Nobran'ın Günlüğü Rutin Temizlik, Ürün Denemeleri, Bakım ve Tadilat Uygulamaları

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Maşallah abi bendede buna benzer fikirlerle bekleyen polo var kendimide senin fikirleri beğenirken buldum.
Güle güle bin
Kaşındırıtıyorsun valla:alisveris:

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şaşmaz da çözülemeyecek iş yok gerçekten çok kaliteli ustalar var gerçekten işin çözülmesi sevindim ama ucu baya açık bir olay olmuş diğer özellikler eklenebilirse çıkma parçalarla baya dolu dolu bi araç olur çokta keyifli olur biraz keş olunca proje devam inş beklemedeyim şimdiden kesene bereket diyelim ellerine sağlık :)
Çok teşekkür ederim üstadım bakalım dediğiniz gibi ucu açık bir durum oldu artık çıkmacılarda yatar kalkar sabahlarım

SM-J710GN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Maşallah abi bendede buna benzer fikirlerle bekleyen polo var kendimide senin fikirleri beğenirken buldum.
Güle güle bin
Kaşındırıtıyorsun valla:alisveris:
Teşekkür ederim dostum, ben kaşınmazsam sen kaşınmazsan kim kaşınacak Sana da başarılar dilerim şimdiden takipcinim

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Süpersiniz Hocam. saydıklarınızın arasında en afillisi AFL far olurdu muhtemelen.
Afl far şu haliyle takılıyor muhtemelen afl farları elime para geçince alır takarım onlar dursun hiç yoktan mercekli far Gerekli tesisatı da zamanla çeker eksik ne varsa tamamlayıp otomatik hareket etmeye başladıkları gün xenona da geçip bitiririm ama keşke elimde para olsa 1 günlük iş ya var ya yok Para kadar lanet bir şey yok

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık muzo bu boya işine ufaktan girmeye başladın hadi hayırlısı çok pis iştir kafayı üşütme aman ha :D
Şimdi bu uygulamayı paylaşıyorum ama arka planında olanı biteni anlatsam sayfa sayfa anlatmak zorunda kalırım. Biliyorsun bende mekan yok sokakta yapıyorum herşeyi. Son kat verniği attıktan sonra böcek yapıştı verniğe. Onu alayım derken boyayı bozdum. Kurudu lokal yapayım dedim. Lokal yaparken de boya diğer tarafları bozdu. Komple kurumasını bekledim baştan plastiğe kadar zımpara atıp tekrar astar boya vernik attım. Boya işi gerçekten çok pis iş, stresi çok. Sanayici elin malı diye özenerek yapmıyormuş. Ama şunu anladım dostum yapılan işin tamamına 100 dersek bu işin 10u malzemenin kalitesi geri kalanı işçilikmiş. Boya düzeltme yaparken malzemenin kalitelisi kendini belli ediyor ne kadar iyi olursan ol malzemenin kötüsü denk gelirse bir yerden sonra işçiliğin önemi çok kalmıyor malzeme o kadar çünkü, ama boya öyle değil ortaya ne çıkacağı tamamen sana bağlı. Vezir olmak isteyen vezir oluyor rezil olmak isteyen rezil oluyor

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Şimdi bu uygulamayı paylaşıyorum ama arka planında olanı biteni anlatsam sayfa sayfa anlatmak zorunda kalırım. Biliyorsun bende mekan yok sokakta yapıyorum herşeyi. Son kat verniği attıktan sonra böcek yapıştı verniğe. Onu alayım derken boyayı bozdum. Kurudu lokal yapayım dedim. Lokal yaparken de boya diğer tarafları bozdu. Komple kurumasını bekledim baştan plastiğe kadar zımpara atıp tekrar astar boya vernik attım. Boya işi gerçekten çok pis iş, stresi çok. Sanayici elin malı diye özenerek yapmıyormuş. Ama şunu anladım dostum yapılan işin tamamına 100 dersek bu işin 10u malzemenin kalitesi geri kalanı işçilikmiş. Boya düzeltme yaparken malzemenin kalitelisi kendini belli ediyor ne kadar iyi olursan ol malzemenin kötüsü denk gelirse bir yerden sonra işçiliğin önemi çok kalmıyor malzeme o kadar çünkü, ama boya öyle değil ortaya ne çıkacağı tamamen sana bağlı. Vezir olmak isteyen vezir oluyor rezil olmak isteyen rezil oluyor

