Sohbet- Muhabbet Faslı

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba detaycılar. Yaklaşık 2 hafta kadar önce aracıma pasta cila ve seramik uygulaması, camlara Soft99 glaco ve jantlara Soft99 fusso coat uygulaması yapmıştım. Biraz aceleye geldiği için burada paylaşımını yapamamıştım. Bugün de uygulamalardan sonra 2-3 sefer çiseleme şeklinde yağmurdan sonra aracı yıkadım. Fotoğraflarda göreceğiniz gibi araç çokta kirlenmemişti.

Her zaman ki şekilde tekerlerden başladım. Flowey R1(1/10), ADBL pompa ve fırçalarla tekerleri temizledim. Jantlara uyguladığım fusso coat'ın kurulama kolaylığı dışında çok bir etkisini görmedim.

Ön yıkamasında hem çok pis olmaması hem de seramiğin dayanımını korumak için magifoam yerine k2 bela pro (1/9) kullandım. Araç köpüklüyken kapılarla kaportanın birleşim yerlerinde pasta kalıntıları vardı, onları detay fırçasıyla bu aşama da temizledim.

Sonrasında temaslı yıkama için kovaya bol köpüklü v-floc karışımını hazırlayıp aracı temizledim. Durulama kısmında ilk defa seramik kaplama deneyimledim, k2 Gravon büyük kolaylık sağladı. Aracı hortumla su tuttuğumda kurulandı. Tamamen kurulayıp lastiklere carpro darkside sürüp aracı dış olarak bitirdim.

En sonda uzun zamandır dokunmuyodum. Kaput altına da bir el attım KC gs, sert detay fırçası ve bezle temizledim.

Eline emeğine sağlık, sol arka çamurluktaki göçük için geçmiş olsun.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracın iç detay temizliğinde kullanmak üzere kaliteli bez ihtiyacım vardı. Gyeon interior pack çok başarılı diyebilirim. İçerisindeki her ürün çok kaliteli.

Airfreshener olarak bauhaus da bulduğum adramis marka airfreshenere şans vermek istedim.

Yağmurlarda camlar çok kirleniyor malumunuz, iki aracımız olduğundan sarfiyat çok oluyor. kalitesiz cam suları Sileceklerin ömrünü çok kısaltabiliyor ve ses yapmalarına sebep olabiliyor. Bu sebeple kaliteli olduğunu düşündüğüm k2 nuta max’ı denemek istedim. Bauhausda michelinin limonlu konsantre cam suyunu indirimde bulunca da ona da bir şans vermek istedim. Kış için antifrizli cam suyunu ise shell winterdan yana kullanacağım büyük ihtimalle.

Hocam ürünlerize hayırlı olsun.
K2 nuta max ürünü ile camdaki yağmur kaydırıcıya zayıflatır mı? Ultra glaco veya nasiol için.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yağmur kaydırıcı olan bir araçta cam temizleme sıvısına ihtiyaç olmaz ki. Zaten tavan dahil heryere sıçrayıp sonra kuruyup leke yapma ihtimali var. Özellikle plastik aksama

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam ürünlerize hayırlı olsun.
K2 nuta max ürünü ile camdaki yağmur kaydırıcıya zayıflatır mı? Ultra glaco veya nasiol için.
Teşekkür ederim hocam.
Bence zayıflatabilir, cam sularının bazıları sinek vb. birçok şeyi çıkartabiliyor. Göründüğü gibi masum olmayabilirler bence. Yağmur kaydırıcı var ise silecek kullanmanız bile ömrünü kısaltıyor olabilir bu arada. Ama cam suyu da kullanmak ihtiyaç oluyor, otobanda yada şehir içinde biraz hızlı giderken trafik filmini cam yediğinde maalesef ne ürün uygulanmışsa uygulanmış olsun kir ve pislik cama yapışıyor

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Yağmur kaydırıcı olan bir araçta cam temizleme sıvısına ihtiyaç olmaz ki. Zaten tavan dahil heryere sıçrayıp sonra kuruyup leke yapma ihtimali var. Özellikle plastik aksama
Eğer fıskıyelerin açılarını doğru ayarlarsanız tavana vs. gelmez hocam. Artık yaz aylarında olmadığımız için otobanda yada hafif hızlandığınızda öndeki araçların trafik filmi pisliği ve kiri malum doğrudan cama geliyor malesef. Cam suyu kullanmazsanız sorun yaşarsınız.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aslında haklısınız yagmur kaydırıcı olan araçta silecek kullanılmıyor ama bazen araç durdugu yerde cok tozlanıyor yagmur yagınca camur görüntüsü oluyor camda onun için silecek kullanıyorum. K2 nuta max özellikle cam tavansız araçlarda önemli cunku kalitesiz silecek suları tavana gelip korumaya seramiğe zarar verebiliyor iz yapabiliyor k2 nuta max ile bunun önüne geçilebilir.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şahsen hayatımda hiç cam temizleyici kullanmadım. Suyun çıkaramadığı bir kire de denk gelmedim :)
Hadi tavana sıçramasını hallettik diyelim, camdan akan suyun sileceğin etrafındaki plastik aksama gelmesi bile yeterli bir sebep bence.

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Scangrip alamayınca muadilini yaptık :)
Henüz bitmedi tripodun ayagına üçlü priz yapıştıracağım, kanalı daha güzel bir görüntü olması için siyaha boyayacağım, en alt ayaga aracın marşpiyel kısımlarını göstermesi için amber renk led koyacağım inşallah bitince dahada iyi olucak

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba. Daha önce Audi A3 2.0 Tdi kullanan oldumu yorumunuz nedir. 2004 model 240 binde manuel 2.0 tdi a3 düşünüyoruz

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhaba. Daha önce Audi A3 2.0 Tdi kullanan oldumu yorumunuz nedir. 2004 model 240 binde manuel 2.0 tdi a3 düşünüyoruz
TDI'larda pek sorun yok diye biliyorum, 1.4 veya 1.8 TFSI'ların yağ yakma kronik sorunu var duyduğum sadece. Bende bir dönem araştırmıştım, 2.0 TDI'lar sorunsuz deniliyordu. Bakım geçmişi, şanzıman ve turbo önemli olur bu KM'lerde. Şanzımanları hassas diye biliyorum hocam.