Nobran'ın Günlüğü Rutin Temizlik, Ürün Denemeleri, Bakım ve Tadilat Uygulamaları

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
eline saglık muzaffer tuning işi senden sorulur kardeşim:alkis:
Recep abi çok teşekkür ederim bütün çalışmalarımı orijinale sadık kalarak yapıyorum bende apaçi stil iş olmaz zaten onlar da anlamaz pek bu işleri

SM-J710GN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yeni bir uygulama daha paylaşayım

Geçenlerde tekrar araç kamerası aldım. Eski kameram g90 7s di ama bozuldu. Bu kamera ise viofo a129.

Bunu daha profesyonel monte etmek için tavam döşemesini söktüm. Sökmüşken yıkayayım. Hatta bir de tavana yalıtım yapayım dedim ve başladım. Tavanda ilk kat bitüself ikinci kat akustik sünger kullandım. İkisini birbirine de dış cephe yalıtımlarında kullanılan yapıştırıcı ile yapıştırdım (kokusuz). Bence sonuç güzel oldu kapıları sökersen kapılara ve tabana da yapacağım.

Kameranın yerel WiFi özelliği ile 15 20 metreye kadar ortamın durumuna göre bağlantı kurup kendi uygulaması üzerinden görüntüleri telefona aktarıp ayrı zamanda canlı izleme özelliği de var. Ayrıca park kiti de kullandığım için araç park halinde mi yoksa çalışıyor mu bunu algılayıp ona göre hızlandırılmış yada normal olarak 7/24 çekim yapabiliyor.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Yeni bir uygulama daha paylaşayım

Geçenlerde tekrar araç kamerası aldım. Eski kameram g90 7s di ama bozuldu. Bu kamera ise viofo a129.

Bunu daha profesyonel monte etmek için tavam döşemesini söktüm. Sökmüşken yıkayayım. Hatta bir de tavana yalıtım yapayım dedim ve başladım. Tavanda ilk kat bitüself ikinci kat akustik sünger kullandım. İkisini birbirine de dış cephe yalıtımlarında kullanılan yapıştırıcı ile yapıştırdım (kokusuz). Bence sonuç güzel oldu kapıları sökersen kapılara ve tabana da yapacağım.

Kameranın yerel WiFi özelliği ile 15 20 metreye kadar ortamın durumuna göre bağlantı kurup kendi uygulaması üzerinden görüntüleri telefona aktarıp ayrı zamanda canlı izleme özelliği de var. Ayrıca park kiti de kullandığım için araç park halinde mi yoksa çalışıyor mu bunu algılayıp ona göre hızlandırılmış yada normal olarak 7/24 çekim yapabiliyor.

İşte bu tavan olayından arka kamerayı almamıştım :) Ellerine sağlık. Sigorta bağlantısını da yaptın mı cihazın?

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
İşte bu tavan olayından arka kamerayı almamıştım :) Ellerine sağlık. Sigorta bağlantısını da yaptın mı cihazın?
Onun fotoğrafını eklemeyi unutmuşum çok iyi hatırlattınız hocam Sigorta çoklayıcı ile aldım elektriği şu şekilde. Sarı kablo kontak açınca elektrik veren bir sigortaya bağlı. Kırmızı kablo ise daimi elektrik veren bir kabloya bağlı

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık muzaffer sen bu işi biliyorsun.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Vakit kaybetmeden bir uygulama daha paylaşayım. Bu seferki uygulama farklı bir amaca hizmet edecek Airbush seti yaptım. Kompresör motorunu hurdacıdan aldım çalışmıyordu söküp dağıttım nesi eksikse tamamladım çalışır hale getirdim kablolarını çektim yataklarını sargılarını elden geçirdim detaycı olduğumuz için temizledim vs şimdi canavar gibi. Bir tane manometreli 1/4 inç regülatörü T şeklinde bağladım airbrush ise 1/8 inç olduğu için regülatör ile bağlantısını da 1/4 1/8 orantılı nipel ile yaptım. Regülatörü bağladığım T nin diğer ucuna da bir tane emniyet valfi kullandım ki airbrush çalışmadığı zaman havayı basmaya devam edip hortum patlamasın, gereksiz hava valften çıksın gitsin. Hepsinin bir ayarı var uyumlu çalışması için bu ayarları optimize etmek gerek. Sabah eksik olan son parçam da gelince kara düzen airbrusha su koyup çalıştırdım. Pistonlu kompresör olmasına rağmen kabaca bir ayar yapınca sabit debide hava vermeye başladı. Ufak tefek çizikleri düzeltmek için kullanacağım. Şuan sadece Almanyadan orijinal fabrika boyasının gelmesini bekliyorum. Geldikten sonra bir uygulama paylaşımı daha yaparım Video da çektim bir tane onu da YouTube ye yükleyince eklerim.

