Merhaba detaycılar. Yaklaşık 2 hafta kadar önce aracıma pasta cila ve seramik uygulaması, camlara Soft99 glaco ve jantlara Soft99 fusso coat uygulaması yapmıştım. Biraz aceleye geldiği için burada paylaşımını yapamamıştım. Bugün de uygulamalardan sonra 2-3 sefer çiseleme şeklinde yağmurdan sonra aracı yıkadım. Fotoğraflarda göreceğiniz gibi araç çokta kirlenmemişti.
Her zaman ki şekilde tekerlerden başladım. Flowey R1(1/10), ADBL pompa ve fırçalarla tekerleri temizledim. Jantlara uyguladığım fusso coat'ın kurulama kolaylığı dışında çok bir etkisini görmedim.
Ön yıkamasında hem çok pis olmaması hem de seramiğin dayanımını korumak için magifoam yerine k2 bela pro (1/9) kullandım. Araç köpüklüyken kapılarla kaportanın birleşim yerlerinde pasta kalıntıları vardı, onları detay fırçasıyla bu aşama da temizledim.
Sonrasında temaslı yıkama için kovaya bol köpüklü v-floc karışımını hazırlayıp aracı temizledim. Durulama kısmında ilk defa seramik kaplama deneyimledim, k2 Gravon büyük kolaylık sağladı. Aracı hortumla su tuttuğumda kurulandı. Tamamen kurulayıp lastiklere carpro darkside sürüp aracı dış olarak bitirdim.
En sonda uzun zamandır dokunmuyodum. Kaput altına da bir el attım KC gs, sert detay fırçası ve bezle temizledim.