Sohbet- Muhabbet Faslı

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #3,961

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Berke eline saglık bence cok güzel olmuş biraz ışıklandırmayla videolar dahada güzel olacaktır
teşekkür ederim Emirhan evet haklısın bulunduğum yerdeki tek yıkama diyebilirim diğerleri 10km uzakta gündüz çok dolu oluyor akşam 8de kapanıyor bende saat 8 olmadan 15dk önce gidip kapanınca yıkıyorum aslında gündüz vakti boş güzel bir benzinlik bulsam daha iyi olabilir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
teşekkür ederim Emirhan evet haklısın bulunduğum yerdeki tek yıkama diyebilirim diğerleri 10km uzakta gündüz çok dolu oluyor akşam 8de kapanıyor bende saat 8 olmadan 15dk önce gidip kapanınca yıkıyorum aslında gündüz vakti boş güzel bir benzinlik bulsam daha iyi olabilir.
Gündüz yıkamak pek sağlıklı olmuyorki genelde güneşten dolayı şampuan araç üstünde kuruyor yıkayıp kurulamaya geçene kadar su üstünde kuruyor iz yapıyor. Akşam yıkamak en güzeli.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Gündüz yıkamak pek sağlıklı olmuyorki genelde güneşten dolayı şampuan araç üstünde kuruyor yıkayıp kurulamaya geçene kadar su üstünde kuruyor iz yapıyor. Akşam yıkamak en güzeli.
evet katılıyorum bende akşam veya gece yıkamayı daha çok seviyorum sadece ışık ve video açısından söylemiştim bakalım daha aydınlık bir yıkama bakacağım :)

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
zam geldikten sonra indirim yapılmış gibi geldi :incelemex:
Maalesef neye zam gelmedi ki hocam. 5lt Koch Chemie Motor Plast için 4-5 yerden fiyat aldım fiyatı aldıktan 2-3 gün sonra hemen hemen çoğu satıcı güncelleme yaptı fiyatları. Satıcının birisine tekrar yazdım ne ara yükseldi fiyatı alacaktım diye eski fiyattı maalesef yardımcı olamayacağım fiyatlar güncellendi dedi. Üstüne üstelik kısa süre içinde yeni zam gelecek diyede söyledi :) Tebessüm etmekle yetinmeye başladık. “ADBL”markası özelinde konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın genel olarak her markada aynı durum söz konusu.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Maalesef neye zam gelmedi ki hocam. 5lt Koch Chemie Motor Plast için 4-5 yerden fiyat aldım fiyatı aldıktan 2-3 gün sonra hemen hemen çoğu satıcı güncelleme yaptı fiyatları. Satıcının birisine tekrar yazdım ne ara yükseldi fiyatı alacaktım diye eski fiyattı maalesef yardımcı olamayacağım fiyatlar güncellendi dedi. Üstüne üstelik kısa süre içinde yeni zam gelecek diyede söyledi :) Tebessüm etmekle yetinmeye başladık. “ADBL”markası özelinde konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın genel olarak her markada aynı durum söz konusu.
Bazıları hergün zam yapıyor izmir li firma anladınız siz onu. Bunada şükür diyelim:sırıtan1:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bencede kendi yorumuma göre blend çok çok iyi.Hafif toz çekme var ama içeriğinde carnabuadan dolayıdır. Su iticilik parlaklık vs üst düzey.
Blend hem parlaklık hem su iticilik konusunda cok güzel. Ben genelde carnauba katı wax kullanıyorum toz çekme olayı yaşamadım acaba farklı sebepten toz çekiyor olabilirmi