allper8

Amatör Detaycı
Üye
Vakit kaybetmeden bir uygulama daha paylaşayım. Bu seferki uygulama farklı bir amaca hizmet edecek Airbush seti yaptım. Kompresör motorunu hurdacıdan aldım çalışmıyordu söküp dağıttım nesi eksikse tamamladım çalışır hale getirdim kablolarını çektim yataklarını sargılarını elden geçirdim detaycı olduğumuz için temizledim vs şimdi canavar gibi. Bir tane manometreli 1/4 inç regülatörü T şeklinde bağladım airbrush ise 1/8 inç olduğu için regülatör ile bağlantısını da 1/4 1/8 orantılı nipel ile yaptım. Regülatörü bağladığım T nin diğer ucuna da bir tane emniyet valfi kullandım ki airbrush çalışmadığı zaman havayı basmaya devam edip hortum patlamasın, gereksiz hava valften çıksın gitsin. Hepsinin bir ayarı var uyumlu çalışması için bu ayarları optimize etmek gerek. Sabah eksik olan son parçam da gelince kara düzen airbrusha su koyup çalıştırdım. Pistonlu kompresör olmasına rağmen kabaca bir ayar yapınca sabit debide hava vermeye başladı. Ufak tefek çizikleri düzeltmek için kullanacağım. Şuan sadece Almanyadan orijinal fabrika boyasının gelmesini bekliyorum. Geldikten sonra bir uygulama paylaşımı daha yaparım Video da çektim bir tane onu da YouTube ye yükleyince eklerim.

Bi ara bende fena gaza geldiydim airbrush ta naapcan kaç cm lik yer yapacan sırf o var diye sağa sola sıkıp durakmısın diye sora sora vazgeçiridm kendimi ama aslında güzel bşy yaa tebrikler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Nobran, bey elinize saglık iş görmesi önemli. Stabil bir performans göstersin kafi . Kolay gelsin .
İyi deyaylar

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Tavan sökmek ve detaylamak benimde aklımda. Var mı bir püf noktası ve ses ve ısı yalıtımı olarak farkı öncesine göre nedir deneyimlediniz mi merak ettim.

Güle güle kullanın, sadece komik anları burada paylaşmayı nasip etsin.
Kötüsünden tüm insanları esirgesin.

Kompresör olarak ev tipi klimaların motoru sabit basınç için çok iyi ve güçlü diyorlar aklımın bir köşesinde duruyor bu fikir dur bakalım:D

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Nobran eline sağlık yine döktürmüşsün aga arabayı baştan yaptın mübarek haber etsende yardımlaşsak bi alo de birlikte yapalım :)

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tavan sökmek ve detaylamak benimde aklımda. Var mı bir püf noktası ve ses ve ısı yalıtımı olarak farkı öncesine göre nedir deneyimlediniz mi merak ettim.

Güle güle kullanın, sadece komik anları burada paylaşmayı nasip etsin.
Kötüsünden tüm insanları esirgesin.

