldu :)

Not2: Android telefonlardan kaynaklı UHP4 de bir bağlantı problemi olduğu için GM yeni bir dosya hazırlamış ve bu güncelleme ile bağlantı problemi giderilmiş. O güncelleme dosyası da yüklendi.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Muzaffer hocam sonunda emeklerinin karşılığını almışsın iyi günlerde kullan
Senin kadar sevindim olmasına :sırıtan1:

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Muzaffer hocam sonunda emeklerinin karşılığını almışsın iyi günlerde kullan
Senin kadar sevindim olmasına :sırıtan1:
Allah razı olsun üstadım çok teşekkür ederim :) Bişeyler yaptıkça ve çalıştığını gördükçe, bunu ben yaptım demenin verdiği tarifi olmayan bir haz oluşuyor insana :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
O kadar uğraştan sonra o modülün bozuk çıkmasına çok üzüldüm. Ben yerinde olsaydım sinirden paramparça ederdim. Neyse, sonudna mutlu son olmuş :)
Emeğine, paylaşımına sağlık :) @Nobran

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kardesim yine Harika bir is cikarmisin (İskitler Sanayine gerek kalmadi ohh :)) siradakini beklemedeyiz

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
O kadar uğraştan sonra o modülün bozuk çıkmasına çok üzüldüm. Ben yerinde olsaydım sinirden paramparça ederdim. Neyse, sonudna mutlu son olmuş :)
Emeğine, paylaşımına sağlık :) @Nobran
Teşekkürler Hakan abi :) Parça parça kırmayı hak edecek kadar beni de sinirlendirdi gerçekten lakin nihayetinde ithal mal olduğu için de kırmaya kıyamadım. Bugün birkaç telefon görüşmesi yaptım karşıdakilere de özellikle sordum ses nasıl geliyor diye. Herhangi bir problem yok gayet net gidiyormuş sesim. Tabi bir de tam tersi olacak şekilde tecrübe etmek istiyorum.

Elinden bir uçan bir kaçan demiştim ama sanırım kaçamıyor da:)
Onur abi sağolasın. Evelallah kafaya koyunca o iş bitmiş sayılıyor zaten :)

Kardesim yine Harika bir is cikarmisin (İskitler Sanayine gerek kalmadi ohh :)) siradakini beklemedeyiz
İskitleri bıraktım abi yeni mekanım artık Gültepe mahallesi, saat 06-18 arası beklerim Çinçin' in altı konum atayım çay kahve içmeye beklerim :komik: Yalnız bir asma ağacı var mahallede, ya kesecem ya da yakacam az kaldı :deli:

Alpin0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Arkadaşlar merhaba. Bir dolu işin gücün arasında sonunda UHP4 yani bluetooth modülü aktivasyonunu bitirdim :)

O da beni bitirdi tabi. İlk aldığım modül bozuk çıktı, aslında anlamalıydım en baştan bozuk olduğunu ama kodlama sonrası çalışır düşüncesi ile iade etmek istemedim. Zaten üzerinden çok zaman geçmişti, aylar sonra iade etmek için uğraşmak bana göre etik olmazdı. Bu bana ders oldu :) O modülü bir şekilde tamir edip kurtarıp, kullanılır hale getirmek için boş bir vakitte ayrıca araştırma yapacağım.

Ayrıca kodlama yaparken fark ettim ama saat geç olunca üzerinde duramadım. Sesli komut gibi bir özellik daha eklendi bu konuya tam vakıf değilim, bilmiyorum. Çünkü direksiyon tuşlarından birisinin fonksiyonu değişti. Bahsettiğim bu direksiyondaki tuş radyo, aux ve cd arasında gezinmek içindi artık ona bastığınızda sesli komut aktif oluyor ve sesli komut gelmeyince bir süre sonra yardım etmek için size neler yapabileceğinizi örneklerle açıklıyor. Hatırladığım şunlar: Rehbere kayıtlı birisinin adını söylediğinizde ya da numarayı söylediğinizde o kişiyi ya da numarayı arıyor yardım komutu geldiğinde daha da detaylı anlatıyor. Başka bir iki şey daha sesli olarak yapılıyor ama denemek lazım, muhtemelen cd aux ve radyo arası geçişler, şarkı atlatma ve kanal arama gibi şeyler sesli komut ile olabilir artık çünkü kullanım kılavuzunda bu konu ile ilgili hiç bir yazı yazmıyor (İngilizce ya da Almanca olarak konuşmak lazım çünkü o seçenekleri gördüm sanırım ama kesin olarak şundan eminim, Türkçe yoktu :komik::)

