Sohbet- Muhabbet Faslı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #3,781
TDI'larda pek sorun yok diye biliyorum, 1.4 veya 1.8 TFSI'ların yağ yakma kronik sorunu var duyduğum sadece. Bende bir dönem araştırmıştım, 2.0 TDI'lar sorunsuz deniliyordu. Bakım geçmişi, şanzıman ve turbo önemli olur bu KM'lerde. Şanzımanları hassas diye biliyorum hocam.
Bende araştırdığım kadarıyla dizellerinde sorun yok diyorlar tabi düzenli bakım yapıldıysa büyük bi sorun yoktur. Alırken Baskı balata turboya iyi baktırmak lazım. Manuellerinde şanzıman sıkıntısı oldugunu hiç duymadım otomatiklerinde şanzıman saatli bomba gibi her an elinizde patlayabilir diyorlar.

Alpii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar detail forum ailesi.
Uzun zamandır takipte olduğum bir ürün idi. Geçen hafta @Sefa46 bey indirimde diye ( 198.68 TL ) paylaşınca hemen sipariş geçtim. Kullanım sonrası değerlendirme yapacağım. Forumda genelde olumsuz bir yorum okumadım ürün ile ilgili.
Bunu geçen sene kullandım. 70-80 kmh üstünde çok güzel iş yapmaya başlıyor fakat şöyle bir sorunum olmuştu benim. araba ile trafikte iken yağmur çişelemesi gibi cam tam ıslak değilken silecek calıstıgında; atlama ve ses yapmaya başlamıştı. bu üründen mi yoksa sileceklerin ömrü mü bitti bilmiyorum ama şehir içinde trafikte acmamaya baslamıstım sesten nerdeyse :(

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bunu geçen sene kullandım. 70-80 kmh üstünde çok güzel iş yapmaya başlıyor fakat şöyle bir sorunum olmuştu benim. araba ile trafikte iken yağmur çişelemesi gibi cam tam ıslak değilken silecek calıstıgında; atlama ve ses yapmaya başlamıştı. bu üründen mi yoksa sileceklerin ömrü mü bitti bilmiyorum ama şehir içinde trafikte acmamaya baslamıstım sesten nerdeyse :(
Merhaba, tecrübeni dikkate alacağım, teşekkür ederim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aynı olayı sonax bsd de yaşamıştım, şuanki aracımın camlarında da birkaç defa vonixx blend spray wax kullandım ve bunda da geçenlerde aynı sorun oluştu, ön cama uygulamayı bıraktım sileceğide değiştirdim :) Elimde nasiol un bu ürünü var ancak sırf bu sebepten kullanmaya çekiniyorum acaba yine silecekde atlama yaparmı diye, ürün depoda duruyor :)

Alpii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aynı olayı sonax bsd de yaşamıştım, şuanki aracımın camlarında da birkaç defa vonixx blend spray wax kullandım ve bunda da geçenlerde aynı sorun oluştu, ön cama uygulamayı bıraktım sileceğide değiştirdim :) Elimde nasiol un bu ürünü var ancak sırf bu sebepten kullanmaya çekiniyorum acaba yine silecekde atlama yaparmı diye, ürün depoda duruyor :)
Genelde hızlı cila atıyorum camlara onlar sanki yapmıyordu ama bunu yaptıktan sonra atlamambaşladı baya. Bende şimdi kış geldi diye bosh aerotwin silecek aldım. Herhalde nasiol yapmam simdilik :) silecekler 1000₺ olmuş, bozulursa içime oturur

Son düzenleme:

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa
Bende araştırdığım kadarıyla dizellerinde sorun yok diyorlar tabi düzenli bakım yapıldıysa büyük bi sorun yoktur. Alırken Baskı balata turboya iyi baktırmak lazım. Manuellerinde şanzıman sıkıntısı oldugunu hiç duymadım otomatiklerinde şanzıman saatli bomba gibi her an elinizde patlayabilir diyorlar.
2.0 tdi 140 lık 2007 model passatımız vardı muhtemelen aynı motora sahiptir ikiside .10 sene önce enjektör sorunu yaşıyorduk sürekli . 130 binde aldık 170 bin kmde sattık 1 kere de turbo revizyonu yapılmıştı. Dikkat etmek gerek hocam .

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
İlk başlarda atlama yapıyor bir kaç gün kullanımdan sonra atlama geçiyor

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Araçlarımızın Gerçek 100km/Lt Değerleri

2 yil a yakin kullandim hic sorun yasamadim 2.0 TDİ 170 Hp olan versiyon yakiti iyiydi.Araç 220 bindeydi Duman atma yag yakma yoktu.
Ortalama sehir ici 9/10 lt idi sehirler arasi 6 lt felandi.
Astra J 1.4 T Otomatik var şuan Sehiriçi 12 i düsmedi sehirler arasindada 7/8 i dusmuyor.