Kompresör olarak ev tipi klimaların motoru sabit basınç için çok iyi ve güçlü diyorlar aklımın bir köşesinde duruyor bu fikir dur bakalım:D
Araçtan araca değişiyor, şöyle ki benim aracım Corsa D, elcik ve güneşlikleri sökünce döşeme direkt aşağıya iniyor ama bazı araçlarda silikon ile tutturulduğunu duymuştum. O yüzden bu işin standart bir püf noktası var diyemiyorum ama şundan eminim sökerken değil de takarken sıkıntı yaşadım çünkü doğrudan yerçekimine karşı çalışıyorsunuz

Amin inşallah hep komik anları kayıt eder

Son düzenleme:

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yeni bir uygulama ile tekrar karşınızdayım. Bu sefer de arka kampana frenleri disk frenlerle değiştirdim kısaca özetlemek gerekirse. Nereden başlasam bilemiyorum ama arabam ile uğraşmayı çok seviyorum. Ben orijinalciyim, üzerinde GM logosu olmayan aydınlatma gurubu haricindeki bir malzemeyi arabama kolay kolay takmam. Araştırmaya, kampanayı disk frenle değiştirenlerin, değiştirmek isteyenlerin yada bu konu hakkındaki yorumları okuyarak başladım. Herkes bir şeyler söylemiş, kimi fren merkezine kadar değişir demiş kimi olmaz demiş kimi başka bişey söylemiş, ağzı olan, kısaca konuşmuş. Corsa D kasada arka disk fren sadece OPC/GSİ modellerinde var fakat onların 5 bijon olmasından dolayı o işe yanaşmak istemedim, Jantları değiştirmek istemiyorum onlarla işim bitmedi henüz Bana 4 bijonlu disk fren lazımdı. Sahibinden' de arabaları incelerken gözüme disk frenli bir Corsa E Colour Edition takıldı. Arka frenleri diskti. EPC de biraz inceledikten sonra Corsa E 1.4 90hp Colour Editionlarda disk fren kullanıldığını görmem ile parça numaralarını karşılaştırdım. Bingo, aynı parça numarasına sahip bir dingili kullanıyorlardı. Ondan sonra hep başka yerlerde tartışılan fren merkezi gibi parçaları da araştırdım karşılaştırdım. Abs sensörü, ve disk frene ait parçalar hariç alayı aynı idi. Bu hafta hurdacıları tekrar gezmeye başladım ve şansıma daha 1000 km civarında hurda olan Corsa E Colour Edition 1.4 90 hp den çıkan bir dingili, komple üzerindeki ekipmanlarla beraber bulup bagaja atarak ustamın yanına koştum. Disk ve balata sıfır ayarındaydı diskin paslı olması sizi yanıltmasın az bir hareket edince ışıl ışıl oldu. Dün dingili biraz ustamın dükkanda kabaca temizledim, aslında kaliperleri alüminyum renginde ısıya dayanıklı boya ile boyamayı düşündüm ancak şimdi uğraşmak istemedim biliyorum daha iyi gösteriyor çok da güzel oluyor ama o işi artık başka zaman, daha da zamana yayarak düzgünce yapmak istiyorum. Belki @CNR Detailing bana yardımcı olur bu konuda uzman çünkü Uzun lafın kısası eski kampanalı dingil söküldü yeni, diskli dingil takıldı ve artık Türkiyede 4 kapılı ve 4 disk frenli, bildiğim ilk ve tek Corsa D bu şuanda. Sırada, ön diskleri büyütme gibi bir projem olacak, şuan şöyle bir saçmalık varÖn disk 257mm arka disk 264mm Ön diskleri 284mm yapacağım ama bunun için disklerin eskimesini bekleyeceğim. Corsa F elektrikli olacak diyorlar belki parçaları uyarsa elektrikli bile yaparım D kasayı neden olmasın. Yunanistanda da birisi Corsa D yi aynı bunun gibi disk frene çevirmiş ancak o Grande Punto dingili kullanmış o da uygunmuş ve abs sensörlerinin soketleri farklı olduğu için değiştirmek zorunda kalmış. Yalnız şunu da eklemek, ve belirtmek istiyorum, 8 yıla yaklaşıyor, arabanın hiç bir zaman frenleri bu kadar güçlü olmamıştı. Eskiden dursun diye epey sert basmak gerekirken şimdi az bir dokunuş ile ciddi şekilde fren gücü arttı.

Şimdi fotoğraflara geçelim isterseniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
@Nobran çok güzel bir uygulama olmuş vakti zamanın da grande punto grubunda bir arkadaşta yapmıştı böyle bir değişim ve sizin dediğiniz gibi frenleme de ciddi iyileşme olduğunu dile getirmişti.