Bu proje de başarı ile bitmiş olup bir sonraki projede görüşmek üzere. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim :)

Not: Hırsızlık kilidini kırmak için daha da profesyonel bir yardım alarak çözdüm. Artık güvenlik bekleme süresi de sonsuza kadar iptal oldu :)

Not2: Android telefonlardan kaynaklı UHP4 de bir bağlantı problemi olduğu için GM yeni bir dosya hazırlamış ve bu güncelleme ile bağlantı problemi giderilmiş. O güncelleme dosyası da yüklendi.
Hayırlı olsun abi :) Şimdi sıra cam tavanda :kahkahaa::kahkahaa:

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar.

Arabaya kompresörlü buzdolabı aldım!

Bir süredir araba için torpido soğutma ile buzdolabı arasında gidip geliyordum.

Soğutmalı torpidoyu kısa sürede eledim.
Buzdolabını ise İlk etapta kendim yapmak istedim burada peltierli, kompresörlü, amonyaklı LPG li sistemlerderken peltier ve amonyaklı sistemi de eleyip en sağlam olan kompresörlü sisteme karar kıldım. Kompresörlü sistemin projesi üzerinde maliyet çıkarırken fark ettim ki 12 volt ekovat, kondenser evoparator, termostat, buharlaştırıcı ve kurutucu filtresi kablosu ve ıvır zıvır derken astarı yüzünden pahalıya gelecekti. Hazır kurulu dolaplara bakarken de 220v ile çalışan minibar ve tezgâh üstü dolaplara da baktım ancak bunlar da araba için uygun değil çünkü sarsıntılı ortamda çalışmaya uygun değiller. Aldığım dolap 18 litre iç hacme sahip. Dış ortamdan bağımsız 10 derece ile -22 derece arasında soğutup/dondurabilen bir dolap ve tüm bunları maksimum 70w harcayarak yapıyor. Kendi içinde 3 modu akü korumasi ve 1 adet de usb çıkışı var.

Peltierli dolap ile bunu yapacak olsanız en az 1000w lik bir sistem kurmanız gerekir ki arabanın elektrik tesisatına yazık olur. Lafı çok uzatmadan fotoğraflara geçelim :)

Kondenserde tek fan olmasına rağmen evoparatorde 15 dk içinde buzlanma başlıyor ancak bu süreyi az daha kısaltmak için kondensere 1 fan daha eklemek istiyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Hayırlı olsun abi, güzel günlerde keyifle kullanırsın dilerim. Bizdeki Polo anahtarı kontak yuvasından çektikten belli bir süre sonra araçtaki elektriği kesiyor, radyo vs kapanıyor doğal olarak. Hiç denemedim ama sanıyorum çakmaklığa giden elektrik de kesiliyordur. Dolayısıyla araç çalışmadığı zamanlarda kullanmak pek mümkün olmayacak gibi geldi kendi açımdan. Cors' da durum nedir acaba, sen kesin bunun hesabını da yapmışsındır diye düşünüyorum :)