Dikkat etmen gereken şey 2.0 TDİ de Enjektör e iyi bakilmasi gerekiyor sikinti halinde Takim Halinde degisiyor Pahalidir,Ustasi çok azdir düzen tutturamayan çok VW ci var.
Eski Tip Otomatik şanzimanlar Şans işi 50/50 şansin var.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben de geçen sene uyguladım ön cama. Bariz bir atlama yaşamadım. Ama önceden ön cama fusso denediğimde aşırı derecede atlatıp ses yapmıştı. Yüzeyden gidene kadar perişan etmişti. Uzun yolda güzel ama şehir içinde pek işlevsel gelmiyor bu tarz ürünler. Çünkü geneli 70 80kmh üstünde iş görüyor. Ona göre bu şekilde yol alınıyorsa mantıklı geliyor

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
2.0 tdi 140 lık 2007 model passatımız vardı muhtemelen aynı motora sahiptir ikiside .10 sene önce enjektör sorunu yaşıyorduk sürekli . 130 binde aldık 170 bin kmde sattık 1 kere de turbo revizyonu yapılmıştı. Dikkat etmek gerek hocam .
Dediğim motor 140lık olan versiyonu sonraki senelerde 170 liğe geçildi muhtemelen aynı sorunlar bundada vardı dikkatli olmakta fayda var

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Araçlarımızın Gerçek 100km/Lt Değerleri

2 yil a yakin kullandim hic sorun yasamadim 2.0 TDİ 170 Hp olan versiyon yakiti iyiydi.Araç 220 bindeydi Duman atma yag yakma yoktu.
Ortalama sehir ici 9/10 lt idi sehirler arasi 6 lt felandi.
Astra J 1.4 T Otomatik var şuan Sehiriçi 12 i düsmedi sehirler arasindada 7/8 i dusmuyor.

Dikkat etmen gereken şey 2.0 TDİ de Enjektör e iyi bakilmasi gerekiyor sikinti halinde Takim Halinde degisiyor Pahalidir,Ustasi çok azdir düzen tutturamayan çok VW ci var.
Eski Tip Otomatik şanzimanlar Şans işi 50/50 şansin var.
abi cok teşekkür ederim alırken mekanik kısmına cok iyi bakmak lazım değerler iyi gözüküyor

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tavan kaput ve camları yıkamakta zorlandığım için bir mop arayışındaydım. UFS mop listemin ilk sırasındaydı. Forumdaşlarımız sağolsun kuzu postunu yıkamak, bakım vb. zorluklarını izah ettiler ancak belki tüm aracı da benzinlikte mop ile geçerim diye tercihimi UFS mopdan kullandım. Bakımını güzel yapıp elde yıkayacağım ama sonucu ne olacak göreceğiz. Eğer bakamaz isem ucuz yollu bir mop alıp geçerim heralde.

kwazar mercury 360 spreyim vardı ancak baş üstü yani ters tuttuğumda nedense hemen olmasa da birkaç saniye içinde kaçırmaya başlıyordu. Riske atmamak için ona daha az riskli kimyasalımı koyacağım. Yeni 360 sprey olarak IK multi tr den yana tercihimi kullandım. Sprey kalitesi, eldeki duruşu gerçekten çok iyi gözüküyor ilk deneyimim olarak.

Kaciriyorsa içindeki O ringler hasar görmüş olabilir, sanayiden uygun oring ile değiştirmeyi deneyin derim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Size bir sorum olacaktı beze gençleştirme iksiri yaptım dediniz. Nasıl yaptınız acaba?
Merhabalar, çok teşekkür ederim. İki adet 2,5 litre beyaz sirke aldım en ucuzundan :) . Bir leğene döküp içine havluyu bastım. 24 saat durdu. Sonra ılık suda duruladim. Durulamayi 5 kere filan yaptım ki sirke kokusu çıksın :) . Sonra asarak kuruttum. Güneş görmeden. Sonra kullanmaya devam ettim. Bu havluyu araç temizken kurulamada kullandığım için kuruluma sonrası ılık su ile durulama yapıp asarak kurumaya bırakıyorum. Makinaya atmadım.

bkiselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Keyifli pazarlar, Bmw E60 aracıma spor helezon takmayı düşünüyorum ama bir çok marka olduğundan dolayı marka konusunda emin olamadım. Forumda kullanan var mı acaba ?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Keyifli pazarlar, Bmw E60 aracıma spor helezon takmayı düşünüyorum ama bir çok marka olduğundan dolayı marka konusunda emin olamadım. Forumda kullanan var mı acaba ?
Hocam 2 farklı aracımda da eibach pro kit 35mm kullandım. Sadece yay takacaksanız eibach dan şaşmayın derim, konforu en az öldüren ve 35mm(3.5cm) alçaklık sağlayan vakko malzemedir.
Pro kit modeli siyah yay oluyor, birde kırmızı yay olanlar var, onlar daha sert oluyor siyaha göre

bkiselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Hocam 2 farklı aracımda da eibach pro kit 35mm kullandım. Sadece yay takacaksanız eibach dan şaşmayın derim, konforu en az öldüren ve 35mm(3.5cm) alçaklık sağlayan vakko malzemedir.
Pro kit modeli siyah yay oluyor, birde kırmızı yay olanlar var, onlar daha sert oluyor siyaha göre
Teşekkürler hocam