Hidrolik direksiyon kolonunu, kullanımı kolay olması için elektrikli servo destekli direksiyon kolonu ile değiştirecektim bugün daha bismillah demeden. Hanım, ben senin arabanın direksiyonu gibi istemiyorum böyle kalsın dedi ben de yapamadım haliyle
Hocam hayırlı uğurlu olsun arabanız, Allah kazalardan nazarlardan korusun. Ağız tadıyla binersiniz inşallah.
Teşekkür ederim hocam Allah razı olsun güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz
@Nobran, hayırlı olsun kardeşim, Allah kaza bela vermesin. Bence araç diri duruyor, senin sihirli ellerin değince de sıfır kondisyonuna geleceği kesin.
Teşekkür ederim abi güzel dileklerin için. Bugün altını tornavida ile yoklarken 1 liradan biraz daha büyük çapta ama üzeri kapanmış bir çürük tespit ettim. Niyetim koltukları sökmeden halı yıkama makinesi ile bir temizlik yapmaktı ama bu çürük işi ürküttü. 15 Eylülden sonra konsol hariç komple soymaya karar verdim. Umarım korkum başıma gelmez
Hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

2008 de bunun yeşilinden vardı bizim şirkette ve benim de yeni yeni araba kullandığım dönemlerdi. Tadı damağımda kalan bir arabaydı.

Hoş bir motor sesi vardı.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Evet çok güzel bir motor sesi var benim de çok hoşuma gitti
@Nobran Hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle, kazasız belasız kullansın

Dış trimlerin, jant kapaklarının ve içinin (temizliği) elden geçmesi lazım. Senin işin bitmez artık

(Bu kasada dış trimlere çok özen göstersende illa sonu böyle gri oluyordu, üretim hatasımıdır, parça çok mu hassas nedir.)
Sağolasın abi inşallah

Sırf temizlikle kurtaracağımı sanmıyorum retrofit yerine restorasyon yapacağım gibi duruyor. Uygun 14-15 jant lastik bulursam alabilirim, kara jantlarla durması iyi değil bence ama şaka değil gerçekten bu işlerin kısa vadede bitmesi pek mümkün gibi durmuyor
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
Teşekkür ederim hocam daha iyisi sizlerin olsun.
Çok güzel araçlardır kazasız belasız binmek nasip olsun. Hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim abi biz de çok sevdik
Hayırlı olsun Muzo
Allah kaza bela göstermesin
Araç dik duruyor bence ama yapılacak iş çok
Kolay gelsin
Çok teşekkür ederim abi. Yapılacak iş çok 15 Eylül' den sonra aracın içini konsol hariç komple soymaya karar verdim. Motor ve yürüyene yapılacaklar belli oldu ama endişe ettiğim bazı yerler var oraları görmem gerekiyor
Hayırlı olsun Muzo. Yaşına göre güzel binilmiş bir araç gerçekten. Senin ellerinde tekrardan doğacaktır. Allah kaza bela vermesin
Teşekkür ederim abi artık kalfam da olacak. Öyle kuru kuruya marş verip sürmek yok

Rengini de sevdik oraya da güzel bir uygulama olacak inşallah
Hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın inş
Teşekkür ederim abi inşallah.
@Nobran hayırlı olsun
corsa b deki hararet göstergesini D ye takmanı bile bekliyorum senden
Harareti cid ekrandan gördüğüm için ihtiyaç duymadım ama deneriz belki çalışır
Abi hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermeden ağız tadıyla binmeyi nasip etsin inşallah. Bu ikinci Corsa'nin da başına gelecekleri merakla bekliyor olacağım
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederiz Allah razı olsun inşallah.
Dışarıdan bakınca diri duruyor ama çok eksiği var.
1-) Yağ seviye çubuğunun tutma halkası kırık yeni yağ seviye çubuğu alınacak.
2-) Ön yolcu kapı tutma kolunun vidası eksik vidası alınacak.
3-) Güneşliği çıkarırken sabitleme ayağını kırdım bugün ama hanıma söylemedim, yarın sabahtan onu acele almam lazım

4-) Şoför kapısında 1 karış uzunluğunda bir göçük var acelesi yok ama yaptırılırsa iyi olur.
5-) Antenini ortadan koparmışlar yeni bir anten alınacak.
6-) Külbütor kapak contasını değiştireceğim, Yağ kaçağı geçmez ise ustama göstereceğim.
7-) Şanzımanda yağ kaçağı var onu da ustama göstereceğim.

El freni ve vites topuzu körükleri değişecek.
9-) Debriyaj teli ve debriyaj pedalı ayarlanacak.
10-) Şoför kapısı çıkma takılmış. Herhalde montaj hatası var ama çözemedim Problem yok gibi duruyor ama orada bir problem olduğuna eminim.
11-) Ön sağ sol davlumbazlar değişecek.
12-) Antifiriz genleşme kabını değiştireceğim. Ardından soğutma sisteminin içini temizleyip antifirizi ve genleşme kabını yenileyeceğim. Varsa tıkanıklık ya da çürük hortum belli eder kendini zaten. Baştan olsun bitsin.
13-) Ön disk ve balata, fren hidroliği ile beraber değişecek, fren pedalının da ayrıca ayarlanması gerekiyor.
14-) 3.fren lambası opsiyonelmiş bu araçlarda 3. fren lambası bulunup takılacak.
15-) Şanzıman yağı değiştirilecek, vites değiştirme mekanizmasının da elden geçmesi gerekiyor.
16-) Motor yağı her ne kadar yeni değişmiş gibi dursa da buna da bir engine flush ve enjektör temizliği gibi şeyler yapacağım. Kusurları varsa peşin peşin ortaya çıksın. Tam bitti derken ortaya çıkıp can sıkmasın

17-) Taban sacında çürüme şüphesi düştü bugün içime ne hikmetse, ama bazı emarelerini de gördüm. Aracın içini yukarıda saydıklarıma başlamadan önce (madde 3 hariç

) konsol hariç komple soyacağım. Varsa çürük, artık zımpara kurtarırsa zımpara, sac kesip kaynatma kurtarırsa o. Hangisi lazım ise onun layıkı ile yapılması gerekiyor. Önümüz kış, içeriye su girmesini falan geçtim güvenlik tehlikesi bile yaratabilir. Belki boşuna endişe ediyorum bilemedim 15 Eylül' den sonra belli olacak.
Bunları da böyle kabaca ama uzun şekilde maddeler halinde yazdım. Bazen ne yapacağımı unutuyorum kafam karışıyor. 7 Eylül' de uzun yola çıkacağım D kasanın da express bir bakıma ihtiyacı var ama ikisi birbirine karıştı resmen. Foruma girdikçe görmüş olurum bu sayede hem