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hayırlı olsun abi, güzel günlerde keyifle kullanırsın dilerim. Bizdeki Polo anahtarı kontak yuvasından çektikten belli bir süre sonra araçtaki elektriği kesiyor, radyo vs kapanıyor doğal olarak. Hiç denemedim ama sanıyorum çakmaklığa giden elektrik de kesiliyordur. Dolayısıyla araç çalışmadığı zamanlarda kullanmak pek mümkün olmayacak gibi geldi kendi açımdan. Cors' da durum nedir acaba, sen kesin bunun hesabını da yapmışsındır diye düşünüyorum :)
Geçen yıl gerçekten bu tip bir dolaba ihtiyaç doğdu. O zaman alamamıştım. Peltierli dolap da işime yaramayacağı için hiç yanaşmadım. Başka şeyler öncelikli olunca rafa kalktı. Benim tatil sezonu yaklaşırken denk getirip kapatıverdim defterini çok teşekkür ederim :)

Bendeki de seninki gibi bir süre sonra kolay elektrik alınabilecek yerlerdeki elektriği tümden kesiyor. Zaten çakmak soketindeki elektriği de kontağı kapatır kapatmaz kesiyor. Araca daimi olarak bağlama gibi bir niyetim olmamakla beraber, araca geçmeden önce biraz 220volt ile çalıştırıp soğuduktan sonra araçtaki çakmak soketinden devam ettirme niyetim var. Herhangi bir kamp/karavan tecrübesi yaşamadım ama firma görevlisi ile konuşurken 100-150w lık güneş paneli ile çalıştıranların olduğunu söyledi.

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Başlığa bir güncel daha çekmek istiyorum. Dün, yani 02.08 benim doğum günümdü :)

Yazdım mı hatırlamıyorum ama geçtiğimiz aylarda ön cama polisaj yaparken makinenin sargıları yanınca çalışmaz hale geldi. Bende bunun tamiri ile uğraşmam diyerek çöpe atmıştım :komik:

Hanım BAUHAUS' tan bu makineyi bugün hediye olarak almış. Evdeki aletlerin çoğunun Bosch olmasından mütevellit gene Bosch' un makinesini alacakken reyon görevlisi Dewalt ya da Makita önerisinde bulunmuş tabi hanım bu markaları haliyle bilmediği için internetten araştırma yaparken bizim forumu görüp girmiş. Buradan yönetime sesleniyorum ip çakışması oldu diye ban atmayın :komik:

Dewalt hakkındaki güzel yorumları görünce de alıp gelmiş. Bir süreliğine yeni bir makine alma işini rafa kaldırmıştım Dewalt i görünce duygulanmadım değil. Buyrun gece vakti taze bir fotoğraf gelsin :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Başlığa bir güncel daha çekmek istiyorum. Dün, yani 02.08 benim doğum günümdü :)

Yazdım mı hatırlamıyorum ama geçtiğimiz aylarda ön cama polisaj yaparken makinenin sargıları yanınca çalışmaz hale geldi. Bende bunun tamiri ile uğraşmam diyerek çöpe atmıştım :komik:

Hanım BAUHAUS' tan bu makineyi bugün hediye olarak almış. Evdeki aletlerin çoğunun Bosch olmasından mütevellit gene Bosch' un makinesini alacakken reyon görevlisi Dewalt ya da Makita önerisinde bulunmuş tabi hanım bu markaları haliyle bilmediği için internetten araştırma yaparken bizim forumu görüp girmiş. Buradan yönetime sesleniyorum ip çakışması oldu diye ban atmayın :komik:

Dewalt hakkındaki güzel yorumları görünce de alıp gelmiş. Bir süreliğine yeni bir makine alma işini rafa kaldırmıştım Dewalt i görünce duygulanmadım değil. Buyrun gece vakti taze bir fotoğraf gelsin :)

Aha Bir Devalt la Profesyonel detayci daha aramiza katildi :komik: Gule gule kullan kardesim Surprizler her zaman güzeldir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Hayırlı olsun Muzocum. Ne güzel bir hediye. Helal olsun yengeye :alkıssx:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Hayırlı olsun aynı zamanda yeni yaşın kutlu olsun abi. Hediye gerçekten çok ince düşünülmüş ve nokta atışı olmuş, Allah her detaycıya böyle eş nasip etsin diyeyim :)