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Blend hem parlaklık hem su iticilik konusunda cok güzel. Ben genelde carnauba katı wax kullanıyorum toz çekme olayı yaşamadım acaba farklı sebepten toz çekiyor olabilirmi
Carnauba içerikli ürünler genelde toz çekmeye meyilli blend spray wax ta hafiften toz çekme var.Tac system shine waxta aynı şekildeydi.Ama aksine gyeon ceramic detailer grubu carnauba içermemesine rağmen tozu mıknatıs gibi çekiyor.Ama gel gelelimli vonixx native doğal yoğun carnauba içerdiğini iddia etmekte ve bu ürünler kadar toz çekmemekte :sırıtan1: Carnauba davranışlarına ters tepki veriyor resmen.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Carnauba içerikli ürünler genelde toz çekmeye meyilli blend spray wax ta hafiften toz çekme var.Tac system shine waxta aynı şekildeydi.Ama aksine gyeon ceramic detailer grubu carnauba içermemesine rağmen tozu mıknatıs gibi çekiyor.Ama gel gelelimli vonixx native doğal yoğun carnauba içerdiğini iddia etmekte ve bu ürünler kadar toz çekmemekte :sırıtan1: Carnauba davranışlarına ters tepki veriyor resmen.
Şuan aracın üstünde vonix blend var 3-4 gün önce uyguladım bence normal bi toz çekmesi var hatta az önce çektiğim fotoğrafları ekleyeyim. Tucsonsa genelde vonix native kullanıyorum bahar ve yaz aylarında ondada toz çekme gibi bi sorun yaşamadım. Blendin boncuklanma harika :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Toz çekme "bence" bez ile silinmesi veya ped ile uygulanması sonrası silinmesi veya likit ürünlerde bezle silerek uygulama neticesinde statik elektrik oluşmasından kaynaklanan bir hadise olabilir. İlk yıkama sonrası havlu ile kurulamak yerine hortumdan su tutarak kurutmaya çalışırsak toz çekme azalabilir. Bunlar benim teorim :D

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.

Bugün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitlerimizi anma günü.
18 Mart 1915’te yazılan bu destanı unutmuyoruz ve başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının
kahramanlıklarını, fedakârlıklarını daima hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Son düzenleme:

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
konumuzla her ne kadar alakalı olmasada burda paylaşmak istedim ikinci el bir oyun konsolu almıştım çok pis olmasada tabi yılların verdiği toz pislik vardı içini açıp tozunu aldıktan sonra hem içini hem dışınıdaki plastik parçaları mzr ve detay fırçasıyla bir güzel temizledim :) dış plastik kasayıda m40 ile taçlandırdım açıkçası biraz şüpheli yaklaştım ama m40 baya hoş bir koyu yeni plastik görünütüsü kattı parlamadıda, detay işi bir kere bulaşınca hayatın her alanınada kendini göstermeye başlıyor :)

Son düzenleme:

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
konumuzla her ne kadar alakalı olmasada burda paylaşmak istedim ikinci el bir oyun konsolu almıştım çok pis olmasada tabi yılların verdiği toz pislik vardı içini açıp tozunu aldıktan sonra hem içini hem dışınıdaki plastik parçaları mzr ve detay fırçasıyla bir güzel temizledim :) dış plastik kasayıda m40 ile taçlandırdım açıkçası biraz şüpheli yaklaştım ama m40 baya hoş bir koyu yeni plastik görünütüsü kattı parlamadıda, detay işi bir kere bulaşınca hayatın her alanınada kendini göstermeye başlıyor :)
Böyle dokunuşları çok seviyorum. Aslında bizim araçlarımız ile özleştirdiğimiz hobilerimizin aslında genel geçer olduğunu bize çok daha iyi anlatıyor.
Ellerinize sağlık.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Siyah polomuzu uğurladıktan sonra bir çılgınlık yapalım dedik, 1.4TSİ İbiza Cupra aramıza katıldı. 2CR Ankara’da 30.000₺ harcama yapıldıktan sonra korkuttuğu için 1 hafta sonra veda ettik.
Yeni araç 1.2 Tsi Lounge 2016 75.000KM polo
Orjinal detroit, orjinal arka gti tampon, orjinal gti marşpiyeller, ön üç far da dahil ppf kaplama vs… Şimdilik yolumuza bu evlat ile devam ediyoruz :)
Abi öncelikle yeni aracın hayırlı olsun. İbiza cok asabi duruyor hele şu klima menfezinden gelen sayaçlara bayılıyorum birgün hızlı arabam olursa bende yaptırmak istiyorum. Poloda cok güzel duruyor tam dekorluk en sevdigim :) Güzel günlerde kullan inşallah abi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Siyah polomuzu uğurladıktan sonra bir çılgınlık yapalım dedik, 1.4TSİ İbiza Cupra aramıza katıldı. 2CR Ankara’da 30.000₺ harcama yapıldıktan sonra korkuttuğu için 1 hafta sonra veda ettik.
Yeni araç 1.2 Tsi Lounge 2016 75.000KM polo
Orjinal detroit, orjinal arka gti tampon, orjinal gti marşpiyeller, ön üç far da dahil ppf kaplama vs… Şimdilik yolumuza bu evlat ile devam ediyoruz :)
Zafer tekrardan maşallah, hayırlı uğurlu olsun. Güzel Vag araçlarının hastasıyız :D