İşin içine detaylı şekilde girince anlamışsın. Ufacık parçada saatlerim gitti fakat müşteri için o belkide bir saatlik iş gibi görünüyor. Azımsanacak bir iş değil gerçekten kolay gelsin şimdiden takıldığın her noktayı sor :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık muzaffer bu işin devamı gelir

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık muzaffer bu işin devamı gelir

Rahat durmak bana ters abi elimin altındaki şeyi geliştirebildiğim kadar gitmek isterim

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yeni bir uygulama ile devam etmeye devam ediyoruz

Bugün araca opc den çıkma cid ekran ve dvd 100 navi taktım. 3 tip ekran var Corsalarda birincisi 2 satır olan tid ekran diğeri büyük gid ekran ve bu da renkli olan cid ekran. Cid ekranlar hint kumaşı gibi zor bulunuyor tabi. Ana ünitede de değişiklik yaptım. Dvd 100 navi ye geçtim. Bunun içinde 6 lı cd changer ve usb girişi var ama benim arabada usb soketi yok onu alınca usb aktif olacak. Cd30 mp3 e göre ses kalitesinde de bir miktar artış var. Unutmadan söylemek istiyorum orijinal gps anteni yok maalesef. Orijinal tavana takılan antenten bulursam eğer takacağım. İnterface de bulursam, geri vites kamerası ve video falan izlenebilir duruma gelecek. Şuan için bu değişiklik ile beraber araca yol bilgisayarı özelliği de eklenmiş oldu.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yeni bir uygulama ile devam etmeye devam ediyoruz

Bugün araca opc den çıkma cid ekran ve dvd 100 navi taktım. 3 tip ekran var Corsalarda birincisi 2 satır olan tid ekran diğeri büyük gid ekran ve bu da renkli olan cid ekran. Cid ekranlar hint kumaşı gibi zor bulunuyor tabi. Ana ünitede de değişiklik yaptım. Dvd 100 navi ye geçtim. Bunun içinde 6 lı cd changer ve usb girişi var ama benim arabada usb soketi yok onu alınca usb aktif olacak. Cd30 mp3 e göre ses kalitesinde de bir miktar artış var. Unutmadan söylemek istiyorum orijinal gps anteni yok maalesef. Orijinal tavana takılan antenten bulursam eğer takacağım. İnterface de bulursam, geri vites kamerası ve video falan izlenebilir duruma gelecek. Şuan için bu değişiklik ile beraber araca yol bilgisayarı özelliği de eklenmiş oldu.

Bunlar meşakkatli işler. Ben de bir zamanlar essentia opel astram için bu tip şeyler planlamıştım. Sonrasında uğraşmamış ve bırakmıştım.

Ellerinize sağlık :alkis:

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Elinize sağlık,çok başarılı olmuş.Bu tarz upgrade ler baya bi bilgi ve beceriklilik ister.Arac elektronigi ve kodlamayla uğraşanlar bi ton para alıyolar bu tarz işler icin

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Nobran, bey elinize saglık. Bence çok şık olmuş. Güzel günlerde olsun iyi detaylar.

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bunlar meşakkatli işler. Ben de bir zamanlar essentia opel astram için bu tip şeyler planlamıştım. Sonrasında uğraşmamış ve bırakmıştım.

Ellerinize sağlık :alkis:
Zevkli geliyor bana hocam artık her proje. Farklı problemleri beraberinde getiriyorlar düşünüp kafa yoruyorsun ben nerede neyi eksik yaptım diye

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık,çok başarılı olmuş.Bu tarz upgrade ler baya bi bilgi ve beceriklilik ister.Arac elektronigi ve kodlamayla uğraşanlar bi ton para alıyolar bu tarz işler icin
Çok istiyorlar hocam maalesef, alacağız onların elinden mesleklerini inşallah

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Nobran, bey elinize saglık. Bence çok şık olmuş. Güzel günlerde olsun iyi detaylar.
Detaya bu aralar elde olmayan şeylerden dolayı biraz ara verdim hocam ama yüzey düzgün sayılır ince bir pasta ile temizlik polisajı yaptıktan sonrası jilet gibi yaparım gene yoksa rutin temizlikler devam ediyor, pis arabaya binemiyorum resmen, teşekkür ederim

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık muzaffer gayet güzel olmuş..