Bu yorumu (3100 numaralı mesaj) bir hafta kadar önce görmüştüm. Sonra dikkatimi çeken bir ürünü buldum. Bir hafta kadar da fiyatını her gün takip ettim. Aynen dediğiniz gibi oldu. Ürün fiyatı önce 1 lira arttı. Sonra 20-30 kuruş arttı. Parlatan amcalar, borsaya endeksli satış yapıyor veya başka bir durum var ve bu hiç hoş değil. Eğer bu yaptıkları doğruysa, tüm firmaların da öyle yapması lazım ki buna bakkaldan aldığımız ekmek de dahil, benzinciden aldığımız benzin de dahil ve hatta minibüse binince doğal olarak haftada bir kere tarife değişikliği de olmalı. Artan yakıt sarfiyatını minibüsçü cebinden mi verecek ?
parlatan adamlar, çalışanlarına da aynı oranda zam yapıyor mudur bilinmez. Ama rafta duran daha doğrusu ülke sınırları içinde bir depoda, bir kutuda duran ve internetten satışı yapılan bir ürünü hangi ülke üretmiş olursa olsun haftalık olarak fiyatı değişmez. Her hafta ayakkabı fiyatı değişiyor mu Nike’ta? Her hafta cep telefonu fiyatı değişiyor mu Apple’da, Coca Cola’da, Mc Donalds’da ? Haftalık olarak bir kaç lira inip çıkıyor mu Amerikan menşeli herhangi bir ürünün fiyatı ?
Borsaya endeksli veya kur bağımlı değişken fiyat stratejisi ile ürün satışı yapmak, firmayı bilen kullanıcılar arasında kendilerini itici göstermekten başka hiç bir şey sağlamaz, müşteri sadakati yoktur. Ancak kampanya yapıp indirime giderlerse o zaman aynı kitle tarafından rağbet görür. Aksi halde alıcısı bir kere gelip ürün alan ve bir daha da asla gelmeyecek kişiler olur. Kemikleşmiş bir marka bağımlısı müşteri kitlesine sahip olamaz.
Ben şahsen bir ürün alacağım için bunu gözlemledim. Bulgularımı ve fikirlerimi yazdım. Bu firmayı çok ciddi bir çıkarım olmadıkça tercih etmeyeceğim. O ürünü de almayacağım
www.parlatanadamlar.com Firmasına Çobani yoğurt sahibinin Tedx konuşmasını izlemelerini tavsiye ederim. Firma sahibi ilk defa girdiği bir pazarda ürünlerinin satışı için marketlerde müşteri araştırması yaptı. Benim yoğurdumu bir kere alan müşteri bir kere daha gelip gene yoğurt aldı mı yoksa bir kere aldı denedi ve bir daha gelmedi mi şeklinde. Ey parlatanadamlar, sizin önceliğiniz nedir? Ürünler ve piyasa fiyatları hakkında çok da bilgisi olmayan müşteri bir kere gelsin bir avuç ürün alsın gitsin midir? Marka tutarlılığı gözetip ürün beğenilerini ve yorumlarını her girdiği ortamda meth eden veya detayları ile konuşabilecek kapasiteye sahip farklı bir müşteri portföyü tercih etmez miydiniz?
Galiba siz nitelikli müşteri kalitesine önem vermiyorsunuz.
Belki de kendi kalitenize de önem vermiyorsunuz.
@Parlatanadamlar