Ibiza da maşallah yüklü, koşturulmuş, çevirme garantili paketmiş. Keyfini alıp sattıysan yeter diyecektim ama masrafıyla gelmiş gitmiş :)

Polo hem 1.2 TSI hem de mis gibi lounge paketmiş. Bi cam tavan eksik ama orj eklentiler orasını fazlasıyla kapatmış. Aldığın kişi de hastasıymış ama belli maşallah. Polo'da tam kafamdaki spec yapılmış dışta, gönderilerden mahrum bırakma :cool:

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Abi öncelikle yeni aracın hayırlı olsun. İbiza cok asabi duruyor hele şu klima menfezinden gelen sayaçlara bayılıyorum birgün hızlı arabam olursa bende yaptırmak istiyorum. Poloda cok güzel duruyor tam dekorluk en sevdigim :) Güzel günlerde kullan inşallah abi
Teşekkür ederim kardeşim, ibiza cupralarda orjinalden yağ sıcaklık göstergesi hararet göstergesi olmadığı için; VİSİCANEU şart. Arabalar şakaya gelecek arabalar değil, verileri anlık olarak görüntelemen gerekli, gazlerken missfire vermemesi kwx değerlerinin -3,5 ları geçmemesi yani retard yememesi gerekli o yüzden her yüklü arabada olması gereken bir malzeme.. Yağ sıcaklığı 80-85 olmadan gazlamamak vsvs.. Doluluk olarak stage 1 Plus yazılım downpipe düz boru warex iridyum buji ngk bobin mevcuttu. Yaptığımız masrafta termostattı sorun burada çözülmedi bende gittim ankaraya hıncımı bakımlarını yaptırarak aldım. Normalde 5.000₺ ye sorun düzeliyordu şanzuman yağı fren hidrolik yağı herşeyini a dan z ye bakımını yaptırıp sattım :)

Son düzenleme:

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Zafer tekrardan maşallah, hayırlı uğurlu olsun. Güzel Vag araçlarının hastasıyız :D

Ibiza da maşallah yüklü, koşturulmuş, çevirme garantili paketmiş. Keyfini alıp sattıysan yeter diyecektim ama masrafıyla gelmiş gitmiş :)

Polo hem 1.2 TSI hem de mis gibi lounge paketmiş. Bi cam tavan eksik ama orj eklentiler orasını fazlasıyla kapatmış. Aldığın kişi de hastasıymış ama belli maşallah. Polo'da tam kafamdaki spec yapılmış dışta, gönderilerden mahrum bırakma :cool:
Çok teşekkür ederim, detaylı çekimlerini yaparım uygulama uyguladıkça. Hakkını kastamonuda araç çıktıktan sonra verildi abi şüphen olmasın. Poloyu aldığımız kişide bizim kafamızda temiz bindiği ve aracı bildiğim için satın aldım. İnstagram hesabımdan bakabilirsin abi :) (ibizaya)

Son düzenleme: